Wonderlijk Wieringen bundelt krachten met VVV en Waddengoud
Uitgegeven op 27-05-2011 om 22:20  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Met de toezegging van subsidie van het Europees Visserij Fonds (EVF) om visserijgemeenschappen een economische impuls te geven , heeft de VVV Wieringen in samenwerking met Wonderlijk Wieringen een professionele kracht kunnen aannemen.De ontwikkeling van arrangementen en producten en de promotie van Wieringen kunnen zo een positieve impuls krijgen. De gemeente Wieringen stimuleert de samenwerking en de gemeente, VVV en het samenwerkingsverband Wonderlijk Wieringen hebben vorig jaar door de nauwere contactren in de aanloop naarde subsidieaanvraag al gezamenlijk advertenties geplaatst en een promotiefilm laten maken.

Wadstok

Een onderdeel waarvoor subsidie is gekregen van het EVF is het meerdaagse evenement Wadstok dat in het weekeinde van 22, 23 en 24 juli en in de aanloop naar dit weekeinde op diverse manieren vorm krijgt. Muziek, theater, kunst cultuur en culinair genieten zijn onderdelen. Met Oeral op Terschelling als voorbeeld, maar dan wel op eigen Wieringer wijze. ,,Zij zijn ook klein begonneníí, gaf voorzitter van Wonderlijk Wieringen Dick Burghout aan tijdens de ledenvergadering bij De Harmonie in Hippolytushoef. ,,En dat festival is ook op een eiland. Wieringers hebben nog altijd het gevoel op een eiland te wonen.ííWadstok zal in zoverre een andere invulling krijgen dat wordt gekozen voor een invulling met als themaís visserij en de zee. Al zal tijdens het muziekfestival Wadstok op zaterdag 23 juli van 18 tot 22 uur en zondag 24 juli van 16 tot 22 uur ook de sfeer van Woodstock op het weiland tegenover het Wieringer eiland museum Jan Lont worden gecreŽerd. Maar dan aan de rand van de Waddenzee. Een idee van Jeroen Zijlstra die met zijn band Zijlstra optredens zal verzorgen met zijn zelf geschreven nummers over zijn leven op zee en over Wieringen, maar Zijlstra zal ook teruggaan in de tijd van eind jaren zestig. Veel andere bands en muzikanten werken mee aan het muzikale evenement.

PoŽzie op ít Wad

Het Wadvissersgilde speelt in op het intitiatief om Wieringen tijdens Wadstok eens op andere wijze te promoten door een tocht op de Waddenzee met een poŽtische invalshoek te presenteren aan de vooravond van het Vistival op de haven van Den Oever en het muziekfestival.

Er staat eveneens een kunstproject op het programma waaraan kinderen of kinderen met een van hun ouders mee kunnen doen. Ook hierbij wordt de zee en visserij als thema gebruikt.

Waddengoud

Wonderlijk Wieringen treedt al jaren naar buiten met de slogan Wieringen het geheime Waddeneiland, door een samenwerking met Waddengoud beginnen nu ook de eerste vruchten daarvan zich in werkelijkheid af te werpen. Diverse bedrijven in de visserij- en recreatiesector zijn inmiddels Waddengoudgecertificeerd. Waaronder restaurants, aanbieders van arrangementen, verblijfsaccommodaties, WR vissers en er is zelfs een Waddengoudgecertificeerde fotograaf.Groei

Wonderlijk Wieringen zal de komende jaren, ook als de gemeente Wieringen opgaat in Hollands Kroon Wieringen blijven promoten. Het bestuur zal daarbij echter welondersteund moeten worden door leden en andere initiatiefnemers om daadwerkelijk een groei van toerisme en recreatie en daarmee de economie te realiseren maakte voorzitter Burghout tijdens de presentatie van het financieel verslag duidelijk. Zowel op financieel vlak als via vrijwillige inbreng in uren. Een groei van het ledental is gewenst om een betere financiŽle basis te creŽren en in het EVF-project is ook een aantal vrijwilligersuren opgenomen als voorwaarde om de subsidie daadwerkelijk te krijgen.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
5G
Ja
Alleen als het veilig is
Overbodig
Nee
  
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Pastorie Kerkplein Hippolytushoef. - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...