Activiteiten op en in de omgeving van Wieringen
Uitgegeven op 18-09-2011 om 13:55  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Alle activiteiten op Wieringen en in de omgeving zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten a.u.b. mailen aan Bert Loos.
Kijk ook eens HIER voor tips op en rondom Wieringen!


Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER

Dagelijks: Maïsdoolhof


Zondag 25 september

Palingrace

DE HAUKES - Het watersportseizoen van Watersport Vereniging Amstelmeer wordt afgesloten met de traditionele Palingrace. De race wordt gevaren op het Amstelmeer vanuit het clubhuis de Aak aan de Haukes.

De inschrijving staat open voor kajuitjachten, open zeilboten en motorboten en kan gedaan worden via de website www.wvamstelmeer.nl, maar ook op de dag zelf in het clubhuis de Aak tussen 09:30 uur en 10:30 uur. Het inschrijfgeld bedraagt de dagprijs van een pond paling. Voor elke ingeschreven boot is er een pond gerookte paling.

Voor motorboten wordt er een puzzeltocht uitgezet, de zeilboten varen, afhankelijk van de wind, één of twee rondjes rond de vaste wedstrijdboeien.
De start van de Palingrace is om 12.00 uur. Prijsuitreiking, extra ponden paling, gaat via een verloting. De nummers 1, 2 en 3 in elke klasse krijgen extra loten, dus ook meer kans op een extra pond paling. De prijsuitreiking is zo spoedig mogelijk na afloop van de wedstrijd.


zondag 25 september

Vatropse school

WESTERLAND - De expositie van de Vatropse School wordt dit jaar gehouden in Westerland. In de Nicolaaskerk, Dorpshuis 't Skrale End en de gymzaal worden werken van de groepen tentoongesteld. Tijdens dit weekeinde kan een ieder gratis de kunstwerken bewonderen.

In 1997 begon Marianne van Beek op Vatrop met geïnteresseerde deelnemers. Vandaar de naam Vatropse School. Van de eerste groep volgen nog steeds een aantal mensen de lessen. Inmiddels zijn er drie groepen die met veel enthousiasme steeds weer nieuwe technieken leren en ervaringen uitwisselen. Op de tentoonstelling kan men werken zien van alle leerlingen. Een aantal deelnemers heeft ook hun portfolio's of fotoboeken ter inzage.

De meeste schilders gebruiken het acryl medium. Dit is een sneldrogende verf die bestaat uit een kleurend pigment met een bindmiddel. Acrylverf is in staat een hele reeks andere technieken na te bootsen en biedt bepaalde voordelen boven olieverf. De korte drogingstijd maakt het mogelijk veel sneller te werken. Onder de kraan kunnen de kwasten eenvoudig schoon worden gemaakt.


Cursisten van de Vatropse School aan het werk

Er is een verscheidenheid aan onderwerpen te zien, zoals Wieringer landschappen, bloemen, portretten, zeegezichten, abstracte werken en ook nieuwe technieken. Het is altijd weer een verassing wat er tijdens het afgelopen jaar gemaakt is.

Maak eens een fietstocht over Wieringen en pauzeer om de expositie van de Vatropse School te bezoeken. Koffie, thee of frisdrank zijn in het dorpshuis te verkrijgen.

De expositie is op zaterdag 24 en zondag 25 september van 11.00 uur tot 17.00 uur geopend.
Het adres van de Nicolaaskerk en Dorpshuis 't Skrale End is Westerlanderweg 61, 1778KM, Westerland. De toegang is gratis.


dinsdag 27 september

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13.30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.


donderdag 29 september

’N Oeverse Dansgroep opent seizoen Wonen Plus Welzijn

HIPPOLYTUSHOEF – De ’N Oeverse Dansgroep verzorgt tussen 10.00 en 11.30 uur de feestelijke opening van het nieuwe activiteitenseizoen van Wonen Plus Welzijn met muziek en dans.

Ook in het seizoen 2011-2012 organiseert Wonen Plus Welzijn weer eens per maand activiteiten voor ouderen gericht op ontspanning, creativiteit en informatie.
Deze activiteiten vinden plaats van 10:00 uur tot 11:30 uur in het atrium van Parkzicht.
Parkzicht 11, 1777 BC Hippolytushoef.
Elke oudere uit de regio, die graag anderen wil ontmoeten, iets samen wil doen of informatie wil krijgen is van harte welkom.

Opgave is niet nodig, voor meer informatie kunt u bellen naar het Servicepunt Wieringen van Wonen Plus Welzijn. tel. 0227-591570. Maandag t/m vrijdag; tussen 9 en 12 uur.


donderdag 29 september

Veteranentreffen

HIPPOLYTUSHOEF - Van 15:00-18:00 uur (vrije inloop) is weer het maandelijkse treffen van veteranen in Hotel-Café "de Harmonie", Kerkplein 1 in Hippolytushoef, (tel. 0227-591510).

Veteranen met partner uit de gehele regio zijn van harte welkom.
Op vertoon van de veteranenpas 10% korting op alle consumpties.
Ook jonge veteranen (met missies vanaf Libanon) zijn van harte welkom.
Omdat het dit jaar 67 jaar geleden is dat de luchtlandingen bij Arnhem plaats vonden zal de documentaire "Operatie Market Garden" vertoond worden.
Voor inlichtingen: tel. 0227-592521 of d.c.doornik@quicknet.nl.


donderdag 29 september

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een kopje koffie doen.


donderdag 29 september

Vergadering gemeenteraad

HIPPOLYTUSHOEF - De gemeenteraad van Wieringen vergadert op donderdag 29 september om 19.30 uur in het gemeentehuis.

Op de agenda staan onder andere:
- Voorstel tot benoemen van een beoogd griffier voor de gemeente Hollands Kroon
- Eerste tussentijdse rapportage 2011
- Multifunctionele accommodatie Den Oever
- Toetreding Wieringen tot de milieudienst Kop van Noord-Holland
- Stand van zaken (bestuurlijke) herindeling

U mag in maximaal 5 minuten uw mening geven over één van de agendapunten. U kunt dit na opening van de vergadering aan de voorzitter laten weten.

De agenda, voorstellen en conceptbesluiten liggen op het gemeentehuis ter inzage en staan op de gemeentelijke website www.wieringen.nl.


vrijdag 30 september

Keezen in De Kasteleen

HIPPOLYTUSHOEF – Eerste wedstrijd van de tweede competitie Keezen in café de Kasteleen.Ook deze winter kan men in competitieverband dit gezellige gezelschapsspel spelen. Aanmelden kan bij Jan Willem Cornelissen en vanaf half acht in de Kasteleen.
Aanvang wedstrijd 20.00 uur. Tot die tijd is er vrij Keezen tijdens de openingstijden van het café en worden de spelregels uitgelegd.

Veel deelnemers hebben zich al weer aangemeld, maar ook nieuwe spelers kunnen mee doen aan de competitie in cafe de Kasteleen.

De volgende speeldata zijn: 21 oktober; 25 november; 16 december.


(ADVERTENTIE)HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen start nieuwe cursussen. Op het programma staan tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 267,25. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 181,30. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd. Nieuw is een workshop Facebook voor starters. Wie gebruik wil maken van het sociale netwerk leert de basis van het gebruik van Facebook. De workshop kost € 45,00. De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.


zaterdag 1 oktober


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 – 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

Bestellen kan met het bestelformulier.


zaterdag 1 oktober

Wieringer Huiskamerconcerten

WIERINGEN - Op Westerklief, in Westerland en Hippolytushoef staan op zaterdagmiddag 1 oktober de deuren van drie huizen weer gastvrij open om de bezoekers binnen te laten die zich aangemeld hebben voor de huiskamerconcerten. In elke woning wordt die middag muziek gemaakt door een duo dat een half uur speelt.

Deze keer zijn dat harpduo "Dyade", de "Hokum Jugband" en het fagot-klavecimbel duo "Bassoncontinuo" .Daar het volgende concert een uur later begint is het goed mogelijk om met de fiets van de éne naar de andere locatie te rijden. En zelfs met een omweg, om het hoogste punt van Wieringen, de steen van Westerklief of de waddenkust te zien, kom je nog op tijd. Maar je kunt ook bij elk huis parkeren. Het eerste concert begint om 13.00 uur, het tweede om 14.00 uur en het derde weer een uur later.Op twee locaties zal gratis een consumptie verstrekt worden. Het maximum aantal bezoekers per huis is 20 personen. De afstand tussen bezoekers en musici is daardoor klein. Je kunt de instrumenten van dichtbij bekijken en vragen zijn gemakkelijk te stellen. De entree voor de drie concerten is € 10,- Opgave per e-mail of telefonisch: iris@quant.nl of 0227 591820. Iedereen die zich opgeeft ontvangt van te voren een plattegrond met de volgorde van de te rijden route.


zaterdag 1 oktober
zaterdag 1 oktober
zaterdag 1 oktober

Palingdrive Bridgeclub Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF – Bridgeclub Wieringen houdt haar jaarlijkse palingdrive.

De palingdrive staat bekend als een gezellige drive, waarbij bijna de helft van de deelnemers naar huis gaat met paling. Wie niet wint met kaarten heeft een kans om alsnog paling te winnen met de verloting.
Het inschrijfgeld bedraagt € 20,00 per paar. De zaal is open om 19.30 uur en het bridgen begint om 20.00 uur in café-bar De Harmonie, Kerkplein 1 in Hippolytushoef.
Aanmelden kan tot 30 september 18.00 uur via www.nbbportal.nl/4008/index.html.
Voor meer informatie kunt u bellen met Zandra Emmers, 06 45610958.


zondag 2 oktober

Gek of gewoon in oecumenische viering Oosterland

OOSTERLAND - U bent weer van harte welkom bij de maandelijkse viering van het Oecumenisch Centrum Michaëlskerk. Dit jaar staat er elke maand een tegenstelling centraal en op 2 oktober is dat “ gek en gewoon” .

Als nuchtere Hollanders zeggen we al gauw: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Gewoon is dus de regel en voor je het weet val je uit de toon. Maar hoe ziet je leven eruit als alles niet gewoon is, als het stormt in je hoofd en als je jezelf niet meer bent?
Een bezoek aan museum “ Het Dolhuys” in Haarlem bracht de werkgroep op het idee van een bijzondere man, die in deze viering zijn verhaal vertelt.
Wie goed luistert, ontdekt in zijn levensgeschiedenis het Bijbelverhaal van de man die buiten de bewoonde wereld rondzwierf, losgeslagen en alleen, totdat een ontmoeting alles in een ander licht zette...Een verhaal dat vragen stelt: hoe kun je elkaar ontmoeten zonder elkaar in het hokje van ‘gek of gewoon’ te zetten en wie durft het aan om de eerste stap te zetten?Een viering in de vorm van een dialoog tussen die ene man en de omstanders, voor jong en oud, voor iedereen die weet dat het leven niet zwart-wit is ...
Het spel wordt afgewisseld door liederen die het verhaal verder vertellen, waaronder een nieuw lied van Karen Hagg, voor en met de kerkgangers gezongen door Museumkoor en Kindercantorij o.l.v. Kees Klein.
Vooraf worden de liederen geoefend.
De viering begint om 10.30 uur. Na afloop is er koffie/thee/limonade en gelegenheid tot napraten.


zondag 2 oktober

Beggars Row: Keltisch feest in Vikingschip

DEN OEVER - Liefhebbers van Schotse en Ierse muziek kunnen hun hart ophalen in het Vikingschip. De Schotse band ‘Beggar’s Row’ komt tijdens hun tour door Nederland ook in Den Oever een feestje komen bouwen.

In hun traditionele quilts en plaids, gewapend met viool, gitaren, mandoline, percussie-instrumenten en af en toe een doedelzak brengen ze naast de bekende Schotse en Ierse traditionals ook eigen nummers ten gehore, waar ze over de hele wereld populair mee zijn geworden. Traditiegetrouw weten ze elke keer de zaal mee te slepen in hun enthousiasme en elk optreden ontaardt in een waar Keltisch feest.De band bestaat sinds 1998 en bestaat uit de volgende leden: Bob Ferguson: lead zang, gitaar en fluit; Neil Nicholson: lead zang, keyboard, gitaar en mandoline; David Ritchie: doedelzak, basgitaar en zang; Farquhar Macdonald: viool en doedelzak en Ricky Murray: djembe, bodhrán e.a. percussie.

Het concert begint om 14.30 uur. Info: www.vikingschip.nl. Reserveren: reserveren@vikingschip.nl of
06-120 55 90. Het Vikingschip bevindt zich aan de Robbenoordstraat 11a te Den Oever.


maandag 3 oktober

Spreekuren Visio bij KopGroep Bibliotheken


In Nederland krijgen jaarlijks duizenden mensen te maken met blijvende slechtziendheid of blindheid. Dit heeft ingrijpende gevolgen voor wonen, werken, ontspanning, onderwijs, opvoeding en mobiliteit. Dit najaar houdt Visio, het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, in diverse vestigingen van KopGroep Bibliotheken gratis spreekuren.
Deze spreekuren zijn bedoeld voor kinderen en volwassenen die zelf slechtziend of blind zijn, maar ook mensen die professioneel of persoonlijk betrokken zijn kunnen bij Visio terecht.
Sommige mensen zijn slechtziend of blind vanaf de geboorte. Ook kan het gezichtsvermogen langzaam achteruit gaan of kan het iemand acuut overkomen. Dat levert verschillen op in de manier waarop een visuele beperking beleefd wordt en welke vragen er spelen.
Tijdens de spreekuren in de bibliotheek kunnen belangstellenden ook hulpmiddelen bekijken en uitproberen. Iedereen is van harte welkom. Reserveren is niet nodig en de toegang is gratis.

De spreekuren van Visio vinden op de volgende data plaats:
maandag 3 oktober van 14.00 tot 16.00 uur in bibliotheek Hippolytushoef
dinsdag 4 oktober van 14.00 tot 16.00 uur in bibliotheek De Schooten
vrijdag 7 oktober van 14.00 tot 16.00 uur in bibliotheek Anna Paulowna
dinsdag 11 oktober van 10.00 tot 12.00 uur in bibliotheek ’t Zand
vrijdag 14 oktober van 14.00 tot 16.00 uur in bibliotheek Schagen
woensdag 19 oktober van 14.00 tot 16.00 uur in bibliotheek Den Helder Centrale
maandag 31 oktober van 14.00 tot 16.00 uur in bibliotheek Harenkarspel

Zie voor adresgegevens www.kopgroepbibliotheken.nl.


maandag 3 en dinsdag 4 oktober

Openstelling archief Historische Vereniging


HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is op maandag geopend van 19:00 tot 21:00 uur en op dinsdag van 13:30 tot 16:30 uurgeopend.

Het archief is te vinden in de Glazenzaal van het "Parkzicht" (bij binnenkomst rechtsaf).

De volgende openstellingsavonden zijn op:
- maandag 7 en dinsdag 8 november;
- maandag 12 en dinsdag 13 december;
- maandag 9 en dinsdag 10 januari.


woensdag 5 oktober

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt op woensdag 5 oktober naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u in de buurt van het centrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 6,- dit bedrag kunt u bij de bus betalen.

U kunt zich opgeven bij: Ab Metselaar. Ab is elke werkdag bereikbaar op telefoonnummer: 0227-592398.

U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.

Houdt de onderstaande data vrij in uw agenda:
- Woensdag 2 november
- Woensdag 7 december


woensdag 5 oktober

Opvoedcursus Peuter in Zicht

WIERINGERWERF - GGD Hollands Noorden organiseert ook in het najaar diverse opvoedcursussen in verschillende gemeenten in Kop van Noord-Holland. De opvoedcursussen zijn regionaal en bedoeld voor iedereen in de regio. U kunt deelnemen aan elke cursus, op elke locatie, in de regio. De cursussen worden mede mogelijk gemaakt door de gemeenten: Anna Paulowna, Den Helder, Harenkarspel, Niedorp, Schagen, Texel, Wieringen, Wieringermeer en Zijpe.
In september start de oudercursus ‘Peuter in Zicht!’ in Wieringerwerf. De cursus is voor alle ouders en verzorgers van peuters van 1 ½ t/m 4 jaar oud. In de cursus komen verschillende opvoedingsvaardigheden aan bod. En er is natuurlijk volop de gelegenheid om vragen te stellen en uit te wisselen met andere ouders en verzorgers.

Opvoeden van peuters kent vele uitdagingen.
Peuters worden steeds zelfstandiger en willen de wereld ontdekken. Tijdens de cursus Peuter in Zicht! komen de volgende opvoedingsvaardigheden en onderwerpen aan bod:
• Steunen: hoe steun ik mijn kind en bied ik veiligheid?
• Stimuleren: hoe prijs ik mijn kind en leer ik hem of haar gewenst gedrag?
• Sturen: hoe kan ik op een positieve manier duidelijke regels en grenzen stellen?
• Eten, slapen en zindelijkheid
• Druk en dwars gedrag.

Data, tijdstip en locatie
Woensdagavond van 19.30-21.30 uur
5, 12, 26 oktober, 2 november 2011. Wijkgebouw Wieringerwerf, Dorsmolen 15, 1771 PA Wieringerwerf

In oktober en november worden er ook andere opvoedcursussen georganiseerd, kijk op de website www.ggdhollandsnoorden.nl/cursussen voor cursussen, data en locaties. Er zijn geen kosten verbonden aan de cursussen.

Aanmelden
U kunt zich voor deze cursus aanmelden via de website van de GGD Hollands Noorden: www.ggdhollandsnoorden.nl/cursussen, via de GGD Hollands Noorden sector Jeugdgezondheidszorg, telefoonnummer: 088-0100555. De GGD is partner in het Centrum voor Jeugd en Gezin.


woensdag 5 oktober t/m zaterdag 15 oktober

Kinderboekenweek over Superhelden

De Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 5 tot en met zaterdag 15 oktober en gaat dit jaar over superhelden. In veel kinderboeken zijn grote en kleine helden te vinden: van Tiuri uit De brief voor de koning tot Harry Potter. Het thema nodigt uit tot leuke activiteiten en bij KopGroep Bibliotheken is dan ook van alles te beleven.Bruisende start
Tijdens de opening op woensdag 5 oktober bruist het direct van de activiteiten. In Anna Paulowna mogen kinderen verkleed als superheld naar de bibliotheek komen voor een modeshow van superhelden. Daarbij zijn ook supporters welkom. Kinderen kunnen deze middag ook heldenmaskers maken.
In Callantsoog ontmoeten kinderen lokale helden. Mannen van de reddingbrigade komen in de bieb vertellen over hun heldendaden en nemen materieel mee dat gebruikt wordt bij de uitoefening van hun beroep. Alle vragen mogen gesteld worden en na afloop kunnen de kinderen de heldendaden schilderen en tekenen.
De bibliotheek van Harenkarspel wordt omgetoverd tot een echte filmzaal waar kinderen naar een doorlopende filmvoorstelling kunnen kijken. Uiteraard met popcorn en limonade. Verklede superhelden mogen op de foto. In bibliotheek Niedorp is een knutselmiddag rond het thema superhelden

Voorstelling
In de Brede School van Middenmeer is op 5 oktober de voorstelling ‘Brief voor de koning’ van verhalenverteller Eric Borrias te zien. In zijn rol van Tiuri vecht Borrias in zijn eentje met ridders en rovers, beklimt hij bergtoppen, rijdt paard en doorkruist hij vreemde landen. Kaarten voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar bij boekhandel Burghout, boekhandel De Duizend Poot en KopGroep Bibliotheken.

Superhelden ontmoeten
Vrijdagmiddag 7 oktober bezoeken lokale helden de bibliotheek van ’t Zand. Een politieagent, een traumahelikopterpiloot en een ambulancechauffeur vertellen daar over hun beroep. Kinderen mogen ze het hemd van het lijf vragen over de heldendaden die ze verricht hebben. Ook hier kan na afloop getekend en geschilderd worden over heldenmoed.

Tot slot organiseren KopGroep Bibliotheken en boekhandel Plukker woensdagmiddag 12 oktober een vossenjacht naar Superhelden door het winkelcentrum Makado. De tocht begint om 14.00 uur bij de boekhandel en eindigt om 16.00 uur in de bibliotheek. Gratis deelnamekaartjes zijn af te halen in de bieb en bij Plukker.

Spaaractie
Naast alle activiteiten start KopGroep Bibliotheken ook een spaaractie. In de bibliotheken worden gratis verzamelalbums uitgedeeld waarin plaatjes van superhelden gespaard kunnen worden. Bij ieder bibliotheekbezoek krijgen kinderen aan de balie een zakje met vijf plaatjes die ze in hun album kunnen plakken.

Tot slot is er nog een wedstrijd waarbij kinderen worden uitgedaagd om zelf een eigen boek te maken. Dat kan door een verhaal te schrijven, een (digitaal) prentenboek te maken, een luisterboek in te spreken of helemaal zelf iets te bedenken. De prijs is een klassenbezoek van de bekende kinderboekenschrijfster Rian Visser.

Het programma van de Kinderboekenweek:
woensdag 5 oktober
Modeshow en maskers maken in bibliotheek Anna Paulowna, aanvang 14.00 uur
Meet & Greet in bibliotheek Callantsoog, aanvang 15.00 uur
Filmmiddag in bibliotheek Harenkarspel, tussen 14.00 en 16.00 uur
Knutselmiddag in bibliotheek Niedorp, aanvang 14.00 uur
Voorstelling ‘Brief voor de koning’ in Brede School Middenmeer, aanvang 14.30 uur, toegang € 3,50
vrijdag 7 oktober
Meet & Greet in bibliotheek ‘t Zand, aanvang 15.00 uur
woensdag 12 oktober
Vossenjacht in Schagen, aanvang 14.00 uur bij boekhandel Plukker


zaterdag 8 oktober

Zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt op 8 oktober een zaterdagavondbingo.

Van 20.00 tot 22.30 uur kan in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg bingo worden gespeeld om mooie prijzen. Er zijn vleesronden en in de superronde is de hoofdprijs een bedrag van € 75,00 en bij meer dan 40 deelnemers zelfs € 100,00.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
De volgende bingoavonden zijn op:
- 19 november
- 10 december

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zondag 9 oktober

Jazz op Wieringen: Saxvibes in het Vikingschip

DEN OEVER - De commissie Jazz op Wieringen is er wederom in geslaagd om de jazzliefhebbers in de kop van Noord-Holland, en ver daarbuiten, het komende seizoen een afwisselend programma voor te schotelen. De aftrap van het tweede seizoen van Jazz op Wieringen wordt gedaan door het kwartet Saxvibes.

Saxvibes’ is een nieuw kwartet van Willem Hellbreker & Frits Landesbergen. Zij laten met dit project de bop uit jaren 50 herleven met swingende hardbop, tijdloze jazz-standards en melancholieke ballads. Wij gaan er vanuit dat u wel weet wie Frits Landesbergen is. Misschien kent u Willem Hellbreker nog niet. Willem is in de Nederlands jazz-scene een prominente vertegenwoordiger van de hardbop en mainstream. Duidelijk geïnspireerd door saxofonisten als Stan Getz , Hank Mobley en Dexter Gordon tovert hij met een warm en expressief geluid lyrische lijnen uit zijn tenorsaxofoon. Van sterk swingend tot verstild melancholiek, elke standard krijgt een glans volle interpretatie. Zijn eigen stukken worden geroemd om hun karakteristieke sfeer en zeggingskracht. Op de debuut CD ‘It’s allright with me’ spelen behalve Willen en Frits ook de grote talenten Haye Jellema (drums) en Jasper Somsen (bass).

De concert is op zondagmiddag 9 oktober in het Vikingschip in Den Oever en begint om 15.00 uur. Reservering kan via www.jazzopwieringen.nl of telefonisch via de reserveringslijn van het Vikingschip 06-12055590.


woensdag 19 oktober


Bingo HSV Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF – Hengelsportvereniging Wieringen houdt haar volgende bingoavond op woensdag 19 oktober in De Harmonie.

Elke bingoavond is er een hoofdprijs van € 115,- en verder mooie prijzen zoals rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer.....
Bij opkomst van minimaal 65 personen is de hoofdprijs € 150,-!
De zaal van De Harmonie gaat open om 19.00 uur, aanvang om 20.00 uur. Info: 0227-59 24 29.

De volledige bingokalender:
Woensdag 23 november
Woensdag 14 december (kerstbingo)
Woensdag 25 januari
Woensdag 22 februari
Woensdag 28 maart (paasbingo)
Woensdag 25 april
Woensdag 23 mei


vrijdag 21 oktober

Woonzorggroep Samen start Parkinson training

SCHAGEN – Woonzorggroep Samen begint met het geven van de zogeheten Patiënt Educatie Programma Parkinson (PEPP). Tijdens deze training leren mensen beter omgaan met de gevolgen van de ziekte van Parkinson. De training is er met name op gericht om psychologische en sociale problemen van patiënt en partner te verminderen.

Het hebben van de ziekte van Parkinson heeft gevolgen op veel gebieden in het leven. Er zijn niet alleen lichamelijke, maar ook psychologische en sociale gevolgen. Dit heeft zijn weerslag op de kwaliteit van leven van de patiënt maar ook van de partner. De training is praktisch van opzet en heeft een positieve insteek: het is gericht op wat nog wél kan ondanks de beperkingen. Het leert de patiënt en de partner om beter om te gaan met de gevolgen van de ziekte en daarmee de kwaliteit van leven van beiden te verbeteren.

De training wordt deskundig begeleid door gecertificeerde medewerkers vanuit Woonzorggroep Samen die goed bekend zijn met de ziekte van Parkinson en ervaren met het geven van groepstrainingen. Zij worden bijgestaan door een Parkinson-verpleegkundige van het Medisch Centrum Alkmaar. De training wordt gegeven in Verpleeghuis Magnushof in Schagen en bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten in groepsverband. Op 21 oktober zal de eerste bijeenkomst plaatsvinden. De kosten voor het volgen van de PEPP-training zijn €20,- per persoon. Meer informatie over de inhoud van het programma en het aanmelden is te vinden op www.woonzorggroepsamen.nl.


ADVERTENTIE


Trouwreportages Henk-Jan Wittink 06 - 51 333 709 info@fotohenkjan.nl Dit jaar gratis foto's van de feestavond, informeer naar de voorwaarden. Let op! De meeste stelletjes trouwen in de zomer, reserveer op tijd om teleurstelling te voorkomen.


Ook voor studiofotografie (ook bij u thuis!) bent u bij Henk-Jan aan het juiste adres!

Kijk ook eens HIER voor tips op en rondom Wieringen!
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Lagere school op 't Hoekje - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...