Activiteiten op en in de omgeving van Wieringen
Uitgegeven op 15-05-2011 om 18:21  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Alle activiteiten op Wieringen en in de omgeving zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten a.u.b. mailen aan Bert Loos.
Kijk ook eens HIER voor tips op en rondom Wieringen!


Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER


zondag 22 mei
zondag 22 mei

Opmeers Vocaal Ensemble komt zingen in Middenmeer

MIDDENMEER - Zondagmiddag 22 Mei om 14:30 uur geeft Het Opmeers Vocaal Ensemble geeft zondagmiddag 22 mei om 14.30 uur een concert in de RK Kerk Maria Sterre der Zee in Middenmeer. Karin Smits uit Hippolytushoef is de muzikaal leider en dirigente van het ensemble. Onder andere Nan Beers, Joke Oud en Sandra van Soesbergen zullen solistisch optreden.

Het belooft een bijzonder romantisch concert te worden met veel werken uit musicals; If I were a rich man uit Anatevka, Een medley van Andrew Lloyd Webber met Cats, The phantom en Evita. Maar ook een bewerking van De Parelvissers, een grote selectie uit de Zigeunerbaron en het eigentijdse werk De Kunst uit 1995.Het Ensemble wordt begeleid op eigen vleugel door Hans Weenink. Kaarten a 10 euro, kunt u bestellen bij Sandra van Soesbergen tel. 0227-604771, via www.ove-opmeer.nl. of bij aanvang in de kerk. De kerk gaat een half uur voor aanvang open.


zondag 22 mei

Sterke Mannen in de Polder

Zondag 22 mei is het de hoogste tijd om de krachten weer op een gezellige en leuke manier te meten in de Polder. Het is inmiddels alweer vijf jaar terug dat Mark van Haaster (winnaar 2006) de titel van Sjaak van Dijk (winnaar 1980) op zijn naam heeft gezet. Zondag 22 mei, bij veel aanmeldingen ook 29 mei, gaan de nieuwe deelnemers strijden om de titel “Sterkste man van de Polder” in Café de Boemerang.

Sjaak van Dijk en Leed van de Berg, krachtpatsers tijdens de wedstrijd in 1980, zijn net als de laatste editie in 2006 betrokken bij de organisatie en zorgen voor de jurering en presentatie. De inschrijving is gestart en dit kan vanaf 18 jaar. Diverse onderdelen zijn o.a. armpje drukken, biervat sjouwen, zaktrekken en stenen tillen.

Frikadellen
Voor de niet sterke mannen of vrouwen zal er in de pauze een wedstrijd frikadellen eten zijn. Wie eet de meeste frikadellen op binnen 5 minuten. Opgave voor dit onderdeel is aan de bar op de dag zelf.

Inschrijven
De organisatie hoopt weer op voldoende nieuwe deelnemers. Er zijn al wat aanmeldingen maar er moeten er zeker nog meer bij, dus sterke mannen uit de gemeente Anna Paulowna, daag je collega, vrienden & bekenden uit om ook deel te nemen aan dit gezellige en leuke evenement. Deelnemers kunnen zich opgeven bij Café de Boemerang & Café Bloemenlust of zich aanmelden via info@cafedeboemerang.nl. Meer info is te vinden via www.cafedeboemerang.nl


dinsdag 24 mei

Met rollator of rolstoel van Mariëndal genieten

DEN HELDER - Aangepaste excursie voor natuurliefhebbers met een beperking in Mariëndal.

Er op uit trekken in de natuur behoort meestal tot het verleden als je niet goed meer ter been bent. Landschap Noord-Holland legt op dinsdag 24 mei de loper uit voor gehandicapten! Van 14.00-16.30 uur is er voor deze groep een speciale excursie in Mariëndal bij Den Helder. Natuurliefhebbers met een rollator of in een rolstoel met begeleiders zijn dan van harte welkom.


Dagpauwoog. De vleugels van dit exemplaar zijn flink gesleten. Foto Henk van Bruggen

Via een halfverhard pad trekken we het natuurgebied in. Afhankelijk van de situatie in het terrein gaan we hier en daar iets verder. Het is een mooie tijd van het jaar. De vogels broeden en soms zien we bijzondere trekvogels. Ook de planten die nu bloeien zijn een bezoek waard. Gele boterbloemen, maar ook roze koekoeksbloemen en velden met zuring. Bij de bloemen zijn altijd wel insecten zoals vlinders te zien. En de Schotse hooglanders hebben kalfjes!

Kosten: Beschermers € 3,50, Niet-Beschermers € 6,50, Kinderen tot 12 jaar € 2,50. Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.landschapnoordholland.nl/de-natuur-in.
We vertrekken vanaf het bezoekerscentrum De Helderse Vallei, Jan Verfailleweg 11, 1793 BW Den Helder.


woensdag 25 mei

Verjaardag Annie M.G. Schmidt bij KopGroep Bibliotheken

Op 20 mei is het precies honderd jaar geleden dat Annie M.G. Schmidt werd geboren en dat viert KopGroep Bibliotheken met knutselactiviteiten in al haar vestigingen. Op 25 mei zijn de kinderen welkom in de bibliotheken van Hippolytushoef en Wieringerwerf.

Op 20 mei is het honderd jaar geleden dat Annie M.G. Schmidt werd geboren en daarom worden overal in het land activiteiten georganiseerd waarbij Nederlands bekendste kinderboekenschrijfster centraal staat. Want wie is er niet groot geworden met Jip en Janneke, Floddertje en Pluk? En nog altijd smullen kinderen van haar verhalen en gedichten.

In alle vestigingen van KopGroep Bibliotheken worden knutselmiddagen gehouden waarbij kinderen een echte ‘Krullevaar’ kunnen maken. Deze vreemde vogel speelt een grote rol in het boek Pluk van de Petteflet. Kinderen die mee willen knutselen kunnen voor € 1,50 een toegangskaartje kopen. Het aantal deelnemers is beperkt, dus vooraf reserveren wordt aanbevolen.


De krullevaar uit Pluk van de Petteflet

De Annie M.G. Schmidtmiddagen vinden plaats op 18 mei in Anna Paulowna, Harenkarspel, Middenmeer en Schagen vanaf 14.00 uur en in Callantsoog vanaf 14.30 uur, op 20 mei in ’t Zand vanaf 15.00 uur en op 25 mei in Hippolytushoef, Niedorp en Wieringerwerf vanaf 14.00 uur.


woensdag 25 mei.

Bingo bij HSV Wieringen

HSV Wieringen organiseert woensdag 25 mei de laatste bingo avond van dit seizoen in Café de Harmonie te Hippolytushoef.

De avond heeft een speciaal tintje om dat er een hoofdprijs is van een dinerbon voor een totaal bedrag van € 200,-. Deze bon is beschikbaar gesteld door Eeterij Ongder de Kukel.
Voor de rest zijn er nog veel meer prijzen te winnen waaronder cadeaubonnen van € 25,-, rollades, vleesschotels en nog veel meer.

De zaal is open vanaf 19.00 uur de start van de bingo is 20.00 uur, kom op tijd want vol=vol!


donderdag 26 mei

Informatie ochtend van Visio bij Wonen Plus Welzijn in Parkzicht

HIPPOLYTUSHOEF – Visio, een landelijke instelling voor blinden en slechtzienden, verzorgt donderdag 26 mei voor Wonen Plus Welzijn een informatie ochtend.

Wonen Plus Welzijn organiseert eens per maand activiteiten voor ouderen gericht op ontspanning, creativiteit en informatieverstrekking.
Deze activiteiten vinden plaats in de recreatiezaal van Parkzicht. Parklaan 11, 1777 BC Hippolytushoef.
Elke oudere uit de regio, die graag anderen wil ontmoeten, iets samen wil doen of informatie wil krijgen is van harte welkom.

Donderdag 26 mei 2011van 10:00 tot 11:30 geeft Visio voorlichting uur in de recreatiezaal van Parkzicht in Hippolytushoef.
Visio is een landelijke instelling voor blinden en slechtzienden. Zij geven voorlichting en advies over hulpmiddelen, doen onderzoek en bieden revalidatie. Visio kan u ondersteunen als u moet (leren) omgaan met een visuele beperking.

Dus als u meer hulpmiddelen voor het zien nodig heeft dan alleen een bril, dan kan Visio u misschien helpen. Tijdens deze bijeenkomst kunt u informatie krijgen over hulpmiddelen bij bijvoorbeeld lezen, computeren en koken maar ook over aanpassingen voor de juiste lichtsterkte, leesafstand en meer.
Informatie die zeker ook interessant is als u er nog niet mee te maken hebt. Om te weten wat er aan voorzieningen is, is altijd prettig en wie weet helpt u er weer een ander mee op weg.

Opgave is niet nodig, voor meer informatie kunt u bellen naar het Servicepunt Wieringen van Wonen Plus Welzijn, tel. 0227-591570, maandag t/m vrijdag; tussen 9 en 12 uur.


donderdag 26 mei

Veteranentreffen

HIPPOLYTUSHOEF - Donderdag 26 mei a.s. van 15:00-18:00 uur (vrije inloop) is weer het maandelijkse treffen van veteranen in Hotel-Café "de Harmonie", Kerkplein 1 in Hippolytushoef, (tel. 0227-591510).

Veteranen met partner uit de gehele regio zijn van harte welkom.
Op vertoon van de veteranenpas 10% korting op alle consumpties.
Voor inlichtingen: tel. 0227-592521 of d.c.doornik@quicknet.nl.


vrijdag 27 mei

Jongerendebat over 'Social Media'

HIPPOLYTUSHOEF - JAR Wieringen organiseert samen met de jongerenwerker van Kern8 een jongerendebat over Social Media. Deze avond wordt op vrijdag 27 mei gehouden in Café de Harmonie aan het Kerkplein in Hippolytushoef.

Er wordt deze avond stevig gedebatteerd over het onderwerp Social Media. Presenator André Accord zal het debat in goede banen leiden. Veel jongeren zijn actief bezig met Social Media. Bijna iedereen heeft wel een profiel op Facebook of Hyves en veel ‘vrienden’ uitgenodigd. Maar zijn deze vrienden wel je echte vrienden? En wat gebeurt er als je gegevens van jezelf op internet zet? Een leuke profielfoto trekt misschien wel ‘foute vrienden’ aan. Gevaarlijk, of valt het allemaal wel mee? Social Media kent namelijk ook veel voordelen, je kunt snel netwerken en de laatste nieuwtjes horen, je mist niks meer!

Prikkelende stellingen over Social Media worden in de groep gegooid om zo ieders mening boven tafel te krijgen. Iedereen mag meedoen, de beste debater van de avond kan vette prijzen winnen, zoals kaarten voor Walibi, een abonnement op een tijdschrift naar keuze of een Zomertoer van de NS!

De Afterparty (16+) na het debat mag je absoluut niet missen, DJ Berrie haalt deze avond alles uit de kast en zorgt voor een vet feest! Gratis entree! Doe mee en kom vrijdag 27 mei a.s. naar Café de Harmonie te Hippolytushoef. Zaal open vanaf 19.30, start 20.00 uur!

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door de Wereldwinkel. Meer info via www.jarwieringen.nl.
zaterdag 28 mei.

7e Beachvolleybaltoernooi op haven Den Oever

DEN OEVER - Zaterdag 28 mei a.s. is alweer de 7e editie van het Beachvolleybaltoernooi op het haventerrein van Den Oever.Het spektakel begint om 13.00 uur en zal duren tot 20.00 uur. De organisatie is net als andere jaren in handen van volleybalvereniging ’t Zwin. Er zijn al vele aanmeldingen maar er is nog plaats voor maximaal 1 of 2 teams. Er wordt recreatief gespeeld waarbij het natuurlijk wel een strijd is wie er dit jaar op de 1e plaats eindigt. Eisen zijn er bijna niet, alleen dat er wordt gespeeld op blote voeten in het zand en dat er 6 spelers, waarvan minimaal 2 vrouwen in een team zitten. Er is dit jaar een nieuwe hoofdsponsor van het evenement, namelijk Café Tante Pietje. Het zand wordt wederom geleverd door Ooms Avenhorn. Snackbar Smultaria is er voor iedereen met lekkere trek en Café Tante Pietje zorgt voor de nodige dorstlessers. Om 20.00 uur, als het strandspektakel ten einde loopt kan er verder worden gefeest in Café Tante Pietje waar feestzanger Niels Mul de tent op z’n kop komt zetten. Gezelligheid alom, dus tot ziens op de 28e!


zaterdag 28 mei.

Kroegentocht Bridgeclub Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - Bridgeclub Wieringen organiseert op zaterdag 28 mei voor de derde keer een kroegentocht langs horecagelegenheden in Hippolytushoef. Na het succes van vorig jaar is besloten om het toernooi weer op dezelfde manier te organiseren.

De Wieringer kroegentocht is in de eerste plaats een gezelligheidstoernooi, waarbij het ontmoeten van andere bridgers voorop staat. Er wordt dan ook niet met het spreekwoordelijke mes op tafel gespeeld.
Dit jaar is het maximale aantal paren weer net als vorig jaar 84. Vorig jaar werd dat aantal niet gehaald maar het organisatiecomité gaat er voor om de 84 dit jaar wel vol te krijgen. De deelnemers bezoeken diverse horecagelegenheden, waar steeds vier spellen worden gespeeld. Evenals vorig jaar worden twee spellen per tafel gespeeld. Zo ontmoeten de bridgers gedurende de dag veel andere mensen en dat bleek tijdens het eerste en ook het tweede toernooi een succes. Ook dit jaar wordt weer gespeeld in lijnen. Dan speelt iedereen tegen paren van ongeveer gelijke sterkte en hebben ook paren uit lagere lijnen kans op een leuke prijs.

Deelname kost € 38,00 per paar. Daarbij is een lunch in één van de zeven locaties inbegrepen, inclusief een bak koffie bij aanvang. De deelnemers krijgen een routeboekje met informatie, waarin ook de standen kunnen worden bijgehouden. Het bridgetoernooi begint op 28 mei om 10.30 uur in cafébar De Harmonie aan het Kerkplein in Hippolytushoef. Daar is om ± 17.00 uur ook de prijsuitreiking. Inschrijven kan middels het inschrijfformulier, dat is te vinden op de website http://www.nbbportal.nl/4008/index.html. Voor informatie en aanmelding kan ook gebeld worden met Siebrand Veenstra, tel. 0227-592354. De inschrijving sluit op 23 mei. Inmiddels hebben zich al meer dan zestig paren aangemeld.


zaterdag 28 mei

Fietsexcursie over Wieringen

DEN OEVER - Op zaterdag 28 mei leidt Wim Tijsen een fietsexcursie over Wieringen en langs het Amstelmeer. Wim Tijsen, vogelaar en medewerker van Landschap Noord-Holland, vertelt graag over de vogels, ‘zijn’ tureluurs en het karakteristieke landschap. Deze tocht organiseert Landschap Noord-Holland vanwege haar 75-jarig bestaan. Er zijn in 2011 fietstochten door heel Noord-Holland.

Elke twee weken organiseert Landschap Noord-Holland een fietstocht in een deel van Noord-Holland. Regelmatig wordt er afgestapt voor een interessante toelichting op de natuur en het landschap. Iedereen kan meefietsen als een zwaan-kleef-aan-actie voor het landschap. De tocht op 28 mei gaat langs het schor bij Den Oever, Vatrop, Stroe, Normerpolder, de IJsbaan en de Westerlanderkoog. Na een stop fietst de groep langs Balgzand Verzakking, het Amstelmeer en de Wierdijk.


De gids rijdt tijdens de fietsexcursie op deze prachtige fiets. Foto Jos Roozendaal

De gratis fietsexcursie begint op 28 mei om 10.00 uur bij het busstation in Den Oever. De route is ca. 40 km lang en omstreeks 15.00 uur is de groep weer terug. Neem zelf een fiets, eten en drinken mee, onderweg zijn korte stops. Kijk op www.landschapnoordholland.nl/fiets-estafette voor meer informatie en opgave. Op deze website vindt u ook informatie over de andere activiteiten in het jubileumjaar. U kunt ook Landschap Noord-Holland bellen: 088-0064455.


zaterdag 28 mei

Gratis op bezoek in de eendenkooi ’t Zand

't ZAND - Eendenkooien zitten vol geheimen. Waarom trekken eenden er zo graag heen? Waarom neemt de kooiker altijd een hondje mee? En hoe vangt de kooiker de eenden eigenlijk? Landschap Noord-Holland stelt de eendenkooi bij ’t Zand op zaterdag 28 mei van 10.00-16.00 uur gratis open. Onze gidsen nemen u mee en laten zien hoe de kooiker werkt.

We ontvangen u met koffie, thee en limonade in het informatiepunt. We beginnen met een korte film. Vanaf 10.30 uur vertrekt er bij voldoende belangstelling steeds een gids met een groep. De laatste rondleiding is om 14.30 uur. In de eendenkooi krijgt u te horen en te zien hoe hier vroeger eenden werden gevangen voor consumptie. Vanuit de vogelkijkhut heeft u een prachtig uitzicht over de kooiplas waar altijd eenden rondzwemmen. We wandelen ook nog een stukje door de graslanden die bij de kooi liggen. Hier broeden veel weidevogels en de weilanden kleuren door de vele kruiden die er groeien. Door de vrij korte wandelafstanden is deze dag geschikt voor jong en oud.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden, dus laat u deze zaterdag eens verrassen!
Reserveren is niet nodig.U vindt de eendenkooi ’t Zand aan de Korte Bosweg 47 in ‘t Zand. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl.


zondag 29 mei

Neem eens een kijkje op het Balgzand

Op het Wad tussen Den Helder en Wieringen is van alles te zien

Ook dit jaar organiseren de Waddenvereniging en Landschap Noord-Holland weer een aantal openstellingen van informatiepunt ’t Kuitje. Ook voor kinderen altijd een belevenis, want het Wad zit vol verrassingen. Op zondag 29 mei kunt u er tussen 10.00 en 16.00 uur terecht.

Het centrale punt op deze dag is het Informatiepunt ’t Kuitje. Hier wordt u ontvangen met koffie of thee en kunt u genieten van een prachtige diashow over dit deel van de Waddenzee. Ook staan er aquariums vol waddieren.
Maar het wordt pas echt leuk als we het Wad gaan verkennen. Dat gebeurt om 10.00 uur en bij voldoende belangstelling later in de ochtend nog eens. We kijken wat er op de bodem ligt, maar onderzoeken ook wat er in zit. Zo wordt duidelijk waarom de Waddenzee als een magneet vogels, vissen en andere dieren aantrekt. Na afloop gaan we bijzondere vondsten binnen bekijken met de microscopen die daar klaar staan. Een prachtige ervaring!
Om 13.00 uur staan onze gidsen weer klaar, nu om de vogels van het Balgzand te laten zien. Afhankelijk van de groep gaan we lopen of fietsen. We gaan naar de vogelschermen en bekijken daar de broed- en trekvogels. Met wat geluk zien we bijzondere soorten, want het is nog voorjaarstrek. Het is handig om een kijker mee te nemen als u die heeft. Bij voldoende belangstelling is er in de loop van de middag nogmaals een vogelexcursie.


Op het wad is van alles te ontdekken. Foto Jos Teeuwisse

De toegang voor het Informatiepunt is vrij. Aan de beide excursies zijn kosten verbonden die u ter plekke kunt voldoen. Wadexcursies: € 6,50 per persoon, leden van de Waddenvereniging € 5,00. Kinderen t/m 12 jaar € 3,50 per kind. Vogelexcursies: € 6,50 per persoon, voor Beschermers € 3,50 en voor kinderen tot 12 jaar € 2,50. Het Wad is modderig, dus trek aangepaste kleding en schoeisel aan.

We verzamelen bij Informatiepunt ‘t Kuitje. Dat ligt aan de Oostoeverweg 80 in Den Helder. Het is vlak voor de ingang van de Marine, op industrieterrein Oostoever en is met borden goed aangegeven.
Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Info Wadexcursies: www.waddenvereniging.nl of 0223-635340


dinsdag 31 mei

Openbare avond Wereldwinkel Wieringen met Dorien Wittink

HIPPOLYTUSHOEF - Wereldwinkel Wieringen organiseert een openbare avond met Dorien Wittink,waarin zij een presentatie zal geven over haar verblijf in Nepal.

Dorien is, samen met een klasgenootje, 3,5 maand in Nepal geweest voor ons afstudeer project. Zij heeft 2,5 maand gewerkt als fysiotherapeut in een Revalidatiecentrum voor meervoudig gehandicapte kinderen. Daarnaast is een sportproject opgezet, hoe je kunt sporten met gehandicapte kinderen in Nepal en de sport als onderdeel van revalidatie kunt zien.


Dorien hield ook in Nepal Wieringen letterlijk hoog

De laatste maand van haar verblijf in Nepal heeft ze “vakantie” gehad en veel van het land gezien, o.a. een 17 daagse trekking in de Himalaya.

Deze avond is dinsdag 31 mei in het Gemeentehuis, Elft 1, Hippolytushoef. Het begint om 19.30 uur.


donderdag 2 juni

Start Hippo Feestweek

HIPPOLYTUSHOEF – Op Hemelvaartsdag begint de jaarlijkse Hippo Feestweek. Vier dagen lang staat het centrum van Hippolytushoef bol van de activiteiten

De inmiddels traditionele opening van de feestweek is om 12.00 uur de aankomst van oude motoren op het Kerkplein, die daar vervolgens bewonderd kunnen worden. Na het vertrek van de oldtimers is vanaf 13.00 uur rond de Hippolytuskerk van alles te zien en te beleven. Er worden netten geboet, vis gebakken en gerookt en verschillende workshops gehouden. Wonderlijk Wieringen en de KNRM zijn aanwezig met stands.

Bezoekers kunnen ook genieten van oude ambachten, zoals een mandenmaker, een tinnen soldaatjes gieter, een kantklosser, een glaskralenbrander en een klompenmaker.


Kantklossen

Om 13.30 uur start op drie locaties een Shanty Festival met zes koren. Deelnemende koren zijn De Gesmeerde Kelen (Westerland), De Zâanêelden (Egmond aan Zee), De Compgniezangers (Medemblik), De Marconisten Nortada (Leimuiden), The Lake Singers (Akersloot) en Dames met de Rode Hoeden (Wieringen). Zij zingen afwisselend op het Kerkplein, in de Hoofdstraat en op ’t Hoekje. Het festival wordt afgesloten met een samenzang door alle koren en publiek op het kerkplein om ongeveer 17.45 uur.

Rond het Kerkplein is ook kermis.
donderdag 2 juni

Open tuin 'Zonnehoek'

HIPPOLYTUSHOEF - Mevrouw Ada Bays opent haar grote tuin voor het publiek.

De tuin heeft er volgens haar nog nooit zo mooi bijgelegen. “Het is één doorlopende voorstelling van mooie kleuren”, aldus mevrouw Bays.
De kleurenpracht van de “Zonnehoek” aan de Slingerweg 127 verandert het hele tuinseizoen door. De tuin is zo aangelegd dat de bloeitijden van veschillende planten en bloemen naadloos in elkaar over gaan.
Andere bezienswaardigheden in de tuin zijn de kweekhoek ,de vijver, de op kleur gesorteerde plantenborders en de vele paadjes met rotsachtige partijen.
De tuin is geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Entree bedraagt € 3,00 inclusief welkomstdrankje. Ook is de tuin open voor groepen maar dan op afspraak , telefoon 0227-608777 of e-mail: info@multiwintersport.nl


vrijdag 3 juni

Hippo Feestweek: Jaarmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - De gezelligste jaarmarkt van Wieringen! Een titel welke deze markt al jaren draagt. Ook dit jaar zal de jaarmarkt weer plaatsvinden op de Vrijdag van de Hippofeestweek vanaf 11.00 uur.In tegenstelling tot voorgaande jaren zal de markt, in verband met de kermis rond het Kerkplein, nu ook op ‘t Hoekje staan! Een leuke loop vanaf ‘t Hoekje, door de Hoofdstraat, door de Smidssteeg, over het Kerkplein, waar de markt aansluit aan de kermis.

Tijdens de markt zal tegenover Smultaria de Sprookjesboom, een leuke attractie voor de kleintjes, staan.


vrijdag 3 juni

De battle in café Bij de buren

WIERINGERWERF - Wie wordt de leukste dj?

Café Bij de buren gaat dj wedstrijden organiseren op de volgende vrijdagavonden: 3 en 17 juni.
De hoofdprijs is € 250,= en als je wilt, dan mag je iedere eerste vrijdag van de maand komen draaien.
Meer info en opgave bij Martine Bil, Café Bij de buren 06-15460443zaterdag 4 juni

Hippo Feestweek: Auto’s en roofvogels

HIPPOLYTUSHOEF – Het Kerkplein is van 14.00 tot 17.00 uur het decor voor een roofvogelshow en een autoshow met spectaculaire auto’s.

Een splinternieuw onderdeel in de Hippofeestweek is de autoshow voor auto's, die op wat voor manier dan ook spectaculair zijn! Gepimpte, getunede en custom-cars, er zal van alles staan. Alleen al in en om Hippolytushoef rijden een tiental van deze auto's rond. Maar ook van buiten het dorp verwacht de organisatie auto's. Hiervoor zijn diverse tuning-clubs, zoals deze in de wereld van de gepimpte auto's genoemd worden, uitgenodigd!


U heeft ze vast wel eens zien vliegen, roofvogels. Het zijn over het algemeen vleesetende vogels die op een prooi jagen. Vaak vangen ze deze prooi op de grond, in de lucht of in het water. Tijdens de Hippofeestweek zal een roofvogelshow gehouden worden! Vele verschillende roofvogels worden tijdens de show gepresenteerd. Voor en na de show is er tijd om foto's te maken met de vogels.

Natuurlijk draait ook op deze dag de kermis op het Kerkplein op volle toeren.


zaterdag 4 juni

Open dag Vliegclub Wieringermeer

MIDDENMEER - Op zaterdag 4 juni 2011 zal weer de jaarlijkse open dag van de vliegclub Wieringermeer plaatsvinden.

Altijd al een klein vliegtuigje willen besturen? Eentje van dichtbij willen zien of gewoon (als piloten onder elkaar) een gezellig praatje maken? Heeft u vragen over vliegen of vliegtuigen? Het kan allemaal op de de open dag van vliegclub Wieringermeer!
Vanaf 10 uur staat de koffie klaar aan de Flevoweg 1 in Middenmeer. De open dag is tot 17.00 uur.
Er zullen een aantal promotiestands zijn van o.a. een vliegschool. Ook zal er in de lucht uiteraard het een en ander te zien zijn. Niet alleen kleine vliegtuigjes, maar bij goed weer ook paramoteurs.
Kijk ook eens op de website www.vliegclubwieringermeer.nl. Hier vindt u meer informatie over de club en de vliegtuigen.


zaterdag 4 juni

Agriport Dikkebandenrace voor de kids

MIDDENMEER - De Agriport Dikkebandenrace wordt gehouden op zaterdag, 4 juni a.s te Middenmeer. De race staat open voor leerlingen van groep 3 t/m groep 8 van de Basisschool
Bij deelname ontvang je een rugzakje.


Tijdens de wedstrijd kun je dit tasje vullen met agrarische produkten die langs de route staan en door Agriport A7 beschikbaar zijn gesteld.
Bij doorkomst mag je bij elk stalletje slechts één produkt pakken en in jouw tasje doen.
Degene die met alle produkten als eerste de finish passeert heeft gewonnen.
Elke deelnemer krijgt drie prijzen: de verzamelde produkten, het tasje en een medaille.
De eerste drie per groep krijgen nog een shirt met de opdruk Agriport.
Aanvang: 18.00 uur ( tussen het A en B criterium). Melden om 17.30 uur op het grasveld.
Vervoermiddel: Eigen atb-fiets of gewone fiets. Een helm is verplicht. Er zijn een aantal te leen. Deelname: Gratis. Inschrijven: Tot 28 mei 2011 via digitaal inschrijfformulier: www.stmeertour.com. Het aantal deelnemers is gebonden aan een maximum van 70. Dus: vol is vol.


zondag 5 juni

Slotddag Hippo Feestweek

HIPPOLYTUSHOEF – Ook op de laatste dag bruist het in het centrum van Hippolytushoef weer van de activiteiten. Er zijn prestatiespelen, waaronder een Wipe-out baan, een VW Show en activiteiten van Judovereniging Asahi-San.

De Kevershow, een activiteit welke over de jaren uitgegroeid is tot een autoshow met tientallen kevers, wordt dit jaar nog verder uitgebreid. Het VW museum, welke de activiteit organiseert, heeft laten weten dat zij dit jaar de show breder gaan trekken dan alleen de kevers! Het thema is "Wet & Dry", wat staat voor water en lucht gekoelde motoren.Wipe-out! Iedereen zal het inmiddels kennen. Het RTL programma draait al maanden op de Nederlandse televisie en komt nu in een namaak versie naar de nieuwe Hippofeestweek! JAR Wieringen neemt het initiatief deze stormbaan gedurende de zondag te plaatsen en te begeleiden.
Naast de enorme stormbaan zijn er diverse andere prestatiespelen als; verticaal kratstapelen, spijkerbroek hangen, limbo dansen, kop van jut en ballen gooien voor de kleintjes. Vanaf 13.00 uur kan er vrij aan de activiteiten deel worden genomen.
Van 14.00 - 17.00 uur zal een dagklassement per deelnemer bij gehouden worden, waarmee aan het einde van de dag grote prijzen te winnen zijn! Een ieder die wil deelnemen aan dit dagklassement kan zich hiervoor op locatie direct inschrijven!
Een activiteit voor alle leeftijden. Voor degene die alleen even willen komen kijken, is een gezellig terras met muziek ingericht. Een bezoekje aan de kermis kan natuurlijk ook.


zondag 5 juni

Landschap Noord-Holland 75 jaar

DEN HELDER - Landschap Noord-Holland bestaat 75 jaar en nodigt de inwoners van Noord-Holland uit om dit te vieren op zondag 5 juni in de Helderse Vallei, nabij Den Helder. Landschap Noord-Holland verwacht een paar duizend mensen.

Rondom het gebied zijn er allerlei activiteiten. U kunt fraaie Vroeg Vogelwandeltochten maken van 9 of 18 kilometer. Maar ook kortere wandelexcursies die later op de dag starten. Er zijn workshops Nordic Walking, GPS en natuurdichten maken. Clown Niekie vermaakt de jonge bezoekers en zijn er hele leuke Natuurkids workshops. We bieden lezingen over de natuur en het landschap rondom. En op het terras kunt u genieten van een smakelijke biolo-gisch hapje en drankje. De informatiemarkt biedt onder andere verrekijker- en telescoopdemonstraties door ABRO en wandelschoenen verkoop door Sporthuis Helling.


Foto Ingrid Meijer

Verder komt u midden in het gebied onverwachts natuurlijke muziekklanken tegen van Bastiaan Buissink. En wat de denken van uw eigen bijdrage aan de productie van een Natuurkunstwerk?! Als klapper is er voor gezinnen een Natuurquiz te doen waarmee leuke prijzen te winnen zijn.

Belangrijk om te weten
Voor de workshops schrijft u zich op de dag zelf in bij de kraam van Landschap Noord-Holland. Het hele programma en de routebeschrijving vindt u op www.landschapnoordholland.nl/Programma-5-juni-bij-De-Helderse-Vallei. Of bel 088-0064455 voor meer informatie. Het adres is: De Helderse Vallei, Jan Verfailleweg 9-11, 1783 BW Den Helder. Let op: Toets in uw navigatiesysteem huisnummer 620, dan komt u uit op de parkeerplaats.


woensdag 8 juni

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De eerst volgende keer rijdt de bus op woensdag 8 juni naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u in de buurt van het centrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 6,- dit bedrag kunt u bij de bus betalen.

U kunt zich opgeven bij: Ab Metselaar. Ab is elke werkdag bereikbaar op telefoonnummer: 0227-592398.

U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om met ons mee te gaan.


donderdag 9 juni

Zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

De eerste bingo is op donderdag 9 juni. Volwassenen kunnen van 20.00 tot 22.30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.

De volgende zomerbingo’s zijn op de donderdagavonden 23 juni, 7 en 21 juli, 4 en 18 augustus. De eerste zaterdagavondbingo van het nieuwe seizoen is op 10 september.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


maandag 13 juni.

Open tuin 'Zonnehoek'

HIPPOLYTUSHOEF - Mevrouw Ada Bays opent haar grote tuin voor het publiek.

De tuin heeft er volgens haar nog nooit zo mooi bijgelegen. “Het is één doorlopende voorstelling van mooie kleuren”, aldus mevrouw Bays.
De kleurenpracht van de “Zonnehoek” aan de Slingerweg 127 verandert het hele tuinseizoen door. De tuin is zo aangelegd dat de bloeitijden van veschillende planten en bloemen naadloos in elkaar over gaan.
Andere bezienswaardigheden in de tuin zijn de kweekhoek ,de vijver, de op kleur gesorteerde plantenborders en de vele paadjes met rotsachtige partijen.
De tuin is geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Entree bedraagt € 3,00 inclusief welkomstdrankje. Ook is de tuin open voor groepen maar dan op afspraak , telefoon 0227-608777 of e-mail: info@multiwintersport.nl


zaterdag 18 juni.
zondag 19 juni

Boerenlandfair op zondag Westerlander dorpsfeest

WESTERLAND – Het is alweer bijna zover. Onder het motto “Gewoon Gezellig Genieten”, wordt op zondag 19 juni de 13e editie van de Boerenlandfair gehouden, op het hoogste punt van Wieringen, het land van de familie Kikkert. Voor de fair zijn nog enkele kramen beschikbaar.Op deze sfeervolle markt staan onder andere ruim zeventig kramen met o.a. tuinartikelen, brocante, curiosa en planten opgesteld. Daarnaast is er op en om het terrein ook het jaarlijkse dorpsfeest met tal van activiteiten voor jong en oud. Speciaal voor de kinderen (groot en klein) is er een minikermis. De gezellige teacorner met het enorme assortiment heerlijke taarten uit eigen keukens ontbreekt natuurlijk niet. Daarnaast zal er gezorgd worden voor een aantrekkelijk programma met voor elk wat wils.De 2e Westerlander Bromfietsrit zal dit jaar ook van start gaan. Parkeren en entree zijn zoals altijd gratis.
De fair wordt gehouden van 11:00 tot 16:30 uur en de kraamhuur kost slechts € 25,00 voor de hele dag. Belangstellenden kunnen zich tot 1 mei opgeven via telefoonnummer 0227 – 592949 (I.Leutscher) of mailen naar abregman@quicknet.nl.
Voor de Bromfietsrit kunt u mailen naar h.udding@quicknet.nl.


zondag 19 juni

Wierings Mooiste! Toertocht van 40 en 100 km over Wieringen

WESTERLAND - Wierings Mooiste is een fietstoertocht met een recreatief én een sportief karakter, gehouden op de zondag van het Westerlander dorpsfeest. De tocht kent 2 afstanden, 40 en 100 km., beide volledig uitgepijld over verharde wegen en paden met onderweg een verzorgingspost. De start en finish is in Westerland.

Deze unieke fietstocht zal u meevoeren langs de meest mooie plekjes op het voormalig eiland Wieringen en de bossen van de Wieringermeer. Kenmerkend is dat deze tocht geen stoplichten en drukke kruisingen kent. U maakt kennis met vergezichten over de Waddenzee en het glooiende landschap van Wieringen, waar de gekronkelde wegen u van het ene mooie plekje naar het andere loodsen. Tevens doet u de vissershaven van Den Oever aan met zijn prachtige vissersvloot. De 100 km. brengt ook een bezoek aan het monument op de afsluitdijk en fietst door het dijkgat- en robbenoordbos waar ook het natuurgebied van het befaamde “gat van de dijk” wordt gepasseerd. Beide afstanden gaan via de oostkant van Wieringen weer terug naar Westerland met finish op het terrein van het dorpsfeest. Daar kunt u een blijvende herinnering in ontvangst nemen van een nu al onvergetelijke fietstocht.Starttijd 40 km van 10.00-11.00 uur. Kosten: € 6,= p.p.
Starttijd 100 km van 08.30-09.30 uur. Kosten: € 7,50 p.p.
Startplaats: in de Westerlanderlaan (aangegeven met pijlen v.a. de parkeerplaats)

Er is ruime parkeergelegenheid op het parkeerterrein van het dorpsfeest, welke staat aangegeven met borden.
Inschrijven voor deze tocht kan op www.sport-nu.nl.


woensdag 22 juni

Voorronde Straattennis Cup

Sportservice Schagen organiseert op 22 juni een voorronde van de KNLTB Straattennis Cup in Hippolytushoef op het speelveld aan de Weel.

De KNLTB Straattennis Cup is een landelijk straattennistoernooi, waarbij kinderen tussen de 9 en 12 jaar in teams de strijd met elkaar aangaan. Lokale en regionale voorronden vormen de opmaat voor de landelijke finale, waarin de beste teams uit heel het land uit gaan maken wie er met de felbegeerde Cup naar huis gaat. Deze voorronden worden door Sportservice Schagen georganiseerd.

De KNLTB Straattennis Cup wordt volgens een eenvoudig opzet gespeeld. Meisjes en jongens spelen door elkaar. De teams bestaan uit 5 tot 8 spelers. Ze spelen individueel een wedstrijdje tegen iemand uit het andere team, waarbij degene die als eerste vijf punten heeft de winnaar is en zo een punt behaald voor zijn team. Afhankelijk van het aantal aangemelde teams wordt er gespeeld in poules met eventueel nog een (halve) finale. De winnaar stroomt door naar de regionale finale op 29 juni waar de strijd zal worden aangegaan voor een plek in de landelijke finale. Elk team mag hooguit drie leden van een tennisvereniging bevatten, om zo alle kinderen op een laagdrempelige manier kennis te maken met bewegen en het (straat)tennis in het bijzonder.


Foto Sportservice Noord-Holland

Noordkop finale
De regionale finale vindt plaats op 29 juni op het parkeerterrein van de Veerburg in Anna Paulowna (onder voorbehoud). Aan deze regionale finale mogen de winnaars van de gemeentelijke voorronden meedoen en drie wijkwinnaars uit Den Helder. Het winnende team van deze middag mag zich Noordkop Kampioen noemen én deelnemen aan de landelijke finale om Nederlands Kampioen te worden!

Inschrijven
Alle wedstrijden starten om 14.00 uur. Hoe lang het duurt is afhankelijk van het aantal deelnemende teams. Teams kunnen zich via www.sportserviceschagen.nl inschrijven. Dit kan steeds tot en met de zondag voorafgaand aan de betreffende voorronde. Het team dient uit minimaal 5 en maximaal 8 spelers te bestaan, waarvan er maximaal 3 spelers lid mogen zijn van een tennisvereniging. De teamleden mogen 9 t/m 12 jaar oud zijn. Jongens en meisjes mogen gemengd in een team deelnemen. Elk team dient door een volwassenen te worden begeleid.
Voor meer informatie kunt u terecht bij Anouschka Terpstra van Sportservice Schagen via aterpstra@sportserviceschagen.nl of 0224-214774


vrijdag 24 en zaterdag 25 juni.

Zeildagen voor mensen met een beperking op het Amstelmeer.

DE HAUKES - Ook in 2011 organiseren de Watersport Vereniging Amstelmeer, de Marine Watersport Vereniging en Sportservice Den Helder/Schagen de zeildagen voor mensen met een beperking op het Amstelmeer. Deze zeildagen vinden plaats op vrijdag 24 juni en zaterdag 25 juni 2011. Het is dit jaar alweer de dertiende editie van dit fantastische watersportevenement.

De zeildagen vinden plaats bij WV Amstelmeer, De Haukes 2 te Westerland (vlakbij Hippolytushoef). De deelnemers worden tussen 08:30 - 09:00 uur verwacht bij WV Amstelmeer. Na de eerste zeiltocht wordt er voor de liefhebbers een nasimaaltijd geserveerd in het clubhuis van WV Amstelmeer. Vervolgens vindt de tweede zeiltocht plaats. De organisatie verplicht mensen die deelnemen, om warme kleding aan te trekken en daarnaast regenkleding, een tweede set kleding, een pet en zonnebrandcrème mee te nemen. Aan deze dag (het zeilen, koffie, thee en de nasimaaltijd) zijn minimale kosten verbonden. Het bedrag dat voor deelname aan deze spectaculaire zeilervaring betaald moet worden is € 10,- per persoon.Iedereen, ongeacht leeftijd, beperking of rolstoel is van harte uitgenodigd zich voor deze zeildagen aan te melden. Doordat het aantal aanmeldingen wel eens groter zou kunnen zijn dan het aantal beschikbare plaatsen zal voorrang gegeven worden aan mensen die nog nooit hebben deelgenomen aan dit zeilevenement. Indien het vanwege de aard van de beperking van de deelnemer noodzakelijk is een partner/begeleider mee te nemen, dan is dit mogelijk. Ook voor de begeleider vragen wij een bijdrage van € 10,-. Daarnaast is er geen invalidentoilet aanwezig in het clubgebouw. Deelname aan deze zeildag is geheel voor eigen risico.

Aanmelden voor de zeildagen kan tot 20 mei aanstaande via een aanmeldingsformulier. Voor informatie en/of het aanmeldingsformulier kunt u contact opnemen met Iris van Paridon regiomedewerker aangepast sporten in de Kop van Noord-Holland, tel. Schagen (dinsdag en woensdag) 0224-214774 tel. Den Helder ((maandagochtend, donderdag en vrijdag) 0223-684726, e-mail ivanparidon@sportservicenoordholland.nl.


zaterdag 25 juni

Buurtvereniging Noordervenne organiseert de jaarlijkse Buurtkwis

HIPPOLYTUSHOEF - Zaterdag 25 juni wordt in Dorpshuis Hippolytushoef de jaarlijkse buurtkwis georganiseerd door Buurtvereniging Noordervenne.

Vanaf 16 jaar en ouder mag iedereen meedoen. Opgave voor de kwis vanaf 23 mei 2011. Kosten 10,00 € per ploeg van 4 personen. Inschrijven kan bij Andries van Bodegom. Tel.0227-593391. Let op: er is plaats voor maximaal 12 ploegen, dus geef je tijdig op!


zondag 26 juni.

Ontdek Wieringen en bezoek daarbij prachtige tuinen.

WIERINGEN - Op zondag 26 juni organiseert Soroptimistclub Wieringerland een prachtig evenement, de Wieringer Tuinronde waarbij de deelnemer al fietsend, lopend of per auto door het open landschap rijdt en een tiental bijzondere tuinen kan bezoeken.

In diverse tuinen wordt de gelegenheid geboden om even te genieten van een rustmoment. Onder het genot van een kopje koffie of thee en daarbij een heerlijk, door de Soroptimisten gebakken stukje taart kan er even stil worden gestaan bij alle opgedane indrukken en inspiraties. In een aantal tuinen of karakteristieke gebouwen exposeren regionaal bekende kunstenaars hun werk.

Wieringen is een prachtig voormalig Zuiderzee eiland, gelegen in het noorden van Noord Holland en aan de rand van de Afsluitdijk. Het heeft kleine dorpen, gehuchtjes en buurtschappen die met elkaar verbonden zijn door smalle wegen met mooie vergezichten. Het eiland kent een rijke geschiedenis en legendes en werd welvarend met de lichterschipperij, wierhandel en haring en ansjovis visserij. Maar aan alles kwam een einde, door de aanleg van het Noord Hollandskanaal hield de lichterschipperij op te bestaan, het wier werd 'ziek' en verdween uit de wateren rondom het eiland en de visserij werd een moeilijke sector. De visserij werd een veerkrachtige sector die zich na moeilijke tijden weer wist te herpakken. Het eiland en de bevolking raakte door alle tegenslag in de vergetelheid, tot aan de Zuiderzeewerken. De bevolking nam snel toe en met die bevolking kwamen er nieuwe initiatieven, het eiland bloeide weer op.

De route voert de deelnemer over het noordoostelijke deel van Wieringen waar de geschiedenis nog altijd is te zien. Het dorp Hippolytushoef met in het centrum de, op een terp gebouwde Hippolytuskerk en aan de rand van het dorp de grote villa’s uit de tijd van de Zuiderzeewerken is het grootste dorp. Het oudste dorp is Stroe, een langgerekt dorp met vele specifieke Wieringer boerderijen. Oosterland met het MUZ park, het centrum van de Zuiderzeewerken en de in oude luister gerestaureerde Michaelskerk. De vissersplaats Den Oever, de naam stamt waarschijnlijk uit de vroegmiddeleeuswe tijd, was het centrum van de lichterschipperij en is de thuishaven van de Wieringervloot. De oude kapel die vele eeuwen dienst heeft gedaan is rond 1960 verplaatst naar het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen. De molen De Hoop uit 1652 draait na een restauratie, weer als vanouds en is net als de molen De Onderneming in Hippolytushoef eigendom van de vereniging De Wieringer Molens.

Voor de deelnemers die een dagje extra van het eiland willen genieten, biedt Wieringen vele B&B’s en Vrienden van de Fiets locaties en niet te vergeten Villa Nieuwland, het voormalige MUZ kantoor in Oosterland wat recent is omgebouwd tot B&B.

Startplaatsen zijn de tuin van Marijke en Dennis Klein, Noordburenweg 8 te Hippolytushoef en het Viking Informatie Centrum / VVV kantoor aan de Havenweg (nabij rotonde N99) te Den Oever. Er kan gestart worden vanaf 10.00 uur, de tuinen sluiten om 17.00 uur. Bij beide startpunten is voldoende gratis parkeergelegenheid. Er is een mogelijkheid tot het huren van fietsen, om teleurstelling te voorkomen graag reserveren bij Gea Klein, 0227-592886 of email klein@hetnet.nl of Lies Borst telefoon 0223-523456, email liesvankrimpen@hotmail.com Deelname: € 6,= per persoon.


zondag 10 juli.

Klassieke motoren bij motorclub MIOS

ANNA PAULOWNA - Zondag 10 juli organiseert motorclub MIOS weer de Ouwe Joekel Meeting. Dit is een dag voor bezitters van klassieke motoren die samenkomen op het terrein van de motorclub aan het Zoutpad 1 in Anna Paulowna. Rond het clubhuis is voldoende ruimte om alle motoren op te stellen, zodat ze voor rijders en bezoekers goed te bezichtigen zijn.

In 2010 werd dit evenement voor de eerste keer georganiseerd en was in hoofdzaak bedoeld voor de eigen MIOS-leden. Dit om te zien of er wel belangstelling is voor een dergelijk evenement.
Nou die belangstelling was er zeker en niet alleen van de clubleden, maar ook andere eigenaren van klassieke motoren hebben het evenement bezocht. Ze kwamen uit de hele provincie en zelfs van daar buiten wisten ze de weg naar Anna Paulowna te vinden.
Het mooie weer heeft er zeker toe bijgedragen dat er ca 50 deelnemers aanwezig waren en zo werd het een groot succes. Ook werd de vraag gesteld of het een vervolg krijgt en de MC MIOS het in 2011 opnieuw gaat organiseren. Blijkbaar is er toch veel animo bij de klassiekerliefhebbers om aan dit soort ongedwongen evenementen deel te nemen.
Na de voorzichtige start is besloten om het dit jaar opnieuw te organiseren.
Ook dit jaar is deelname aan het evenement gratis en ook belangstellenden die geen klassieke motor bezitten zijn welkom als toeschouwer. De bedoeling van deze dag is toch de bezitters en liefhebbers van oude joekels een leuke dag te bezorgen. Hier worden ook vaak kontakten gelegd die voor de belangstellenden misschien wel van nut kunnen zijn. De bezitters van de klassieke motoren zijn enthousiast en bijzonder goed op de hoogte van hun eigen merk, maar ook van de motoren in het algemeen. Er wordt op deze manier veel ervaring en kennis uitgewisseld op een erg interessant gebied wat steeds meer liefhebbers trekt.
Voor de liefhebber die graag een toertje maakt in de omgeving is er een ritje uitgezet met begin- en eindpunt bij het clubhuis.
Ook zijn er een paar prijsjes beschikbaar gesteld voor de:
Leukste combinatie, man en/of vrouw met machine.
Meest in “stijl” komend.
Mooiste vrouwelijke combinatie.

Het clubhuis is de gehele dag geopend en de inwendige mens kan er worden versterkt met een natje en droogje. Het evenement begint om 11 uur en het eindigt als de laatste ouwe joekel van het MIOS terrein vertrokken is.
Vorig jaar zijn er van bijna alle deelnemers met hun motoren foto’s gemaakt en ook deze keer proberen we dat weer te doen. De foto’s van 2010 zijn te bezichtigen op de site van MIOS: www.mcmios.nl rubriek: fotoboek
In het fotoboek staan ook andere evenementen die door MIOS zijn georganiseerd en het is best leuk om daar ook eens een kijkje te nemen.
Maar het natuurlijk nog veel leuker om zondag 10 juli het hele gebeuren met eigen ogen te zien en de klassiekersfeer te proeven.zaterdag 23 juli

Tweede Wieringer VIStival

DEN OEVER - Het Wieringer VIStival is een evenement ter promotie van zeeverse vis, georganiseerd door drie organisaties. Met Wieringer kotters als decor valt er volop te genieten van culinaire verrassingen op de haven. De 2e editie van het Wieringer VIStival is op zaterdag 23 juli van 10.00 tot 20.00 uur op het haventerrein van Den Oever.

Vanaf 10 uur start het VIStival met een gezellige markt waar meerdere bedrijven van Wieringen en daarbuiten zich presenteren met o.a. woondecoraties, delicatessen en andere koopwaren. Lijkt het u leuk om een stand in te nemen tijdens de gezellige jaarmarkt, meld u dan nu aan via bobenjose@quicknet.nl

In het middelpunt van deze dag staat de visserij van Wieringen en de vis die zij vangen. U kunt een kijkje nemen aan boord van de mosselkotter WR 10, waar u alles te weten komt over de mosselvangst. Op de garnalenkotter WR 181 ziet u hoe garnalen gekookt worden aan boord. De plaatselijke KNRM is aanwezig om u meer te vertellen over hun belangrijke werk en u kunt een rondje lopen langs nostalgische, oude motoren. Op de markt zijn er meerdere kramen waar u een visspecialiteit kunt proeven, waaronder gerookte vis. Het visbakteam Den Oever is aanwezig voor de gebakken vis!In het hart van de markt is een gezellig terras, waar u het Kooktheater van Culinair Centrum Beverwijk vindt. Hier kunt u zelf aan meewerken! Heeft u het ultieme recept voor Schol, Langoustines of Garnalen?? Mail het ons voor 1 juli en u maakt kans om u recept te laten proeven tijdens het VIStival! Wij zorgen voor de ingrediënten, u hoeft het alleen nog maar te bereiden! Laat u het liever aan de professionals over, dan kunt u het met een gerust hart aan tv-kok Robert Verweij overlaten. Het beste recept wordt beloond met een dinerbon van een restaurant op ons mooie eiland Wieringen!
U kunt uw recept mailen naar info@versevis.nl.

Nieuw dit jaar is onze website, www.vistival.nl, waarop u alle ins en outs van het VIStival kunt vinden. Zo vind u er informatie over de receptenwedstrijd, kunt u zich er inschrijven voor de markt en nuttige informatie zoals openingstijden en de route. Ook aan de kinderen is gedacht met een kleurplatenwedstrijd. De kinderen kunnen de tekening downloaden, inkleuren en tijdens het VIStival inleveren bij het grote zee-aquarium in de visafslag. Hiermee valt een leuke prijs te winnen in het kader van de visserij. De mooiste tekeningen winnen een avontuurlijke tocht naar zeehonden en andere zeedieren, beschikbaar gesteld door het Wadvissersgilde.


maandag 25 t/m donderdag 28 juli

Huttendorp in Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF – Buurtvereniging Klufterkrogt organiseert in de eerste week van de zomervakantie het traditionele Huttendorp.

Het thema is dit jaar Circus. Kinderen van 5 t/m 12 jaar kunnen zich aanmelden bij ingridknapen.hippo@hotmail.com of telefoon nummer: 06-15822030zaterdag 13 en zondag 14 augustus.

Tim Knol, Jacqueline Govaert en the Opposites op Zandstock

’t ZAND - Traditiegetrouw heeft Zandstock Festival met de finale van de popprijs ’t Zand een groot deel van het programma bekendgemaakt. Op 13 en 14 augustus zullen niemand minder dan Jacqueline Govaert, Tim Knol en the Opposites hun opwachting maken in ’t Zand.Naast deze headliners zullen ook Only Seven Left, Krystl, the Hype, A Silent Express, Handsome Poets en Jah6 het festival aandoen. Ook zal dit jaar regionaal talent weer ruimschoots aandacht krijgen op Zandstock. Tevens zal op gebied van dance nog een aantal gerenommeerde namen binnenkort bevestigd worden en zal de tributeband niet ontbreken.

The Opposites
The Opposites hebben een aantal knallende monsterhits die als een rode draad door hun repertoire liggen. Met ongekende energie, strakke beats en scherpe teksten weten zij elke zaal of festival los te laten gaan. Inmiddels hebben de in Amsterdam gestationeerde jongens met het dubbelalbum Succes/Ik Ben Twan hun status als headliner meer dan bewezenZandstock viert jubileum en geeft kaarten weg
Zandstock wordt dit jaar voor de 15e keer georganiseerd en dat wordt gevierd. Niet alleen hebben er nog nooit zoveel bands op de zaterdag gestaan, ook worden bij de eerste 50 zaterdagkaarten die verkocht worden een gratis zondagkaart bijgevoegd. Vier dus twee dagen Zandstock voor de prijs van één!*
Koop je kaarten vanaf nu op www.zandstock.nl of via de fanpage van Zandstock Festival op facebook.

Bright Young Lights winnen popprijs ’t Zand en openen Zandstock Zondag
In een tsjokvolle WBO in ’t Zand hebben Bright Young Lights afgelopen zaterdag de popprijs ’t Zand gewonnen. De Band uit Schagen wisten met een strakke set niet alleen de jury, maar ook het publiek te overtuigen en bleven wat betreft punten de Dress Up Dolls nipt voor. Door het winnen van de Popprijs, zal de band Zandstock op zondag openen en ontvangen zij vier uur studioruimte bij Big River Studio.
Voorlopig programma:
Zaterdag Zondag
Only Seven Left Handsome Poets
Krystl Tim Knol
The Hype Jacqueline Govaert (Krezip)
Silent Express Jah6
The Opposites


zondag 14 augustus.

Classic Demo Race voor klassieke motoren

DEN HELDER - De inmiddels traditionele CRT Classic Demorace op het Kooypunt circuit in Den Helder werd altijd in het begin van de maand mei verreden. Jammer genoeg hebben we een aantal malen minder goed weer getroffen en dat heeft meteen invloed op het aantal deelnemers en de bezoekers. Daarom zijn de Demoraces dit jaar in augustus.

Vanuit de deelnemersgroep kregen we te horen dat het altijd zo hard waait in Den Helder en het meestal ook nogal koud en nat is. Nou blijkt dat Den Helder één van de plaatsen in Nederland is waar de meeste uren zonneschijn valt te genieten. Maar dat was tijdens de laatste gehouden evenementen helaas niet het geval. De wens van MIOS was om het later in het seizoen te organiseren
Omdat er veel belangstelling is voor het organiseren van de Classic Demoraces, zat de agenda van het CRT voor 2011 al behoorlijk vol met meestal vaste data van deze evenementen. Maar in goed overleg met de landelijke CRT organisatie hebben we een nieuwe datum kunnen vaststellen en wel op zondag 14 augustus. We denken dat het dan beslist warmer en waarschijnlijk ook droger zal zijn.
Inmiddels zijn de voorbereidingen door de motorclub MIOS al weer van start gegaan. Het is nu voor de vijfde maal dat het grote ééndaagse evenement door de actieve leden van de motorclub wordt georganiseerd. Veel leden voelen zich betrokken bij hun club en werken graag als vrijwilliger mee om het festijn zo goed mogelijk te laten verlopen. Zonder de inzet van al deze mensen is het niet mogelijk om zo iets te organiseren.

Zaterdagochtend wordt begonnen om het industrieterrein geschikt te maken als een zo veilig mogelijk circuit voor deelnemers en bezoekers. Want de veiligheid staat voorop bij dit soort evenementen.
Met bouw- en dranghekken langs het circuit en strobalen in de bochten, probeert de organisatie het allemaal in goede banen te leiden. Er zijn bemande oversteekplaatsen om het publiek tussen de races door veilig te kunnen laten oversteken om ook andere gedeelten van het circuit te bezoeken. Want oversteken tijdens de races is erg gevaarlijk en moet worden voorkomen. Het streven is dat na een geslaagde dag iedereen weer veilig naar huis kan gaan.
Om 10 uur wordt begonnen met de training en kunnen de deelnemers in alle klassen het circuit verkennen. Dit duurt tot ca 11.40 uur en volgt de pauze van een uur. Om circa 12.40 uur worden de races geopend door niemand minder dan Wil Hartog die met zijn Suzuki een aantal ronden op het circuit zal rijden. De organisatie is erg blij met de medewerking van Wil Hartog. Hij is nog altijd erg betrokken bij dit soort evenementen en een graag geziene gast. Veel mensen hebben nu na ruim dertig jaar nog steeds prettige herinneringen aan de succesvolle raceperiode van Wil. Hierna starten de deelnemers in de 500 cc klasse en gedurende ruim 10 minuten rijden ze hun ronden. Gelijk er achteraan rijden de klassen: 125, 50, 350, Oldtimers, Zijspannen en 250 cc. Rond 15.00 uur is er een kwartier pauze en daarna gaan de klassen in dezelfde volgorde opnieuw van start in de 2e manche.

Rond 18.00 uur is de prijsuitreiking aan de renners die in hun klasse de meest constante rondetijden hebben gereden. Het gaat dus niet om wie als snelste het eerst wordt afgevlagd aan de finish. Maar de deelnemers proberen toch wel op een verantwoorde wijze zo snel mogelijk rond te gaan. Voorop staat het plezier aan de sport en het heel houden van man en machine. Ja, het is altijd een mannenwereld in de motorsport geweest. De meeste rijders sleutelen zelf aan de motoren en als het nodig is worden ook de onderdelen in eigen beheer gemaakt. Want er zijn zeldzame motoren bij en daar zijn de onderdelen meestal niet zo maar van voorradig. Toch gaan de liefhebbers heel ver om hun motor kompleet te maken en daarna doen ze er alles aan om die in perfecte conditie te houden.

Het hele gebeuren mag gezien worden als een rijdend museum en ze zijn allemaal ook nog eens te bezichtigen in het rennerskwartier. Ook dit jaar mogen we weer gebruik maken van het ruime grasveld van Franks International en daar vinden alle deelnemers een plekje. Een aantal komen al op zaterdagmiddag en overnachten er dan. Ze kunnen ’s avonds gebruik maken van de catering in de grote tent van Haantje de Voorste die ook op het rennerskwartier staat opgesteld. Zondag zorgen deze enthousiaste mensen, nu al voor de derde maal, dat bezoekers en deelnemers op die dag daar terecht kunnen voor eten en drinken.

Ook dit jaar worden er weer klassieke motoren van MIOS leden en andere bezitters in een tent tentoongesteld. De afgelopen jaren hebben de bezoekers hier ook veel belangstelling voor getoond. Veel mensen hebben toch wel iets met die oude motoren en dan komen de nostalgische gevoelens weer boven. Bijna iedereen heeft wel herinneringen aan de motoren die jaren geleden indruk heeft gemaakt. Je ziet soms dat de mensen heel even stilvallen om het op hun te laten inwerken. Het is dan een soort weerzien van een oude bekende en dan lijkt het even dat de tijd heeft stilgestaan.
Zo probeert de motorclub MIOS in samenwerking met de landelijke CRT organisatie de deelnemers en bezoekers weer van een prachtige dag vol met klassieke (race)motoren te laten genieten.

zondag 28 augustus

Wieringer Cup

DEN OEVER - Zondag 28 Augustus is het de eerste keer dat de elftallen van Wiron en Succes om de Wieringerbokaal gaan strijden. Helaas doen de eerste elftallen dit jaar niet mee vanwege bekervoetbal.De wisselbokaal is geschonken door Jan en Magreet Filius die de winkel "Bij de Kade" beheren, te Den Oever.

Degene die de meeste punten vergaren als vereniging heeft de wisselbokaal, als dat drie keer gelukt is mag de betreffende vereniging hem houden.

De wedstrijden zijn:
Succes 2 – Wiron 2
Succes 3 – Wiron zat 2
Succes 4/5 combinatie – Wiron 3
Succes A2 – Wiron A1
Succesdames 1 – Wirondames 1

De aanvangstijden worden aan de leiders op tijd vermeld.
Al zijn er nog vragen dan kun je Rein Vogel bellen.
Tel: 0227-512173 of 06-20932417
Succesleden kunnen beter Marcel van Dijk benaderen.
De wisselbokaal is "Bij de Kade" te bewonderen.


vrijdag 2 t/m dinsdag 6 september.

Flora- en Visserijdagen

DEN OEVER - Het duurt weliswaar nog even, maar noteer de data al vast maar.Van vrijdag 2 t/m dinsdag 6 september zijn de jaarlijkse Flora- en Visserijdagen in Den Oever.

Het (voorlopige) programma ziet er als volgt uit:
Vrijdag 2 september:
16:00 - 19:30 Vlaggenbier, Feest voor genodigden in de tent op de haven.
19:00 - 20:00 Feestelijke opening van de Flora & Visserijdagen 2011, met
optocht, een drumband en toespraak van de Burgemeester.
20:00 - 01:00 Kermis in Centrum van Den Oever.
20:30 - 03:00 Diverse optredens in de tent op de haven, Café Tante Pietje,
Tent op de Kermis en de Bloementent.

Zaterdag 3 september:
09:30 – 03:00 Vlaggenbier voor niet genodigden bij Café Tante Pietje.
10:00 - 17:00 Diverse activiteiten op het haventerrein en in de afslag.
14:00 - 01:00 Kermis in Centrum van Den Oever.
14:00 - 21:30 Diverse activiteiten in de bloementent.
14:00 - 03.00 Diverse optredens in de tent op de kermis.
20:00 - 03:00 Diverse optredens in de tent op de haven.

Zondag 4 september:
10:00 - 17:00 Diverse activiteiten op het haventerrein en in de afslag.
11:00 - 16:00 Jaarmarkt in het centrum van Den Oever.
13:00 - 21:30 Diverse activiteiten in de bloementent.
13:00 - 01:00 Kermis in Centrum van Den Oever.
14:00 - 03:00 Diverse optredens in de tent op de haven.
14:00 - 03:00 Diverse optredens in de tent op de kermis.
14:00 - 03:00 Diverse optredens in Café Tante Pietje.

Maandag 5 september:
09:00 - 10:00 Roeiwedstrijden in de haven van Den Oever
10:00 - 17:00 Diverse activiteiten op het haventerrein en in de afslag.
10:00 - 03:00 Diverse optredens in de tent op de haven
10:00 - 03:00 Diverse optredens in Café Tante Pietje
12:00 - 01:00 Kermis in Centrum van Den Oever
13:00 - 21:30 Diverse activiteiten in de bloementent
13:00 - 14:30 Vlootschouw, vertrek vanaf de haven
14:00 - 03:00 Diverse activiteiten in de tent op de kermis

Dinsdag 6 september:
15:00 - 20:00 Diverse activiteiten in de bloementent
15:00 - 21:00 Kermis in Centrum van Den Oever
20:00 Sluiting van Flora & Visserijdagen bij de bloementent


zaterdag 17 september.

Reünie basisschool De Dentele

WESTERLAND - Het is veertig jaar geleden, dat basisschool De Dentele werd geopend. Reden om in het najaar een reünie te organiseren.

De school opent op zaterdag 17 september van 14.00 tot 17.00 uur haar deuren voor oud-leerlingen. Bij aankomst ontvangen de reünisten vier consumptiebonnen. De kosten zijn € 5,00. Daarmee kunnen onder het genot van een kopje koffie of thee herinneringen worden opgehaald. In de school zijn de afscheidherinneringen van alle groepen, die de school verlieten, nog te zien.


De oudste reünisten. Zij zaten maar een paar maanden op de nieuwe Dentele.

Er verschijnt ook een DVD met oude musicalfragmenten vanaf 1988 en klassenfoto’s vanaf 1971. Die is verkrijgbaar voor € 10,00.
Wie om vijf uur nog niet is uitgepraat, kan na afloop tijdens een buffet in beachclub Brandend Zand nog gezellig nazitten. Het buffet kost € 17,50, exclusief drankjes.


De vishond van beeldhouwer Paul van Crimpen, is al 40 jaar het uithangbord van de school.

Alle oud-leerlingen, waarvan een adres bekend is, hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen. Heb je ook op De Dentele gezeten, maar ben je nog niet uitgenodigd? Meld je dan aan bij de reüniecommissie. Dat kan per e-mail (info@obsdedentele.nl) of telefonisch (0227-592981, niet onder schooltijd).
Aanmelden graag voor 1 juni.


WIERINGEN - ADVERTENTIE

Trouwreportages Henk-Jan Wittink 06 - 51 333 709 info@fotohenkjan.nl Dit jaar gratis foto's van de feestavond, informeer naar de voorwaarden. Let op! De meeste stelletjes trouwen in de zomer, reserveer op tijd om teleurstelling te voorkomen.


Ook voor studiofotografie (ook bij u thuis!) bent u bij Henk-Jan aan het juiste adres!

Kijk ook eens HIER voor tips op en rondom Wieringen!
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Uw warme bakker!
Poll:
5G
Ja
Alleen als het veilig is
Overbodig
Nee
  
Occasions
Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Grenspaal - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...