Onkruidwieder Wilhelminalaan
Door: Sam Kooy

Uitgegeven op 29-08-2016 om 20:10

Sam Kooy, oud-Wieringer en nu woonachtig op Texel, reageerde op het bericht Dirk van tachtig op zijn knien, dat eerder op Wieringer Nieuws stond. Hieronder zijn reactie

Never van gehoord op ons eiland Texel. Mensen van tegen de 80 jaren, die uit vermeende liefde voor de gemeente groenonderhoud verrichten. Gratis uiteraard. Een gemeentebestuur van Hollandskroon dat daaraan geen geld wenst uit te trekken. Hetzelfde gemeentebestuur (burgemeester en de wethouders) dat bulken geld uitgeeft t.b.v. van haar/hen welkome speeltjes.

Vriend Meskers, de wethouder, is hiervan het grote voorbeeld en nog niet gesproken over van Gent terzake van het gedoe met haar bezuinigingen in de Zorg.
Meskers die een hoge uitkijkpost in Den Oever zo nodig vindt maar er geen geld voor krijgt en tch doorzet, Meskers die een Waddenbelevingspunt zo nodig vindt terwijl er al een uitzichtpunt aanwezig is, Meskers die een donatie naar ik meen van 50.000 uit de gemeentepot - dat zijn des' burgers gemeentelijke belastinggelden - voor Sail Den Helder zo nodig vindt, Meskers die een grote donatie van zo'n 350.000 aan Den Helder zo nodig vindt voor de realisering van de Kooyhaven. Een haven, nota bene tussen 2 bruggen waarvan de aanleg door Royal Haskoning absoluut werd afgeraden. Maar Meskers sloeg alles in de wind en ging samen met zijn Helderse collega's onder het mom van vasthoudendheid en ondernemerschap door met zijn plannen die - zoals hij zei - een langetermijn visie nodig hadden. Overigens nauwelijks gegadigden voor die haven. Alle schitterend gekozen woorden maar uiteindelijk holle frasen.
En een Meskers die de verplaatsing van de oude vuurtoren (van De Haukes en niet Westerland) in Den Oever pers nodig vindt. Meskers ? 't Ja, wat vindt Meskers niet ? Gezegend zij de inwoners van Hollandskroon.

Van Gent hielp 646 ouderen met financiele en psychische nood de afgrond in door haar direkte bezuinigingen van een 3-tal millioenen euro's. In de Huishoudelijke Hulp 1 welteverstaan ten koste van hen die dat zo nodig hadden en hebben. Een groot geluk dat zij door de rechter na haar fatale beleid op het rechte pad werd gezet. Excuses ? Nooit n keer van wethouder van Gent van deze gemeente. Aftreden vanwege die blunder ? Eveneens never van dezelfde wethouder die nota bene k nog lid is van de politieke club Senioren Hollandskroon.

Dan wederom Meskers. Hij zei eerder mooie subsidies te hebben binnengehaald maar zei er bewust niet bij dat dat slechts aanvullende financen waren. De rest wordt n.l. door de inwoners van Hollandskroon betaald. Rechtstreeks uit eigen portemonnaie ! Uit de OZB, Reinigingsrecht, Rioolbelasting e.d. ! Het wachten is nu nog op door HK te verhogen belastingen om tekorten bij de uitvoering van allerhande speeltjes te kunnen oplossen. Om vermeende tekorten te dekken. Ze hebben zich voorlopig al ingedekt aangezien de OZB in Hollandskroon al op bovengemiddeld peil is gebracht.
Meskers die koste wat het kost zijn millioenen ZL blijven uitgeven ter meerdere glorie van hemzelf en ten behoeve van zijn dingetje Waddenpoort c.a. In de verwachting van Waddenpoort een toplocatie te maken om in zijn droombeelden misschien wel Volendam en zelfs Texel te overrulen.
Een hem niet welkome poll van Wieringernieuws over de verplaatsing van de vuurtoren noopte hem voor de tweede keer een gemeentelijke poll te openen. En ja hoor: een procent of 60 was vr de verplaatsing ten koste van minimaal 100.000,= ! Met de mening van de Wieringers - de vuurtoren behoort immers geschiedkundig voor 100% hn toe en zeker niet de inwoners van de vroegere andere gemeenten - wilde hij absoluut geen rekening houden omdat juist HIJ die toren wilde verplaatsen. Hij moest en zou !! Kinderlijk genoeg, het was ZIJN dingetje. Hij hechtte meer belang aan de stem van een 'tVeld'ner, een Niedorper, een Lutjewinkeler, een Haringhuizer, een Moerbeker en/of een Waarlander ! Wisten die veel ! En dt was nou juist zijn bedoeling ! En ja hoor, kreeg uiteraard zijn gewenste zin ! Maar een nieuwe poll dezer dagen op Wieringernieuws geeft andermaal aan dat bijna 80% van de stemmen tegen verplaatsing is. Voor alle duidelijkheid aan Meskers: dit zijn voornamelijk de geschiedkundig eigenaren oftewel Wieringers ! Maar daaraan zal hij ongetwijfeld geen boodschap hebben om dat er al het nodige is geregeld en afgesproken . Die Meskers geeft geen enkele waarde aan de uitslagen in Wieringernieuws. Tot dn dus. Maar dn vindt hij, verbazingwekkend genoeg, Wieringernieuws plotsklaps op zijn pad en vindt dat opeens Z belangrijk dat hij spoorslags besloot om de 3e voortgangsrapportage van het project Waddenpoort daarin op te nemen. Zowaar begint een wethouder buiten de muren van het gemeentehuis iets belangrijk te vinden en zelfs mee te denken met de gemiddelde inwoner !

Maar verder: het gemeentebestuur verloor 136.000,= door een stomme fout binnen het ambtenarenapparaat. De firma die de nieuwe brandweerwagen zou leveren ging namelijk failliet en de rekening was al betaald. Weg geld ! Het geval werd eventjes niet door BenW gewild door een raadslid aangetipt maar werd vervolgens niet meer publiekelijk naar buiten gebracht en dus onder de mat geschoven. Eveneens uit des' burgers portemonnaie dus. Last but not least: een gemeentelijk pand dat ten koste van millioenen binnenkort wordt verbouwd omdat de burry en zijn direkte onderdanen zich daar niet zo lekker voelen. Na slechts 5 jaar !! En grote schande.

Kortom beste Wieringers en verder alle Hollandskroners: u bent overgeleverd aan de grillen van het huidige gemeentebestuur dat weinig of niets op heeft met de belangen van zijn onderdanen. Zie daarvoor bijvoorbeeld k de enorme rellen m.b.t. de bouw van een nieuwe grote school in Hippolytushoef, het zwembad De Venne, het trafostation in 't Veld, enz., enz.
De burgemeester, die een persoonlijke tint gaf aan de mening van de insprekers tijdens de raadsvergadering eind januari 2016: de rode draad is een kleinschalig azc. Nee beste burgemeester, de vergadering gehoord hebbende was de rode draad het tegengestelde, n.l. gn azc tenzij het niet anders kan !!! En achteraf werden in inwoners van HK alsnog in naam van het COA belazerd. Het zou een azc met zo'n 300 plekken worden naast het gemeentehuis !! Overigens, ik ken gemeenten in ons land die het wl aandurfden zich tegen het COA te verweren.
Verder: het negatieve en weigerachtige gedoe door BenW met dhr. Tonneman terzake van de camping in Wieringerwerf.
En je wilt het of niet, wr Meskers: zijn eigen(wijze) persoonlijke mening over de bewoning door Poolse landarbeiders in het vroegere Joodse werkkamp bij Slootdorp. Die staat uiteraard lijnrecht tegenover die van de buurtbewoners. Hij is immers wethouder. Hij meent het als nling vanwege zijn collegiale contacten beter te weten dan ervaringsdeskundigen ! Luisterend en begripvol oor ? No !
En nu dan k weer gedonder en acties na geen gehoor vanuit de gemeente voor meer veiligheid van schoolgaande kinderen van Westerland/De Haukes naar Hippolytushoef.
Vanaf Texel verbaas je jezelf periodiek over de stelselmatige negatieve berichtgeving die dit gemeentebestuur over zich heen roept. Niet alleen vanuit de bevolking maar zelfs via een rechtsreekse TV uitzending ! Op Texel: niet aan de orde !

Tot slot: dit gemeentebestuur - zowel de raadslieden als de burgemeester en de wethouders - mag zich gelukkig prijzen dat ondergetekende inwoner is van de gemeente Texel en niet die van Hollandskroon. In dat geval zou hij reeds van zich hebben laten horen teneinde hen te onderrichten in verlegging van hun blik naar hun inwoners alsmede in een lesje ferme communicatietechniek in de richting van de burger.
De boodschap is deze: laat je als burger van Hollandskroon k na verkiezingen horen en zorg ervoor niet verder financieel en psychisch te worden gemangeld en uitgekleed door de liefhebberijen van dit gemeentebestuur. Wellicht is deze, niet alleen als ambtenaar maar eveneens als mens, ooit voor rede en toegankelijkheid vatbaar. En.......... uitwassen t treurig voor woorden - zoals in de eerste regel van dit stuk genoemd, voorgoed tot het absolute verleden zullen behoren.

Sam Kooy, Den Burg.

Reacties (8)
Wilfred
@2016-08-30 01:29:43
 Mooi stukje tekst Sam,

De volgende gemeenteraadsverkiezingen zullen waarschijnlijk het landelijke nieuws gaan halen.
Het zootje ongeregelt wat zich nu gemeenteraad durft te noemen zit er niet voor de inwoners maar voor zichzelf en hun vrinden.

Hopelijk word het mogelijk deze bestuurders hoofdelijk aansprakelijk te stellen voor de verkwisting van gemeentegelden.

De Kooijhaven is inderdaad het meest onnozele idee van Nederland van afgrlopen jaren. Het is nog onlogiser als de zeehaven Amsterdam.

Het hele waddenpoort verhaal is ook een grote verkwisting.
Wil je meespelen als toeristen haven dan is de supermarkt naast de haven een groot pluspunt, degene die bedacht heeft dat deze op een veldje langs de betonweg moest komen heeft absoluut geen kaas gegeten van inrichtingingsplannen. De enige reden voor dit soort handelen kan alleen maar zijn dat er op enige manier een eigen voordeel in zit.
 
Kraai
@2016-08-30 07:52:07
 Dit is de spijker op zijn kop,Als een wieringer iets tegen de heer Meskers zegt is dat voor hem gebakken lucht,zelfs als Sinterklaas begint over het onkruid in onze gemeente intreseert het hem helemaal niks.Dhr Meskers vindt alleen zichzelf belangrijk.bah
 
grondstof
@2016-08-30 12:22:06
 Volkomen eens met de schrijver van bovenstaande. Deze gemeente heeft van af de start de burger uitgemolken en alles wat maar geld kost uitgeknepen, dit t.b.v zich zelf vooral. Mooie telefoontjes en auto's en niet te vergeten alle kosten die gemaakt zijn en nog gemaakt worden t.b.v de gemeente raad en behuizing van het bestuur.
 
Wim van Hest
@2016-08-30 18:18:47
 Hebben we niet eerder met z'n bijdehandje te maken gehad, die alleen aan zich zelf dacht en niet aan de bewoners van de gemeente en zeker niet de mening van "Wieringers" (Antonie Martinus Cornelis Alfred (Ton) Hooijmaijers) was zijn naam geloof ik
 
Netty Veuger
@2016-09-02 21:11:58
 Maak al jaren mijn stoep schoon. Woon op een hoek , dus ik moet een heel stuk doen. Doe dit omdat ik bang ben dat mensen gaan vallen op een stoep met veel vuil. Als het gaat regenen wordt het heel glad. Ben 76 jaar maar kan het gelukkig nog doen, maar wat als het niet meer lukt.
 
Andreas Naber
@2016-09-09 15:06:43
 Zo Sam, dat liegt er niet om. Dit is duidelijk, scherp en heel helder. Is het een idee om hier de gewraakte Th. Meskers om commentaar te vragen ? Tot slot: nog wel iets positiefs in Hollands kroon kunnen ontdekken?

Groetjes
 
Sam Kooy
@2016-09-16 12:10:20
 Andreas: "Weinig of zelfs geen positief nieuws van dit gemeentebestuur sedert haar ontstaan enkele jaren geleden !!".
 
Patrick Adina
@2018-11-12 10:19:50
 Groet aan jou en je familie,

Dit is een officiële juridische kennisgeving van een niet-opgeëist fonds dat is achtergelaten door Mr.Victor.A.Wittink, een nationaliteit van uw land, die dezelfde achternaam heeft als de uwe, die stierf ten gevolge van een hartaanval, na de dood van zijn vrouw en enige dochter bij een auto-ongeluk, de 21ste april 2008.zonder iemand die zijn fonds opeiste. USD12.5M dollars, neem voor meer informatie rechtstreeks contact op met mijn e-mailadres (chemberbarr.patrickadina236@yahoo.com), waar ik u alle details over deze transactie zal sturen, Waiting to Hear From You. Barr.Patrick Adina
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Occasions
Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 16.500,-

Toyota C-HR 1.8 Hybrid Bi-Tone
€ 22.490,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Nieuwstraat Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...