Hij moest weg, niet van het volk
Door: Dolf van der Wap

Uitgegeven op 22-03-2017 om 12:11


Voor de toeristen op en langs de A7 niet meer te zien, acht meter lager en driehonderd meter verderop, maar toch wel een mooi plekje gekregen, de burgerij 150.000 Euro armer, maar zo gaat dat, dit regelen mensen die het zelf niet hoeven te betalen. O ja, als u die dit leuk vindt het uit eigen zak moest betalen, dan ook verhuizen? De wethouder heeft gejokt door te zeggen dat de toren weg moest van de Afsluitdijk, dat was een leugen, hij mocht daar gewoon blijven staan. Liegen mag toch niet, dat heet niet integer, bij de overheidsdepartementen word je dan zwaar gestraft, ik kijk wel uit al zou ik daar werken. Vanaf nu is de toren overgeleverd aan de grillen der natuur en het onderhoud is vanaf gisteren voor de gemeente (u dus...) Waar hij stond hoefde hij niet weg en had je nooit last van hoog water (zout), man man man, wat kon je er daar op het oude stekkie mooie trouwfoto's maken, dat is vanaf nu over.

En het volgende object komt eraan, ja ja... voor maar liefst 400.000 Euro een vogeltjesuitkijkpunt op/in de plaats van het mooie Basalt Monument van Theo Mulder op de lange strekdam. Hatseflats, flikker het geld maar in zee... Volgens lokale ondernemers in de bouw is dat hok binnen tien jaar schoon verrot, het wordt gebouwd met waaibomenhout uit het Oeverse Bos, dat past wel met zoutweer en zoutwater. Maar.... vier ton voor een hangplek waar straks de jeugd zit te blowen enzo, mensen, word wakker! Tijdens een lekkere dag loopt iedereen langs de dijk naar Oosterland op en neer, omdat je het wad wil beleven. En dat zal altijd zo blijven.

Maar.... er komen nu hordes toeristen naar Den Oever, dus niet. Tour-operators landen aan waar commissies te verkrijgen zijn. Vroeger in hotel Zomerdijk en De Haan kregen de chauffeur en de gids van de reisorganisator een fooitje. De operators commissie per aangeleverde eter, zo werkt dat, anders komen ze niet bij je. Aan het einde van het seizoen kwamen de operators en bussenbedrijven de commissies ophalen, hopla, in de kontzak á contant. Nee, die eten in Volendam bij hotel Spaander, katsjingg.... kassa. De Keukenhof beloont de vervoerders annex touroperators met geld, denken wij nu echt dat zij 'gratis' naar hier gaan? Nee dus. Oké vijf dagen tijdens de bloemendagen, dat is het en dan nog eten zij of drinken zij koffie waar iets te halen valt, desnoods rijden zij een uur om voor de tipgelden. IJdele hoop van ambtenaren en bestuurders (dat zijn geen ondernemers) die denken dat ze nu weer terug komen naar waar het ooit zo mooi was in een vriendelijk dorpje met veel leuke winkeltjes en bijvoorbeeld Max. O ja, de bedrijven die zijn overgebleven doen hun stinkende best. En dan wordt de dijk straks ook nog een betonnen gedrocht, brrrrr..... Gemeente, knap eerst de boel binnen de dijk maar eens op en zorg voor een klimaat dat er weer ook andere logéés dan tomatenplukers in de mooie hotels overnachten, dan pas kan het goed komen.

Toeristen die met hun eigen auto komen hebben TomTom, bij de afslag op de A7 zien zij maar één ding op de computer, nog 15 minuten en we zitten op de boot naar Texel, die stoppen echt niet in Den Oever, het dorp met de prachtige entree van benzinepomp, Brandweerkazerne en industriegebied. Er staat een bord, hier komen winkels en horecabedrijven, niets dus. Een gerenommeerd bedrijf als de Zingende Wielen moet al zijn uiterste best doen om het hoofd boven water te houden. Die zitten echt niet te wachten op meer concurrentie. Tussen Amsterdam en Den Oever, drie Toekans. Bij Sneek dito. Fastfoodrestaurants, nee, er komt er geneen naast een dorpje met amper 1500 inwoners. Dat is niet hun strategie. Bovendien zijn zij al rijk vertegenwoordigd in de omgeving.

De oprichter van LADA (Rob Ravensteijn) en afvallig-gedumpt raadslid Henk-Jan Wittink (Onafhankelijk Hollands Kroon) haden een leuk plan. Laat de vuurtoren staan en bouw voor die zak met geld een replica en plaats die op de haven, dan ben je het geld ook kwijt maar heb je er wel twee! Mooi project voor de technische school en jeugd in de Verenigde Staten van Hollands Kroon.

Het is de waarheid, het mooiste van de kop van Noord Holland is volgens de bezoekers de boot naar Texel (naar een uitspraak van Maarten van Rossum). Het is nu al de zoveelste keer dat de gemeenten in Noord Holland proberen de koppen bij elkaar te steken middels een groot VVV-iets achtig ding. Dat gaat weer niet werken, boven Amsterdam doen Texel, Volendam, Schagen en de kuststrook altijd hun eigen ding, dat win je niet.

Nog een dingetje, de wethouder wil het VIC en het VVV kantoortje van de hand doen. Dan zijn zij falliet. De wethouder heeft het VVV kantoor nieuwe stijl gegund aan museum
Jan Lont, lekker hoor, daar rijden alle toeristen langs op weg naar? Wat een onmogelijke plek voor zoiets belangrijks dat nu een mooie plek heeft. Maar ja, de voorzitter van het museum is voorzitter van de VVD, de club van de wethouder. Zo werkt dat in de gemeente met de meeste geheimhoudingen in dit land op Amsterdam na. Dolf van der Wap had graag gezien dat Wieringen nog de Gemeente Wieringen was.


Reacties (9)
Frank Ottens
@2017-03-22 14:15:24
 Theo Pinokkio.
 
Jan
@2017-03-23 01:09:50
 Het mooiste van de kop van Noord Holland en Den Helder: De boot naar Texel.
 
Victor
@2017-03-23 02:14:34
 Ach, het is maar geld. Helaas niet uit de zak van de wethouder maar wel van mij, had dat ding lekker laten staan. En idd, bouw dan voor die smak geld een replica, goed plan van Rob en Henk-Jan.

Zeg maar nee.... dan krijg je er twee. Net als de rclame van???
 
K.
@2017-03-23 09:33:03
 
 
Michael
@2017-03-23 10:50:21
 Vriendjes van Pinokkio Rutte zeker
 
@CPL
@2017-03-23 21:56:48
 Mooi voorbeeld van "over de balk". Idem van "gebrek aan visie". Alleen onze club, en iedereen die bij onze club meedoet, die wordt er beter van. Er wordt met geld gesmeten in Hollands Kroon, bijvoorbeeld het dumpen van kantoormeubilair zoals elektrisch verstelbare bureau's, kantoorstoelen a 1200 euro nieuwwaarde, in het nieuwe gemeentehuis wordt alles duur aangerukt, zolang het maar niet boven het bedrag komt dat het naar de raad moet. Hollands Kroon is een mooi voorbeeld van zich mooier voordoen aan de buitenwereld dan dat het is. Volop PR het land in over "alle prachtige innovatieve ontwikkelingen", maar de realiteit is dat de inwoners van de gemeente de rekening dik betalen, en de voorzieningen naar erbarmelijk niveau gezakt zijn. Uiteraard willen B&W en de hoge ambtenaren alleen maar in beeld komen over alle prachtige dingen, om daar weer meer "geld" mee te kunnen ophalen bij de volgende functie die zij gaan bekleden.
 
Dolf
@2017-03-24 02:50:01
 Ik ben het (ont)roerend met je eens.
 
X
@2017-03-24 03:56:03
 Zo heerlijk, geld uitgeven wat niet van jezelf is....
 
Tjerk
@2017-03-24 16:24:00
 
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota C-HR 1.8 Hybrid Bi-Tone
€ 22.490,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort 5drs
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Hoop - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...