Geen boer geen voer, de wereld is ietsje groter dan Holland
Door: Henk-Jan Wittink

Uitgegeven op 17-10-2019 om 01:20

Ja, toevallig doen wij het heel goed in Holland. Boeren zijn per jaar verantwoordelijk voor 90 miljard Euro aan export waar heel veel mensen hier van leven.


Foto bron Historische Vereniging Wieringen

Oké, er wordt hier in ons mooie land inderdaad N en CO2 uitgestoten omdat kaas, vlees, melk, groenten, noem maar op in ons kleine land door harde werkers geproduceerd wordt.

Of... wij moeten de Sahara, de Himalaya, de Noordpool en de Stille Zuidzee maar als voorbeeld zien, want daar is geen uitstoot. Wat is het toch een lulverhaal op een beperkt aantal vierkante kilometers in ons kikkerland. Welnu, dan koop je toch lekker helemaal niets van onze boeren? Ik koop het lekker wel!

Dus, stel dat men in bijvoorbeeld in een miniland zonder boeren zoals Monaco of Vaticaanstad men alleen maar landbouwproducten uit Nederland consumeert heeft men daar totaal geen stikstof of kooldioxide probleem, immers daar wordt niets geproduceerd maar wel heel veel geconsumeerd. Daar bestaat het probleem dan inderdaad niet of het moet de vrachtwagen uit Holland zijn die daar zijn vracht lost.

Ik bedoel maar, je moet het mondiaal bekijken. Onze harde werkers zorgen er dus wel voor dat er voor zo'n 90 miljard geëxporteerd wordt. Eén dag zuidwest 8 en het is hier weggewaaid. De discussie is niet weggelegd voor goedwillende politici die er geen reet van snappen maar wel aan wetenschappers die woensdag nog tezamen in Den Haag voorafgaand aan het debat van donderdag de feiten hebben verwoord, zij waren het er tezamen mee eens dat de maatregelen hier geen oplossing zijn. Nog erger, in de bouw worden de gevolgen nu ook al voelbaar door de regelgeving opgelegd door onwetenden.

Nederlandse export landbouwproducten in 2018 ruim € 90 miljard, dat is toch wel een dingetje.

In 2018 is voor een bedrag van € 90,3 miljard geëxporteerd aan landbouwgoederen. Dat is een lichte groei van 0,2% ten opzichte van 2017 (€ 90,1 miljard). Nederland is de op één na grootste landbouwexporteur van de wereld, na de Verenigde Staten. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research (WUR) en CBS in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Stel dat alle boeren in Nederland nu vier weken niets zouden leveren aan winkels en er zouden over vier weken landelijke verkiezingen zijn, dan....?

Ik ben het roerend eens met de mensen die vinden dat de boeren het hier volgens hen zo slecht doen (niet dus). Ik roep deze mensen dan ook op om per direct te stoppen met melk, brood, fruit, groenten, vis en vlees maar ook uit het buitenland ingevoerde producten te consumeren die ontstaan uit water en CO2. En dan vooral zij die in de grote steden wonen en menen hoe wij het op het mooie platteland moeten doen. Dan is ook het probleem bij de wortel aangepakt, er zijn dus duidelijk teveel mensen op deze wereld. Dan zijn we van die groep af die aan de geeuwhonger zullen ten ondergaan en als CO2 bommen de lucht in of onder in de aarde gaan en terugkomen.

En vanavond op de nationale omroep worden onze hardwerkende boeren in programma's wederom zwart gemaakt in programma's waarvan de makers voorafgaand nog even een glaasje melk, een tomaat, broodje kaas met boter hebben gegeten.

Ik kijk dan maar lekker naar John de Mol zijn zender, Nederland wordt minder mijn land maar steeds meer Meiland.

Reacties (5)
ik
@2019-10-17 01:35:15
 https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2019/01/18/nederlandse-export-landbouwproducten-in-2018-ruim-90-miljard
 
Henk-Jan
@2019-10-17 02:38:47
 Je kan niet alleen kijken waar de uitstoot ligt, kijk ook waar het geconsumeerd wordt.
 
Kees 2
@2019-10-18 01:43:45
 Inderdaad, het probleem (als het al een probleem is) is mondiaal. Toevallig kunnen wij in ons landje iedere meter gebruiken, neem nu Oostenrijk, daar is tachtig procent bergwand. Die zitten wel goed, maar eten iedere dag wat bij ons vandaan komt.
 
@CPL
@2019-10-19 14:02:22
 Deze wereld is een wereld van overvloed, dus teveel mensen zijn er niet. Er is een agenda die van heel Nederland graag een volledig 100% gecontroleerde smart city maakt. Streven naar 28 miljoen mensen in dit kikkerlandje rond 2030 maakt dat alle beschikbare ruimte zo goedkoop mogelijk in handen dient te komen van banken (RABO/ASR) en overheden. De galg is nu opgezet voor de boeren om ze weg te saneren met alle mogelijke nep-middelen (lees interessantetijden.nl) die ter beschikking staan is opgetuigd, en zelfs politici roepen dat "onder dwang" bedrijven dienen te worden gestaakt. Iets wat regelrecht ingaat tegen de uitgangspunten van de wet: niet doden, niet stelen, niet dwingen. Valse politici roepen dat gewoon in het openbaar, het geeft aan dat de echte ondermijning van de rechtstaat vanuit Den Haag plaatsvind. De vraag is laten wij het gebeuren dat de "valsheid van politici" alles wat onze ouders, voorouders hebben opgebouwd afgenomen gaat worden onder dwang, of staan wij als volk op, en sturen dit kabinet naar huis zodat er grote veranderingen kunnen plaatsvinden in het belang van het volk. De toekomst voor Wieringen ziet er momenteel gifzwart uit, de visserij wordt de nek omgedraaid, de melkveehouders wacht een zelfde lot als alle idioterie doorgezet wordt. Woensdag was ik in Den Haag, en het was een prachtige vredevol protest waar een goede energie heen met de boodschap: samen sterk. Misschien de volgende keer maar met een bus heen met Wieringers die dit huidige kabinet en alles wat er omheen hangt qua ambtenarij spuugzat zijn?
 
Nico
@2019-12-06 00:34:34
 We kunnen blijven klagen, reageren, demonstreren. Maar waar ligt de oorzaak. Als je gaat stemmen, en dat mogen veel mensen, daar begint de ellende. Behoudens dat er enkele personen in de regering zitten die het goed bedoelen, worden ze onmondig gemaakt door kiezers die personen inzetten die daar voor eigen belang de dienst uit willen maken. En er zijn meer dan (eigenlijk te veel) volgelingen die hun daar bij steunen. Het is te gek voor woorden om de land en veehouders daar voor verantwoordelijk te stellen. Kijk een in de groenten schappen van de supermarkt. Hoeveel producten komen uit Nederland, behoudens de kool en witlof. Dagelijks vers, gember uit China. Speciebonen uit Senegal, Paprika uit Spanje. enz. Duizenden kilometers transport, alles met dieselmoteren. Vliegverse producten uit Afrika. En ga zo maar door. Als ze Nederland zijn aangekomen dan gaat het circus verder, ze worden nog verdeeld tussen Delfzijl en Vlissingen, en van Den Helder tot Maastricht. Laten we eerst eens redelijk denken. De veehouderij moest groter, maar dat heeft gevolgen. maar de supermarkten bepalen de inkooptarieven van boeren. Witte eieren zijn beter en geven minder uitstoot, maar 80% koopt bruine eieren, en in de smaak is geen verschil. Zo zijn er nog te veel zaken die de ellende veroorzaken. Neem de onze eigen uitstoot. Als iedereen eens voor zijn eigen stront en afval zou betalen dan weet hij/zij waar ze mee bezig zijn.
Jaarlijks komen de gemeentelijke en waterschap belastingen. De alleenstaande betalen de hoofdprijs. Laat zij een in verweer komen tegen deze discriminatie. Iedereen betaald voor zijn vervuiling naar de verdeling in ver te zoeken. Ik neem aan dat het koningshuis helemaal niet betaald, en dat stinkt ook behoorlijk.
Het overgrote deel van de bevolking betaald niets, en dan heb ik niet eens over de migranten, ook gebruikmaken van onze voorzieningen. Als je een met je tentje op de Veluwe parkeert, ben je ineens "Tourist" in je eigen land. Tweemaal betalen, is altijd nog goedkoper dan maar huis rijden om je afval te verdelen in de kliko of wc.
Als we eerst een beseffen dat het de kiezers, politieke partijen, ambtenaren, enz. de ellende veroorzaken. En gun de boeren een redelijke inkomen, zij moeten er hard genoeg voor werken. Verbeter de Wereld je weet waar je dan mee moet beginnen
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid First edition inclusief afleverkosten
€ 23.745,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort 5drs
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Gert Huls in de Aurora Bar - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...