Dames Tonegido laten winst lopen in slotfase
Uitgegeven op 09-05-2011 om 12:38  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF – Afgelopen zondag konden de dames er niet voor zorgen dat de laatste wedstrijd van speelster Karin van Hoesel met winst afgesloten kon worden. Zij verloren de wedstrijd met 21-23 van CSV uit Castricum.

In de beginfase van de wedstrijd liepen de dames snel achter de feiten aan en keken binnen de kortste keren tegen een achterstand aan. Na enkele aanvallen wisten zij hun spel weer op te pakken door goed druk te zetten op de verdediging van CSV en zodoende weer gelijk op te gaan met CSV. Gezien het warme weer lag het tempo bij beide teams niet hoog en kon geen van beide teams potten breken. In de eindfase van de tweede helft wisten de dames enigszins de verdediging van CSV open te breken en met een voorsprong van 11-9 te gaan rusten.

In de tweede helft wisten de dames het spel uit de eindfase van de eerste helft door te zetten en kreeg CSV het moeilijker in de aanval. Vanuit de verdediging van Tonegido werd goed gereageerd en de dames lieten zien dat zij voor de winst speelden. Met wat durf en goede uitbraken hielden zij de voorsprong in de wedstrijd. Maar na enkele dubieuze beslissingen van de het arbitrale duo leek Tonegido het spel te verliezen en CSV kreeg vele kansen. Deze kansen lieten zij niet aan zich voorbij gaan en wisten in een paar minuten tijd de wedstrijd naar zich toe te trekken. Hierdoor verloren de dames met 21-23.