Mondkapjes voor minder dan een dubbeltje?
Door: Henk-Jan Wittink

Uitgegeven op 15-10-2020 om 12:26

Bericht met een knip- of schuinoog. Gevonden op het WereldWijdeWeb.


HIPPOLYTUSHOEF - Kijkje in de mondkapjesfabriek. Àlthans... dit is een ietwat vertekend beeld dunkt ons. Dit is slechts een voorbeeld, het zal er ook wel anders aan toegaan. Wij gaan er met gezond verstand van uit dat gerespecteerde Nederlandse bedrijven het ergens anders inkopen.Dit neemt niet weg dat je wel even achter je oren moet krabben als een lokale grootgrutter deze aanbiedt in een actieverpakking van maar liefst 50 stuks voor slechts 4,99. Dan kosten ze nog geen dubbeltje per stuk. Wie kan ze voor die prijs maken? Juist, dan ga je na het zien van dit filmpje het nog geloven ook.


50 voor 4,99, wij gaan de verkoper vragen wat hij hieraan verdient. Zal er dan nog iets overblijven voor de mannen en kinderen in deze video. Uiteraard kunnen wij niet met zekerheid bevestigen dat deze kapjes uit deze 'fabriek' die hier worden geproduceerd zoals u in deze video ziet hier in de winkel liggen. Dit neemt niet weg dat een mondkapje van tien cent de bankrekening niet echt zal spekken van deze noeste arbeiders in het filmpje. En dan is het nog maar zeer de vraag of de mondkapjes zoals getoond in het filmpje echt bescherming bieden.

Ook wel vreemd, een oudere vrouw in de supermarkt in Den Oever heeft dinsdag een mondkapje op, net zo'n ding als in het hier boven geplaatste filmpje, je koopt ze immers niet te duur in. Prima, maar deze zakt alsmaar naar beneden tot in haar nek. Niets aan de hand zult u denken, dan schuif je deze weer bovenop de snotkoker. Maar daarna deed ze met diezelfde hand in tien peren knijpen of ze al rijp zijn. Dat is dus nu juist niet de bedoeling. Toch?

Nu wordt de wet veranderd opdat een ieder in een publieke ruimte een 'niet medisch mondkapje' dient te dragen. Prima, dan kun je dus ook een oude nylonkous met een papieren zakdoekje ertussen of een bivakmuts over je hoofd trekken. Met dat laatste moet je echter niet een bankgebouw of tankstation binnengaan, worden de personeelsleden wellicht een beetje bang van.


Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Occasions
Te koop Renault Twingo bouwjr. 2010
€ ,-

Te koop BMW Z3 Roadster 1.9
€ 6.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Boelhuis - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...