Mooi, een flatgebouw op Wieringen, daar zitten we op te wachten....
Door: Dolf van der Wap

Uitgegeven op 22-06-2017 om 02:09

Lol, hoogbouw op Wieringen met uitzicht op de waterzuiveringinstallatie en het industrieterrein, fraai uitzicht op de terreinen van Kaan , Posthumes en Borst, kansloos. Vanaf hier zie je dus 0,0 van het Wad of het schitterende oude dorp Den Oever, onbegrijpelijk, wie bedenkt dit?De toren van (F)Babel, past echt niet in het Wieringer landschap. er is hoop, het moet nog verkocht worden, gebeurt niet, VdV zit om de hoek en daar durft niemand tegenaan te knokken, zij doen het zelf niet hier op deze plek, heb ik vernomen van hun directie. Wieringerwerf was een tussenkomstigheidje van de familie Van der Valk, poep gebeurd, maar net als Mc.Donalds, KFC en Burger King gaan zij alleen bouwen op lokaties met minimaal 50.000 inwoners binnen een straal van iets meer dan tien kilometer ofzo. Wat bieden wij? 1800 mensen in Den Oever waarvan de helft 60+ jaar is en duizend hectare water rondom. Ons gemeentebestuur kan maar beter gaan wonen in Kaatsheuvel, daar geloven ze nog in sprookjes (De Efteling).


Zo was het vroeger, mooi...

O ja, en passant heeft de gemeente de Wiron-velden ook nog aangeboden aan Dozy onder het motto: Ze kunnen wel fuseren met Succes, hier kan je iets leuks mee doen. Mensen die dit echt willen weten van wie ik dit nieuws heb kunnen bij mij thuis langskomen en dan leg ik het hen persoonlijk uit. Doe ik niet hier, ben weleens vaker gestraft voor uitspraken op 'PRIVE' sociale media. Mijn tipgever wil dit liever niet, vandaar. Hij is het overigens wel roerend met mij eens.

De weledelegestrenge wethouder komt niet van Wieringen maar uit de bollenstreek, daar bloeien zo'n twee weken per jaar wat tulpen, 50 weken is er dus niets te zien behalve bruine grond en dorre verlepte bladeren. Hij weet echter wel hoe wij het op Wieringen moeten doen, het is ongetwijfeld goed bedoeld. Maar je zal maar in de Molenstraat of langs de Wironvelden aan de Gasthuisweg wonen en je wordt wakker met dit geweldige uitzicht vanaf de grond op je erf of vanuit je slaapkamer gezien. Dat is niet echt leuk...

Lieve mensen wees niet getreurd. De zaakgelastigde namens de Rabobank (een Wieringer en nog aardig ook) verzekerde onze Dolf dat de grootste bank van Nederland negatief adviseert om hier te investeren, het Pannenkoekenhuis annex ijssalon heeft al afgezegd en de grondin optie aangeboden bij Dozy.

Helaas werken bestuurders niet met hun eigen geld maar liever met dat van de belastingbetalers. Tja, dan is het simpel. Er is dus nog geen vierkante meter verkocht. In een persbericht van de Gemeente meldde de woortvoerder communicatie dat er een 'optie tot koop' is richting DOZY. Ik snap DOZY wel, die spelen het spelletje wel mee. Hebben zat werk op Wieringen. Dat vindt Dolf leuk, er werken daar veel Wieringers die er hun geld verdienen, mooi is dat.

De grond is aan bouwbedrijf Dozy aangeboden op basis van 'marktconforme' prijzen, voor wat dat waard is. Als dit per vierkante meter minder is dan zoals dezelfde grond aan de plaatselijke 'vleeschhouwer' is aangeboden vindt Dolf van der Wap dat de gemeente het verschil per vierkante meter dan maar uit eigen zak aan de slager gaat vergoeden betalen, wellicht krijgt hij dan een schrijntje het gevoel dat het toch geld is van andere mensen en niet van hunzelf.

Waarvan akte! O ja, misschien wilde de DEKA (dat is de winkel die in Den Oever, hoofdstad van de VerseVis, Tilapia, Gamba's en Pangasius gekweekt in stront bijzonder mest in Vietnam verkoopt) wel helemaal geen slagerij naast hun tent.

Dolf snapt nog steeds niet dat de 'protestpartij' LADA maar aldoor achter het college aan blijft hobbelen. En nu zeggen Pim en Henk-Jan dat de school in Hippo ook nog eens een miljoen goedkoper kan. Ach, het is maar geld denken ze in Anna Paulowna.
Reacties (24)
Wim van Hest
@2017-06-22 06:58:54
 Is er niet zoiets als een schoonheid commissie?? Dolf
 
Guus
@2017-06-22 12:59:08
 Knettergek! Wat een GEDROCHT !!!
Dit kan niet waar zijn.
 
J.
@2017-06-22 13:25:11
 Echt lelijk, en inderdaad op een plek waarvandaan je niets kunt zien behalve bedrijven.
 
willem hoogsteen
@2017-06-22 16:18:48
 Het bord alleen al is al zo schreeuwerig. Dat wordt de hele "strip" al. Lichtbak, neonstrepen, groen, rood, en nu ook nog hoogbouw. En het is al zo'n oud plan ; Wieringen "op de kaart zetten" met dingen waar niemand om vraagt, denk aan het randmeer. Volgens mij zit er alleen financieel verdienmodel-gedroom achter. Hoe komt die toestemming er uberhaupt? Het "nieuwe veranderen" zou ook kunnen betekenen dat je ergens afblijft.
 
Robin
@2017-06-22 16:22:36
 En dan zou ook al het (inmiddels verlopen want uit 2006) bestemmingsplan voor Den Oever ook nog aangepast moeten worden, want volgens dat plan, mag er niet hoger gebouwd worden dan maaiveld +8.00 meter. Los daarvan hanteer ik als bewoner der Molgerdijk, in dit geval graag een niet Wieringer term "NIMBY" (vrij vertaald uit het Engels: "Niet in mijn achtertuin").
 
afl
@2017-06-22 18:52:39
 waar de projectontwikkelaar verschijnt schoonheid verdwijnt....
 
@cpl
@2017-06-22 20:18:00
 Mooie toren, maar projecteer hem maar bij de poort van den helder. Aan het begin van het Wieringer landschap past deze toren absoluut niet. Dat je goedkoop kan bouwen als je de lucht in gaat per m2 grond dat snappen de kinderen in het basisonderwijs al. Krijgen we straks een hele riedel van de propaganda die we bij het Wieringer randmeer en polenagriport A7 al gehad hebben? Werkgelegenheid, vergrijzing, als het daar regent dan druppelt het bij ons, etc, etc . Zorg eerst maar eens voor goed openbaar vervoer, want er zijn er steeds meer die Wieringen ontvluchten die elders werken omdat het openbaar vervoer gigantisch slechts geregeld is, nog afgezien van het wegblijven van toeristen die inzien dat het geen haalbare kaart is om vakantie te vieren, of een dagje de Kop van Noord Holland te bivakkeren vanwege het abnormaal slechte openbaar vervoer.
 
Henk-Jan
@2017-06-22 23:04:57
 Dus als iemand geld heeft stop je het in een pand waar het uitzicht niet wordt zoals is voorspiegeld? Ik heb iemand van de RABO gesproken en die zijn uiterst terughoudend. Een hotel vind ik een prachtig idee, maar niet op het laagste punt van Wieringen met uitzicht op de industriegebouwen en waterzuiveringsinstallatie en als het aan Rijkswaterstaat ligt op 14 hectare zonnepanelen die ze willen aanleggen waar nu alle mooie bomen staan langs de A7 (maar dat laatste kun je niet weten, is vers van de pers). Ik heb er zelf een hotel gehad en werk al in de Horeca vanaf 1977, ik ken de hele geschiedenis. Het dorp is op de haven na zo dood als een pier. Daar komt geen een toerist meer te slapen. Maar ok√©, als iemand er brood in ziet? Prima voor de werkgelegenheid, maar zet het pand op een mooie plek. De Kukel in Hippo weet ook iedereen te vinden. Tip, zet het op de plaats van de vuurtoren en windmolen, hoeft het niet zo hoog en is het uitzicht geweldig, daar ben ik voor, goed voor de werkgelegenheid. Noorderkwartier kan met golfkarretjes de gasten vervoeren vanaf het parkeerterrein bij de strip, win win situatie.
 
Wilfred
@2017-06-22 23:56:19
 Zou het niet mooi zijn als we trendsetter in Nederland worden door als eerste fusie gemeente van Nederland weer op te splitsen!

Het heeft nog nergens gewerkt, en toen men jaren terug in politiek Den Haag over een super provincie begon wist dhr Remkens niet hoesnel hij hier tegen moest zijn omdat ze dan ter ver van de burger af kwamen te staan.
Ziehier meneer Remkens, de gemeente hollandskroon staat heel ver van de burgers en realiteit.

Ik zit te wachten op appartementen in de tv toren in de Wieringermeer. Daar heb je pas uitzicht!!
 
Wilfred
@2017-06-23 00:27:54
 @Dolf
Zouden de overgebleven leden van Lada niet gewoon "echte politiekers" zijn die weten dat ze in de politiek gegaan zijn voor de opbouw van contacten met invloed en de commesariaatjes na hun "politieke loopbaan"?
De communistische autofabrikant met dezelfde naam is ook al eigenlijk overgenomen door een kapitalistische westers bedrijf.
Deze (ex)protest partij gaat ook mee met de "winds of change"
 

@2017-06-23 10:30:21
 Wat al jaren fout gaat geen oog hebben voor een omgeving aantrekkelijk te maken
zoals een vissersplaatsje, leuk aanzicht als je langs rijd een vreselijk lelijk tankstation brandweer garage ook geen schoonheid Deca pff busstation vervallen
 
Kees
@2017-06-23 14:46:57
 Je ziet dezelfde structuren weer, zelfde architect constant, is Converse ook nog betrokken? Volg de geldstromen en je ziet hoe de hazen dansen. Meskers als mini Ton Haaijmaijers, man, man, je denkt zeker dat het volk knettergek is op Wieringen.
 
SON
@2017-06-23 16:28:57
 Zie het weer net zo aflopen als met het Wieringerrandmeer, hoop drukte, geld onder de tafel door, grote plannen enz, maar het gaat niet door, omdat het weer een absurd plan is! Zo"n hotel/restaurant bouw je aan de kust niet op een voormalig eiland. Als je zoiets, als een hotel/restaurant, wil bouwen, dan moet het wel in het landschap en op Wieringen passen.
 
SON
@2017-06-23 16:38:31
 Knevelarchitecten uit Amsterdam, heb ik gelezen, daar gaat het al verkeerd, dat kan nooit goed gaan. Hebben we hier in de buurt geen architecten???
 
Wilfred
@2017-06-23 23:35:56
 @Kees
Je zou bijna gaan denken dat dit weer een vvd idee is...
Die vv in vvd staat vast voor "veel violen" er blijft steeds wat aan de strijkstokken plakken...
 
Sam Kooy
@2017-06-24 19:40:51
 Is natuurlijk een voorzet van Meskers die zijn uitkijktorten op de strip (voorlopig) zag stranden. Provincie gaf n.l. geen geld. Nu tracht hij ZIJN uitzicht te verwezenlijken door Knevel een schets te laten maken. Uiteraard met de bedoeling niet de Hollandskroners, maar de Wieringers tegen zich in het harnas te jagen. Hij doet namelijk niet anders . Overigens is Wieringen een aardkundig monument. Zou kunnen zijn dat dergelijke gedrochten om die reden niet op Wieringen kunnen worden neergezet. zodat
 
Rita
@2017-06-24 19:48:18
 Iets positiefs in deze gemeente zou ook wel eens leuk zijn
Alles wordt bij voorbaat al afgebroken
 
Simon
@2017-06-24 21:42:41
 Inderdaad Rita! Echt de mentaliteit van de meeste Wieringers, gelijk afzeiken als er iets nieuws komt.
 
Wim van Hest
@2017-06-24 22:37:29
 Rita, geef jij dan een 1 ding wat positief is na de fussie
 
SON
@2017-06-25 00:11:20
 Dat je een hotel/restaurant wil neerzetten, daar is vast niemand op tegen. Maar dan zet je toch niet zo"n lelijk, niet in het landschap passende, flatgebouw neer. Dan vraag je gewoon om negatieve reacties! Zo"n gebouw zet je langs de kust en niet op een voormalig eiland. En die denken, dat het er wel moet komen, die weten de waarde van het voormalig eiland niet te waarderen en zijn erop uit om voor eigen belang te gaan en graag alles te veranderen en te vernielen.
 
@CPL
@2017-06-25 09:41:18
 Als vissersplaats zou Den Oever in navolging van vele Franse vissersdorpjes gewoon een echte "viskotter" bij de strip neer dienen te zetten om de aandacht te trekken van passanten. Liefst met de tuigen uit. Kan je tevens exploiteren als overnachtingsmogelijkheid want het is een "belevenis" voor toeristen.
 
Wilfred
@2017-06-25 22:25:51
 @Simon
Dat heeft niets met Wieringer zijn te maken.
Dat het logisch nadenken en realistisch zijn.
Het gebied is industrie terrein, een hotel hoort niet op een industrie terrein.
Als er zonodig een hotel moet komen zet dan een in de omgeving passend gebouw aan de andere kant van de Snelweg met uitzicht op de Hofmanshaven en afluitdijk.
Stuk mooier uitzicht voor de gasten als uitzicht op de deka markt en brandweer garage.
Bijkomend voordeel van een hotel aan die zijde is dat als er een goed restaurant(liefst met wieringer producten) dag toeristen met bootjes kan trekken.
De bussen met toeristen komen voor de afsluitdijk, die is beroemder in het buitenland als de Waddenzee. De dijk staat al jaren vol met bussen (buitenlandse) dag toeristen die fotos van het monument en de dijk maken.
Een hotel met uitzicht op de affluitdijk de sluizen en hofmanshaven is daarmee een handigere locatie als op een stuk grond waar de gemeente van af wil
 
Wilfred
@2017-06-25 22:28:26
 Vraagje aan Rita
Noem eens 1 positief ding aan Hollandskroon?

Ik denk dat de meeste mensen heel diep moeten nadenken.

Iets negatiefs bedenken geeft een waterval aan reacties bij bijna iedereen
 
Sjors
@2017-06-26 12:20:50
 wow wat een gebouw, ik kan alleen enkel niks vinden over het [url=http://www.anderekoekproducties.nl/]design[/url] op hun website
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 16.500,-

Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid First edition inclusief afleverkosten
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Nationale visserijdagen 1995 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...