Graduaties bij Asahi-San
Uitgegeven op 04-07-2011 om 10:38  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Twee keer per jaar bestaat de mogelijkheid om te gradueren bij Asahi-San. Uiteraard beslist de leraar welke judoka mag gradueren en voor welke band of slip hij of zij in aanmerking komt. Zaterdag 2 juli was zover.35 kinderen kregen de mogelijkheid om hun geleerde vaardigheden te tonen en de fel begeerde band of slip te bemachtigen. De kinderen waren ingedeeld naar de trainingsgroepen. De eerste dinsdaggroep mocht om 10:00 uur het spits afbijten. Daarna was de tweede dinsdaggroep aan de beurt. De woensdaggroep sloot de dag om 13:30 weer af.

Het examen werd groepsgewijs afgenomen. Behalve voor Niek Boersen. Hij moest naast het groepsexamen, samen met zijn valpartner Kevin Nederpelt een individueel examen afleggen. Onder toeziend oog van het publiek en mede-examenkandidaten, werd Niek het hemd van het lijf gevraagd. Niet zonder reden. Niek was bezig met het examen voor de bruine band, de laatste stap voor de zwarte band. Hij moest alles laten zien wat hij de afgelopen jaren allemaal heeft geleerd. Niek liet zich niet van de wijs brengen en toonde alle technieken die hem werden gevraagd.

De examinatoren Ed Baaij en Willem van Leeuwen waren aan het eind van de dag erg tevreden. Alle judoka’s zijn geslaagd en mogen de eerst volgende keer met een nieuwe band of extra slip aan de band de mat op.

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hoofdstraat begin jaren zeventig - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...