Schepen zijn versleept bij Luyt
Door: Redactie Wieringernieuws

Uitgegeven op 08-02-2018 om 15:00

DEN OEVER - Met de eigen sleepboot heeft Luyt donderdag de drie resterende schepen versleept naar andere ligplaatsen in de haven. Dit op bevel van de gemeente Hollands Kroon opdat de aannemer verder kan met de aanleg van de nieuwe kade.


Gezicht vanaf de afslag, de hoek is nu leeg.

Luyt heeft voor de werkzaamheden stroom nodig uit de grote zwarte kast op de hoek van de haven. Deze voorzieningen zijn er elders niet in deze sterkte aanwezig op de haven, de blauwe kasten zijn te licht voor de zware machines. Ook de zware rollende machines zoals de hijskraan kunnen niet overal op de haven worden ingezet. Mocht het zo zijn dat er een aggregaat gehuurd moet worden dan wordt het bedrijf op extra kosten getrakteerd.

In een artikel zojuist hieronder geplaatst leest u een bericht op de maritieme krant Schuttevaar.nl. Luyt zegt daarin nu zelfs bang voor sluiting van het bedrijf op de haven te zijn. In tegenstelling tot de verwachtte arbeidsplaatsen in het project Waddenpoort dreigen er nu juist banen verloren te gaan. Een ramp voor de lokale economie en de vissers die aangewezen zijn op dit bedrijf.

LET OP, de redactie behoudt het recht om zonder opgaaf van redenen reacties te verwijderen!

Reacties (23)
een Wieringer
@2018-02-08 16:34:24
 Triest dat het allemaal zo gaat, dit had vroeger op Wieringen absoluut niet zo gegaan.
 
een andere Wieringer
@2018-02-08 16:50:34
 Luyt had z'n zaken allang al op de rit moeten hebben en niet afhankelijk van een donatie van de gemeente moeten zijn.Kijk bijv. naar Sandfirden Technics,die bouwden een motortestruimte van 1.500.000 euro erbij....Loopt ook bijna 60 man,hoor je die ooit klagen over subsidie ?! Beetje vooruit denken als bedrijf kan geen kwaad en als het op een paar ton nog aan moet komen loopt het gewoon heel slecht ...
 
Jan van der Wal
@2018-02-08 17:33:39
 Als je als bedrijf, gedwongen door de totaal overbodige dijkverhoging. Je dok activiteiten moet staken op je vertrouwde plek. Dan lijkt het mij wel zo netjes om het zo aangenaam mogelijk te maken mbt bedrijsverplaatsing. Zei hebben hier niet om gevraagd het werd ze opgedrongen. De incompetente dienaren van de gemeente hebben hier de plank totaal mis geslagen. Daar zou het over moeten gaan en niet zoals hier boven Sandfirden versus Luyt dat slaat nergens op.
 
een andere Wieringer
@2018-02-08 18:55:11
 Jan dat wisten ze allang dat dit eraan zat te komen,dit kwam jaren geleden al ter sprake.En nu ze er aan toe zijn lopen ze te piepen...Luyt moet z'n verantwoordelijkheid niet verschuiven naar de gemeente.Sandfirden was even als vergelijkbaar havenbedrijf genoemd in den oever maar dat kan ieder ander bedrijf zijn.
Snap wel dat ze het liefst 100% gecompenseerd willen worden en zo ook allerlei zielige verhalen de media in helpen maar dat veranderd niets aan het feit dat ze gewoon te laat zijn ingesprongen op veranderingen in het havengebied ...
 
Jan van der Wal
@2018-02-08 19:32:08
 Toch vind ik je verhaal niet kloppen, er worden miljoenen euro's verkwanseld aan dit meer dan onzonnig project. Nog eens miljoenen weggegooid aan een kunst project? En de firma luyt word met een joden fooi afgescheept, zij wilden het liefst in de hoek blijven waar het dok lag. Maar dat mocht niet van de wethouder, natuurlijk hebben ze het op hun belooop gelaten. Als je niet weet waar je aan toe bent ga je niet investeren, lijkt mij. De gemeente is er zogenaamd voor de ondernemers, wist je dat er op en om de haven voor meer dan 90 miljoen omgezet word op jaar basis. Dat weten ze niet eens in Anna paulowna. Al zou de firma Luyt weg gaan heeft dat heel grote gevolgen voor Den Oever.
 

@2018-02-08 19:45:54
 
 
wim crommentuijn
@2018-02-08 19:54:51
 los van hoe je er tegen aan kijkt en wat je wel of niet weet over deze materie vind ik het vrij goedkoop om je achter een pseudoniem te verschuilen. Ben je ergens bang voor ofzo andere wieringer?
 
wr wr wr
@2018-02-08 21:36:06
 Luyt den oever wieringernieuws.nl
Facebook wieringerinieuws
Noordkop nieuws
Facebook noordkop niesuws
WR
 
Een andere echte Wieringer
@2018-02-09 03:00:19
 Hallo, "een andere Wieringer", op hoeveel shirts bij v.v. Wiron staat Hollands Kroon? En op hoeveel staat al jarenlang Luyt?

Voor de goede orde, Sandfirden en Luyt gaan prima met elkaar om. Het is appels en peren vergelijken wat jij hier roept.

Wees een held en noem je naam. Jan durft dat wel. Wieringernieuws heeft jouw I.P. adres via je meldingen, die komen er ook wl achter.
 
Slimmerik
@2018-02-09 06:07:46
 I.P. adres van andere wieringer ofzo:

217.104.22.87

kan iemand daar iets mee? Zes jaar lang call-center uit India ofzo???
 
Jan van der Wal
@2018-02-09 08:57:21
 Jullie zijn niks beter dan een andere Wieringer. Stuk voor stuk. Het gaat om een prachtig bedrijf die ongevraagd in de hoek word gedreven.
 
@CPL
@2018-02-09 09:27:16
 Weer een triest nieuw dieptepunt in de korte historie van hollands kroon, en die van Jaap Nawijn. Idem een dieptepunt in het bestaan van een bedrijf dat al heel lang voor veel werkgelegenheid zorgt en slechts de bedrijfsvoering wil continueren. Een bedrijf dat altijd ook voor andere lokale en regionale bedrijven werkgelegenheid verzorgd. Lokaal en regionaal bijgedragen heeft aan het sociale leven door sponsoring. Met een politie- en sleepboot en een horde agenten intimideren om het eigen (structurele) wanbeleid te maskeren. Hoe ver kan je zakken?
 
andre bakker
@2018-02-09 09:32:18
 hoe je er ook over denkt gemeente Hollands Kroon is een lachertje was dit een ondernemer waren ze allang failliet.
Maar Luyt had beter moeten weten iedereen weet dat de overheid een onbetrouwbare partner is.
 
@CPL
@2018-02-09 10:46:26
 Klopt @andre bakker, op politieke verenigingen, overheid mag je niet vertrouwen zei Willem Alexander al bij zijn aantreden in 2013: http://bit.ly/2BlO7iq. Wij moeten voor ons zelf gaan zorgen zei hij. Willem stelt dus dat we actie moeten ondernemen. Dat heeft Luyt gedaan door afspraken vast te leggen. Nu schendt de overheid, in dit geval de gemeen-te Hollands Kroon dat vertrouwen. Dit is niet het eerste geval van de gemeen-te Hollands Kroon waar het vertrouwen wordt geschonden. Het is dus structureel.
 
M boerdijk
@2018-02-09 11:20:07
 Het is triest voor luyt en triest van de gemeente om zo met je bevolking om te gaan.ach ja ben niet anders gewend van die zogenaamde volks vertegenwoordigers!
 
Kees
@2018-02-09 16:59:09
 De Gemeenteraad is nog steeds het hoofd van de gemeente (in theorie). Zolang die Raad alles goedvind wat B&W samen met hun ambtenaren doen, blijft het zo. Burgers kleineren, geld over de balk smijten en meer van dat soort dingen zijn heel gewoon voor deze groep, voornamelijk heren. Van democratisch handelen, waarbij geluisterd wordt naar de burgers, is al lang geen sprake meer. Hoop op een andere koers gloort: Volgende maand kan een andere gemeenteraad gekozen worden. Ga goed na welke partijen écht democratisch zijn en geef hun je stem. Stem links. Anders blijven we bestuurd worden door VVD, SHK en CDA en 'meewaaier'LADA: 3 conservatieve partijen met weinig empathie voor de 'gewone' burger, zonder gevoel voor (cultuur) historie en met hun 'ja, tenzij'principe een extreem liberale weg zijn ingeslagen...
 
boer jan
@2018-02-09 22:12:40
 wonderlijk dat oa de burgemeester en het college en de ondersteunende partijen heel veel laten passeren zonder door te hebben dat er veel geld is verprutst aan oa de verbouwingen van het gemeentehuis onze burgemeester nu opeens heel stoer doet nu hij binnenkort vertrekt. de kreten van partijen de ze goed willen zijn voor de bedrijven komt nu wel in een raar daglicht te staan. Kees geeft een goed advies. Stem wel en zeker op een landelijke partij.
 
Gerard kranendonk
@2018-02-10 08:17:15
 Wat wij er hier allemaal van vinden maakt niet zoveel uit, want deze mensen staan ver boven ons en lezen dit dus toch niet.
Dat hard werkende mensen zo tegengewerkt worden is natuurlijk diep en diep triest( en hard gewerkt word er daar)
Met de flora zijn we alles weer vergeten en zit die flapdrolburgermeester pontificaal op de Bobo boot.
P.s. Als je inbrekers in huis hebt moet je je zeggen dat je een boot wil verplaatsen dan komen er wel meerdere auto’s
 
Willem
@2018-02-12 08:40:50
 Heer Meskers ,wat bent u toch een visionair ,u wist natuurlijk allang dat er problemen met luyt omtrent de schepenlift zou komen, u komt natuurlijk zometeen( nog voor de verkiezingen ) met de gouden oplossing n.l heel firma luyt verhuizen naar de kooyhaven dus werkplaatsen het dok en de kantoren .Het personeel s’morgens vroeg verzamelen in Den-Oever en dan samen in de bedrijfsbus naar de kooyhaven ,heer Meskers u bent briljant hulde
 
Willem
@2018-02-12 08:52:54
 O,ja Mijnheer Meskers omtrent de financiën omtrent de verhuizing van de firma luyt naar de kooyhaven is de gemeente Hollands kroon natuurlijk heel coulant om een flinke duit in het zakje te doen kijk problemen zijn er om op te lossen nietwaar Theo ,maar als dit gouden plan te gek word dan laten we alles maar zoals het is en moet het nieuwe dok maar op het oude plekje komen en de skuutjes met drijfsteigers ook.Jacqueline een flinke bos bloemen en dan is alles weer geregeld.Wat is het leven toch mooi.
 
boer jan
@2018-02-12 15:11:19
 sinds wanneer moet een burger of bedrijf in de openbare ruimte zelf de infrastructuur aanleggen. volgens mij een overheids taak. De andere Wieringer zal nu wel beginnen met het voorbereiden van het afscheidsfeest van de burgemeester.
 
@CPL
@2018-02-12 20:00:40
 @boer jan, de overheid is volledig geprivatiseerd. De gemeente Hollands Kroon is gewoon een bedrijf. Zo handelen zij ook richting bedrijven en staatsburgers. Ambtenaren zijn niet voor niets van publiek- naar privaatrecht verhuist (behalve justitie, defensie). In deze kwestie zal het gaan wat voor overeenstemming er op papier staat (contract).

Om burger te zijn daar kies je zelf voor. In de eerste plaats ben je mens. Je geniet burgerrechten, en het is een keuze uit vrije wil of je zakelijk wilt handelen met de overheid als mens.
 
boerjan
@2018-02-14 15:10:56
 overheids organen geven opdracht voor de infrastructurele voorzieningen en bedrijven krijgen opdracht deze uit te voeren.
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Occasions
Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid Team D
€ 42.495,-

Toyota C-HR 1.8 Hybrid Bi-Tone
€ 22.490,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Terro(tje) - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...