Avond4daagse Wieringen
Uitgegeven op 29-05-2011 om 11:18  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Op maandag 6 juni gaat de Wieringer Avondvierdaagse van start. Vanaf het sportcomplex Belterlaan te Hippolytushoef zullen de deelnemers diverse routes en afstanden over Wieringen wandelen.

Soroptimistclub Wieringerland heeft er alles aan gedaan dit evenement voor Wieringen te behouden. Zowel de ondernemersverenigingen Midden- en West Wieringen en Den Oever, die het evenement en het goede doel dat aan het evenement is verbonden mede financieel ondersteund, en de oud bestuursleden van Wandelsportvereniging Wieringen als de scholen en verenigingen hebben positief gereageerd op dit initiatief van deze serviceclub. De organisatie is op haar beurt zeer tevreden over de samenwerking met alle betrokken organisaties en verenigingen als vv Succes en hv Tonegido en de serviceclub de Lions. Dit heeft er toe bijgedragen om zich in te zetten om dit wandelspektakel voor Wieringen te willen behouden. Dat er op maandag in plaats van dinsdag, zoals gebruikelijk op Wieringen, wordt gestart heeft te maken met het Pinksterweekend wat daarna volgt, vele scholen zijn op vrijdag al dicht en scholieren en docenten met vakantie.

Soroptimistclub Wieringerland is een wereldwijde vrouwelijke serviceorganisatie die zich door middel van het verwerven van financiële middelen, inzet voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes. Het evenement staat daarom in het teken van een goed doel; ‘Lopen voor water, het blauwe goud’. Vanuit de opbrengst wordt er een donatie gedaan aan een waterproject, dat de club al enkele jaren financieel ondersteunt, in Guatemala en aan een nog nader te bepalen waterproject op Wieringen. Recht op schoonwater en de toegang tot goede sanitaire voorzieningen is een fundamenteel mensenrecht dat mede in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) is opgenomen. Met het waterproject in Guatemala wordt een bijdrage geleverd aan vier van de acht millenniumdoelen. Deze acht doelen zijn in 2000 door regeringsleiders van 189 landen met elkaar afgesproken en moeten ervoor zorgen dat voor 2015 de belangrijkste wereldproblemen zijn aangepakt.

Deelnemers kunnen zich vooraf inschrijven op maandag 30 mei, tussen 19.00 en 21.00 uur, in café de Harmonie, Kerkplein 1 te Hippolytushoef, of voor aanvang van het evenement op maandag 6 juni, vanaf 17.00 uur. Er kan worden ingeschreven voor de afstanden 2 ˝ , 5 en 10 kilometer. Start, vanaf 18.00 uur, en finish is op het sportcomplex Belterlaan (kantine vv Succes en hv Tonegido).
Tijdens de afsluitende avond zullen de wandelaars worden binnengehaald door muziekkorpsen van Wieringen en uit de regio. Voor de basisscholen is er aan de Avondvierdaagse een prijsvraag over water verbonden, waarmee individuele- en groepsprijzen te winnen zijn. Burgemeester Marjan van Kampen zal bij de intocht aanwezig zijn en de prijswinnaars bekend maken. De intocht op donderdag 9 juni zal rond 20.00 uur op het sportcomplex Belterlaan te Hippolytushoef plaatsvinden.

De organisatie doet nog een beroep op enkele vrijwilligers die gecertificeerd zijn als verkeersregelaar, aanmelden kan bij Jolanda Beets-Boersen e-mail info@coachingencounselling.nl. Bij andere vragen kan er contact worden opgenomen via de email: avondvierdaagse.wieringen@gmail.com
(advertentie)
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Poll:
5G
Ja
Alleen als het veilig is
Overbodig
Nee
  
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Rooie Dirk - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...