KNRM station Den Oever vaart uit voor de Kdans
Uitgegeven op 23-07-2011 om 19:50  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Gistermiddag gingen de alarmontvangers van de KNRM vrijwilligers af. In het display staat “Prio 1 Vaartuig Motor/ Stuur problemen DOE bi”. Al snel is er voldoende bemanning in het boothuis aanwezig en binnen 10 minuten na de melding vaart de Johanna Margareta het IJsselmeer op.

Het zeiljacht Kdans heeft vermoedelijk zijn schroef verloren en kan daardoor niet op eigen kracht de haven van Den Oever aanlopen. De Kdans bevind zich op 3,5 mijl afstand vanaf het boothuis nabij de Wieringer Vlaak boei 12. De vaart naar het zeiljacht is voor de wind en het nodige buiswater komt over. De wind is met een kracht 6 tot7 Bf uit het Noordwesten best wel pittig.Twee man worden overgezet op het zeiljacht om een sleepverbinding te maken. Langszij de Kdans blijkt het een (oude) bekende te zijn. Vorig jaar is hetzelfde jacht ook al een keer uit de problemen geholpen.
Foto's Reijer Jorna

Het jacht wordt naar Den Oever gesleept en vlak voor de wordt de Kdans langszij genomen en afgemeerd in de Marina jachthaven. Terug zijn in het boothuis komt de bemanning er achter dat de Kdans op de dit jaar huis aan huis verkochte verjaardagskalender staat, uitgerekend op de maand juli.

Later op de dag gaat het alarm voor de tweede keer nu staat er “ Prio 1 Persoon over boord DOE bi”. Tijdens het gereed blijkt, dat de persoon door de No Limit van een bergingsbedrijf uit Laaksum uit het water is gehaald en met lichte onderkoelingsverschijnselen door de reddingboot van Hindeloopen, de Alida, naar de wal gebracht zal worden.

Voor de mensen die graag willen weten hoe de Kdans er uit ziet en nog niet in het bezit zijn van de verjaardagskalender van KNRM station Den Oever, is er altijd nog de mogelijkheid om er een aan te schaffen. Bel even naar Liesbeth Jorna tel: 0227512230.
(advertentie)
(advertentie)
Uw warme bakker!
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
M.U.Z. ontspanningslokaal - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...