Activiteiten op en in de omgeving van Wieringen
Uitgegeven op 22-05-2011 om 20:50  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Alle activiteiten op Wieringen en in de omgeving zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten a.u.b. mailen aan Bert Loos.
Kijk ook eens HIER voor tips op en rondom Wieringen!


Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER


zondag 29 mei

Neem eens een kijkje op het Balgzand

Op het Wad tussen Den Helder en Wieringen is van alles te zien

Ook dit jaar organiseren de Waddenvereniging en Landschap Noord-Holland weer een aantal openstellingen van informatiepunt ’t Kuitje. Ook voor kinderen altijd een belevenis, want het Wad zit vol verrassingen. Op zondag 29 mei kunt u er tussen 10.00 en 16.00 uur terecht.

Het centrale punt op deze dag is het Informatiepunt ’t Kuitje. Hier wordt u ontvangen met koffie of thee en kunt u genieten van een prachtige diashow over dit deel van de Waddenzee. Ook staan er aquariums vol waddieren.
Maar het wordt pas echt leuk als we het Wad gaan verkennen. Dat gebeurt om 10.00 uur en bij voldoende belangstelling later in de ochtend nog eens. We kijken wat er op de bodem ligt, maar onderzoeken ook wat er in zit. Zo wordt duidelijk waarom de Waddenzee als een magneet vogels, vissen en andere dieren aantrekt. Na afloop gaan we bijzondere vondsten binnen bekijken met de microscopen die daar klaar staan. Een prachtige ervaring!
Om 13.00 uur staan onze gidsen weer klaar, nu om de vogels van het Balgzand te laten zien. Afhankelijk van de groep gaan we lopen of fietsen. We gaan naar de vogelschermen en bekijken daar de broed- en trekvogels. Met wat geluk zien we bijzondere soorten, want het is nog voorjaarstrek. Het is handig om een kijker mee te nemen als u die heeft. Bij voldoende belangstelling is er in de loop van de middag nogmaals een vogelexcursie.


Op het wad is van alles te ontdekken. Foto Jos Teeuwisse

De toegang voor het Informatiepunt is vrij. Aan de beide excursies zijn kosten verbonden die u ter plekke kunt voldoen. Wadexcursies: € 6,50 per persoon, leden van de Waddenvereniging € 5,00. Kinderen t/m 12 jaar € 3,50 per kind. Vogelexcursies: € 6,50 per persoon, voor Beschermers € 3,50 en voor kinderen tot 12 jaar € 2,50. Het Wad is modderig, dus trek aangepaste kleding en schoeisel aan.

We verzamelen bij Informatiepunt ‘t Kuitje. Dat ligt aan de Oostoeverweg 80 in Den Helder. Het is vlak voor de ingang van de Marine, op industrieterrein Oostoever en is met borden goed aangegeven.
Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Info Wadexcursies: www.waddenvereniging.nl of 0223-635340


dinsdag 31 mei

Openbare avond Wereldwinkel Wieringen met Dorien Wittink

HIPPOLYTUSHOEF - Wereldwinkel Wieringen organiseert een openbare avond met Dorien Wittink,waarin zij een presentatie zal geven over haar verblijf in Nepal.

Dorien is, samen met een klasgenootje, 3,5 maand in Nepal geweest voor ons afstudeer project. Zij heeft 2,5 maand gewerkt als fysiotherapeut in een Revalidatiecentrum voor meervoudig gehandicapte kinderen. Daarnaast is een sportproject opgezet, hoe je kunt sporten met gehandicapte kinderen in Nepal en de sport als onderdeel van revalidatie kunt zien.


Dorien hield ook in Nepal Wieringen letterlijk hoog

De laatste maand van haar verblijf in Nepal heeft ze “vakantie” gehad en veel van het land gezien, o.a. een 17 daagse trekking in de Himalaya.

Deze avond is dinsdag 31 mei in het Gemeentehuis, Elft 1, Hippolytushoef. Het begint om 19.30 uur.

Sinds de Commissie Ontwikkelingssamenwerking (COS) is opgeheven organiseert de Wereldwinkel Jaarlijks een Openbare avond over ontwikkelingssamenwerking in het Gemeentehuis in Hippolytushoef. Meestal worden oud Wieringers gevraagd een presentatie te geven over hun ervaring met ontwikkelingswerk. In het COS zaten afgevaardigden uit de vakbonden, vanuit de kerk, vanuit de Initiatiefgroep en vanuit de Wereldwinkel.
De Wereldwinkel heeft de subsidie, die indertijd voor het COS werd gereserveerd, ontvangen met de verplichting jaarlijks aan educatie te doen en een openbare avond te organiseren die betrekking heeft op ontwikkelingssamenwerking.


donderdag 2 juni


HIPPOLYTUSHOEF – De 29e editie van de Hippofeestweek krijgt een andere aanpak en is qua programma flink vernieuwd. Van donderdag 2 juni tot zondag 5 juni staan liefst 10 nieuwe activiteiten op de rol. Daarnaast is de kermis verhuisd van 't Hoekje naar het Kerkplein.

De wat teruglopende belangstelling van de laatste edities van de Hippofeestweek heeft Ondernemersvereniging Midden en West Wieringen doen besluiten om het in dit jaar over een ander boeg te goeien. Met vers en enthousiast bloed- met name uit de kring van JAR Wieringen- en met 10 nieuwe activiteiten probeert men de Hippofeestweek weer nieuw leven in te blazen. Ter geruststelling voor de vele bezoekers die jaarlijks naar de feestweek komen; activiteiten die altijd goed 'gescoord' hebben, zijn ook deze editie weer in het programma opgenomen. Een ander grote verandering is de verplaatsing van de kermis van Jonker, die nu voor een deel rondom het Kerkplein komt te staan. Door de kermis te verplaatsen komt er een betere centrering van de activiteiten en wordt de gezellige dorpskern van Hippolytushoef nog beter benut . Een andere noviteit is dat alle evenementen nu ook aangekondigd worden op de nieuwe website van de Hippofeestweek: www.Hippofeestweek.nl.Hoewel de programmering veel nieuwe activiteiten laat zien, wordt er op Hemelvaartsdag 2 juni afgetrapt met, een inmiddels niet meer weg te denken evenement: de binnenkomst van de Veteranen Motor Club (VMC). Ditmaal worden de motoren, die meedoen aan een museumrit van VMC, om 12.00 uur verwacht in het centrum van Hippo. Ook het succesvol verlopen shanty festival van vorig jaar krijgt op deze dag een vervolg. Vanaf 13.30 uur treden het Wieringer shantykoor De Gesmeerde Kelen en De Dames met de Rode Hoeden plus de groepen van buiten Wieringen, de Zâanêelden, De Compagniezangers, De Marconisten Nortada en The Lake Singers afzonderlijk van elkaar op. Dit gebeurt op drie verschillende locaties in het dorp. De apotheose is rond de klok 17.45 uur als alle koren op het Kerkplein tesamen één groot slotakkoord geven.

Nieuwe evenementen zijn op deze donderdagmiddag een workshop glas graveren en demonstraties van de vijf oude ambachten: manden maken, tinnensoldaatjes gieten, kantklossen, glaskralen branden en klompen maken. Andere nieuwkomers deze dag zijn de stands van Wonderlijk Wieringen en die van de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM). Verder is er nog een demonstratie netten boeten en visbakken/ roken.Met elke middag een gezellig terras en in de avond levende muziek draagt de horeca ook een steentje bij om deze Hippofeesten te doen slagen. Verder vraagt de Stichting Evenementen Midden- en West Wieringen aan de bewoners of ze gedurende deze feestdagen de vlag uit willen hangen.


donderdag 2 juni

Open tuin 'Zonnehoek'

HIPPOLYTUSHOEF - Mevrouw Ada Bays opent haar grote tuin voor het publiek.

De tuin heeft er volgens haar nog nooit zo mooi bijgelegen. “Het is één doorlopende voorstelling van mooie kleuren”, aldus mevrouw Bays.
De kleurenpracht van de “Zonnehoek” aan de Slingerweg 127 verandert het hele tuinseizoen door. De tuin is zo aangelegd dat de bloeitijden van veschillende planten en bloemen naadloos in elkaar over gaan.
Andere bezienswaardigheden in de tuin zijn de kweekhoek ,de vijver, de op kleur gesorteerde plantenborders en de vele paadjes met rotsachtige partijen.
De tuin is geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Entree bedraagt € 3,00 inclusief welkomstdrankje. Ook is de tuin open voor groepen maar dan op afspraak , telefoon 0227-608777 of e-mail: info@multiwintersport.nl


vrijdag 3 juni

Hippo Feestweek: Jaarmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - De gezelligste jaarmarkt van Wieringen! Een titel welke deze markt al jaren draagt. Ook dit jaar zal de jaarmarkt weer plaatsvinden op de Vrijdag van de Hippofeestweek van 11.00tot 17.00 uur.Door de verplaatsing van de kermis komen de marktkramen dit jaar ook op ´t Hoekje te staan. De markt zal dit jaar voor het eerst opgefleurd worden met het betoverende muziek -en verteltheater De Sprookjesboom, een doorlopend poppenspel van bekende sprookjes. Kinderen kunnen niet alleen kijken en luisteren naar dit theater ze kunnen ook actief meedoen aan het zogenaamde 'Koetsenproject'. Verkleed als prins of prinses worden ze in de sprookjeskoets gratis op de foto gezet, die ze via de mail kunnen ontvangen.


vrijdag 3 juni

Gekwaak in de schemering in Eendenkooi 't Zand

Een van de meest bijzondere plekken om heen te gaan met een avondexcursie dat is Eendenkooi ’t Zand gelegen tussen Den Helder en Alkmaar. Op vrijdagavond 3 juni van 19.30 tot ca. 22.00 uur kunt u met onze gids naar deze unieke plek.

In deze eendenkooi werden vroeger eenden gevangen voor de consumptie. Het is een grote plas water met in alle windrichtingen een vangpijp. Het hondje van de kooiker speelde een heel belangrijke rol om de eenden in de vangpijpen te krijgen. U krijgt een demonstratie of een uitgebreide uitleg en wordt ontvangen in het sfeervol ingerichte natuurinformatiepunt.


Eenden in de vangpijp, foto Landschap Noord-Holland

Er is gelegenheid de vogels vanuit de verborgen kijkhut op uw gemak te bekijken en we wandelen door het kooibos. Deze excursie is geschikt voor jong en oud. En ’s avonds zingen de vogels er uitbundig. De wandelafstand is redelijk kort.

We vertrekken vanaf de Korte Bosweg 47A, 1756 CA ’t Zand. De kosten voor Beschermers zijn € 3,50, normale prijs € 6,50, kinderen tot 12 jaar € 2,50.
Aanmelden kan op www.landschapnoordholland.nl/de-natuur-in of telefonisch op 088-0064455.


vrijdag 3 juni

De battle in café Bij de buren

WIERINGERWERF - Wie wordt de leukste dj?

Café Bij de buren gaat dj wedstrijden organiseren op de volgende vrijdagavonden: 3 en 17 juni.
De hoofdprijs is € 250,= en als je wilt, dan mag je iedere eerste vrijdag van de maand komen draaien.
Meer info en opgave bij Martine Bil, Café Bij de buren 06-15460443zaterdag 4 juni

Hippo Feestweek: Auto’s en roofvogels

HIPPOLYTUSHOEF – Het Kerkplein is van 14.00 tot 17.00 uur het decor voor twee nieuwe activiteiten: een roofvogelshow en een autoshow met spectaculaire auto’s.

Er is rond de klok van 14.00 uur eerst een spectaculaire roofvogelshow op het Kerkplein waar de vogels op verschillende wijze gepresenteerd worden. Zowel voor als na deze show is er de mogelijkheid om de vogels te fotograferen.Naast de vogels zullen deze middag ook de gepimpte en getunede auto's de aandacht trekken. Er zijn veel tuning clubs (clubs die zich bezig houden met het uitbouwen van de auto met allerlei accessoires) aangeschreven om met hun leden te komen. Bij mooi weer hoopt de organisatie dan ook dat er veel van dit soort spectaculaire vierwielers de weg naar het centrum van Hippolytushoef weten te vinden.

Natuurlijk draait ook op deze dag de kermis op het Kerkplein op volle toeren.


zaterdag 4 juni

Open dag Vliegclub Wieringermeer

MIDDENMEER - Op zaterdag 4 juni 2011 zal weer de jaarlijkse open dag van de vliegclub Wieringermeer plaatsvinden.

Altijd al een klein vliegtuigje willen besturen? Eentje van dichtbij willen zien of gewoon (als piloten onder elkaar) een gezellig praatje maken? Heeft u vragen over vliegen of vliegtuigen? Het kan allemaal op de de open dag van vliegclub Wieringermeer!
Vanaf 10 uur staat de koffie klaar aan de Flevoweg 1 in Middenmeer. De open dag is tot 17.00 uur.
Er zullen een aantal promotiestands zijn van o.a. een vliegschool. Ook zal er in de lucht uiteraard het een en ander te zien zijn. Niet alleen kleine vliegtuigjes, maar bij goed weer ook paramoteurs.
Kijk ook eens op de website www.vliegclubwieringermeer.nl. Hier vindt u meer informatie over de club en de vliegtuigen.


zaterdag 4 juni

Agriport Dikkebandenrace voor de kids

MIDDENMEER - De Agriport Dikkebandenrace wordt gehouden op zaterdag, 4 juni a.s te Middenmeer. De race staat open voor leerlingen van groep 3 t/m groep 8 van de Basisschool
Bij deelname ontvang je een rugzakje.


Tijdens de wedstrijd kun je dit tasje vullen met agrarische produkten die langs de route staan en door Agriport A7 beschikbaar zijn gesteld.
Bij doorkomst mag je bij elk stalletje slechts één produkt pakken en in jouw tasje doen.
Degene die met alle produkten als eerste de finish passeert heeft gewonnen.
Elke deelnemer krijgt drie prijzen: de verzamelde produkten, het tasje en een medaille.
De eerste drie per groep krijgen nog een shirt met de opdruk Agriport.
Aanvang: 18.00 uur ( tussen het A en B criterium). Melden om 17.30 uur op het grasveld.
Vervoermiddel: Eigen atb-fiets of gewone fiets. Een helm is verplicht. Er zijn een aantal te leen. Deelname: Gratis. Inschrijven: Tot 28 mei 2011 via digitaal inschrijfformulier: www.stmeertour.com. Het aantal deelnemers is gebonden aan een maximum van 70. Dus: vol is vol.


zondag 5 juni

Slotddag Hippo Feestweek

HIPPOLYTUSHOEF – Ook op de laatste dag bruist het in het centrum van Hippolytushoef weer van de activiteiten. Er zijn prestatiespelen, waaronder een Wipe-out baan en een VW Show.

Op de slotdag zijn vanaf 14.00 uur wederom ronkende geluiden te horen vanuit de Hoofdstraat. Maar nu is het de beurt aan de VW show Wet & Dry. Waren het in vorige jaren alleen nog de Volkswagen Kevers die de show stalen, nu is het evenement breder getrokken naar zowel alle Wet (watergekoelde) modellen als alle Dry (luchtgekoelde) modellen. Ook nu weer zal er een ronde over Wieringen worden gemaakt met deze auto's.De Hippofeesten worden sportief afgesloten met een heuze Wipe Out baan van 50 meter en met prestatiespelen voor zowel jong als oud. Vertikaal krat stapelen, spijkerbroek hangen, limbodansen, en ballen gooien zijn enkele sportieve activiteiten die op het programma staan. Deze spelen zullen ondersteund worden door Judo Vereniging Asahi San en JAR Wieringen.
Met name de Wipe Out baan belooft veel spektakel. Deze stormbaan, die als soortgelijke versie ook wekelijks bij het gelijknamige RTL programma te zien is, levert behalve veel strijd ook veel hilariteit op. Deelnemers in alle leeftijden kunnen zich ter plekke inschrijven en er zijn mooie prijzen te verdienen.


zondag 5 juni

Reprise ‘Schokland’van Geert Schoonbeek de Vlaming

BERGEN - De compositie ‘Schokland’ van Geert Schoonbeek de Vlaming uit Hippolytushoef gaat op herhaling tijdens het festival Bergen Cantonaal.Ramon Lormans voert de marimba solo van Schoonbeek, die eerder werd uitgevoerd in de Hippolytushkerk, op zondag 5 juni twee maal uit in Hotel 1900, Russenweg 3 in Bergen. Hij speelt de drie delen Geschokt, De Ontruiming en Naschok twee maal: om 14.15 en 15.30 uur.


zondag 5 juni

Landschap Noord-Holland 75 jaar

DEN HELDER - Landschap Noord-Holland bestaat 75 jaar en nodigt de inwoners van Noord-Holland uit om dit te vieren op zondag 5 juni in de Helderse Vallei, nabij Den Helder. Landschap Noord-Holland verwacht een paar duizend mensen.

Rondom het gebied zijn er allerlei activiteiten. U kunt fraaie Vroeg Vogelwandeltochten maken van 9 of 18 kilometer. Maar ook kortere wandelexcursies die later op de dag starten. Er zijn workshops Nordic Walking, GPS en natuurdichten maken. Clown Niekie vermaakt de jonge bezoekers en zijn er hele leuke Natuurkids workshops. We bieden lezingen over de natuur en het landschap rondom. En op het terras kunt u genieten van een smakelijke biolo-gisch hapje en drankje. De informatiemarkt biedt onder andere verrekijker- en telescoopdemonstraties door ABRO en wandelschoenen verkoop door Sporthuis Helling.


Foto Ingrid Meijer

Verder komt u midden in het gebied onverwachts natuurlijke muziekklanken tegen van Bastiaan Buissink. En wat de denken van uw eigen bijdrage aan de productie van een Natuurkunstwerk?! Als klapper is er voor gezinnen een Natuurquiz te doen waarmee leuke prijzen te winnen zijn.

Belangrijk om te weten
Voor de workshops schrijft u zich op de dag zelf in bij de kraam van Landschap Noord-Holland. Het hele programma en de routebeschrijving vindt u op www.landschapnoordholland.nl/Programma-5-juni-bij-De-Helderse-Vallei. Of bel 088-0064455 voor meer informatie. Het adres is: De Helderse Vallei, Jan Verfailleweg 9-11, 1783 BW Den Helder. Let op: Toets in uw navigatiesysteem huisnummer 620, dan komt u uit op de parkeerplaats.


maandag 6 juni

Start Wieringer avondvierdaagse

WIERINGEN - Op maandag 6 juni gaat de Wieringer Avondvierdaagse van start. Vanaf het sportcomplex Belterlaan te Hippolytushoef zullen de deelnemers diverse routes en afstanden over Wieringen wandelen.

Soroptimistclub Wieringerland heeft er alles aan gedaan dit evenement voor Wieringen te behouden. Zowel de ondernemersverenigingen Midden- en West Wieringen en Den Oever, die het evenement en het goede doel dat aan het evenement is verbonden mede financieel ondersteund, en de oud bestuursleden van Wandelsportvereniging Wieringen als de scholen en verenigingen hebben positief gereageerd op dit initiatief van deze serviceclub. De organisatie is op haar beurt zeer tevreden over de samenwerking met alle betrokken organisaties en verenigingen als vv Succes en hv Tonegido en de serviceclub de Lions. Dit heeft er toe bijgedragen om zich in te zetten om dit wandelspektakel voor Wieringen te willen behouden. Dat er op maandag in plaats van dinsdag, zoals gebruikelijk op Wieringen, wordt gestart heeft te maken met het Pinksterweekend wat daarna volgt, vele scholen zijn op vrijdag al dicht en scholieren en docenten met vakantie.

Soroptimistclub Wieringerland is een wereldwijde vrouwelijke serviceorganisatie die zich door middel van het verwerven van financiële middelen, inzet voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes. Het evenement staat daarom in het teken van een goed doel; ‘Lopen voor water, het blauwe goud’. Vanuit de opbrengst wordt er een donatie gedaan aan een waterproject, dat de club al enkele jaren financieel ondersteunt, in Guatemala en aan een nog nader te bepalen waterproject op Wieringen. Recht op schoonwater en de toegang tot goede sanitaire voorzieningen is een fundamenteel mensenrecht dat mede in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) is opgenomen. Met het waterproject in Guatemala wordt een bijdrage geleverd aan vier van de acht millenniumdoelen. Deze acht doelen zijn in 2000 door regeringsleiders van 189 landen met elkaar afgesproken en moeten ervoor zorgen dat voor 2015 de belangrijkste wereldproblemen zijn aangepakt.

Deelnemers kunnen zich vooraf inschrijven op maandag 30 mei, tussen 19.00 en 21.00 uur, in café de Harmonie, Kerkplein 1 te Hippolytushoef, of voor aanvang van het evenement op maandag 6 juni, vanaf 17.00 uur. Er kan worden ingeschreven voor de afstanden 2 ½ , 5 en 10 kilometer. Start, vanaf 18.00 uur, en finish is op het sportcomplex Belterlaan (kantine vv Succes en hv Tonegido).
Tijdens de afsluitende avond zullen de wandelaars worden binnengehaald door muziekkorpsen van Wieringen en uit de regio. Voor de basisscholen is er aan de Avondvierdaagse een prijsvraag over water verbonden, waarmee individuele- en groepsprijzen te winnen zijn. Burgemeester Marjan van Kampen zal bij de intocht aanwezig zijn en de prijswinnaars bekend maken. De intocht op donderdag 9 juni zal rond 20.00 uur op het sportcomplex Belterlaan te Hippolytushoef plaatsvinden.

De organisatie doet nog een beroep op enkele vrijwilligers die gecertificeerd zijn als verkeersregelaar, aanmelden kan bij Jolanda Beets-Boersen e-mail info@coachingencounselling.nl. Bij andere vragen kan er contact worden opgenomen via de email: avondvierdaagse.wieringen@gmail.com


woensdag 8 juni

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De eerst volgende keer rijdt de bus op woensdag 8 juni naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u in de buurt van het centrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 6,- dit bedrag kunt u bij de bus betalen.

U kunt zich opgeven bij: Ab Metselaar. Ab is elke werkdag bereikbaar op telefoonnummer: 0227-592398.

U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om met ons mee te gaan.


donderdag 9 juni

Zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

De eerste bingo is op donderdag 9 juni. Volwassenen kunnen van 20.00 tot 22.30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.

De volgende zomerbingo’s zijn op de donderdagavonden 23 juni, 7 en 21 juli, 4 en 18 augustus. De eerste zaterdagavondbingo van het nieuwe seizoen is op 10 september.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


maandag 13 juni.

Open tuin 'Zonnehoek'

HIPPOLYTUSHOEF - Mevrouw Ada Bays opent haar grote tuin voor het publiek.

De tuin heeft er volgens haar nog nooit zo mooi bijgelegen. “Het is één doorlopende voorstelling van mooie kleuren”, aldus mevrouw Bays.
De kleurenpracht van de “Zonnehoek” aan de Slingerweg 127 verandert het hele tuinseizoen door. De tuin is zo aangelegd dat de bloeitijden van veschillende planten en bloemen naadloos in elkaar over gaan.
Andere bezienswaardigheden in de tuin zijn de kweekhoek ,de vijver, de op kleur gesorteerde plantenborders en de vele paadjes met rotsachtige partijen.
De tuin is geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Entree bedraagt € 3,00 inclusief welkomstdrankje. Ook is de tuin open voor groepen maar dan op afspraak , telefoon 0227-608777 of e-mail: info@multiwintersport.nl


zaterdag 18 juni.
zondag 19 juni

Boerenlandfair op zondag Westerlander dorpsfeest

WESTERLAND – Het is alweer bijna zover. Onder het motto “Gewoon Gezellig Genieten”, wordt op zondag 19 juni de 13e editie van de Boerenlandfair gehouden, op het hoogste punt van Wieringen, het land van de familie Kikkert. Voor de fair zijn nog enkele kramen beschikbaar.Op deze sfeervolle markt staan onder andere ruim zeventig kramen met o.a. tuinartikelen, brocante, curiosa en planten opgesteld. Daarnaast is er op en om het terrein ook het jaarlijkse dorpsfeest met tal van activiteiten voor jong en oud. Speciaal voor de kinderen (groot en klein) is er een minikermis. De gezellige teacorner met het enorme assortiment heerlijke taarten uit eigen keukens ontbreekt natuurlijk niet. Daarnaast zal er gezorgd worden voor een aantrekkelijk programma met voor elk wat wils.De 2e Westerlander Bromfietsrit zal dit jaar ook van start gaan. Parkeren en entree zijn zoals altijd gratis.
De fair wordt gehouden van 11:00 tot 16:30 uur en de kraamhuur kost slechts € 25,00 voor de hele dag. Belangstellenden kunnen zich tot 1 mei opgeven via telefoonnummer 0227 – 592949 (I.Leutscher) of mailen naar abregman@quicknet.nl.
Voor de Bromfietsrit kunt u mailen naar h.udding@quicknet.nl.


zondag 19 juni

Wierings Mooiste! Toertocht van 40 en 100 km over Wieringen

WESTERLAND - Wierings Mooiste is een fietstoertocht met een recreatief én een sportief karakter, gehouden op de zondag van het Westerlander dorpsfeest. De tocht kent 2 afstanden, 40 en 100 km., beide volledig uitgepijld over verharde wegen en paden met onderweg een verzorgingspost. De start en finish is in Westerland.

Deze unieke fietstocht zal u meevoeren langs de meest mooie plekjes op het voormalig eiland Wieringen en de bossen van de Wieringermeer. Kenmerkend is dat deze tocht geen stoplichten en drukke kruisingen kent. U maakt kennis met vergezichten over de Waddenzee en het glooiende landschap van Wieringen, waar de gekronkelde wegen u van het ene mooie plekje naar het andere loodsen. Tevens doet u de vissershaven van Den Oever aan met zijn prachtige vissersvloot. De 100 km. brengt ook een bezoek aan het monument op de afsluitdijk en fietst door het dijkgat- en robbenoordbos waar ook het natuurgebied van het befaamde “gat van de dijk” wordt gepasseerd. Beide afstanden gaan via de oostkant van Wieringen weer terug naar Westerland met finish op het terrein van het dorpsfeest. Daar kunt u een blijvende herinnering in ontvangst nemen van een nu al onvergetelijke fietstocht.Starttijd 40 km van 10.00-11.00 uur. Kosten: € 6,= p.p.
Starttijd 100 km van 08.30-09.30 uur. Kosten: € 7,50 p.p.
Startplaats: in de Westerlanderlaan (aangegeven met pijlen v.a. de parkeerplaats)

Er is ruime parkeergelegenheid op het parkeerterrein van het dorpsfeest, welke staat aangegeven met borden.
Inschrijven voor deze tocht kan op www.sport-nu.nl.


woensdag 22 juni

Voorronde Straattennis Cup

Sportservice Schagen organiseert op 22 juni een voorronde van de KNLTB Straattennis Cup in Hippolytushoef op het speelveld aan de Weel.

De KNLTB Straattennis Cup is een landelijk straattennistoernooi, waarbij kinderen tussen de 9 en 12 jaar in teams de strijd met elkaar aangaan. Lokale en regionale voorronden vormen de opmaat voor de landelijke finale, waarin de beste teams uit heel het land uit gaan maken wie er met de felbegeerde Cup naar huis gaat. Deze voorronden worden door Sportservice Schagen georganiseerd.

De KNLTB Straattennis Cup wordt volgens een eenvoudig opzet gespeeld. Meisjes en jongens spelen door elkaar. De teams bestaan uit 5 tot 8 spelers. Ze spelen individueel een wedstrijdje tegen iemand uit het andere team, waarbij degene die als eerste vijf punten heeft de winnaar is en zo een punt behaald voor zijn team. Afhankelijk van het aantal aangemelde teams wordt er gespeeld in poules met eventueel nog een (halve) finale. De winnaar stroomt door naar de regionale finale op 29 juni waar de strijd zal worden aangegaan voor een plek in de landelijke finale. Elk team mag hooguit drie leden van een tennisvereniging bevatten, om zo alle kinderen op een laagdrempelige manier kennis te maken met bewegen en het (straat)tennis in het bijzonder.


Foto Sportservice Noord-Holland

Noordkop finale
De regionale finale vindt plaats op 29 juni op het parkeerterrein van de Veerburg in Anna Paulowna (onder voorbehoud). Aan deze regionale finale mogen de winnaars van de gemeentelijke voorronden meedoen en drie wijkwinnaars uit Den Helder. Het winnende team van deze middag mag zich Noordkop Kampioen noemen én deelnemen aan de landelijke finale om Nederlands Kampioen te worden!

Inschrijven
Alle wedstrijden starten om 14.00 uur. Hoe lang het duurt is afhankelijk van het aantal deelnemende teams. Teams kunnen zich via www.sportserviceschagen.nl inschrijven. Dit kan steeds tot en met de zondag voorafgaand aan de betreffende voorronde. Het team dient uit minimaal 5 en maximaal 8 spelers te bestaan, waarvan er maximaal 3 spelers lid mogen zijn van een tennisvereniging. De teamleden mogen 9 t/m 12 jaar oud zijn. Jongens en meisjes mogen gemengd in een team deelnemen. Elk team dient door een volwassenen te worden begeleid.
Voor meer informatie kunt u terecht bij Anouschka Terpstra van Sportservice Schagen via aterpstra@sportserviceschagen.nl of 0224-214774


vrijdag 24 en zaterdag 25 juni.

Zeildagen voor mensen met een beperking op het Amstelmeer.

DE HAUKES - Ook in 2011 organiseren de Watersport Vereniging Amstelmeer, de Marine Watersport Vereniging en Sportservice Den Helder/Schagen de zeildagen voor mensen met een beperking op het Amstelmeer. Deze zeildagen vinden plaats op vrijdag 24 juni en zaterdag 25 juni 2011. Het is dit jaar alweer de dertiende editie van dit fantastische watersportevenement.

De zeildagen vinden plaats bij WV Amstelmeer, De Haukes 2 te Westerland (vlakbij Hippolytushoef). De deelnemers worden tussen 08:30 - 09:00 uur verwacht bij WV Amstelmeer. Na de eerste zeiltocht wordt er voor de liefhebbers een nasimaaltijd geserveerd in het clubhuis van WV Amstelmeer. Vervolgens vindt de tweede zeiltocht plaats. De organisatie verplicht mensen die deelnemen, om warme kleding aan te trekken en daarnaast regenkleding, een tweede set kleding, een pet en zonnebrandcrème mee te nemen. Aan deze dag (het zeilen, koffie, thee en de nasimaaltijd) zijn minimale kosten verbonden. Het bedrag dat voor deelname aan deze spectaculaire zeilervaring betaald moet worden is € 10,- per persoon.Iedereen, ongeacht leeftijd, beperking of rolstoel is van harte uitgenodigd zich voor deze zeildagen aan te melden. Doordat het aantal aanmeldingen wel eens groter zou kunnen zijn dan het aantal beschikbare plaatsen zal voorrang gegeven worden aan mensen die nog nooit hebben deelgenomen aan dit zeilevenement. Indien het vanwege de aard van de beperking van de deelnemer noodzakelijk is een partner/begeleider mee te nemen, dan is dit mogelijk. Ook voor de begeleider vragen wij een bijdrage van € 10,-. Daarnaast is er geen invalidentoilet aanwezig in het clubgebouw. Deelname aan deze zeildag is geheel voor eigen risico.

Aanmelden voor de zeildagen kan tot 20 mei aanstaande via een aanmeldingsformulier. Voor informatie en/of het aanmeldingsformulier kunt u contact opnemen met Iris van Paridon regiomedewerker aangepast sporten in de Kop van Noord-Holland, tel. Schagen (dinsdag en woensdag) 0224-214774 tel. Den Helder ((maandagochtend, donderdag en vrijdag) 0223-684726, e-mail ivanparidon@sportservicenoordholland.nl.


zaterdag 25 juni

Buurtvereniging Noordervenne organiseert de jaarlijkse Buurtkwis

HIPPOLYTUSHOEF - Zaterdag 25 juni wordt in Dorpshuis Hippolytushoef de jaarlijkse buurtkwis georganiseerd door Buurtvereniging Noordervenne.

Vanaf 16 jaar en ouder mag iedereen meedoen. Opgave voor de kwis vanaf 23 mei 2011. Kosten 10,00 € per ploeg van 4 personen. Inschrijven kan bij Andries van Bodegom. Tel.0227-593391. Let op: er is plaats voor maximaal 12 ploegen, dus geef je tijdig op!


zondag 26 juni.

Ontdek Wieringen en bezoek daarbij prachtige tuinen.

WIERINGEN - Op zondag 26 juni organiseert Soroptimistclub Wieringerland een prachtig evenement, de Wieringer Tuinronde waarbij de deelnemer al fietsend, lopend of per auto door het open landschap rijdt en een tiental bijzondere tuinen kan bezoeken.

In diverse tuinen wordt de gelegenheid geboden om even te genieten van een rustmoment. Onder het genot van een kopje koffie of thee en daarbij een heerlijk, door de Soroptimisten gebakken stukje taart kan er even stil worden gestaan bij alle opgedane indrukken en inspiraties. In een aantal tuinen of karakteristieke gebouwen exposeren regionaal bekende kunstenaars hun werk.

Wieringen is een prachtig voormalig Zuiderzee eiland, gelegen in het noorden van Noord Holland en aan de rand van de Afsluitdijk. Het heeft kleine dorpen, gehuchtjes en buurtschappen die met elkaar verbonden zijn door smalle wegen met mooie vergezichten. Het eiland kent een rijke geschiedenis en legendes en werd welvarend met de lichterschipperij, wierhandel en haring en ansjovis visserij. Maar aan alles kwam een einde, door de aanleg van het Noord Hollandskanaal hield de lichterschipperij op te bestaan, het wier werd 'ziek' en verdween uit de wateren rondom het eiland en de visserij werd een moeilijke sector. De visserij werd een veerkrachtige sector die zich na moeilijke tijden weer wist te herpakken. Het eiland en de bevolking raakte door alle tegenslag in de vergetelheid, tot aan de Zuiderzeewerken. De bevolking nam snel toe en met die bevolking kwamen er nieuwe initiatieven, het eiland bloeide weer op.

De route voert de deelnemer over het noordoostelijke deel van Wieringen waar de geschiedenis nog altijd is te zien. Het dorp Hippolytushoef met in het centrum de, op een terp gebouwde Hippolytuskerk en aan de rand van het dorp de grote villa’s uit de tijd van de Zuiderzeewerken is het grootste dorp. Het oudste dorp is Stroe, een langgerekt dorp met vele specifieke Wieringer boerderijen. Oosterland met het MUZ park, het centrum van de Zuiderzeewerken en de in oude luister gerestaureerde Michaelskerk. De vissersplaats Den Oever, de naam stamt waarschijnlijk uit de vroegmiddeleeuswe tijd, was het centrum van de lichterschipperij en is de thuishaven van de Wieringervloot. De oude kapel die vele eeuwen dienst heeft gedaan is rond 1960 verplaatst naar het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen. De molen De Hoop uit 1652 draait na een restauratie, weer als vanouds en is net als de molen De Onderneming in Hippolytushoef eigendom van de vereniging De Wieringer Molens.

Voor de deelnemers die een dagje extra van het eiland willen genieten, biedt Wieringen vele B&B’s en Vrienden van de Fiets locaties en niet te vergeten Villa Nieuwland, het voormalige MUZ kantoor in Oosterland wat recent is omgebouwd tot B&B.

Startplaatsen zijn de tuin van Marijke en Dennis Klein, Noordburenweg 8 te Hippolytushoef en het Viking Informatie Centrum / VVV kantoor aan de Havenweg (nabij rotonde N99) te Den Oever. Er kan gestart worden vanaf 10.00 uur, de tuinen sluiten om 17.00 uur. Bij beide startpunten is voldoende gratis parkeergelegenheid. Er is een mogelijkheid tot het huren van fietsen, om teleurstelling te voorkomen graag reserveren bij Gea Klein, 0227-592886 of email klein@hetnet.nl of Lies Borst telefoon 0223-523456, email liesvankrimpen@hotmail.com Deelname: € 6,= per persoon.


zondag 10 juli.

Klassieke motoren bij motorclub MIOS

ANNA PAULOWNA - Zondag 10 juli organiseert motorclub MIOS weer de Ouwe Joekel Meeting. Dit is een dag voor bezitters van klassieke motoren die samenkomen op het terrein van de motorclub aan het Zoutpad 1 in Anna Paulowna. Rond het clubhuis is voldoende ruimte om alle motoren op te stellen, zodat ze voor rijders en bezoekers goed te bezichtigen zijn.

In 2010 werd dit evenement voor de eerste keer georganiseerd en was in hoofdzaak bedoeld voor de eigen MIOS-leden. Dit om te zien of er wel belangstelling is voor een dergelijk evenement.
Nou die belangstelling was er zeker en niet alleen van de clubleden, maar ook andere eigenaren van klassieke motoren hebben het evenement bezocht. Ze kwamen uit de hele provincie en zelfs van daar buiten wisten ze de weg naar Anna Paulowna te vinden.
Het mooie weer heeft er zeker toe bijgedragen dat er ca 50 deelnemers aanwezig waren en zo werd het een groot succes. Ook werd de vraag gesteld of het een vervolg krijgt en de MC MIOS het in 2011 opnieuw gaat organiseren. Blijkbaar is er toch veel animo bij de klassiekerliefhebbers om aan dit soort ongedwongen evenementen deel te nemen.
Na de voorzichtige start is besloten om het dit jaar opnieuw te organiseren.
Ook dit jaar is deelname aan het evenement gratis en ook belangstellenden die geen klassieke motor bezitten zijn welkom als toeschouwer. De bedoeling van deze dag is toch de bezitters en liefhebbers van oude joekels een leuke dag te bezorgen. Hier worden ook vaak kontakten gelegd die voor de belangstellenden misschien wel van nut kunnen zijn. De bezitters van de klassieke motoren zijn enthousiast en bijzonder goed op de hoogte van hun eigen merk, maar ook van de motoren in het algemeen. Er wordt op deze manier veel ervaring en kennis uitgewisseld op een erg interessant gebied wat steeds meer liefhebbers trekt.
Voor de liefhebber die graag een toertje maakt in de omgeving is er een ritje uitgezet met begin- en eindpunt bij het clubhuis.
Ook zijn er een paar prijsjes beschikbaar gesteld voor de:
Leukste combinatie, man en/of vrouw met machine.
Meest in “stijl” komend.
Mooiste vrouwelijke combinatie.

Het clubhuis is de gehele dag geopend en de inwendige mens kan er worden versterkt met een natje en droogje. Het evenement begint om 11 uur en het eindigt als de laatste ouwe joekel van het MIOS terrein vertrokken is.
Vorig jaar zijn er van bijna alle deelnemers met hun motoren foto’s gemaakt en ook deze keer proberen we dat weer te doen. De foto’s van 2010 zijn te bezichtigen op de site van MIOS: www.mcmios.nl rubriek: fotoboek
In het fotoboek staan ook andere evenementen die door MIOS zijn georganiseerd en het is best leuk om daar ook eens een kijkje te nemen.
Maar het natuurlijk nog veel leuker om zondag 10 juli het hele gebeuren met eigen ogen te zien en de klassiekersfeer te proeven.zaterdag 23 juli

Tweede Wieringer VIStival

DEN OEVER - Het Wieringer VIStival is een evenement ter promotie van zeeverse vis, georganiseerd door drie organisaties. Met Wieringer kotters als decor valt er volop te genieten van culinaire verrassingen op de haven. De 2e editie van het Wieringer VIStival is op zaterdag 23 juli van 10.00 tot 20.00 uur op het haventerrein van Den Oever. Wouter Klootwijk, viskenner, journalist en tv-maker (’Klootwijk aan Zee’), is te gast.

Vanaf 10 uur start het VIStival met een gezellige markt waar meerdere bedrijven van Wieringen en daarbuiten zich presenteren met o.a. woondecoraties, delicatessen en andere koopwaren. Lijkt het u leuk om een stand in te nemen tijdens de gezellige jaarmarkt, meld u dan nu aan via bobenjose@quicknet.nl

In het middelpunt van deze dag staat de visserij van Wieringen en de vis die zij vangen. U kunt een kijkje nemen aan boord van de mosselkotter WR 10, waar u alles te weten komt over de mosselvangst. Op de garnalenkotter WR 181 ziet u hoe garnalen gekookt worden aan boord. De plaatselijke KNRM is aanwezig om u meer te vertellen over hun belangrijke werk en u kunt een rondje lopen langs nostalgische, oude motoren. Op de markt zijn er meerdere kramen waar u een visspecialiteit kunt proeven, waaronder gerookte vis. Het visbakteam Den Oever is aanwezig voor de gebakken vis!In het hart van de markt is een gezellig terras, waar u het Kooktheater van Culinair Centrum Beverwijk vindt. Hier kunt u zelf aan meewerken! Heeft u het ultieme recept voor Schol, Langoustines of Garnalen?? Mail het ons voor 1 juli en u maakt kans om u recept te laten proeven tijdens het VIStival! Wij zorgen voor de ingrediënten, u hoeft het alleen nog maar te bereiden! Laat u het liever aan de professionals over, dan kunt u het met een gerust hart aan tv-kok Robert Verweij overlaten. Het beste recept wordt beloond met een dinerbon van een restaurant op ons mooie eiland Wieringen!
U kunt uw recept mailen naar info@versevis.nl.

Nieuw dit jaar is onze website, www.vistival.nl, waarop u alle ins en outs van het VIStival kunt vinden. Zo vind u er informatie over de receptenwedstrijd, kunt u zich er inschrijven voor de markt en nuttige informatie zoals openingstijden en de route. Ook aan de kinderen is gedacht met een kleurplatenwedstrijd. De kinderen kunnen de tekening downloaden, inkleuren en tijdens het VIStival inleveren bij het grote zee-aquarium in de visafslag. Hiermee valt een leuke prijs te winnen in het kader van de visserij. De mooiste tekeningen winnen een avontuurlijke tocht naar zeehonden en andere zeedieren, beschikbaar gesteld door het Wadvissersgilde.


maandag 25 t/m donderdag 28 juli

Huttendorp in Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF – Buurtvereniging Klufterkrogt organiseert in de eerste week van de zomervakantie het traditionele Huttendorp.

Het thema is dit jaar Circus. Kinderen van 5 t/m 12 jaar kunnen zich aanmelden bij ingridknapen.hippo@hotmail.com of telefoon nummer: 06-15822030zaterdag 13 en zondag 14 augustus.

Tim Knol, Jacqueline Govaert en the Opposites op Zandstock

’t ZAND - Traditiegetrouw heeft Zandstock Festival met de finale van de popprijs ’t Zand een groot deel van het programma bekendgemaakt. Op 13 en 14 augustus zullen niemand minder dan Jacqueline Govaert, Tim Knol en the Opposites hun opwachting maken in ’t Zand.Naast deze headliners zullen ook Only Seven Left, Krystl, the Hype, A Silent Express, Handsome Poets en Jah6 het festival aandoen. Ook zal dit jaar regionaal talent weer ruimschoots aandacht krijgen op Zandstock. Tevens zal op gebied van dance nog een aantal gerenommeerde namen binnenkort bevestigd worden en zal de tributeband niet ontbreken.

The Opposites
The Opposites hebben een aantal knallende monsterhits die als een rode draad door hun repertoire liggen. Met ongekende energie, strakke beats en scherpe teksten weten zij elke zaal of festival los te laten gaan. Inmiddels hebben de in Amsterdam gestationeerde jongens met het dubbelalbum Succes/Ik Ben Twan hun status als headliner meer dan bewezenZandstock viert jubileum en geeft kaarten weg
Zandstock wordt dit jaar voor de 15e keer georganiseerd en dat wordt gevierd. Niet alleen hebben er nog nooit zoveel bands op de zaterdag gestaan, ook worden bij de eerste 50 zaterdagkaarten die verkocht worden een gratis zondagkaart bijgevoegd. Vier dus twee dagen Zandstock voor de prijs van één!*
Koop je kaarten vanaf nu op www.zandstock.nl of via de fanpage van Zandstock Festival op facebook.

Bright Young Lights winnen popprijs ’t Zand en openen Zandstock Zondag
In een tsjokvolle WBO in ’t Zand hebben Bright Young Lights afgelopen zaterdag de popprijs ’t Zand gewonnen. De Band uit Schagen wisten met een strakke set niet alleen de jury, maar ook het publiek te overtuigen en bleven wat betreft punten de Dress Up Dolls nipt voor. Door het winnen van de Popprijs, zal de band Zandstock op zondag openen en ontvangen zij vier uur studioruimte bij Big River Studio.
Voorlopig programma:
Zaterdag Zondag
Only Seven Left Handsome Poets
Krystl Tim Knol
The Hype Jacqueline Govaert (Krezip)
Silent Express Jah6
The Opposites


zondag 14 augustus.

Classic Demo Race voor klassieke motoren

DEN HELDER - De inmiddels traditionele CRT Classic Demorace op het Kooypunt circuit in Den Helder werd altijd in het begin van de maand mei verreden. Jammer genoeg hebben we een aantal malen minder goed weer getroffen en dat heeft meteen invloed op het aantal deelnemers en de bezoekers. Daarom zijn de Demoraces dit jaar in augustus.

Vanuit de deelnemersgroep kregen we te horen dat het altijd zo hard waait in Den Helder en het meestal ook nogal koud en nat is. Nou blijkt dat Den Helder één van de plaatsen in Nederland is waar de meeste uren zonneschijn valt te genieten. Maar dat was tijdens de laatste gehouden evenementen helaas niet het geval. De wens van MIOS was om het later in het seizoen te organiseren
Omdat er veel belangstelling is voor het organiseren van de Classic Demoraces, zat de agenda van het CRT voor 2011 al behoorlijk vol met meestal vaste data van deze evenementen. Maar in goed overleg met de landelijke CRT organisatie hebben we een nieuwe datum kunnen vaststellen en wel op zondag 14 augustus. We denken dat het dan beslist warmer en waarschijnlijk ook droger zal zijn.
Inmiddels zijn de voorbereidingen door de motorclub MIOS al weer van start gegaan. Het is nu voor de vijfde maal dat het grote ééndaagse evenement door de actieve leden van de motorclub wordt georganiseerd. Veel leden voelen zich betrokken bij hun club en werken graag als vrijwilliger mee om het festijn zo goed mogelijk te laten verlopen. Zonder de inzet van al deze mensen is het niet mogelijk om zo iets te organiseren.

Zaterdagochtend wordt begonnen om het industrieterrein geschikt te maken als een zo veilig mogelijk circuit voor deelnemers en bezoekers. Want de veiligheid staat voorop bij dit soort evenementen.
Met bouw- en dranghekken langs het circuit en strobalen in de bochten, probeert de organisatie het allemaal in goede banen te leiden. Er zijn bemande oversteekplaatsen om het publiek tussen de races door veilig te kunnen laten oversteken om ook andere gedeelten van het circuit te bezoeken. Want oversteken tijdens de races is erg gevaarlijk en moet worden voorkomen. Het streven is dat na een geslaagde dag iedereen weer veilig naar huis kan gaan.
Om 10 uur wordt begonnen met de training en kunnen de deelnemers in alle klassen het circuit verkennen. Dit duurt tot ca 11.40 uur en volgt de pauze van een uur. Om circa 12.40 uur worden de races geopend door niemand minder dan Wil Hartog die met zijn Suzuki een aantal ronden op het circuit zal rijden. De organisatie is erg blij met de medewerking van Wil Hartog. Hij is nog altijd erg betrokken bij dit soort evenementen en een graag geziene gast. Veel mensen hebben nu na ruim dertig jaar nog steeds prettige herinneringen aan de succesvolle raceperiode van Wil. Hierna starten de deelnemers in de 500 cc klasse en gedurende ruim 10 minuten rijden ze hun ronden. Gelijk er achteraan rijden de klassen: 125, 50, 350, Oldtimers, Zijspannen en 250 cc. Rond 15.00 uur is er een kwartier pauze en daarna gaan de klassen in dezelfde volgorde opnieuw van start in de 2e manche.

Rond 18.00 uur is de prijsuitreiking aan de renners die in hun klasse de meest constante rondetijden hebben gereden. Het gaat dus niet om wie als snelste het eerst wordt afgevlagd aan de finish. Maar de deelnemers proberen toch wel op een verantwoorde wijze zo snel mogelijk rond te gaan. Voorop staat het plezier aan de sport en het heel houden van man en machine. Ja, het is altijd een mannenwereld in de motorsport geweest. De meeste rijders sleutelen zelf aan de motoren en als het nodig is worden ook de onderdelen in eigen beheer gemaakt. Want er zijn zeldzame motoren bij en daar zijn de onderdelen meestal niet zo maar van voorradig. Toch gaan de liefhebbers heel ver om hun motor kompleet te maken en daarna doen ze er alles aan om die in perfecte conditie te houden.

Het hele gebeuren mag gezien worden als een rijdend museum en ze zijn allemaal ook nog eens te bezichtigen in het rennerskwartier. Ook dit jaar mogen we weer gebruik maken van het ruime grasveld van Franks International en daar vinden alle deelnemers een plekje. Een aantal komen al op zaterdagmiddag en overnachten er dan. Ze kunnen ’s avonds gebruik maken van de catering in de grote tent van Haantje de Voorste die ook op het rennerskwartier staat opgesteld. Zondag zorgen deze enthousiaste mensen, nu al voor de derde maal, dat bezoekers en deelnemers op die dag daar terecht kunnen voor eten en drinken.

Ook dit jaar worden er weer klassieke motoren van MIOS leden en andere bezitters in een tent tentoongesteld. De afgelopen jaren hebben de bezoekers hier ook veel belangstelling voor getoond. Veel mensen hebben toch wel iets met die oude motoren en dan komen de nostalgische gevoelens weer boven. Bijna iedereen heeft wel herinneringen aan de motoren die jaren geleden indruk heeft gemaakt. Je ziet soms dat de mensen heel even stilvallen om het op hun te laten inwerken. Het is dan een soort weerzien van een oude bekende en dan lijkt het even dat de tijd heeft stilgestaan.
Zo probeert de motorclub MIOS in samenwerking met de landelijke CRT organisatie de deelnemers en bezoekers weer van een prachtige dag vol met klassieke (race)motoren te laten genieten.

zondag 28 augustus

Wieringer Cup

DEN OEVER - Zondag 28 Augustus is het de eerste keer dat de elftallen van Wiron en Succes om de Wieringerbokaal gaan strijden. Helaas doen de eerste elftallen dit jaar niet mee vanwege bekervoetbal.De wisselbokaal is geschonken door Jan en Magreet Filius die de winkel "Bij de Kade" beheren, te Den Oever.

Degene die de meeste punten vergaren als vereniging heeft de wisselbokaal, als dat drie keer gelukt is mag de betreffende vereniging hem houden.

De wedstrijden zijn:
Succes 2 – Wiron 2
Succes 3 – Wiron zat 2
Succes 4/5 combinatie – Wiron 3
Succes A2 – Wiron A1
Succesdames 1 – Wirondames 1

De aanvangstijden worden aan de leiders op tijd vermeld.
Al zijn er nog vragen dan kun je Rein Vogel bellen.
Tel: 0227-512173 of 06-20932417
Succesleden kunnen beter Marcel van Dijk benaderen.
De wisselbokaal is "Bij de Kade" te bewonderen.


vrijdag 2 t/m dinsdag 6 september.

Flora- en Visserijdagen

DEN OEVER - Het duurt weliswaar nog even, maar noteer de data al vast maar.Van vrijdag 2 t/m dinsdag 6 september zijn de jaarlijkse Flora- en Visserijdagen in Den Oever.

Het (voorlopige) programma ziet er als volgt uit:
Vrijdag 2 september:
16:00 - 19:30 Vlaggenbier, Feest voor genodigden in de tent op de haven.
19:00 - 20:00 Feestelijke opening van de Flora & Visserijdagen 2011, met
optocht, een drumband en toespraak van de Burgemeester.
20:00 - 01:00 Kermis in Centrum van Den Oever.
20:30 - 03:00 Diverse optredens in de tent op de haven, Café Tante Pietje,
Tent op de Kermis en de Bloementent.

Zaterdag 3 september:
09:30 – 03:00 Vlaggenbier voor niet genodigden bij Café Tante Pietje.
10:00 - 17:00 Diverse activiteiten op het haventerrein en in de afslag.
14:00 - 01:00 Kermis in Centrum van Den Oever.
14:00 - 21:30 Diverse activiteiten in de bloementent.
14:00 - 03.00 Diverse optredens in de tent op de kermis.
20:00 - 03:00 Diverse optredens in de tent op de haven.

Zondag 4 september:
10:00 - 17:00 Diverse activiteiten op het haventerrein en in de afslag.
11:00 - 16:00 Jaarmarkt in het centrum van Den Oever.
13:00 - 21:30 Diverse activiteiten in de bloementent.
13:00 - 01:00 Kermis in Centrum van Den Oever.
14:00 - 03:00 Diverse optredens in de tent op de haven.
14:00 - 03:00 Diverse optredens in de tent op de kermis.
14:00 - 03:00 Diverse optredens in Café Tante Pietje.

Maandag 5 september:
09:00 - 10:00 Roeiwedstrijden in de haven van Den Oever
10:00 - 17:00 Diverse activiteiten op het haventerrein en in de afslag.
10:00 - 03:00 Diverse optredens in de tent op de haven
10:00 - 03:00 Diverse optredens in Café Tante Pietje
12:00 - 01:00 Kermis in Centrum van Den Oever
13:00 - 21:30 Diverse activiteiten in de bloementent
13:00 - 14:30 Vlootschouw, vertrek vanaf de haven
14:00 - 03:00 Diverse activiteiten in de tent op de kermis

Dinsdag 6 september:
15:00 - 20:00 Diverse activiteiten in de bloementent
15:00 - 21:00 Kermis in Centrum van Den Oever
20:00 Sluiting van Flora & Visserijdagen bij de bloementent


zaterdag 17 september.

Reünie basisschool De Dentele

WESTERLAND - Het is veertig jaar geleden, dat basisschool De Dentele werd geopend. Reden om in het najaar een reünie te organiseren.

De school opent op zaterdag 17 september van 14.00 tot 17.00 uur haar deuren voor oud-leerlingen. Bij aankomst ontvangen de reünisten vier consumptiebonnen. De kosten zijn € 5,00. Daarmee kunnen onder het genot van een kopje koffie of thee herinneringen worden opgehaald. In de school zijn de afscheidherinneringen van alle groepen, die de school verlieten, nog te zien.


De oudste reünisten. Zij zaten maar een paar maanden op de nieuwe Dentele.

Er verschijnt ook een DVD met oude musicalfragmenten vanaf 1988 en klassenfoto’s vanaf 1971. Die is verkrijgbaar voor € 10,00.
Wie om vijf uur nog niet is uitgepraat, kan na afloop tijdens een buffet in beachclub Brandend Zand nog gezellig nazitten. Het buffet kost € 17,50, exclusief drankjes.


De vishond van beeldhouwer Paul van Crimpen, is al 40 jaar het uithangbord van de school.

Alle oud-leerlingen, waarvan een adres bekend is, hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen. Heb je ook op De Dentele gezeten, maar ben je nog niet uitgenodigd? Meld je dan aan bij de reüniecommissie. Dat kan per e-mail (info@obsdedentele.nl) of telefonisch (0227-592981, niet onder schooltijd).
Aanmelden graag voor 1 juni.


WIERINGEN - ADVERTENTIE

Trouwreportages Henk-Jan Wittink 06 - 51 333 709 info@fotohenkjan.nl Dit jaar gratis foto's van de feestavond, informeer naar de voorwaarden. Let op! De meeste stelletjes trouwen in de zomer, reserveer op tijd om teleurstelling te voorkomen.


Ook voor studiofotografie (ook bij u thuis!) bent u bij Henk-Jan aan het juiste adres!

Kijk ook eens HIER voor tips op en rondom Wieringen!
(advertentie)
Actueel...
01-06-2020 Op stap in Hollands Kroon
01-06-2020 Exposities en musea
01-06-2020 Workshop barbecue en grill
01-06-2020 Kay vindt mensen erg spannend
01-06-2020 Koop een T-shirt, per verkocht item gaat er een tientje naar de restauratie
01-06-2020 Stamineeke vanaf 1 juni weer open
31-05-2020 Wandelaars en fietsers bij Vatrop opgelet!
31-05-2020 Binnenvaartschip in problemen
31-05-2020 Lepelaars op Wieringen
31-05-2020 Foto van het weekend
30-05-2020 Live muziek terras café Waddenzee
30-05-2020 Helpt elkander en blijf gezond
30-05-2020 Fietsersbond niet tevreden over uitleg gemeente
30-05-2020 Patrijsparadijs op Wieringen
30-05-2020 Nooit meer frustratie van verkeerde prijzen tijdens het prijs-vergelijken
30-05-2020 Wieringer Eilandmuseum kan mede door Microsoft weer open
30-05-2020 Tante Pietje regelt zelf het terras wel, daar hoeft u niet bij te helpen
30-05-2020 Afgelaste evenementen
29-05-2020 Wie goed doet goed ontmoet
29-05-2020 Meedoen dankzij Microsoft
29-05-2020 Café Tante Pietje gaat niet open per 1 juni
29-05-2020 Het Zuiderzeemuseum gaat weer open
29-05-2020 Nationale Balkon Beweegdag
29-05-2020 Arie Keppler Prijs 2020 van start
29-05-2020 Wieringer Vrouwen verrassen hun leden
29-05-2020 Knuffelwand maakt fysiek contact mogelijk
29-05-2020 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
29-05-2020 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
29-05-2020 Baggermolen Stoommachinemuseum uit water getakeld
29-05-2020 Cortenstalen strijkmolen langs Molenkolk
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Piet de Haan en Sieb Wierema - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...