Jordi ten Brinke en Pieter Scheltus Nederlands Kampioen Straatmaken
Uitgegeven op 19-06-2011 om 15:45  |  link  |  bewaar  |  print

HAREN - Jordi ten Brinke (Westerland) en Pieter Scheltus (Hippolytushoef) zijn gisteren in Haren Nederlands Kampioen Straatmaken geworden!


De beste straatmakers van Nederland: Pieter Scheltus en Jordi ten Brinke.

De redactie kreeg van de mannen onderstaande mail:

Vrijdag en zaterdag meegedaan aan het NK Straatmaken in Haren, provincie Groningen. Het was er leuk, er deden in totaal 8 koppels mee, 2 van regio west, 1 van regio oost, 3 van regio zuid en 2 van regio noord. Een half uur voor het start singaal kregen we de tekening overhandigd van wat er gestraat moest worden op een plein in de gemeente Haren.

De tekening was van een molen (dat is het logo van de stad) zoals jullie hem op de site hebben staan, dat was de opdracht voor alle koppels alleen moest bij ieder koppel de wieken een kwart slag gedraaid zijn zodat het lijkt wanneer je er langs loopt dat de wieken draaien.


De wethouder heeft het start signaal gegeven en alle koppels de eerste 2 stenen overhandigd. We hebben allemaal 11 uur de tijd gekregen om het te maken (vrijdag 4,5 uur en zaterdag 6,5 uur) en dat was maar voor 3 koppels voldoende.

Na het eindsignaal hebben we met ze allen de projecten van degene die nog niet dicht waren afgemaakt, want het straatwerk is blijvend. Daarna werd alles uitgebreid en gemeten door de jury en de uiteindelijke nummers 1 bekend gemaakt.

We hebben bekers in ontvangst mogen nemen van de Burgemeester en beiden een cheque van 500 euro, maar alles draait natuurlijk om hetgeen wat er voor altijd op je naam mag blijven staan, De Nummers 1 van Nederland!

Volgend jaar word het weer georganiseerd maar dan voor leerlingen, over 2 jaar wordt het titel verdedigen voor volwassenen op weer een andere locatie ergens in Nederland en we zijn zeker van plan om daar weer samen aan deel te gaan nemen!Klik HIER om een filmpje van het NK Straatmaken te bekijken.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Poll:
Als we nu moesten stemmen voor de gemeenteraad
VVD
LADA
Senioren Hollands Kroon
CDA
Christen Unie
Groen Links
OHK Lijst Wittink
D66
PvdA
Progressief Wieringermeer
  
Occasions
Subaru Trezia 1.3 VVTi Comfort
€ 15.445,-

Toyota Corolla 16 VVTi Linea Sol
€ 3.400,-

Wieringer historie:
Etappewinnaar met jodekoeken van Simon van Veen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...