Zaterdag 23 juli, VIStival Den Oever
Uitgegeven op 18-07-2011 om 10:58  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Op zaterdag 23 juli is het 2e Wieringer VIStival in de haven van Den Oever, het culinaire evenement van Noord Holland!

Deze dag, georganiseerd door drie organisaties uit Den Oever, staat geheel in het teken van vis, visserij en alles wat Wieringen nog meer te bieden heeft! Er wordt van alles in het werk gesteld om een positief geluid vanuit de visserijsector naar voren te brengen. Want wat is er nu gezonder en lekkerder als een lekker visje op je bord?

Vanaf tien uur staan de vissers voor u klaar om u met veel liefde te vertellen over hun beroep. U kunt een kijkje nemen aan boord van de WR 10, waar u alles te weten komt over de mosselvangst. De WR 181, Gerritje, laat u aan boord zien hoe garnalen gekookt en verder verwerkt worden. Wouter Klootwijk komt langs om de waren te keuren! Op het haventerrein is een grote, gezellige markt opgesteld met uiteraard nautische producten maar er zijn ook woondecoraties, delicatessen, tuinmeubelen en andere veelzijdige bedrijven van Wieringen en daarbuiten.

In het hart van de markt is een gezellig terras, waar u het Kooktheater van Culinair Centrum Beverwijk vindt. Hier bereiden de chef-koks van Restaurant De Stamboom en de nieuwste aanwinst van Wieringen, "Het geheim van Wieringen", smaakvolle hapjes met Wieringer vis. Daarnaast komt TV-kok Robert Verweij om u te laten zien (en proeven!) wat er onder andere allemaal mogelijk is met zon lekker scholletje! Het visbakteam Den Oever is aanwezig voor de gebakken vis. U kunt tegen een kleine vergoeding een lekker hapje meenemen naar het terras!

Terwijl de kinderen hun ogen uitkijken bij het grote zee-aquarium in de visafslag, kunnen de ouders lekker genieten van een drankje op het terras. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het kapiteinskoor uit Zaandam, shantykoor De gesmeerde kelen en muzikaal duo Two For You.

Nieuw dit jaar is de kleurwedstrijd voor kinderen. Op www.vistival.nl kunnen de kinderen een tekening downloaden. Tijdens het VIStival kan de tekening ingeleverd worden en de mooiste tekeningen worden beloond met een avontuurlijke tocht naar zeehonden en andere zeedieren, beschikbaar gesteld door het Wadvissersgilde.

Deze dag is niet mogelijk zonder de steun van leden van de Industriegroep Den Oever, Visafslag Hollands Noorden, ABN-AMRO visserijdesk Den Helder, Lenger Seafood B.V., de Nederlandse Vissersbond en alle andere sponsors. Eventuele opbrengsten worden door de organisaties geschonken aan lokale goede doelen!

Men ziet u graag op Zaterdag 23 juli op het haventerrein van Den Oever!
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Taxi Beukema - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...