Regenboogvlag
Door: Christof IJzer

Uitgegeven op 09-01-2019 om 17:33

REGENBOOGVLAG


In het Noord-Hollands Dagblad van woensdag 9 januari jl. las ik dat ook onze gemeente de regenboogvlag gaat hijsen uit protest tegen de Nashville-verklaring en de ondertekening daarvan door orthodoxe predikanten. Dit in navolging van andere ‘inclusieve gemeentes,’ zoals bijvoorbeeld de gemeente Weesp en het tegenwoordig niet meer individualistische en o zo progressieve Amsterdam. Den Helder hijst ook (tenminste, als ze een vlag kunnen krijgen), Texel laat ‘m in de kast.

Onze burgemeester en wethouders schijnen niet veel tijd nodig gehad te hebben om te besluiten dit statement te gaan maken. “Met deze Nashville-verklaring lijkt het of we worden teruggeworpen in de tijd,” aldus de gequote burgemeester in de krant.
Wat een bullshit. Het lijkt helemaal niet op een worp terug in de tijd. Het enige dat met deze verklaring nog eens duidelijk wordt gemaakt is dat de geloofsfanatici homo’s ‘aparte mensen’ vinden. Nou en..., daar is toch niets nieuws onder de zon. Het enige wat die mallotige christenen doen is schriftelijk verklaren hoe ze altijd al over homo’s dachten en zullen blijven denken.

De kerken raken steeds leger. Een goede zaak. Maar de ontkerkelijking houdt een keer op, er zullen altijd een aantal mensen in God blijven geloven en de bijbel streng volgen. En onder hen zullen er altijd zijn die homo’s als engerds zien. Het is niet anders. Laat ze lekker.

Trouwens, gaan we nu bij iedere verklaring of statement van een anders denkende groep mensen, waarmee we het hartgrondig oneens zijn, een bijpassende vlag hijsen? En ik ben ook reuze benieuwd hoe vooruitstrevend al die ‘inclusieve gemeentes’ zullen zijn als er bijvoorbeeld een groep zigeuners bij de betreffende gemeentehuizen op de stoep staat om in hun gemeente een woonwagen kamp op te zetten.

Christof IJzer
Hippolytushoef

Naschrift voor de enkele onwetende:
Ik ben een homo die halverwege de jaren tachtig uit de kast kwam. In een tijd dat AIDS nieuw en dodelijk was en als ‘homo-ziekte’ werd gezien. (Streng gelovigen zagen het toen zelfs als straf van God voor het zondige leven dat homo’s leidden). Ik voetbalde in het eerste elftal van vv Succes en voor zo’n 25 jaar was ik ‘the only gay in the village.’
En ja, ook ik heb van alles naar mijn hoofd geslingerd gekregen: woorden, spuug, een (niet rake) vuistslag en stenen. Alles niet goed te praten natuurlijk, maar beste mede homo’s, hou op aldoor in die slachtofferrol te kruipen en verman jezelf!


Bij Woonzorggroep Samen in Schagen is ook de regenboogvlag gehesen

Reacties (5)
Remco
@2019-01-10 08:55:23
 Maar daar boven, aan de poort, kan het hele ruimdenkend bestuurlijk landschap wel aan Petrus laten weten dat ze altijd inclusief zijn geweest. En dat iedereen wat hen betreft toch echt gelijk is.

Op die verdwaalde kermisklant met z'n botsautos na dan.

Jammer genoeg weten we nog steeds niet wat Petrus daar nou van denkt.
 
CPL
@2019-01-10 12:46:42
 Als iedereen, met name "geloven", waaronder ook het geloof "overheid" valt zich eens aan de simpele spelregels niet doden, niet stelen en niet dwingen (op basis van feiten hebben vele kerkleiders zich schuldig gemaakt om minderjarige kinderen tot seks te dwingen) houden, dan leven wij met zijn allen in de hemel op aarde.
 
Karin Schop
@2019-01-11 10:48:56
 Bij Woonzorggroep Samen in Schagen is ook de regenboogvlag gehesen.
We willen laten zien dat we binnen Samen niemand uitsluiten en iedereen verwelkomen, aldus Hans Groenendijk, voorzitter van de Raad van Bestuur van Samen. In onze organisatie hebben we veelal te maken met een kwetsbare oudere doelgroep. Voor hen is het belangrijk dat zij zo prettig, veilig en zinvol mogelijk hun leven kunnen leiden. We zetten ons hier dagelijks voor in en respecteren culturen, geloofsovertuigingen, geaardheid en opvattingen, ook als die anders zijn dan de eigen. Dat geldt natuurlijk ook voor iedereen die bij Samen werkt of als vrijwilliger of mantelzorger aan Samen verbonden is.
 
Kees
@2019-01-11 13:12:52
 Orthodoxe Christenen mogen geloven wat zij willen. Maar met het publieke statement (Nashville verklaring) roepen zij op tot haat en geweld tegen bepaalde groepen in de samenleving. Dat mag niet en het is terecht dat tegen Van der Staaij (SGP) aangifte is gedaan. Net zoals bij Wilders is gedaan na een discriminerende uitspraak...
 
Willem
@2019-01-12 09:54:46
 Gelovigen beoordelen en veroordelen ,maar ondertussen staat de hele wereld in de brand door het geloof,God heeft overal een oplossing voor ,maar voor alle ellende in de wereld die er heerst daarvoor is onze lieve heer niet thuis.
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 16.500,-

Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid Team D
€ 42.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hoort bij foto 554 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...