Steven Rooks gastspreker presentatieavond 25ste RaboMeertour op 19 mei
Uitgegeven op 13-05-2011 om 20:35  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Op 19 mei is voormalig professioneel wielrenner Steven Rooks de gastspreker tijdens de presentatieavond van de 25ste RaboMeertour.Rooks heeft een prachtige carrière gehad met onder meer overwinningen in Luik-Bastenaken-Luik (1983), winst in de Amstel Gold Race van 1986, waar hij Joop Zoetemelk versloeg. Verder werd Rooks in 1991 en 1994 ook nationaal kampioen. Hoogtepunt van zijn carrière is toch de Tour de France van 1988, waarin hij lang streed om de overwinning met Pedro Delgado. Met een etappewinst op zak was de tweede plaats het hoogst haalbare. Natuurlijk pakte Rooks in deze Tour ook de beroemde bolletjestrui. Dat is jarenlang nog te zien geweest in de toenmalige woonplaats van Rooks, Warmenhuizen. Café de Klok werd in dit Noord-Hollandse fietsgekke dorp in de kleuren van de bolletjestrui geschilderd.
Het bestuur van de Stichting Meertour is dan ook trots op het binnenhalen van deze topper! Rooks zal anekdotes uit zijn rijke carrière ondersteunen met bewegende delen. Natuurlijk is er ook gelegenheid om met Rooks in gesprek te gaan en vragen te stellen.
Verder wordt tijdens de presentatieavond afscheid genomen van de Rondemiss van 2011, Jill Duijves (zondag 1 mei overigens gekroond tot Miss Flevoland!) en wordt Annelies de Groot voorgesteld als de rondemiss van de 25ste RaboMeertour.
Daarnaast wordt het routeschema officieel gepresenteerd en worden natuurlijk de ploegen voorgesteld.
Een vol, maar mooi programma. U bent van harte uitgenodigd om daar op donderdag 19 mei vanaf 19.30 uur bij aanwezig te zijn. Ook dit jaar zijn weer te gast bij Hotel Wieringermeer. Terpstraat 47 in Wieringerwerf. De toegang is natuurlijk gratis.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jan Haverkorn - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...