Wat willen de inwoners, wat doet de gemeente vervolgens
Door: Henk-Jan Wittink

Uitgegeven op 17-02-2017 om 08:53

HOLLANDS KROON - Om de vier jaar mogen we kiezen, dan wordt alles beloofd, maar dan.... doen ze wat ze zelf willen. In Hippo willen de mensen gewoon lekker twee schooltjes, houden zo als je met gezond verstand regeert. Dus niet, hupsakéé, Alvitlo plat, een bult miljoen Eurootjes erin en klaar een nieuwe school voor HEEL West Wieringen. De Gemeente Hollands-Kroon (iets wat de Wieringers nooit wilden) doet gewoon wat zij denken dat goed voor ons is, terw2ijl wij Wieringers heel anders denken, geen wonder dat er geen vertrouwen komt.


En wat de kiezers willen... daar wordt gewoon overheen gestapt. De verantwoordelijken vergaderen liever met besturen dan om te overleggen met de stemmers blijkt dus nu. In juni wist ik al dat de keuze op De Kei was gevallen. Wij hebben niet eerder gepubliceerd totdat wij namens de gemeente een persbericht mochten ontvangen. De andere media kreeg dit, zoals gebruikelijk, eerder dan Wieringernieuws. Niet helemaal waar, er heeft niemand op de wethouder gestemd, hij is uitgezocht door LADA toen ze nog scherp waren, nu al een jaar of drie niet echt meer. De stemmers hebben wel gekozen op bijvoorbeeld een inwoner uit Hippo en Winkel. Deze mensen voelen zich nu een beetje in de zak gescheten. Volgend jaar moeten/mogen wij hier stemmen, we zullen het beleven. O ja, Henk-Jan en Rob waren samen goed voor vijf van de zes LADA zetels en zij zijn afgeserveerd door... vul maar in. Wel weer leuk, LADA komt met een voorstel om een referendum mogelijk te maken. Dit wordt neergesabeld door B & W..... Go#@&(%$mme zij zijn niet de baas, dat is de raad! Het voorstel zal het niet halen, VVD en CDA zijn op voorhand tegen, de senioren hobbelen daar als trouwe honden achteraan. LADA en ABHK (fractie Wittink) zijn voor. In Zwitserland werkt het prima. In Nederland, Oekraïne.... laat maar.

Reacties (5)
Vanessa
@2017-02-17 14:08:49
 Blijkbaar heb je geen kinderen op de basisisschool zitten...
 
SON
@2017-02-17 20:10:20
 Er is al zoveel vernield op Wieringen, wat vreselijk jammer is "Laat de Alvitlo school staan" Een beetje goeie architect voegt oud en nieuwbouw samen. Je gaat toch geen historische school slopen, das eeuwig zonde. Bijna iedereen op Hippo heeft daar zijn lagere schooltijd doorgebracht. Maar nog beter is het te laten, zoals het nu is. Zie eigenlijk geen voordelen van een brede school, wel als het 1 school wordt.
 
b. de graaff
@2017-02-24 10:54:41
 En nu wordt hiervoor het gemeentehuis gesloopt....
 
Tjerk
@2017-02-28 07:44:51
 En het (ver)bouwen gaat vast en zeker naar een bouw bedrijf dat niet lokaal is
 
Sam Kooy
@2017-03-07 13:49:16
 
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid First edition inclusief afleverkosten
€ 23.745,-

Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid Team D
€ 42.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Westerklief 1909 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...