www = Wadlopen in Werelderfgoed Waddenzee
Uitgegeven op 10-05-2011 om 21:02  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wadlopen vanaf het voormalige eiland Wieringen in het Werelderfgoed Waddenzee! Een tocht op een vlakte die over enkele uren weer zal volstromen met het woeste zeewater van de Waddenzee. Voor natuurliefhebbers en mensen die van actieve dingen houden is dit een heerlijke bezigheid.

Vanuit den Oever worden er door de familie de Groot zwerftochten, avondwadlooptochten naar de ondergaande zon en tochten voorafgaand met een boottocht gedaan. Het Wad is prachtig en elke dag verschillend. Prachtig licht en mooie luchten. Soms is het een spiegel, maar het kan ook een wild spektakel zijn. Tot en met November is het mogelijk om aan de Wadlooptochten deel te nemen.Een korte broek, oude schoenen en een windjack zijn de aanbevolen kleding. Het is geschikt voor jong en oud, mits je gezond bent en een beetje conditie hebt. Voor de datum en het tijdstip is men afhankelijk van getij en weersomstandigheden. Prachtig uitzicht, vele vogels en soms ook zeehonden kom je op zo’n dag tegen. Het wadlopen onder begeleiding duurt ca 1 ½ uur. Soms door geulen met water en soms over drooggevallen stukken ” zeebodem ” . Bij het laatste stuk, vlak voor de dijk, belanden de schoenen in de prut . Dat is een kwartier even werken om aan de kant te komen, maar als de dijk is bereikt krijgen alle deelnemers een overwinningsgevoel . Ze hebben grenzen overschreden.De meeste mensen zijn een beetje bang om moe, vies en nat te worden, maar beleven dat na afloop als een grote ” overwinning ”. Over de dijk volgt nog een kleine wandeling door het prachtige Wieringer landschap. Aangekomen bij ’t Schippershuus gaan we de benen spoelen , lekker een borrel drinken en daarna ” Eten op z’n Boerefluitjes ! ” Na het eten worden er Zeemansliedjes gezongen wat heel goed is voor de spijsvertering!

Deze dag kan uitgebreid worden tot een heel dagprogramma met een fietsarrangement over Wieringen inclusief een picknickmand !
Kijk voor een zee van mogelijkheden op www.degrootrecreatie.nl of bel voor info 06-51806581.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Poll:
5G
Ja
Alleen als het veilig is
Overbodig
Nee
  
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Den Oever Hofstraat - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...