Meertour live bij Radio Wieringermeer en Tsarina
Uitgegeven op 30-05-2011 om 12:08  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERMEER - Het is een drukte van jewelste bij de lokale omroepen rondom het Hemelvaartsweekeinde. Zo zullen de lokale omroepen Radio Wieringermeer en Tsarina gezamenlijk invulling geven aan de verslaggeving van de 25 ste editie van de Rabo Meertour.

“In het kader van de fusie in 2012 tot RTV Hollands Kroon is een evenement als de Rabo Meertour een mooie testcase hoever de samenwerking gevorderd is. Eerder hebben we al samen verslag gedaan vanaf de Lentebeurs in Breezand en de voorjaarsbeurs in Wieringerwerf, dat verliep prima. Nu een meerdaags evenement waarbij er in wisselende samenstellingen zal worden gewerkt, dat levert altijd weer nieuwe uitdagingen op. Op papier hebben we alles kloppend en zijn we er klaar voor” zegt Alexander Bügel die dit jaar het project Meertouuradio weer mag begeleiden.

Uitdagingen
Binnen de nieuwe gemeente Hollands Kroon zullen we in de toekomst onze manschappen moeten kunnen verdelen, want bv rondom een Hemelsvaartweekend zullen er in de gehele gemeente activiteiten zijn. “Dit jaar werden wij daar ook mee geconfronteerd, de laatste dag van de Rabo Meertour is er namelijk ook Breezand op Stelten, een evenement waar Tsarina al sinds jaar en dag verslag van doet. Er ligt nu een uitdaging voor ons om zowel in Breezand als in Wieringerwerf met een volledige ploeg op de been te zijn. En dat gaat lukken! We zullen zelfs tussen de uitzendingen van Meertouuradio door contact gaan leggen met onze collega’s in Breezand om ook daar even van de sfeer te proeven” vertelt Bügel.

Verder zullen er dit jaar voor het eerst videobeelden worden gemaakt bij Meertourradio. Een aantal videoploegen zullen gedurende de vier dagen van de Rabo Meertour een videoverslag maken dat uiteindelijk tot een mooi overzicht zal worden verwerkt.

Meertouradio
Als verslaggever in koers zullen John Deutekom, Jan Metselaar en Alexander Bugel optreden. De studiopresentatie is in handen Leen Brutsch en Mathé van Lierop en van niemand minder dan Jos van Kuijeren. Jarenlang de stem van 'het zwemmen' in Studio Sport. De uitzendtijden van Meertourradio zijn: Donderdag en vrijdag van 15.00 tot 21.00 uur, Zaterdag van 14.00 tot 21.00 uur en zondag tussen 11.00 en 19.00 uur. De uitzendingen zijn dagelijks te ontvangen op 107.0 FM en op donderdag tot en met zaterdag ook op 104.9 FM.

Ter voorbereiding zal er op woensdagavond vanaf 20.00 uur een uitzending zijn van RTV Hollands Kroon, via het analoge kanaal S12+ in de Wieringermeer, waarbij vooruit wordt geblikt op de 25 ste editie van de Rabo Meertour. Dit aan de hand van een interview met Koos Venema, voorzitter van de stichting Meertour en een reportage van de ploegenpresentatie. Ook zal er een uitgebreid item zijn over de spreker bij de ploegenpresentatie Steven Rooks.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De eerste verbinding met de vaste wal - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...