Vakantietijd voor motorcrosser Richard van Baaren
Uitgegeven op 22-07-2011 om 00:36  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Vakantieperiode op komst. Afgelopen weken stonden weer 3 NK wedstrijden op het programma voordat de vakantieperiode begon.Hierbij de wedstrijdverslagen van Richard:

Negende NK in Eersel
De negende NK werd verreden in de mooie zandbaan in Eersel. Voorafgaand aan deze wedstrijden had het flink geregend. Gelukkig ging het wel door en mocht ik lekker in het zand rijden. De start van de eerste manche was helaas niet geweldig, op een 21e plaats begon ik aan de wedstrijd. Het rijden ging goed en ik had het naar mijn zin op de baan. Na menig mooi duel uitgevochten te hebben eindigde ik deze manche op een verdienstelijke 15e plaats. De tweede manche kwam ik bij de eerste bocht in de problemen waardoor ik de eerste ronde op een 23e plaats door kwam. Ik had het goed naar mijn zin en bijna elke ronde kon ik weer een rijder inhalen. Toen de finishvlag viel (helaas te snel) werd ik als 15e afgevlagd. Met deze prestaties was ik tevreden en keek ik al uit naar de week daarna om weer in het zand te rijden.

Tiende NK in Reusel
De voorlaatste wedstrijd voor de vakantieperiode werd verreden in Reusel. De baan was nog pittig nat door de vele regen wat resulteerde in veel sporen voor en in de bochten.
Het ging de eerste manche niet echt naar alle tevredenheid. Het rijden ging niet slecht maar het ging niet zoals ik het graag zag. De eerste eindigde ik als 19e wat op zich niet slecht is. De tweede manche ging het rijden gelukkig beter maar het rijden zoals de week ervoor in Eersel zat er dit keer niet in. De laatste ronden liep ik nog in op mijn voorgangers maar helaas kon ik deze net niet achterhalen, dit ondanks in de laatste ronde mijn snelste tijd neer te zetten. Ik eindigde dit keer op een 20e plaats. Voor de tweede manche was ik gebrand op een beter begin. De start was dit keer beter en ik kon op een mooie 15e plaats beginnen aan deze manche. Het rijden ging de eerste ronde weer goed, helaas ging het de tweede ronde even mis en ging ik even bodemonderzoek doen. Als laatste kon ik vervolgens weer beginnen. Alle zeilen zette ik bij, een heel gat wist ik dicht te rijden maar de wedstrijd was te kort om nog veel rijders in te kunnen halen. Toen de vlag viel had ik net aansluiting gekregen welke ik maar al te graag nog in wilde halen. Deze manche eindigde ik op een 23e plaats.Elfde NK in Overloon
De laatste wedstrijd voor de zomervakantie werd verreden in Overloon. Overloon is een baan welke mij altijd wel goed ligt dus vol frisse moed had ik er zin in. De training verliep goed op een valpartijtje na maar op zich lekker getraind. De reactie bij het vallen van het hek de eerste manche was goed. Helaas ging ik daarna wat scheef waardoor ik van het gas af moest. Zoals bijna gebruikelijk mocht ik van achteraf beginnen. De eerste doorkomst lag ik op een 27e plaats dus genoeg te doen nog deze manche. Het rijden ging erg goed en soepel. Ik ging lekker over de baan en vele rijders wist ik in te halen. Na een klein half uurtje gereden te hebben kwam ik als 17e over de finishlijn. De eerste manche verliep dus goed alleen jammer van de mindere start.

In de tussenstand voor het kampioenschap sta ik met ingaan van de vakantieperiode op een 15e plaats. De 14e plaats is dichtbij en na de vakantieperiode zal ik deze proberen in te nemen. De eerst volgende tellende wedstrijd is 4 september op de mooie zware baan van Well. De komende weken zal ik veel zelf gaan trainen en trainingen gaan geven.

Groeten,
Richard
www.richardvanbaaren.nl
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Tonegido - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...