De Haan Travel en dan word je uiteindelijk Douane-Belastinginspecteur
Door: Henk-Jan Wittink

Uitgegeven op 06-07-2017 om 02:22

Een mooie tijd was dat.Al heel wat gedaan en uitgevreten, maar Martien de Haan was mijn beste baas ooit. Geweldige tijd heb ik beleefd in 'mijn' bussie, de Smit Daf nummer 113..... Schoolreisje met Alvitlo 1995 naar het pretpark Walibi, onvergeetlijk. Met juf L. en meester Bert Loos. Op de terugweg mochten de kinderen moppen vertellen, zo ook Bert jr. ....die was net even te schuin, niemand snapte hem behalve de begeleiders. Geen Arco maar schuifdaken. Gas geven voor koele rijwind. Natuurlijk droeg ik een echte Hanen stropdas, maar daar had ik er na 1993 nog een aantal van in de kast liggen. Je leven in een dop, Cinema De Haan, Hotel De Haan en uiteindelijk De Haan Travel. Daarna geweldige jaren beleefd bij Rasch, was anders, maar zeker net zo mooi. Wat heeft het mij uiteindelijk gebracht door Martien.... ik ben nu inspecteur bij de Belastingdienst, de beste man draait zich nu om in zijn graf.... Nee, hij schaterlacht! Want als er eentje humor had was 'Oom Martien' dat wel. Er zijn mensen die in het verleden op hem hebben afgegeven, ben ik het niet mee eens. Net als Simon Wilms, de fam. Doeschot en andere Wieringer bedrijven hadden veel mensen toen werk hier, dat was mooi. In 1995 was ik blut, dat kan, hij zei toen: "Het is geen schande om te vallen, het is een schande om niet op te staan!" Een tijdje later liep hij het ook op, helaas. Hoeveel Wieringer verenigingen hebben niet genoten van zijn goedheid? Ik heb voor De Haan Travel verenigingen als Tonegido en Succes gereden naar toernooien, toen kon dat nog. Man, man, man, wat een geweldige tijd. O ja, hij betaalde al mijn rijlessen, toen ik vier keer gezakt was zei Tiny: "Nu moet je hetzelf betalen".... prompt slaagde ik direct, je kon Martien achter in zijn keel zien lachen. Dat van dat zakken, ik reed al een paar jaar met de bus door het hele land, dat zien die instructeurs dus ook. Zo moest ik ooit voor De Haan naar Brussel, zonder rijbewijs, Martien: "Maar je hebt toch een paspoort? Niks aan de hand! Als ze je aanhouden loop je stage!" Nog eentje, ik moest naar Ermelo, "Martien, waar is dat?" Martien: "Achter Schagen...." dus. Vaste gewoonte van Martien, als je er ben, bel dan even. Ik vanaf de Belterlaan naar het zwembad, bellen "Ik ben er!" Toen was het een momentje stil aan de andere kant, was toch een rit van een minuut, bevel is bevel. Ik zat toen best wel in de shit, Martien eigenlijk ook wel. In de winter moest ik strooizout voor hem ophalen met de taxi. Daarna strooiden wij het parkeerterrein voor de prachtige loods. Wij waren klaar, het was ijsvrij, naar binnen samen voor een bakkie. Wie stopte er op de juist ontdooide stoep met een dossier onder de arm? Jawel, Hendrik Vermeer. Martien: "Ha ha ha..... hebben we daar de stoep voor geschoond?" Het werd een gezellig bakkie.


Daarom dit verhaaltje....


Reacties (10)
Henk-Jan
@2017-07-06 03:12:55
 Ik zat toen zonder inkomsten, ik had opeens een echte baan. Geweldig. Zal hem nooit vergeten.
 
Henk-Jan
@2017-07-06 03:17:19
 Ankedotes? Teveel om op te noemen. Zo zat Martien in de lik en moesten Bert en Cor Simon hem ophalen. Hij wou niet mee.... Martien had een schaakkampioenschap georganiseerd in de nor en wilde de finales nog meemaken. Ook, B. en C.S. U kunt hem ophalen. B. en C.S. : "Kunnen jullie hem nog een paar dagen vasthouden? We hebben de boel bijna op de rit!" De officier van Justitie werd gek....
 

@2017-07-06 12:58:01
 
 
frouwk
@2017-07-06 13:56:32
 mijn schoonmoeder was de eerste chaufeuse bij martien de haan zijn vader die is het begonnen ze moest werkers van de afslijtdijk ophalen de jongens dronken , dan riep ze helpen een vogel voor tegen de bus dat deden ze en reed zij gauw weg . zonder vogel en de jongens /
 
Marietje
@2017-07-06 14:04:15
 Prachtige herinneringen H-J. Martien reed op het Kerkplein de lantaarnpaal plat. Kwam door een overstekende egel vertelde hij de politie. Kwam er later een man aan mijn deur om te vragen of er wel meer egels overstaken."Jazeker, hier zitten veel egels". Bij de grote kerk, bij de Vermaning, in de tuin.
 
Jaap
@2017-07-06 16:14:50
 
 
Jaap
@2017-07-06 16:15:36
 Iconische man!
 
wim
@2017-07-06 17:22:35
 was vroeger toen ik klein was mijn achterbuurman. ik mocht dan wel eens mee als hij mensen naar van gelder papier moest brengen. ik vond het altijd prachtig voor in die "grote" bus. maar je hebt gelijk H.J. met al zijn streken was het een prachtkerel.
 
reinier
@2017-07-08 08:44:25
 Ik zal me jaar opgave sturen, hoop ik dat het wat sneller gaat dan in Heerlen
 
N.Mulder
@2019-12-05 22:12:59
 Van ca.1970-1978 reed ik bij Oosterom op de Hoogovenbus. Ik heb veel met Martien te maken gehad. Vaak moesten wij Klaas Jaarsma, Andries Bekkema en ik hem uit de problemen helpen. Het kwam regelmatig voor dat Martien meer bussen verhuurde dan hij beschikbaar had. Hij ging er vanuit dat de chauffeurs van Oosterom hem wel wilde helpen. Wat wil je meer chauffeur en bus, beschikbaar als je hem nodig had. of het nu schoolreisje, schooldienst, of zwemmertje waren, er was altijd wel wat. Als we terug kwamen,van onze rit dan kwam Martien aan lopen, en hij liep dan op zijn hoofd te krabben, dan wisten we al hoe laat het was. Kun je (even) dit of dat ritje rijden. Soms liepen de ritjes wel eens wat uit, naar de linnaeushof, aviodoom, artis, maar we lieten hem niet in steek. Ondanks zijn bedrijfsvoering, waar ik alles van weet, wil ik geen negatief bericht horen van deze zeer sociaal in gestelde man.Hij stond ook altijd voor je klaar.
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid First edition inclusief afleverkosten
€ 23.745,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort 5drs
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Winter 1979 met de kraan sneeuwscheppen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...