Briefje van Jan
Door: Jan D.

Uitgegeven op 03-06-2020 om 00:17

De inhoud van een ingezonden bericht is ter verantwoording van de inzender dezes. U kunt een reactie plaatsen. De redactie houdt het recht om reacties zonder opgaaf van redenen te verwijderen. M.a.w. doe het netjes!


De schrijver, Jan Dijkshoorn.


Aan Femke Halsema

Beste Femke Halsema,

Waar zal ik eens beginnen?

Bij het niet stellen van voorwaarden aan de demonstratie die de afdeling Nederland van de Black Panthers in uw gemeente ging houden?

Bij de oproep van uw partij GroenLinks op social media aan 135.000 volgers om vooral naar de Dam te gaan?

Bij de belachelijke inschatting van uw Amsterdamse ‘driehoek’ dat de Kick Out Zwarte Piet-activisten na drie maanden opgehokt te zijn geweest in hun flatjes in de Bijlmer de kans zouden laten lopen om massaal blank Nederland te provoceren?

Bij slechts twee politiebusjes op de Dam, die verdwenen toen duidelijk werd dat Jerry en Co. met behulp van Jessepesse en Robbie Jetten een vol RKC Waalwijk-stadion hadden weten te mobiliseren?

Bij de coronaregels ‘Houd afstand’ en ‘vermijd drukke plekken’ die de Boze Bruine Gemeente en de heulende bleekscheetmeisjes vanwege uw labbekakkerigheid wel aan hun laars moesten lappen?

Bij een burgemeester die déze demonstratie “te belangrijk” vond om er beperkingen aan op te leggen?

Bij een burgemeester die op de Dam niet met haar ambtsketen om de uiterst vredelievende demonstranten naar huis dirigeerde, maar die met een ‘1878’-button op haar borst op minder dan anderhalve meter van andere demonstranten de Black Lives Matter-activist stond uit te hangen?

Bij een burgemeester die niet durfde ingrijpen omdat ze bang was dat die altijd zo vredelievende, verbindende poepiescheetjes die zo goed ‘Black Lives Matter’ en ‘No More Blackface’ kunnen yellen dan voor relletjes zouden gaan zorgen?

Bij een burgemeester die als hoofd van de Veiligheidsregio noodverordeningen uitvaardigt, die ze zelf als burgemeester van Amsterdam aan haar laars lapt?

Bij een burgemeester die acht mensen in een bootje een bekeuring en een strafblad bezorgt, maar die om maar de heldin van Jerry Afriyie (en Henk Spaan) te kunnen zijn níets doet tegen 5000 met levens spelende randdebielen op de Dam?

Bij een burgemeester die volgens vooraanstaande virologen een mogelijk superspread-evenement heeft gefaciliteerd, waardoor het zomaar kan dat over twee weken de intensive care-afdelingen weer vollopen en de doodkistbouwers weer overuren draaien?

Bij een burgemeester die, om een goede beurt te maken bij de racisten van de van de zogenaamde antiracismebeweging en bij de quinoaknagers van haar eigen partij, alle regels “die we in dit land met elkaar hebben afgesproken” aan haar laars lapt en daarmee wellicht het hele land in een veel strengere lockdown duwt dan we ooit gehad hebben?

Bij een burgemeester die bij ‘Op1’ boos wordt omdat er eentje van de VARA eens een keertje kritische vragen durft te stellen?

Bij een burgemeester die in de media liegt dat ze met “te belangrijk” doelde op het grondwettelijk recht op demonstraties in het algemeen in plaats van een demonstratie tegen het vreselijke racisme in de Verenigde Staten en de EU in het bijzonder?

Bij een burgemeester die de volstrekt begrijpelijke oproep van andere burgemeesters aan de demonstranten van de Dam om twee weken in zelfquarantaine te gaan te belachelijk voor woorden vindt – want dat vraag je aan twee mensen die per ongeluk tegen elkaar opbotsen op straat toch ook niet?

Ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee waar ik moet beginnen.
Ik vrees dat ik wel weet hoe het eindigt.
Niet
.
Hare Hooghartigheid regeert gewoon verder.
De Amsterdamse gemeenteraad drinkt een glas, doet een plas en alles blijft zoals het was.

Met een burgemeester die blijkbaar bij haar benoeming een oneindige hoeveelheid vouchers kreeg om zonder consequenties te mogen falen.

Groet,

Jan Dijkshoorn

Reacties (5)

@2020-06-03 09:54:15
 
 
nier
@2020-06-03 09:56:26
 Eindelijk iemand die groot gelijk heb.
 
wim
@2020-06-03 14:29:01
 Is dit ontstaan door een burgemeester of door het denk niveau van 5000 gekken die op een kluitje op de Dam gaan staan?
 
Henk
@2020-06-03 14:37:50
 De burgemeester van Amsterdam wijst naar iedereen behalve naar haar zelf.
 
Cor
@2020-06-03 20:44:42
 Hoogmoed komt voor de val gelijk het vrouwtje van Stavoren.
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid First edition inclusief afleverkosten
€ 23.745,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort 5drs
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
1928 De Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...