Tiende plaats bij Nederlands Kampioenschap vissen voor Gerard Beer en Evert Metz
Uitgegeven op 11-07-2011 om 23:58  |  link  |  bewaar  |  print

'T ZAND - Op zondag 10 juli werd de NK koppel gevist in het Noordhollands kanaal bij de windmolens t,Zand.Hier het verslag in eigen woorden van Gerard Beer. Gerard en Evert, ook namens de redactie van harte gefeliciteerd:

Het was al vroeg verzamelen 6.30 in Cafe de jonge prins in het Zand. De zaal was goed gevuld, maar liefs 55 koppels uit heel Nederland waren vertegenwoordigd, dus zeker niet de minste vissers. Voor Hengelsportvereniging Wieringen Hollands Kroon waren er twee koppels vertegenwoordigd. Koppel 1 R.Beer-P.den Broeder, en koppel 2 E.Metz-G.Beer. Deze wedstrijd is een jaarlijks evenement die georganiseerd word door Nipro Hengelsport uit Sint Maarten t, Rijpje. Doelstelling is zo veel mogelijk witvis te vangen met een koppelmaat in een tijdbestek van 5 uur vissen. Na de loting, en een kort voorwoord van Richard Pronk, konden we om 7.15 vertrekken naar het wedstrijdparcours. Koppel 1 R.Beer-P den Broeder loten op steknummer 53 achter in het parcours Koppel 2 E.Mets-G.Beer steknummer 4 in het begin van het parcours. We hadden een uur om onze plaatsen te vullen, langs het parcours leek het wel een bouwplek, overal zag je steigers uit de auto,s komen, in alle maten en kleuren. De hengelkeus was vrij, maar wel met 1hengel tegelijk, de feederhengel was wel de favoriet, die werd bijna op elke stek wel opgetuigd. De stekken waren ruim opgezet, 40 meter uit elkaar, en je mocht 4 meter uitelkaar zitten. Om 8.30 werd het beginsignaal gegeven, en werd er het eerste kwartier volop gevoerd om de vis te lokken. Wij als koppel 1 begonnen, 1 met de vaste stok,en 1 met de feeder aan de overkant. Dat was ook na onze informatie de plek waar de vis actief was. De vaste stok was geen goede keus bleek achteraf, slechts na 20 minuten maar 1 visje in mijn net, mijn maat had op zijn feeder de vis beter op zijn stek. Hij wist al een paar brasems te landen, en dat zijn natuurlijk wel vissen die voor het gewicht zeer aantrekkelijk zijn. Dan na een half uur, telefoon van koppel 1 op steknummer 53 niet erg positief, in de achterhoede erg rustig kwa vangsten, hier en daar een brasem en veel kleine vis. Toen ook maar de feeder ter hand gepakt, en waarachtig ook een aantal brasems geland, ook zeker een paar van een kilo of twee. Wij keken ook om ons heen, en zeker rond om ons heen werd er volop vis gevangen, bij de buren was het helemaal goed raak met hun tweeŽn achter elkaar vis. Dan weer telefoon van Koppel 1 zeer teleurgesteld, na anderhalf uur nog geen vis in het net, dus wij konden niet ontevreden zijn met ons resultaat. Maar rond 11.30 ging de stroom uit het water, en werden de aanbeten minder, toen de dames van de catering langs kwamen, vingen wij nog een halfwas brasem. Daarna zeker bijna twee uur geen beet meer gehad, nog even met de vaste stok geprobeerd, maar dit leverde ook niks op. Weer telefoon van koppel 1 daar werd een flinke karper verspeeld, dus een flink baalmoment, vooral als je niks vangt, en dan duurt 5 uur vissen erg lang.

Aan het eind van de wedstrijd,in de laatste minuten ging de feeder nog 1 keer krom, en als bonus nog een brasem geland. Dat bracht een totaal gewicht van 10 kilo en 150 gram op, in 5 uur vissen, en daar konden wij best tevreden mee zijn voor het eerst op een NK. Tijdens het wegen kwam koppel 1 even langs om te kijken hoe wij het er vanaf hadden gebracht, en de teleurstelling was van hun gezicht af te lezen, zij konden slechts 650 gram aanbieden. Wij konden onze spullen opruimen, en terug gaan naar de prijsuitreiking. Terug gekomen in de zaal, waar een grote prijzentafel stond opgesteld met veel prijzen, bestaande uit huishoudelijke artikelen en hengelspullen.

Voor de organisatie een pluim, maar toch ook een paar minpuntjes, op de flyer stond een witwedstrijd op gewicht, dus gingen wij er van uit dat die gene met het hoogste gewicht wint, en daaropvolgend. Ook werd er niet vermeld dat er in vakken werd gevist, en over het poulen was ook enige verwarring onder de vissers. Dus achteraf zaten wij in het A-vak en daar werd ook de meeste vis gevangen, nr 1 kwam van het A-vak op steknr 3 met 40 kilo en 790 gram. Uiteindelijk werden wij Koppel 2 zesde in vak-A, en moesten genoegen nemen met een vogelhuisje compleet[zie foto]. Voor mijn maat kwam dit goed uit, hij gaat nog weleens naar de Waal voor een korte vakantie, en heeft in het voorjaar nog een jonge kraai gered van een wisse dood. Misschien leuk voor aan de caravan??? Voor de rest een topdag voor de hengelsport met veel zon, en een sportieve wedstrijd.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Visserijdagen 1963 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...