Asielkipjes
Door: Pink

Uitgegeven op 31-10-2020 om 20:19Asielkipjes

Wij hebben al jaren kipjes in een grote ren in de achtertuin. Die kipjes scharrelen daar lekker rond en mogen gewoon blijven leven als ze gepensioneerd zijn. Er komen er elk jaar wat bij van eigen broedsel en er verdwijnen er ook wel. Vooral als ze luidruchtig worden dan moeten we toch ingrijpen.

Dit jaar kwam in het voorjaar, midden in corona tijd, Hennie bij ons. Hennie is een jongvolwassen kip met een verleden. Zij heeft wat antecedenten zullen we maar zeggen en was, volgens haar Oeverse baasjes, agressief en onhoudbaar.
Eenmaal bij onze kippen bleek er weinig over van de bravoure. Ze was binnen een dag onderdeel van de club en gedraagt zich voorbeeldig.

Vervolgens werden er een oma, moeder en dochter gebracht. Ze waren niet gelukkig na de verhuizing van de baasjes, dus was de vraag of wij ze wilde adopteren. Nou vooruit dan maar. Ze werden gebracht met een flinke zak luxevoer, welke mijn kippen ook heerlijk vinden. Waarschijnlijk heeft dat geholpen bij de reïntegratie want na drie dagen hoorden ze er helemaal bij.

Na de zomer kwamen er nog twee dames bij. De zusjes maakte in hun eigen straat iets te veel herrie. Daar is weinig meer van over, ze tokken lekker mee met de rest, maar overlast geven ze niet meer.

En ik zag bij mijn vriendin deze zomer een paar prachtige kipjes lopen en haar verteld dat ik ook wel een paar eieren wilde om uit te broeden, zo mooi vond ik ze.
Inmiddels heb ik twee jongvolwassen kipjes van haar gekregen. Mogelijk is eentje een haan. Dat moeten we nog even afwachten.
Maar als het echt een haan is en hij kukelt uitsluitend op christelijke tijden dan mag hij blijven.

Liefs
Pink

Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 16.500,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort 5drs
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Afsluitdijk - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...