Over wind en regen gesproken
Door: Pink

Uitgegeven op 21-11-2020 om 11:49

Alle bladeren zijn van de bomen en liggen op de borders. De wind giert om het huis en het regent met vlagen hard en dan weer zacht. Tussen de buien door ren ik naar het kippenhok met een restje rijst. Dat vinden de dames heerlijk. En ze maken vandaag ook geen ruzie, want er is voor iedereen een stukje. Hoe anders is dat met een broodje. Dan heeft één kip het broodje, maar die kan er niet van genieten want de andere kippen willen dat broodje ook. En dus rennen ze achter elkaar door het hok totdat de volgende kip eigenaar wordt van het begeerde stukje brood en moet rennen voor de rest.

De kippen zien er momenteel zielig uit. Nat en modderig. Ze kiezen er niet voor om in het droge binnenhok te blijven maar trotseren dit vieze weer voor enkele rijstkorrels.

Verder blijf ik lekker binnen. Dit weer geeft mij het gevoel dat ik eindelijk de tuin even met rust kan laten en mijn tijd kan stoppen in het opruimen van een verwaarloosde binnenruimte.

Tijdens het opruimen kom ik een verzameling Keulse potten tegen. Ik hou van Keulse potten. In mijn dromen zie ik ze op een oud schilderstrapje buiten staan met rijkelijk bloeiende rode geraniums erin. En plaatje uit een boekje...

Helaas is de werkelijkheid anders. Ik heb geen trapje waar de potten goed oppassen en bovendien verzuipen de geraniums bij de eerste de beste regenbui, want die potten hebben geen afwateringsgaatje.
Ook vangt zo'n trapje veel te veel wind, dus de kans op succes is nihil.

Over wind en regen gesproken.
Ik droom nog maar even verder.

Liefs, Pink

Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid First edition inclusief afleverkosten
€ 23.745,-

Toyota C-HR 1.8 Hybrid Bi-Tone
€ 22.490,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
S.D.A.P. gebouw - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...