Prachtige sportdag groepen 5-6 Wieringen
Uitgegeven op 06-07-2011 om 21:19  |  link  |  bewaar  |  print

LUTJE - Dinsdag 5 juli organiseerde Sportservice Schagen een grote sportdag voor alle groep 5/6 leerlingen van de basisscholen in Wieringen. Deze sportdag werd gehouden op het Lutjestrand. Gedurende de hele dag beoefende de kinderen diverse spelen op het gras. in het zand en op het water. Mede dankzij het prachtige weer, was de dag weer een groot succes.

Voor de vierde keer organiseerde Sportservice Schagen een gemeentelijke sportdag voor leerlingen uit groep 5/6 van de Wieringer basisscholen. Alle scholen hadden zich voor deze fantastische dag op het Lutjestrand aangemeld, zodat de ochtend om 09.45 uur van start ging met maar liefst 180 kinderen. Voorafgaand aan het eerste onderdeel werden de kinderen bemoedigend toegesproken door de organisatoren waarna het feest echt kon beginnen.Zowel op zandstrand als op het grasveld van het Lutjestrand viel van alles te beleven. Geen van de onderdelen was gericht op winnen maar juist op samenwerken, plezier en sportiviteit. Iedere school was hierom ingedeeld met een groepje kinderen van een andere school. Sommige opdrachten zoals het kanovaren, waren uitdagend en lastig maar zeker niet onmogelijk! Andere onderdelen, zoals de stormbaan vielen ook bijzonder goed in de smaak bij de jeugd.

Voor deze sportdag heeft Sportservice Schagen de samenwerking gezocht met de afdeling Sport & Bewegen van het ROC uit Den Helder. Studenten uit het tweede jaar hebben de spelen bedacht, uitgewerkt en georganiseerd. Hun collega’s uit het eerste jaar waren actief bij de begeleiding van de activiteiten. Ook Beachbar Brandend Zand verleende zijn medewerking aan de sportdag.

De organisatie is bijzonder te spreken over het verloop van de dag en de inzet van de kinderen. Tijdens de sportdag zijn er foto’s genomen. Deze worden gepubliceerd op www.sportserviceschagen.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anouschka Terpstra van Sportservice Schagen, tel: 0224-214 774.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Concordia 1981 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...