FC Formido Wieringen 1 bekerwinnaar 2011
Uitgegeven op 15-05-2011 om 17:34  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Het eerste team van Formido Wieringen is dit jaar de bekerwinnaar van 2011 geworden. Veel Wieringers waren meegereisd naar sporthal de Sportlaan in den Helder waar de bekerfinales van 2011 werden gespeeld.De tegenstander van Formido 1 was ONDA 1 dat zich knap had geplaatst voor de finale.
Coach Peter Vriezema begon met de spelers Freek de kort, Mark Schouwenaar, Rudo Hidden, Stan de Koning en Perry Manshanden in de basis.
Op de bank nam Robin Meilink, stefan Veldhuis en Stafan Tijsen plaats. Michael Hoekstra bleef met een blessure aan de kant.

ONDA bleek geen makkelijke opponent, met de meevoetballende doelman Wouter Spigt (veldkeepeer van HCSC), werd het meerdere malen gevaarlijk.
Na 5 minuten spelen kwam Formido op voorsprong door een afstandsschot van Perry Manshanden, de stand van 1-0 bleef lange tijd op het scorebord. Onda kreeg ook zijn kansen, maar vond meerdere malen een sterk keepende Freek de Kort op zijn weg. Vlak voor rust viel de 2-0, het was wederom Manshanden die scoorde, maar weldra maakte Onda de aansluitingstreffer, notabene in de fase dat zij zelf een tijdstraf hadden, en dus met een man minder op het veld stonden.
Inmiddels waren Veldhuis en Meilink in het veld gekomen voor de Koning en Manshanden. Robin Meilink scoorde de 3-1, en de inmiddels weer ingevallen Perry Manshanden maakte zijn derde treffer van de avond, en zette Formido op een 4-1 voorsprong.
Dat ONDA zich niet makkelijk gewonnen gaf, bleek wel dat zij nog terug wisten te komen tot 4-3, na twee keer zwak uit verdedigen door de Formido defensie. ONDA had in de slotfase nog een grote kans op de gelijkmaker, maar de Kort zag de bal net naast gaan. Het laatste fluitsignaal kwam dan ook als een bevrijding.
En kon Formido na 10 jaar de beker weer mee naar Wieringen nemen.

Het team van Formido 4 speelde later op de avond haar finale in de reserveklasse, maar helaas verloren zij met 3-6 van Old Stars 3.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Bouwvakkers MULO Parklaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...