...........en dan PLOTS schiet deze foto voorlangs.
Door: Cornelis van Leeuwen

Uitgegeven op 17-09-2020 om 20:20


Afbeelding, copyright gemaakt Maurice van Berkel

Lectori Salutem.

Heden morgen vroeg opgestaan, de vlag mét wimpel uitgestoken, het Wilhelmus op de pick-up aangezet en in gepaste houding deze gedenkwaardige dag aangevangen. Na enig kuisen cq., het reinigen der ledematen, oranje getrouw ontbeten en nog eens minutieus het ONGS, ( = Wieringhs dialect ) STERK aangepaste, corona protocol opgeslagen en nagelezen. En inderdaad géén gouden koets, géén " traditionele " staten generaal, géén Binnenhof, géén palfreniers, géén gedienstig voetvolk rond de majesteit,
zelfs geen balkonscene. Óók géén juichende menigte, plebs, horigen, lijfeigenen en Jan met de Petten ( lees : proletariaat ) en aanverwante, zowel gekleurde als ongekleurde medelanders cq., voetvolk langs de route in en rond ongse Haagsche binnenstad. Hoe mistroostig dit alles in de ons ná aan het hart liggende hofstad 's Gravenhagen en dat op een nazomerse dag met ongekende weersverschijnselen ! Maar hoe dapper en ook zo gewetensvol onze Koning, deze extreme weerselementen trotserend, de juiste outfit mét badslippers aangetrokken en datgene verwoord waarna wij reeds maanden uitkeken. Wij citeren enkele passages : " omzien naar elkaar, de handen ineen geslagen, gelijke kansen voor iedereen ongeacht een kleurtje of van wélke herkomst dan ook en wederom de broekriem maar weer eens flink aangehaald...... ". Een driewerf HOERA, HOERA HOERA voor ongs staatshoofd en zelfs een extra " CHAPEAU " ! Mááár Alex toch....., een man van jouw statuur, jouw bagage en dan in deze kledij, het was slikken en hopelijk eenmalig.... ? Natuurlijk ging het om de inhoud en streek dát het geheel enigszins glad. Voor volgend jaar maar weer dat C&A-tje en blijven WIJ handhaven, PROOST !
Waarvan akte. Was getekend, Cornelis van Leeuwen.

Reacties (2)
Kees 2
@2020-09-19 20:25:57
 Wat een poppenkast is het toch...
 
Gerard Hille
@2020-09-19 21:25:37
 Je schrijfstijl herken en waardeer ik. Jammer dat je reageert op deze geensceneerde foto van de koning. Een dergelijke foto dient eigenlijk niet eens geplaatst te worden.
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota C-HR 1.8 Hybrid Bi-Tone
€ 22.490,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Belt - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...