Botsauto's
Door: Theo Moras

Uitgegeven op 15-08-2018 om 17:10

Hier wordt de waarheid en de juiste toedracht over het botsauto gebeuren uiteengezet.
In tegenstelling wat bijna iedereen beweert zijn dit de juiste feiten die deze kermis in Hippolytishoef bijna of zelfs helemaal om zeep hebben geholpen.

De firma Jonker-Blokker heeft deze autoscooter gekocht per maart 2008, deze autoscooter staat sinds 2008 in Hippolytushoef te draaien, hiervoor draaide een andere autoscooter van de firma op dezelfde locatie.
De Veiligheidsregio Noord heeft per 2016 de standplaats goedgekeurd, er zouden brandslangen onder de voorvloeren van de autoscooter geplaatst worden, maar toen de Boa van de gemeente en de brandweer o.l.v. Marcel Verschuren ter plekke waren hoefde dit zelfs niet meer.
Peter Flaming heeft dit zelfs in een email bevestigd. (In een persoonlijk gesprek met de SBNK heeft de brandweer uit het dorp gemeld dat zij het niet eens waren met de heer Jaap Nawijn.)
De heer Blokker heeft in juli 2016 samen met Marcel Verschuren van de Veiligheidsregio de opstelling van de kermisattracties gecontroleerd.
Deze opstelling is destijds door hun akkoord bevonden, en was conform de ingediende tekening. Nu wordt er beweerd dat burgemeester Nawijn de kermis van 2017 gered zo hebben door de opstelling voor 1 jaar te gedogen met aangepaste veiligheidsmaatregel. (permanente brandwacht, en blusleidingen onder de attractie door etc.)
Nee, daar klopt dus helemaal niets van, want de burgemeester heeft destijds eieren voor zijn geld gekozen onder advies van de jurist welke betrokken was bij het gesprek, welke hij voerde na een onderbreking van de vergadering in een overleg met voorzitter SBNK Arjan Blokker, de jurist en Jaap Nawijn.
De kermis heeft zelf helemaal geen afspraken gemaakt om deze problemen op te lossen, nee per 27 juli 2017 kregen ze het fiat dat wanneer er brandwachten werden geplaatsten het in orde was.
Dit kwam uit een voorstel van Piet Ottens, terwijl Piet Ottens zelf het niet nodig achtte.
Hij heeft n.l. jarenlang zelf een functie bekleed als brandweerman, hij meldde tevens dat je nooit tegen een gebouw aan kon staan om de brand te blussen maar een stuk er van af, en daar was alle ruimte.
Tevens zijn de panden bij een eventuele brand ook blusbaar vanaf het Aldi-terrein.
Er is in dit overleg niet gesproken dat het volgend jaar beslist niet meer mocht.
Burgemeester Jaap Nawijn meldde toen dat hij niet de intentie had om de kermis niet te laten doorgaan, hij meldde dat hij burgervader was voor iedereen, hij meldde dat hij goed had nagedacht en dat zijn primaire belang de samenleving van Hippolytushoef was, dat we in oktober gingen evalueren en dan zouden wij verder kijken hoe het afgelopen jaar de kermis is verlopen en misschien kwamen er dan wel andere ideeën naar voren, misschien kon de kermis wel uitbreiden, kortom we gingen evalueren.
Met deze wetenschap dacht Karin Blokker dat nu alles voorbij was, en was blij met het besluit van Burgemeester Jaap Nawijn, zij hoefde geen verdere stappen te nemen naar de rechtszaal.
In afwachting van de uitnodiging van de evaluatie zoals de heer Jaap Nawijn had gesteld op 27 juli 2017 bij elkaar te komen, kregen wij de uitnodiging op 17 oktober 2017 te verschijnen voor een evaluatiegesprek zoals in de brief vermeld stond, tot onze verbazing waren een aantal van de genodigden van de gemeente niet aanwezig waaronder Franklin Wijga en Brigitte van Yperen. Op de vraag waar deze ambtenaren waren, meldde de heer Antoon Groot welke de vergadering leidde dat dit een oriënterend inventarisatiegesprek was en géén evaluatiegesprek, zoals de heer Jaap Nawijn met ons had afgesproken. We waren dan ook zeer verbaast er is over alle kermissen gesproken, waarbij de issue van de Gemeente HK was hoe er zo transparant mogelijk gehandeld zou kunnen worden, er werd zelfs over Hippolytushoef gesproken.

Er kwam beslist niet in naar voren dat de Autoscooter niet meer mocht staan terwijl er wel naar gevraagd werd door de penningmeester van de SBNK, Marcel Verschuren gaf in ditzelfde overleg aan dat de burgemeester zeker debet is aan deze ellende.
Terwijl bij de uitnodiging van de vergadering o.l.v. A. Groot van 29 januari j.l. op de betreffende uitnodiging op was genomen dat de autoscooter niet op deze locatie mochten staan en bij de opening van het gesprek mocht er overal over gesproken worden maar niet over de autoscooterlocatie. Want dat was blijkbaar door de Gemeente HK al besloten. In dit zelfde gesprek werd er deelgenomen door twee Raadsleden welke per juli hun functie hebben neergelegd dat waren Ada de Haan en Marinus Hovius. Ze kwamen toen met geweldige voorstellen, de kermis compleet verplaatsen naar het buitengebied of de hele kermis weg en plaats maken voor een nostalgische kermis. Of naar het Aldi-terrein, dit terrein is direct getoetst maar deze wilde absoluut niet.
Dit jaar is er eerst een ongewijzigde tekening ingeleverd waarbij een aantal huizen onbereikbaar bleken te zijn voor hulpdiensten. Per 22 mei 2018 is er een gewijzigde tekening ingediend, met als afstand 4,20 meter van belendende gebouwen af. De herziende geldende norm van de Veiligheidsregio Noord per december 2017 is dat er 2 meter van belendende gebouwen mag worden geplaatst. En nog even voor alle duidelijkheid de fa. Jonker-Blokker is niet op zoek naar 'maatschappelijke onrust' maar naar eerlijkheid en de waarheid.

Degene welke verantwoordelijk is voor deze 'maatschappelijke onrust' is de heer Nawijn zelf, met zijn uitspraken over de geschiedenis van Enschede, Volendam en monstertruckverhaal van Haaksbergen. Sterker nog, deze gebeurtenissen hebben zelfs geen invloed gehad op de regelgeving van de kermis.
Er wordt daarom nu campagne gevoerd omdat de waarheid onder ogen gezien moet worden, en dat niet de zinspelingen van Jaap Nawijn nageleefd moeten worden.
De publieke opinie heeft recht op de waarheid, daar komt bij dat er per 2018 helemaal géén advies is ingeroepen van de Veiligheidsregio Noord door de gemeente met de gewijzigde tekening van 22 mei 2018, vreemd om na een wijziging van de afstanden op de plattegrond geen advies te vragen aan de Veiligheidsregio Noord.
Nu blijven de geruchten gonzen dat de vergunning voor deze locatie niet werd verleend doordat niet voldaan zou zijn aan de brandweerregels en dat is onjuist.
Het zou wat anders zijn als dat de burgemeester het tegen zou houden omdat de woningen en panden niet bereikbaar zouden zijn voor hulp diensten.
Ook heeft de firma Jonker-Blokker een Brandoverslagberekening en hebben ze geen brandoverslag en met de herziende plattegrond zijn ook de woningen bereikbaar.
Nogmaals de brandweer heeft de firma destijds een reactie gegeven dat zij het niet met Jaap Nawijn eens zouden zijn.
De panden zijn bereikbaar met een doorrijroute van 4,20 meter, gelijkend aan Anna Paulowna, daar staan ze op dezelfde afstand van het gemeentehuis af en daar mag het wel.
Wie nu nog durft te beweren dat het “Nepnieuws” zou zijn mag ook zeker bij zich zelf te raden gaan.
Er is niets gelogen de enige welke continue zijn tekst verdraait en te berde brengt is Jaap Nawijn! Voor zover mogelijk is alles openbaar gemaakt, dan zou je toch mogen verwachten dat raadsleden die strijden voor de bevolking dit ook naar eer en geweten in de openbaarheid brengen. Net zoals ik/wij dat hebben gedaan en zoals eerder al is gezegd degene welke verantwoordelijk is voor deze 'maatschappelijke onrust' is de heer Nawijn zelf en niemand anders.

Theo Moras,
Criticaster Hollands Kroon.


Reacties (13)
Theo Moras
@2018-08-15 19:04:24
 Zo is er ook een mogelijkheid om dhr. Nawijn zijn visie op het gebeuren te laten weten.
Wie weet is het toch anders als wat mij zoal is toevertrouwd.
 
Gemeente Hollands Doornenkroon
@2018-08-15 19:13:05
 Dit is typisch kenmerken gedrag bij de gemeente Hollands Kroon het bekende meten met twee maten.

Wat ik vooral interessant vind waarom dhr. Nawijn persoonlijk tegen de locatie van de botsauto's is. Want de wet en regelgeving staat niet achter dit besluit, terwijl dit wel als argument aangehaald wordt dhr. Nawijn.

Een gerustgevende gedachte is dat het termijn van dhr. Nawijn er binnenkort opzit en met nog enkele maanden extra deze gemeente verlost is van deze burgemeester met al een discutabel imago.

Alleen is het afwachten wat de volgende burgemeester zal brengen aangezien het geen democratisch besluit is vanuit de inwoners maar binnen de eigen gelederen bepaald wordt.
 
Tja
@2018-08-15 21:48:59
 Theo, is dit een stuk van jou of van de familie Jonker? Er staat ergens wij in namelijk. Ik hoop dat er volgend jaar een mooie kermis komt, wat, waar en hoe maakt me niet uit.
 
Ed
@2018-08-16 09:30:15
 waar is die goede oude tijd van pek en veren.
 
nier
@2018-08-16 10:06:50
 van mij mogen ze wegblijven heerlijk normale ruimte met de fiets.
 

@2018-08-16 10:40:38
 Nier
Wat een achterlijke reactie
 
Peter
@2018-08-16 10:44:25
 Nier
Wat een achterlijke reactie .
Omdat je wilt fietsen 😂
Heeft de rest van het dorp het nakijken.
Dit was vast niet serieus ..
Ben iig blij dat de waarheid nu geplubiceerd is , en wensen de bevolking en de exploitanten een goeie kermis toe in 2018 .
Een feest zonder zorgen en bemoeienissen .
 
obadja
@2018-08-16 11:11:26
 Zelfs het raadslid dat zo begaan is met de Wieringer Kermis zweeg in alle talen...........
 
S.R. Kooy
@2018-08-16 13:22:58
 Advies aan dhr. Moras: stuur dit stuk niet inhoudelijk maar taalkundig aangepast aan Nawijn 'in persoon' en verlang antwoord. Wie zijn inderdaad "wij" ?
 
S.R.
@2018-08-17 16:43:42
 Als verdere toevoeging: slechts Eichhorn en de Groot (CU) deden nog wel eens behoorlijk de mond open maar werden al snel door óf Westerkamp'óf Nawijn danwel onze "vriend" Meskers (?????? de mond gesnoerd. De rest zat met het zweet onder de oksels te konkelen om in te spreken maar durfden gewoon niet. Bijna allen aan de hondenlijn van Nawijn en zijn vriendjes.
 
S.R.
@2018-08-17 16:45:27
 In de aanhef van het vorige stukje ontbreekt ná SR de naam Kooy. Excuses.
 
Cees Overtoom
@2018-08-19 15:49:36
 Ik woon van af 1971 in hippo. En had de Harmonie.De kermis had veel meer stand plaatsen als nu en het kon ook.Er liep veel meer volk en de cafés waren vol waar die Nawijn mee bezig is.Aleen de fam Jonker/Blokker pesten. Gr Cees Overtoom
 
Nico
@2019-12-05 23:30:22
 Nawijn,het waren de slechtste jaren voor Wieringen. Laten we niet vergeten, wie hij is. o.a. Reiskosten declareren waar hij geen recht op had, om met zijn vriendje de nacht door te brengen.(Zou dat sex zijn op kosten van de gemeenschap) ? Hij heeft alles wel terug moeten betalen, maar daar uit bleek dat toch de zaak achteraf behoorlijk stonk . Lekkere (jongens)als je het in Den Haag verpest heb dan maak je kans op een burgemeestersbaan ergens in Groningen. maar zelfs zo ver is hij niet eens gekomen. Napoleon zat ook zij straf uit op een eiland. Wie burgemeester Schellinger heeft gekend. Moet het toch met zijn woorden eens zijn "Bij God en op Wieringen is alles mogelijk" Zelf zijn opvolger parkeerde zijn Dafje op zaterdagnacht in een stomdronken toestand in zijn eigen 2 meter hoger gelegen tuin aan de Klieftstraat.
Waar is Wieringer humor toch gebleven.
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota C-HR 1.8 Hybrid Bi-Tone
€ 22.490,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort 5drs
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jan Luijt valt om met kraan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...