Familie De Does onderuit
Door: Frank Ottens

Uitgegeven op 20-01-2017 om 21:05

Als je het nieuwe jaar qua schrijfinspiratie maar matig bent begonnen, dan komt het door Chris Kuut en zijn kornuiten georganiseerde Open Wieringer Tafeltenniskampioenschap natuurlijk als geroepen!

De perfecte sport ook voor mij: geen medespelers om tegen te zeiken, geen arbiters – nee, je bent volkomen op jezelf aangewezen. Verlies je, dan is het ook echt je eigen schuld. Bovendien, je hoeft niet telkens te rennen, laat staan sprinten.

Wie van tevoren dacht dat Johan de Does of zijn zoon Martijn het in de sporthal te Hippo gehouden toernooi wel weer zou winnen, kwam ditmaal bedrogen uit. Een gepassioneerde tafeltennisfanaat uit Den Helder, genaamd Ingmar Vink, gooide roet in het eten. Hij klopte Johan, hij klopte Martijn, hij klopte iedereen.

In de finale was de ongenaakbare Nieuwedieper ook Perry Manshanden de baas, al leverde dit eindgevecht een schitterend schouwspel op. Wat een rally’s! Zeer finalewaardig. Knap ook dat Manshanden een set van de ongenaakbare Vink afsnoepte.

Grote verrassing deze editie was de jongste telg van de Oeverse tennisfamilie De Does: Daantje. Of zeg maar gerust Daan, ook al zo’n lange slungel! Pas in de halve finale werd hij gestuit door finalist Manshanden. Daarvoor had Daan de Does in de achtste finale gasten als Frank Ottens (21-19, verdomme…) en Jordi Henrotte (kwartfinale) klop gegeven.

Uiteindelijk werd Daan de Does derde nadat hij in de strijd om het brons zelfs zijn bloedeigen vader klop gaf.

Complimenten voor de enthousiaste organisatie en de keihard werkende barmedewerkers Wijbrand en Diana. Wie we wel een beetje miste deze keer, is de sympathieke dj Eric Roozendaal. Was hij ditmaal niet uitgenodigd? Of mag hij van zijn strenge vader geen plaatjes meer draaien? ; )De verrassing van het toernooi: Daan de Does (rechts). (Foto: Chris Kuut)

Reacties (5)
Chris Kuut
@2017-01-20 21:26:27
 Mooi Stukkie Frank! Volgend jaar hopen we budget te hebben. Voor een Top Dj ;-)
 
Dolf
@2017-01-21 03:17:51
 21 - 19 , ja... verdomme F. Mooie column, dat dan weer wel...
 
Henk-Jan
@2017-01-21 03:19:35
 Wieringernieuws wil wel sponsoren, wij zijn gek op sport.
 
Tjerk
@2017-01-23 12:24:15
 Vloeken en schelden toegestaan?
 
Tweemeterzessie
@2017-02-06 14:38:48
 Ik had van Frank Vriesekoop wel meer verwacht hoor!
Jaartje China zou goed zijn.
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Occasions
Te koop BMW Z3 Roadster 1.9
€ 6.500,-

Te koop Renault Twingo bouwjr. 2010
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hoort bij foto 554 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...