Jeroen Lute wint NeCap-Schelphorstcompetitie
Uitgegeven op 15-05-2011 om 17:51  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Jeroen Lute heeft afgelopen zaterdag de NeCap-Schelphorstcompetitie van de Stichting Meertour op zijn naam geschreven. In de laatste rit kwam zijn leidende positie geen moment in gevaar. De laatste rit werd een prooi voor Niedorper Bob Klein.

De voor Team Progress koersende Klein reed in de finale weg met Marcel de Koning en Thijs Jansen. Zo eindigde deze negende rit weer niet in een massasprint. De 2011 editie van de NeCap-Schelphorstcompetitie gaat de geschiedenisboeken in als de voorjaarscompetitie waarin geen enkele rit in een massasprint eindigde. Iedere wedstrijd slaagden de aanvallers erin het peloton te slim af te zijn. Een unicum in de geschiedenis van dit evenement.
In rit 9 waren het ook vanaf het begin de durfals die het probeerden. De beste poging kwam op naam van Kris Kamper en Marcel de Koning. Zij reden een kleine 30 km lang ruim een halve minuut voor de groep uit. Echter toen het peloton gedubbeld dreigde te worden werd er gas geven en na een ronden lang durende jacht werden de koplopers alsnog ingelopen. Verschillende groepjes reden weg, maar werden steeds weer teruggepakt, totdat Klein. de Koning en Jansen demarreerden. Zij werden pas na de finish weer door het peloton teruggezien.
Klein pakte na 75 km koers een zeer verdiende overwinning, terwijl de moegestreden, actieve de Koning netjes tweede werd, voor de dit jaar opvallend sterk rijdende Thijs Jansen. Michel Henrix toonde zijn stijgende vorm door de pelotonssprint te winnen.

Na afloop werd de wisselbeker uitgereikt aan de sterke Jeroen Lute. Verder waren er verdiende bloemen voor Grada en Henk Bieman en Marja en Jan van Wonderen. Zij gaven als vrijwilliger al die weken acte de presence om de wedstrijden in goede banen te leiden, waarvoor hulde.
 Uitslag rit 9:              Eindstand NeCap-Schelphorstcompetitie:
1 Bob Klein 1 Jeroen Lute 93.1
2 Marcel de Koning 2 Ramses Bekkenk 73.1
3 Thijs Jansen 3 Roy Lennings 70.1
4 Michel Henrix 4 Marcel de Koning 48
5 Cees Snoek 5 Rudy Vriend 47.1
6 Niels Eriks
7 Erwin Beckers
8 Christian Ooijevaar
9 Gerard Struik
10 Dennis Haanstra
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kroonprins Wilhelm op Wieringen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...