De Kastanjeboom
Door: Pink

Uitgegeven op 24-10-2020 om 11:49In de achtertuin stond een kastanjeboom.

De boom heeft jaren een hut van flink formaat gedragen. Twee jaar geleden verloor de kastanje midden in de zomer zijn bladeren en de hovenier haalde als een trapezewerker de bovenkant van de kroon weg om te voorkomen dat er dode takken op de kas zouden vallen.

Het hout van de stam zou sterk genoeg zijn om de hut nog jaren te kunnen blijven dragen, dus de rest van deze reus bleef staan.

Maar diep van binnen was het verval al veel verder dan wij aan de buitenkant konden zien. De specht ging afgelopen zomer weer eens flink te keer op de schors van de boom en legde de aftakeling bloot.
Dikke zwarte schimmeldraden liepen dwars door de stam naar boven. De stam zelf was helemaal zacht en verpulverde als je het aanraakte. Colonnes mieren marcheerden op en neer en bouwden hun paleis op enkele meters hoog.
Ineens werd die leuke hut op 5 meter hoog een bedreiging van formaat en met vereende krachten en gevaar voor eigen leven is deze ontmanteld.

Nu staat er nog een stomp in mijn tuin als een rotte tand in een gebit. De specht ziet de lelijkheid ervan niet, hij past zich aan en pikt de insecten er behendig uit.

Liefs, Pink

Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Occasions
Toyota C-HR 1.8 Hybrid Bi-Tone
€ 22.490,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Monument - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...