Flitsende start NelonMVR Racing
Uitgegeven op 23-05-2011 om 23:06  |  link  |  bewaar  |  print

ASSEN - Mart van Roij eigenaar van MVR Racing en Nels Lont – Nelon Racing - hebben hun raceteams samengebracht in NelonMVR Racing. Tijdens de DTC-ONK wedstrijden op 22 mei werd er voor de eerste keer gereden onder deze nieuwe naam. Met een fantastische vijfde plaats keek men bij het team dan ook bijzonder tevreden terug op het eerste optreden. De concurrentie moest ook even slikken, de top in de Supersport 600 heeft er een geduchte concurrent bij.


De nieuwe coureur bij NelonMVR, Gauthier Duwelz, 17 jaar en supersnel!

Met alle respect, Nels Lont, 49 jaar, doe het hem maar na op die leeftijd. Het ziet er nu naar uit dat Nels de laarzen in de wilgen hangt en een jonge coureur op de Honda zet. Op de Honda is plaats voor Dennis Verschuren, een eveneens jonge coureur.

Nadat vorige week afscheid werd genomen van Joey den Besten, werd er direct gezocht naar een rijder voor de Yamaha van Mart van Roij. Mart is MtM Moll ontzettend dankbaar dat coureur Gauthier Duwelz plaats kon nemen op de snelle Yamaha. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er nog snel door Jenik Performance een nieuwe versnellingsbak en koppeling geleverd, dit omdat de motor nog wel het een en ander te verduren had gehad in de voorgaande weken. De training verliep niet soepel, er was te weinig tijd voor Gauthier om de machine richting de gewenste 1.42 te sturen. Met 1.44.0 resulterend in een zeventiende starttijd mocht de jonge Belg zondag van start gaan.


Het nieuwe team, fotograaf en mediaman Henk-Jan Wittink staat (natuurlijk) achter de camera.


De beide teamleden voor de start.

Na de eerste doorkomst zat Duwelz al bij de top tien. Hierna ontstond er een groepje van drie coureurs die tot aan de finish om de derde plaats streden. Gauthier Duwelz werd uiteindelijk knap vijfde en dat op een motor waar hij nog geen uur op gereden had.


Vanaf een zeventiende starttijd knokte Gauthier Duwelz zich zelfs nog even naar een derde plaats. Een vijfde plaats werd zijn deel, de ontlading bij het team was groot.

Mart van Roij: “Dit had ik even nodig na een paar weken met negatieve geluiden. De motor en Gauthier deden het fantastisch!” Uiteraard viel de prestatie op bij de aanwezige teams en de diverse reporters langs de baan. Of Duwelz de resterende wedstrijden aan de start verschijnt bij NelonMVR is nog onduidelijk. Duwelz heeft aangegeven wel graag te blijven rijden. NelonMVR moet eerst nog om de tafel met het management van MtM Moll.
Voor Nels Lont duurde de wedstrijd 8 ronden. Zo kon hij wel de spannende finish meemaken in de Pitstraat. Deze week zijn er gesprekken met andere coureurs die het nieuwe team komen versterken. Het ziet er nu naar uit dat de plaats van Nels Lont wordt overgenomen door een jonge rijder. Nels Lont zal zich dan voornamelijk met het management bezig houden en Mart van Roij met de Yamaha. Monteur Jan Selie zal zich over de NSR-Honda ontfermen. Op Assen is de nieuwe teamkleding al gepresenteerd. Nu worden de machines en het grote motorhome nog onder handen genomen door Richard Wigbout zodat dit nieuw gevormde team er mooi bij staat. De concurrentie in deze klasse is zondagmiddag in ieder geval gewaarschuwd. Gauthier Duwelz: “De volgende keer ga ik voor het podium!”


De gelukkigste man van de middag, Mart van Roij, zijn Yamaha doet mee voor de prijzen. Voor Nels, Mart en hun mannen (en dames!) ziet de toekomst er goed uit. Tekst en foto's Henk-Jan Wittink.

(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Occasions
Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
The Flinstones - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...