Twee keer Waddengoud in Den Oever
Uitgegeven op 20-07-2011 om 23:38  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Zeehonden spotten met de reddingboot Atlantis is bekroond met Waddengoud. Aansluitend heeft ook de Bed & Breadfast accommodatie Het Huis van de Wadden in Den Oever dit certificaat ontvangen.

foto mike muller
De Atlantis, foto Mike Muller.

De toekenning van Waddengoud aan de Atlantis is een bekroning voor het werk van schipper Ewald Buisman. Sinds 2002 voert hij met de RIB Atlantis educatieve vaarten uit op de Waddenzee en speciaal naar de zeehonden. Deze vaarten zijn inmiddels internationaal bekend. Canadezen, Argentijnen, Russen, Fransen, Australiers, uit de hele wereld komen mensen naar Wieringen om zo'n tocht mee te maken. Het uitgangspunt van kleinschalige kwaliteitsrecreatie heeft Buisman steeds vastgehouden. Kleine groepen, veel ter zake doende informatie, waardevol contact met Ecomare Texel, beheerst varen zodat geen vogel verstoord raakt en respect hebben voor alle overige regels die gelden voor het Wad.

Maximaal 12

De reddingboot Atlanis biedt plaats aan maximaal 12 personen. Die beperking draagt juist bij aan de kwaliteit van informatie. De schipper spreekt 4 talen, kent het wad, benoemt de vogelsoorten één voor één en geeft deskundige uitleg over de zeehondenpopulatie. Legt ook het verband tussen de Waddenzee en de Banc D'Arquin in Mauritanië als het gaat om de migratie van de lepelaars. En ook de tijdelijke aanwezigheid van de zwarte sternen is een onderwerp. Het Tocardo Tidal Current project in de watersluis van de Afsluitdijk, groene stroom uit waterstroom (WattLab), krijgt de juiste aandacht. Met z'n twaalven is er altijd persoonlijke aandacht zodat er gelegenheid is tot het stellen van vragen.

Oogcontact met de zeehonden

De vaart met de reddingboot Atlantis is een belevenis op zich, maar omdat men laag in de boot zit, is oogcontact met de zeehonden mogelijk. Aan boord wordt tijdens de 2-uursvaart een authentiek Waddenproduct aangeboden. Waddengoud is toegekend op basis van de zorgvuldige relatie met het wad en het proeven van een origineel Waddenproduct. Daarmee is Atlantis Sea Adventures de eerste zeehondenverkenner in Den Oever met Waddengoudpredicaat. De verblijfsaccommodatie Het Huis van de Wadden speelt hierbij ook een rol.

Het Huis van de Wadden: goudeerlijk genieten

Het is in dit Bed & Breakfast (ina & ewald buisman) dat gasten zich uitgebreid kunnen informeren over alle zaken die voor de Waddenzee van belang zijn. Op de leestafel liggen Natura 2000, PKB Waddenzee, Vogelboeken, zeehondenboeken en natuurfoto's zij aan zij. Plus info over Mossel Invang Installaties. En er is meer. Gasten kunnen zich aldus goed oriënteren op wat er gaat komen tijdens de vaart met de Atlantis. Het certificaat Waddengoud is toegekend aan het Huis van de Wadden op basis van de grote betrokkenheid bij het wad en omdat tijdens het ontbijt zuivere Waddenproducten geserveerd worden. Meer info over beschikbaarheid en vertrektijden: www.beldezee.nl of 0227 512399.

(advertentie)
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Occasions
Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Laan Blois van Treslong Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...