Goud, zilver en brons voor DOS turnsters in derde divisie
Uitgegeven op 30-05-2011 om 11:53  |  link  |  bewaar  |  print

Op zondag 29 mei vonden de Rayonkampioenschappen plaats voor de turnsters in de 3e divisie plaats. Vier turnsters van GV DOS Den Oever turnden mee tijdens dit Kampioenschap van Rayon Noord in Den Helder.Als eerste kwam de instap turnster Rowena de Vries in actie. Op sprong scoorde zij een 12.95, voor haar brugoefening een 12.50. Voor haar zeer stabiele balkoefening een 12.20 en op vloer behaalde zij een 12.80. Op alle toestellen behaalde zij de hoogste score, hierdoor behaalde zij met een puntentotaal van 50.45 de eerste plaats in het algemeen klassement en mocht zij de grote mooie gouden plak in ontvangst nemen op het ereschavot.
Bij de senioren turnden Lisa Wilms, Annelies Koorn en Tessa Raaijmakers.

Op sprong behaalde Lisa een tweede plaats met een “grabbelscore” van 11.75, op brug werd zij 3e met een zeer mooie oefening, op balk scoorde zij 11.60 en dit was genoeg voor een tweede plaats. Ook tweede werd ze op vloer met een score van 12.00. Met haar totaalscore van 45.30 mocht zij na vier toestellen geturnd te hebben haar 60e medaille in haar turncarrière in ontvangst nemen op het erepodium, dit maal het zilver.

Maar daar bleef het niet bij Annelies Koorn die twee jaar geleden haar laatste wedstrijd had geturnd en daarna een jaarlang heeft gereisd door Australië en Nieuw-Zeeland, turnde deze dag weer haar eerste wedstrijd van dit seizoen. Zij turnde een zeer goede en stabiele wedstrijd. Op sprong werd zij derde met een score van 11.70. Ook op brug behaalde zij een tweede plaats voor haar nette oefening. En met haar totaalscore van 44.35 mocht zij net als Lisa het ereschavot betreden en het brons in ontvangst nemen.
Tessa Raaijmakers behaalde op de evenwichtsbalk een score van 10.75 en met haar totaalscore van 40.75 werd zij vijfde.
(advertentie)
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Poll:
5G
Ja
Alleen als het veilig is
Overbodig
Nee
  
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Opel Blitz - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...