Activiteiten op en in de omgeving van Wieringen
Uitgegeven op 01-05-2011 om 18:25  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Alle activiteiten op Wieringen en omgeving zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten a.u.b. mailen aan Bert Loos.
Kijk ook eens HIER voor tips op en rondom Wieringen!


Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER


zaterdag 7 mei.

Bingo in Hotel Oeverdijk

DEN OEVER - Op zaterdag 7 mei houdt Bloemenvereniging Flora de jaarlijkse Flora bingo in Hotel Oeverdijk.

Er zijn weer mooie prijzen te winnen voor huis- tuin en terras. De hoofdprijs is dit jaar een Gasbarbeque.
8 rondes kost € 10,- en de super ronde € 2,- dit is allemaal inclusief één kopje koffie of thee.
De zaal gaat om 19.30 uur open en de aanvang van de bingo is om 20.00 uur.


zaterdag 7 mei.

The Clash of the Cover Bands Bloemenlust in Breezand

Zaterdag 7 mei a.s. vindt in Bloemenlust in Breezand een Voorronde plaats van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011' voor Regio West (Noord-Holland/Zuid-Holland/Utrecht/Flevoland). Vijf bands gaan de muzikale strijd met elkaar aan voor een plaats in de regionale finalerondes en worden in twee categorieën beoordeeld: door de vakjury en door het publiek. In beide categorieën plaatsen de winnaars zich direct voor de regionale finalerondes.


Apelazerus

De line-up in willekeurige volgorde:
- Blaze: Rock, Pop coverband uit Tuitjenhorn
- Blue Flame: Bluesrock coverband uit Andijk
- The POLEASE: The Police tribute uit Amsterdam
- Enter Alice: Rock coverband uit Wormerveer
- Apelazerus: Rap, Rock, Jazz, Funk coverband uit Breezand


Blaze

Bloemenlust, Burg. Lovinkstraat 3 in Breezand, opent om 20.30 uur haar deuren en het programma begint om 21.30 uur. Entree is gratis.

‘The Clash of the Cover Bands’ is in de afgelopen zeven jaar uitgegroeid tot de grootste bandcompetitie van Nederland. Jaarlijks vinden er tientallen spectaculaire events plaats door het hele land die ruim 60.000 bezoekers trekken. Elk jaar strijden deze coverbands op de diverse poppodia om de 'The Clash of the Cover Bands Awards' met de bijbehorende titels ‘Beste coverband van Nederland’ (vakjury) en ‘Populairste coverband van Nederland’ (publiek

Inschrijven
Speel jij in een coverband en zijn jullie klaar om de hele Benelux te veroveren? Geef je dan op voor ‘The Clash of the Cover Bands – The BENELUX Edition 2011’!
Via www.theclashofthecoverbands.com kun je je inschrijven voor deze nieuwe editie van de grootste bandcompetitie van de Benelux! Ook vind je hier meer informatie over deze spectaculaire bandcompetitie.


zondag 8 mei

Moederdag benefietconcert in 't Vikingschipzondag 8 mei

Opening nieuwe expositie in de Michaëlskerkzondag 8 mei


René Eshuijs zingt in De Kasteleen

HIPPOLYTUSHOEF - Neem zondagmiddag gerust je moeder mee!


Café de Kasteleen presenteert zondag 8 mei op moederdag de zanger René Eshuijs. Dit belooft een gezellige Hollandse middag te worden. Natuurlijk is de entree vrij in de Kasteleen. René zingt voor jou (en je moeder) vanaf 16.00 uur.

zondag 8 mei

Opening expositie Kunst en kippensoep

VAN EWIJCKSLUIS - Pension van Ewijcksluis exposeert dit seizoen nog eenmaal met Kunst en Kippensoep. Dit keer zullen Henny van Rijswijk en Cindy Delein-ten Broek hun werk een maand lang tentoonstellen.

Het zijn de schilderijen van de in Schagen woonachtige van Rijswijk en uit Winkel afkomstige kunstenares Delein-ten Broek, die de wanden van de galerie zullen verfraaien. Het werk van van Rijswijk staat bekend om de Hollandse luchten, zeeën en dingen van de dag, uitgevoerd in olie op doek. Zijn inspiratie haalt hij uit alles wat hij ziet. Tijdens deze expositie laat hij werk zien dat in de basis het zelfde is maar uitgevoerd met een gedeeltelijke boven laag van glas wat een bijzonder verrassend effect geeft. Van Rijswijk is wars van verhalen over kunst en de betekenis die daar achter kan liggen. Zelf benaderd hij zijn werk vanuit het gevoel bezig te zijn met een ambacht en de daarbij behorende techniek goed te willen beheersen. Na lang experimenteren is de combinatie olieverf-glas tot stand gekomen.


Schilderij van van Rijswijk

Cindy Delien zal voor het eerst met haar werk naar buiten treden, zij schildert al vele jaren en legt zich nu toe op het fijnschilder werk, daarnaast maakt zij kleurrijke vogel figuren uitgevoerd in papier-maché. Hierbij valt de humor en de doordachte uitvoering op, de vogels lijken zo uit een sprookjesbos te vliegen om met een knipoogje achterom te kijken.

Zondag 8 mei om 17.00 opent de tentoonstelling in Pension van Ewijcksluis, Ewijckspad 1 te Anna Pauwlowna. Daarna is de expositie dagelijks tot 5 juni te bezichtigen van 10.00 tot 20.00 uur


dinsdag 10 mei.

Cursus ‘Omgaan met dementie'

WIERINGERWERF - Omring organiseert, in samenwerking met het DOC-team, in Wieringerwerf de cursus ‘Omgaan met dementie’. De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van twee uur en is bedoeld voor partners en mantelzorgers van dementerende mensen. De eerste bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 10 mei 2011 om 10.00 uur bij verzorgingshuis Lelypark, Lelypark 1 te Wieringerwerf.

Dementie is een ingrijpende ziekte, niet alleen voor de dementerende, maar ook voor de naaste omgeving. De meeste dementerende wonen thuis en worden verzorgd door hun partner, familie of andere mensen uit de directe omgeving.

Cursus
Tijdens de cursus wordt geleerd hoe om te gaan met mensen die dementerend zijn. Er wordt onder andere gepraat over de veranderingen in het dagelijkse leven en hoe men de thuissituatie draaglijker kan maken. Bij de deelnemers is doorgaans veel herkenning rond de zorg voor de dementerende naaste.

Kosten
Voor mantelzorgers van cliënten die ingeschreven zijn bij het DOC-team is de cursus gratis. Bij deelnemers die niet ingeschreven staan wordt wellicht de eigen bijdrage van de zorgverzekering aangesproken.

Informatie en aanmelding
Voor meer informatie of aanmelding kan contact worden opgenomen met DOC-team Kop van Noord Holland, telefoonnummer 0223 – 648100 of mailen naar info1@geriant.nl. Kijk voor meer informatie over de cursus of over het Servicepakket op de website www.omring.nl


woensdag 11 mei.

Kindertheater Gniffel speelt: ,,Gniffel en de betoverde ring''

Theater Gniffel speelt woensdagmiddag 11 Mei in Dorpshuis Hippolytushoef het stuk ..Gniffel en de betoverde ring’’.

Gniffel en haar vriendje Gnaf hebben een verjaardagsfeestje bij prinses Emilia. Ze geven haar een prachtige zelfgemaakte vriendschapsring. Die ring en het leuke verjaardagsfeestje maakt Takketoria de heks enorm jaloers. Zij betovert de ring en dan gebeuren er allemaal rare dingen. Gniffel en Gnaf proberen alles op te lossen, maar of dat lukt?De voorstelling is geschikt voor kinderen van 3 t/m 8 jaar. Zij zullen het theater meebeleven en helemaal meegevoerd worden in het verhaal. Ouders zijn met hun kind(eren) welkom op woensdagmiddag 11 mei in Dorpshuis Hippolytushoef. Het begint om 14.30 uur en de entree is € 4,50. Reserveren: 06-19505135


woensdag 11 mei.
vrijdag 13 mei.

Tapuiten en konijnen in de Noordduinen

NOORDDUINEN - Op vrijdag 13 mei van 19.30-22.00 uur kunt u mee met een enthousiaste gids van Landschap Noord-Holland naar de Noordduinen, tussen Callantsoog en Den Helder. Hij heeft deze avond speciale aandacht voor konijnen en tapuiten. Maar er is natuurlijk nog veel meer te zien!

Konijnen kwamen vroeger in de duinen veel voor. Door ziektes is het aantal sterk verminderd. Dat is jammer, want behalve een leuke verschijning is het ook een nuttig dier. Het zorgt ervoor dat het duin niet dichtgroeit met bomen en struiken. Gelukkig leven er in de Noordduinen nog een flink aantal. De lege holen worden gebruikt door verschillende broedvogels. Een ervan is de tapuit, een zeldzame broedvogel in ons land. Maar liefst een derde van alle tapuiten die in Nederland broeden komt hier voor. Met een beetje geluk ziet u ook de kleurrijke blauwborst en de roodborsttapuit. En we gaan de prachtige parachutevlucht van de graspiepers eens wat beter bekijken.
Neem een verrekijker mee als u die heeft.


De tapuit broedt in de Noordduinen in lege konijnenholen. Foto Wil Doorn-Meyne

Aanmelden via www.landschapnoordholland.nl/de-natuur-in. Ter plaatse aanmelden is ook mogelijk, maar vol is vol! Verzamelen en start bij het Strandslag Falga, op het parkeerterrein aan het eind van de Middenvliet tussen Den Helder en Julianadorp. De kosten bedragen € 6,50 per persoon (Beschermers Landschap Noord-Holland € 3,50, kinderen tot 12 jaar € 2,50).


zaterdag 14 mei.

De broedvogels van de eendenkooi

Eendenkooien zijn plekjes die je niet gemakkelijk kunt bezoeken. Rust is belangrijk en een groot deel van het jaar is de toegang helemaal niet mogelijk. Op zaterdag 14 mei van 13.30-16.00 uur krijgt u de kans een kijkje te nemen in de eendenkooi ’t Zand. Deze bestaat al bijna 400 jaar en is in mei op z’n mooist.

Bij ’t Zand ligt een bijzonder natuurgebied
De rust van de eendenkooi trekt veel broedvogels. Veel eenden hebben er een nest en wie weet zien we een vrouwtje met jongen rondzwemmen. In het bos broeden ook veel zangvogels. We horen vast de prachtige zang van de tuinfluiter of de zwartkop. De grote bonte specht broedt hier ieder jaar en ziet er schitterend uit. We nemen ook een kijkje bij de graslanden naast de eendenkooi waar veel weidevogels broeden. Een goede kans dat we jonge kieviten te zien krijgen.
Natuurlijk hoort u ook het verhaal van de eendenkooi. Hoe vangt de kooiker de eenden eigenlijk? Wat is de rol van het hondje dat hij bij zich heeft? Een eendenkooi is typisch Nederlands en na afloop van deze excursie weet u er alles van!


Kees Vermaas legt uit hoe een vangpijp van de eendenkooi werkt

U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee in eendenkooi ’t Zand, Korte Bosweg 47a, 1756 CA ’t Zand. Kosten: Beschermers € 3,50, Niet-Beschermers € 6,50, Kinderen tot 12 jaar € 2,50. Aanmelden is gewenst en kan via www.landschapnoordholland.nl/de-natuur-in. Eventueel kunt u ook ter plaatse aansluiten, maar vol is vol.


zaterdag 14 mei.

Gratis Fair Trade Ontbijt

HIPPOLYTUSHOEF - Op 14 mei organiseert Wereldwinkel Wieringen, i.s.m. bakkerij Bellis, het Wierings Bloemenhuis en biologische boerderijwinkel de Hippolytushoeve, de actie Fair Trade Ontbijt onder het motto ‘Nomineer jouw held voor een Fair Trade ontbijt”. Klanten kunnen iemand voordragen voor een gratis Fair Trade Ontbijt. Met de actie sluiten de organisatoren aan bij de internationale dag voor eerlijke handel. Op 14 mei is het World Fair Trade Day. Op en rond die dag organiseren mensen over de hele wereld een Fair Trade Ontbijt. Zo laten ze zien dat het heel makkelijk is om iedere dag Fair Trade producten te gebruiken. Bijvoorbeeld aan de ontbijttafel.

Prijsvraag
Klanten kunnen kandidaten nomineren die een (H)Eerlijk ontbijt volgens hen “verdienen”. Dat kan iedereen zijn: de altijd goed gehumeurde mantelzorger, de buurman die al 10 jaar je gras maait, de trainer die het beste in je naar boven haalt, de vrijwilliger op wie je jaar en dag kunt bouwen, de coach, de behulpzame brandweerman,de juf met het eindeloze geduld etc.

Het ontbijtpakket bevat onder andere koffie, thee, vruchtensap, broodbeleg van Fair Trade Original. Daarnaast verse broodjes van bakkerij Bellis en biologisch fruit en kaas van de Hippolytushoeve.
Klanten kunnen op deelnameformulieren hun motivatie, in max. 500 woorden, aangeven en tot en met 11 mei inleveren. Genomineerden kunnen ook via wereldwinkelwieringen@hotmail.com aangemeld worden tot en met 11 mei. Op beide formulieren worden de naam en het telefoonnummer van de aanmelder en de naam en het adres van de genomineerde genoteerd.
Deelnameformulieren zijn bij de Wereldwinkel, bakkerij Bellis en de Hippolytushoeve verkrijgbaar.

Over de actie
Op en rond 14 mei organiseren Wereldwinkels, werkgroepen Fair Trade Gemeenten en anderen in het hele land Fair Trade Ontbijtjes. In Nederland is de actie een initiatief van Fair Trade Original, FairTrade Gemeenten, WAAR en Wereldwinkels. Alle organisatoren zorgen er samen voor dat er rond en na World Fair Trade Day meer Fair Trade (ontbijt)producten worden gebruikt en verkocht. Deze producten zijn verhandeld volgens eerlijke handelsvoorwaarden, zodat kleine boeren en producenten in ontwikkelingslanden de kans krijgen zich op eigen kracht te ontwikkelen en te werken aan een duurzame toekomst.


zaterdag 14 mei.

Zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt op 14 mei een zaterdagavondbingo.

Van 20.00 tot 22.30 uur kan in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg bingo worden gespeeld om mooie prijzen. Er zijn vleesronden en in de superronde is de hoofdprijs een bedrag van € 75,00 en bij meer dan 40 deelnemers zelfs € 100,00.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

Volgende maand beginnen de zomerbingo's. Die zijn op de volgende donderdagavonden:
- 9 en 23 juni
- 7 en 21 juli
- 4 en 18 augustus
- 10 september

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zondag 15 mei

Op excursie door de Noordduinen bij Groote Keeten

GROOTE KEETEN - Enkele jaren geleden heeft Defensie de duinen van het schietkamp bij Groote Keeten overgedragen aan Landschap Noord-Holland. Sinds die tijd komt de natuur in dit duingebied op de eerste plaats. Het is een bezoek meer dan waard. U kunt dat zelf ervaren als u deelneemt aan de excursie op zondag 15 mei van 14.00-16.30 uur.

Bijzondere planten en zingende vogels
In dit duingebied liggen enkele mooie valleien. Het is er vochtiger dan in de omgeving en er groeien bijzondere planten. We gaan op zoek naar rondbladig en klein wintergroen. Twee soorten die bijna nergens in ons land voorkomen. Door de grote droogte bloeien ze dit jaar vroeger dan normaal. In de Noordduinen leven veel konijnen. Landschap Noord-Holland is hier blij mee want ze zorgen er voor dat de plantengroei kort blijft. Er is nog een voordeel. In de lege holen broeden vogels die onder de grond een bescherming vinden tegen roofdieren als de vos. De tapuit bijvoorbeeld. Deze prachtige vogel komen we onderweg vast en zeker tegen. En misschien z’n familielid, de roodborsttapuit. Ook een schitterende verschijning. Als u er een verrekijker heeft, raden wij u aan die mee te nemen.


In de Noordduinen is de roodborsttapuit regelmatig te zien. Foto Wil Doorn-Meyne

Aanmelden via www.landschapnoordholland.nl/de-natuur-in. Ter plaatse aanmelden is ook mogelijk, maar vol is vol! We verzamelen op het grote parkeerterrein aan de Duinweg, pal ten zuiden van Groote Keeten. De kosten bedragen € 6,50 per persoon (Beschermers Landschap Noord-Holland € 3,50, kinderen tot 12 jaar € 2,50).


dinsdag 17 en donderdag 19 mei

Voorronden Knikker kampioenschap 2011

Op 17 en 19 mei organiseert Sportservice Schagen een voorronde voor deelname aan het NK knikkeren in de gemeente Wieringen. Op 17 mei van 15:45 tot 16:30 uur, op het schoolplein van basisschool Om de Oost en op 19 mei van 15:45 tot 16:30 uur, op het schoolplein van De Alvitlo, kunnen kinderen uit groep 3 tot en met 8 van de basisscholen in Wieringen zich plaatsen voor de finale.

De finale is op 1 juni 2011 op de Spoorbuurtschool in Anna Paulowna (Nieuweweg 17-19). Daar zullen 72 kinderen strijden om Noordkop knikkerkampioen 2011 te worden.


Foto Sportservice Noord-Holland

Fanatieke knikkeraars kunnen zich op 17 en 19 mei plaatsen voor de finale. Kinderen uit heel Wieringen die op de basisschool zitten in groep 3 tot en met 8 kunnen deelnemen. De beste 9 deelnemers krijgen een brief mee naar huis waar alle informatie in staat om deel te kunnen nemen aan de finale. In de gemeenten Zijpe, Schagen, Wieringermeer, Anna Paulowna, Niedorp en Harenskarspel zijn de voorronden op andere dagen. Posters met data en locatie hangen op school.

Kinderen kunnen zich ter plekke opgeven. Knikkers zijn aanwezig en de spelregels worden aan het begin uitgelegd. Aan het einde van elke voorronde worden de spelers die zich geplaatst hebben voor de finale bekend gemaakt.


woensdag 18 mei.

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De eerst volgende keer rijdt de bus op woensdag 18 mei naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u in de buurt van het centrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 6,- dit bedrag kunt u bij de bus betalen.

U kunt zich opgeven bij: Ab Metselaar. Ab is elke werkdag bereikbaar op telefoonnummer: 0227-592398.

U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om met ons mee te gaan.

Houd de onderstaande datum vrij in uw agenda!
- Woensdag 8 juni


donderdag 19 mei.

Open Avond Ecodorp Wieringerdorp

SLOOTDORP - Op 19 mei 2011 is er een Open Avond over Ecodorp Wieringerdorp, georganiseerd door Stichting PRO.

Ecodorpen worden ook wel werelddorpen, vrededorpen of helingsbiotopen genoemd.
Hoofdthema’s van ecodorpen zijn gemeenschap, spiritualiteit en duurzaamheid. De omvang van Ecodorp Wieringerdorp is ± 10 ha. waar ongeveer 150 volwassenen en kinderen wonen in plm. 100 huizen met kleine bedrijven en een tuinderij. Voor Ecodorp Wieringerdorp is een driejarig traject van gemeenschapsvorming voorzien. Na de Open Avond kan men zich hiervoor opgeven.
Ecodorpen hebben antwoorden op de crises waarin we ons nu bevinden. In drie PROclamaties zijn die samenvattend weergegeven. Centraal hierin is, naast de bouw van ecodorpen, een nieuwe toekomst van de drie maatschappelijke domeinen publiek, politiek en privaat. Of anders gezegd een nieuwe bestuurs- en gespreksvorm resp. triocratie en het vredegesprek. Of: een nieuwe inhoud geven aan de begrippen vrijheid, gelijkheid en broederschap. Ecodorpen zijn proef- en voorbeeldprojecten voor de nieuwe samenleving tijdens en na de crises.Stichting PRO wil beginnen met de bouw van een earthship, de aanleg van een camping voor proefwonen en de bouw van vijftien woningen. Een earthship is een zelfvoorzienend gebouw, gemaakt van oude autobanden, aarde, leem en afvalmateriaal. Het water wordt gezuiverd door planten. Wind en zon zorgen voor energie en verwarming. Een earthship is het meest duurzame gebouw ter wereld. Ecodorpen zijn ook de meest duurzame dorpen ter wereld. Ze dienen o.a. als voorbeeld voor Transition Towns, waarvan er in enkele jaren al honderden initiatieven zijn ontstaan. Een ecodorp is a.h.w. een volledig getransitioneerd dorp. Wat betreft ecodorpen gaat het om duizenden over de hele wereld. Helaas nog niet in Nederland.
De Open Avond wordt gehouden op donderdag19 mei 2011 bij Peggy Verkooij, Wieringerrandweg 4, Slootdorp, 06 134 130 11, van 19.00 – 22.00 uur. Opgave via info@pro-werelddorp.nl. Voor meer informatie: www.pro-werelddorp.nl


vrijdag 20 mei

De battle in café Bij de buren

WIERINGERWERF - Wie wordt de leukste dj?

Café Bij de buren gaat dj wedstrijden organiseren op de volgende vrijdagavonden: 20 mei, 3 en 17 juni.
De hoofdprijs is € 250,= en als je wilt, dan mag je iedere eerste vrijdag van de maand komen draaien.
Meer info en opgave bij Martine Bil, Café Bij de buren 06-15460443


vrijdag 20 mei.

Fotografen: Breng uw landschap in beeld

NOORD - HOLLAND - Herinnert u zich nog de mooie plekjes van nog niet zo lang geleden in uw omgeving? Veel van deze plekken zijn er niet meer of ingrijpend veranderd. Hoe is het met het landschap in uw omgeving? Dat willen Landschap Noord-Holland, Landschapsbeheer Nederland en de SKOR| - Stichting Kunst en Openbare Ruimte graag weten. Vindt u het leuk om te fotograferen en het landschap om u heen in beeld te brengen? Wilt u daarbij nog het nodige speurwerk verrichten? Dan kunt u zich aanmelden voor een van de drie bijeenkomsten voor de foto-actie van Landschap Noord-Holland.

Fotocollectie landschapsarchitect Hubert de Boer
Basis voor deze actie vormt de fotocollectie van Hubert de Boer van rond 1975. De Boer fotografeerde verschillende landschapstypen. De exacte locaties van de foto’s zijn slechts bij benadering bekend. Maar veel zijn afkomstig uit de omgeving van Bennebroek, Heemskerck en Wieringerwerf. Landschap Noord-Holland, Landschapsbeheer Nederland en SKOR willen graag weten hoe die landschappen zijn veranderd door ze opnieuw te fotograferen. En daarbij kunnen zij de hulp van fotografen goed gebruiken.
Het is de bedoeling dat een aantal foto’s in een boek over het project wordt opgenomen. Ook organiseert Landschap Noord-Holland discussiebijeenkomsten over de veranderingen in het landschap.Samen op pad
Tijdens de drie bijeenkomsten vertrekken de fotografen vanaf een gezamenlijk startpunt. Daarbij wordt een vaste route op de fiets afgelegd waarin een aantal rond 1975 gefotografeerde locaties en diverse vragen zijn opgenomen. Zo ontdekken fotografen samen waar foto’s gemaakt zijn en kunnen zij deze plaatsen opnieuw fotograferen. Deelname aan de events is niet verplicht. Fotografen kunnen ook meedoen via aanwijzingen op de website www.landschapnoordholland.nl/actueel of www.7scenes.com.

Wilt u meehelpen?
Bent u fotograaf en wilt u zich aanmelden voor een event, dan kunt u dat doen door een e-mail te sturen aan focus_op_landschap@yahoo.co.uk. Voor specifieke vragen of meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen via het telefoonnummer: 088 0064433. Deelname aan een event is niet verplicht.
Op vrijdag 20 mei is er vanaf 10.00 tot 16.00 uur een event in de omgeving van Wieringerwerf.

Voor i-Phone bezitters zijn er speciale GPS-routes beschikbaar.
I-Phonebezitters kunnen speciale GPS-routes en een handleiding vinden op www.7scenes.com. Mensen die geen IPhone bezitten kunnen meer informatie vinden op flicr.com/photos/focus_op_landschap.


zaterdag 21 mei.

Reünie Alvitloschool

HIPPOLYTUSHOEF - De voorbereidingen voor de grote schoolreünie van OBS Alvitlo op zaterdag 21 mei 2011 zijn in volle gang. Het aantal aanmeldingen is volgens voorzitter Marcel Knol van het organiserende reünieteam overweldigend, maar er kunnen nog oud-leerlingen, docenten en medewerkers bij.

De middagreünie (meet and greet) begint om 14.00 uur in het gebouw van de Alvitlo zelf en aansluitend kan men (mits in het bezit van een toegangsbewijs) naar de spetterende feest¬avond in De Harmonie.
De kosten voor deelname aan de reünie bedragen voor de gehele dag € 30,- per persoon. Hiervan worden oa de ge¬bouwen gehuurd, zalen aangekleed, promo gemaakt, podium & licht en geluid opgesteld, muziek bekostigd et cetera. De dag is niet alleen toegankelijk voor oud-leerlingen, oud-leraren maar ook hun partners mogen (mits in bezit van een toegangsbewijs) meekomen.
Toegangsbewijzen kunnen online besteld worden via de website www.reunie-alvitlo.nl.
Ondanks het grote aantal aanmeldingen zijn er nog voldoen¬de plaatsen beschikbaar. Let wel. OP=OP. De kaarten worden na betaling per post toegezonden.Deelnemers kunnen kiezen uit een drietal programma’s, te weten een mid¬dag programma “meet and greet” ; een avondprogramma “partytime” van 19.00 uur tot 24.00 uur of natuurlijk voor een gehele dag waarbij u tussen 17.00 uur en 19.00 uur aan¬schuift voor een heerlijke broodmaaltijd.

Kosten:
Middag (14.00 uur / 17.00 uur): € 15,-
Avond (19.00 uur / 24.00 uur): € 15,-
Hele dag (14.00 uur / 24.00 uur): € 30,-


zondag 22 mei

Sterke Mannen in de Polder

Zondag 22 mei is het de hoogste tijd om de krachten weer op een gezellige en leuke manier te meten in de Polder. Het is inmiddels alweer vijf jaar terug dat Mark van Haaster (winnaar 2006) de titel van Sjaak van Dijk (winnaar 1980) op zijn naam heeft gezet. Zondag 22 mei, bij veel aanmeldingen ook 29 mei, gaan de nieuwe deelnemers strijden om de titel “Sterkste man van de Polder” in Café de Boemerang.

Sjaak van Dijk en Leed van de Berg, krachtpatsers tijdens de wedstrijd in 1980, zijn net als de laatste editie in 2006 betrokken bij de organisatie en zorgen voor de jurering en presentatie. De inschrijving is gestart en dit kan vanaf 18 jaar. Diverse onderdelen zijn o.a. armpje drukken, biervat sjouwen, zaktrekken en stenen tillen.

Frikadellen
Voor de niet sterke mannen of vrouwen zal er in de pauze een wedstrijd frikadellen eten zijn. Wie eet de meeste frikadellen op binnen 5 minuten. Opgave voor dit onderdeel is aan de bar op de dag zelf.

Inschrijven
De organisatie hoopt weer op voldoende nieuwe deelnemers. Er zijn al wat aanmeldingen maar er moeten er zeker nog meer bij, dus sterke mannen uit de gemeente Anna Paulowna, daag je collega, vrienden & bekenden uit om ook deel te nemen aan dit gezellige en leuke evenement. Deelnemers kunnen zich opgeven bij Café de Boemerang & Café Bloemenlust of zich aanmelden via info@cafedeboemerang.nl. Meer info is te vinden via www.cafedeboemerang.nl


woensdag 25 mei

Verjaardag Annie M.G. Schmidt bij KopGroep Bibliotheken

Op 20 mei is het precies honderd jaar geleden dat Annie M.G. Schmidt werd geboren en dat viert KopGroep Bibliotheken met knutselactiviteiten in al haar vestigingen. Op 25 mei zijn de kinderen welkom in de bibliotheken van Hippolytushoef en Wieringerwerf.

Op 20 mei is het honderd jaar geleden dat Annie M.G. Schmidt werd geboren en daarom worden overal in het land activiteiten georganiseerd waarbij Nederlands bekendste kinderboekenschrijfster centraal staat. Want wie is er niet groot geworden met Jip en Janneke, Floddertje en Pluk? En nog altijd smullen kinderen van haar verhalen en gedichten.

In alle vestigingen van KopGroep Bibliotheken worden knutselmiddagen gehouden waarbij kinderen een echte ‘Krullevaar’ kunnen maken. Deze vreemde vogel speelt een grote rol in het boek Pluk van de Petteflet. Kinderen die mee willen knutselen kunnen voor € 1,50 een toegangskaartje kopen. Het aantal deelnemers is beperkt, dus vooraf reserveren wordt aanbevolen.


De krullevaar uit Pluk van de Petteflet

De Annie M.G. Schmidtmiddagen vinden plaats op 18 mei in Anna Paulowna, Harenkarspel, Middenmeer en Schagen vanaf 14.00 uur en in Callantsoog vanaf 14.30 uur, op 20 mei in ’t Zand vanaf 15.00 uur en op 25 mei in Hippolytushoef, Niedorp en Wieringerwerf vanaf 14.00 uur.


woensdag 25 mei.

Bingo bij HSV Wieringen

HSV Wieringen organiseert woensdag 25 mei de laatste bingo avond van dit seizoen in Café de Harmonie te Hippolytushoef.

De avond heeft een speciaal tintje om dat er een hoofdprijs is van een dinerbon voor een totaal bedrag van € 200,-. Deze bon is beschikbaar gesteld door Eeterij Ongder de Kukel.
Voor de rest zijn er nog veel meer prijzen te winnen waaronder cadeaubonnen van € 25,-, rollades, vleesschotels en nog veel meer.

De zaal is open vanaf 19.00 uur de start van de bingo is 20.00 uur, kom op tijd want vol=vol!


zaterdag 28 mei.

Kroegentocht Bridgeclub Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - Bridgeclub Wieringen organiseert op zaterdag 28 mei voor de derde keer een kroegentocht langs horecagelegenheden in Hippolytushoef. Na het succes van vorig jaar is besloten om het toernooi weer op dezelfde manier te organiseren.

De Wieringer kroegentocht is in de eerste plaats een gezelligheidstoernooi, waarbij het ontmoeten van andere bridgers voorop staat. Er wordt dan ook niet met het spreekwoordelijke mes op tafel gespeeld.
Dit jaar is het maximale aantal paren weer net als vorig jaar 84. Vorig jaar werd dat aantal niet gehaald maar het organisatiecomité gaat er voor om de 84 dit jaar wel vol te krijgen. De deelnemers bezoeken diverse horecagelegenheden, waar steeds vier spellen worden gespeeld. Evenals vorig jaar worden twee spellen per tafel gespeeld. Zo ontmoeten de bridgers gedurende de dag veel andere mensen en dat bleek tijdens het eerste en ook het tweede toernooi een succes. Ook dit jaar wordt weer gespeeld in lijnen. Dan speelt iedereen tegen paren van ongeveer gelijke sterkte en hebben paren uit lagere lijnen ook kans op een leuke prijs.

Deelname kost € 38,00 per paar. Daarbij is een lunch in één van de zeven locaties inbegrepen, inclusief een bak koffie bij aanvang. De deelnemers krijgen een routeboekje met informatie, waarin ook de standen kunnen worden bijgehouden. Het bridgetoernooi begint op 28 mei om 10.30 uur in cafébar De Harmonie aan het Kerkplein in Hippolytushoef. Daar is om ± 17.00 uur ook de prijsuitreiking. Inschrijven kan middels het inschrijfformulier, dat is te vinden op de website http://www.nbbportal.nl/4008/index.html. Voor informatie en aanmelding kan ook gebeld worden met Siebrand Veenstra, tel. 0227-592354. De inschrijving sluit op 21 mei. Wie mee wil doen, wordt aangeraden om niet te lang te wachten met aanmelden, want vol is vol.


donderdag 2 juni.
donderdag 2 juni.

Open tuin 'Zonnehoek'

HIPPOLYTUSHOEF - Mevrouw Ada Bays opent haar grote tuin voor het publiek.

De tuin heeft er volgens haar nog nooit zo mooi bijgelegen. “Het is één doorlopende voorstelling van mooie kleuren”, aldus mevrouw Bays.
De kleurenpracht van de “Zonnehoek” aan de Slingerweg 127 verandert het hele tuinseizoen door. De tuin is zo aangelegd dat de bloeitijden van veschillende planten en bloemen naadloos in elkaar over gaan.
Andere bezienswaardigheden in de tuin zijn de kweekhoek ,de vijver, de op kleur gesorteerde plantenborders en de vele paadjes met rotsachtige partijen.
De tuin is geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Entree bedraagt € 3,00 inclusief welkomstdrankje. Ook is de tuin open voor groepen maar dan op afspraak , telefoon 0227-608777 of e-mail: info@multiwintersport.nl


zaterdag 4 juni.

Open dag Vliegclub Wieringermeer

MIDDENMEER - Op zaterdag 4 juni 2011 zal weer de jaarlijkse open dag van de vliegclub Wieringermeer plaatsvinden.

Altijd al een klein vliegtuigje willen besturen? Eentje van dichtbij willen zien of gewoon (als piloten onder elkaar) een gezellig praatje maken? Heeft u vragen over vliegen of vliegtuigen? Het kan allemaal op de de open dag van vliegclub Wieringermeer!
Vanaf 10 uur staat de koffie klaar aan de Flevoweg 1 in Middenmeer. De open dag is tot 17.00 uur.
Er zullen een aantal promotiestands zijn van o.a. een vliegschool. Ook zal er in de lucht uiteraard het een en ander te zien zijn. Niet alleen kleine vliegtuigjes, maar bij goed weer ook paramoteurs.
Kijk ook eens op de website www.vliegclubwieringermeer.nl. Hier vindt u meer informatie over de club en de vliegtuigen.


maandag 13 juni.

Open tuin 'Zonnehoek'

HIPPOLYTUSHOEF - Mevrouw Ada Bays opent haar grote tuin voor het publiek.

De tuin heeft er volgens haar nog nooit zo mooi bijgelegen. “Het is één doorlopende voorstelling van mooie kleuren”, aldus mevrouw Bays.
De kleurenpracht van de “Zonnehoek” aan de Slingerweg 127 verandert het hele tuinseizoen door. De tuin is zo aangelegd dat de bloeitijden van veschillende planten en bloemen naadloos in elkaar over gaan.
Andere bezienswaardigheden in de tuin zijn de kweekhoek ,de vijver, de op kleur gesorteerde plantenborders en de vele paadjes met rotsachtige partijen.
De tuin is geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Entree bedraagt € 3,00 inclusief welkomstdrankje. Ook is de tuin open voor groepen maar dan op afspraak , telefoon 0227-608777 of e-mail: info@multiwintersport.nl


zaterdag 18 juni.
zondag 19 juni.

Boerenlandfair op zondag Westerlander dorpsfeest

WESTERLAND – Het is alweer bijna zover. Onder het motto “Gewoon Gezellig Genieten”, wordt op zondag 19 juni de 13e editie van de Boerenlandfair gehouden, op het hoogste punt van Wieringen, het land van de familie Kikkert. Voor de fair zijn nog enkele kramen beschikbaar.Op deze sfeervolle markt staan onder andere ruim zeventig kramen met o.a. tuinartikelen, brocante, curiosa en planten opgesteld. Daarnaast is er op en om het terrein ook het jaarlijkse dorpsfeest met tal van activiteiten voor jong en oud. Speciaal voor de kinderen (groot en klein) is er een minikermis. De gezellige teacorner met het enorme assortiment heerlijke taarten uit eigen keukens ontbreekt natuurlijk niet. Daarnaast zal er gezorgd worden voor een aantrekkelijk programma met voor elk wat wils.De 2e Westerlander Bromfietsrit zal dit jaar ook van start gaan. Parkeren en entree zijn zoals altijd gratis.
De fair wordt gehouden van 11:00 tot 16:30 uur en de kraamhuur kost slechts € 25,00 voor de hele dag. Belangstellenden kunnen zich tot 1 mei opgeven via telefoonnummer 0227 – 592949 (I.Leutscher) of mailen naar abregman@quicknet.nl.
Voor de Bromfietsrit kunt u mailen naar h.udding@quicknet.nl.


woensdag 22 juni

Voorronde Straattennis Cup

Sportservice Schagen organiseert op 22 juni een voorronde van de KNLTB Straattennis Cup in Hippolytushoef op het speelveld aan de Weel.

De KNLTB Straattennis Cup is een landelijk straattennistoernooi, waarbij kinderen tussen de 9 en 12 jaar in teams de strijd met elkaar aangaan. Lokale en regionale voorronden vormen de opmaat voor de landelijke finale, waarin de beste teams uit heel het land uit gaan maken wie er met de felbegeerde Cup naar huis gaat. Deze voorronden worden door Sportservice Schagen georganiseerd.

De KNLTB Straattennis Cup wordt volgens een eenvoudig opzet gespeeld. Meisjes en jongens spelen door elkaar. De teams bestaan uit 5 tot 8 spelers. Ze spelen individueel een wedstrijdje tegen iemand uit het andere team, waarbij degene die als eerste vijf punten heeft de winnaar is en zo een punt behaald voor zijn team. Afhankelijk van het aantal aangemelde teams wordt er gespeeld in poules met eventueel nog een (halve) finale. De winnaar stroomt door naar de regionale finale op 29 juni waar de strijd zal worden aangegaan voor een plek in de landelijke finale. Elk team mag hooguit drie leden van een tennisvereniging bevatten, om zo alle kinderen op een laagdrempelige manier kennis te maken met bewegen en het (straat)tennis in het bijzonder.


Foto Sportservice Noord-Holland

Noordkop finale
De regionale finale vindt plaats op 29 juni op het parkeerterrein van de Veerburg in Anna Paulowna (onder voorbehoud). Aan deze regionale finale mogen de winnaars van de gemeentelijke voorronden meedoen en drie wijkwinnaars uit Den Helder. Het winnende team van deze middag mag zich Noordkop Kampioen noemen én deelnemen aan de landelijke finale om Nederlands Kampioen te worden!

Inschrijven
Alle wedstrijden starten om 14.00 uur. Hoe lang het duurt is afhankelijk van het aantal deelnemende teams. Teams kunnen zich via www.sportserviceschagen.nl inschrijven. Dit kan steeds tot en met de zondag voorafgaand aan de betreffende voorronde. Het team dient uit minimaal 5 en maximaal 8 spelers te bestaan, waarvan er maximaal 3 spelers lid mogen zijn van een tennisvereniging. De teamleden mogen 9 t/m 12 jaar oud zijn. Jongens en meisjes mogen gemengd in een team deelnemen. Elk team dient door een volwassenen te worden begeleid.
Voor meer informatie kunt u terecht bij Anouschka Terpstra van Sportservice Schagen via aterpstra@sportserviceschagen.nl of 0224-214774


vrijdag 24 en zaterdag 25 juni.

Zeildagen voor mensen met een beperking op het Amstelmeer.

DE HAUKES - Ook in 2011 organiseren de Watersport Vereniging Amstelmeer, de Marine Watersport Vereniging en Sportservice Den Helder/Schagen de zeildagen voor mensen met een beperking op het Amstelmeer. Deze zeildagen vinden plaats op vrijdag 24 juni en zaterdag 25 juni 2011. Het is dit jaar alweer de dertiende editie van dit fantastische watersportevenement.

De zeildagen vinden plaats bij WV Amstelmeer, De Haukes 2 te Westerland (vlakbij Hippolytushoef). De deelnemers worden tussen 08:30 - 09:00 uur verwacht bij WV Amstelmeer. Na de eerste zeiltocht wordt er voor de liefhebbers een nasimaaltijd geserveerd in het clubhuis van WV Amstelmeer. Vervolgens vindt de tweede zeiltocht plaats. De organisatie verplicht mensen die deelnemen, om warme kleding aan te trekken en daarnaast regenkleding, een tweede set kleding, een pet en zonnebrandcrème mee te nemen. Aan deze dag (het zeilen, koffie, thee en de nasimaaltijd) zijn minimale kosten verbonden. Het bedrag dat voor deelname aan deze spectaculaire zeilervaring betaald moet worden is € 10,- per persoon.Iedereen, ongeacht leeftijd, beperking of rolstoel is van harte uitgenodigd zich voor deze zeildagen aan te melden. Doordat het aantal aanmeldingen wel eens groter zou kunnen zijn dan het aantal beschikbare plaatsen zal voorrang gegeven worden aan mensen die nog nooit hebben deelgenomen aan dit zeilevenement. Indien het vanwege de aard van de beperking van de deelnemer noodzakelijk is een partner/begeleider mee te nemen, dan is dit mogelijk. Ook voor de begeleider vragen wij een bijdrage van € 10,-. Daarnaast is er geen invalidentoilet aanwezig in het clubgebouw. Deelname aan deze zeildag is geheel voor eigen risico.

Aanmelden voor de zeildagen kan tot 20 mei aanstaande via een aanmeldingsformulier. Voor informatie en/of het aanmeldingsformulier kunt u contact opnemen met Iris van Paridon regiomedewerker aangepast sporten in de Kop van Noord-Holland, tel. Schagen (dinsdag en woensdag) 0224-214774 tel. Den Helder ((maandagochtend, donderdag en vrijdag) 0223-684726, e-mail ivanparidon@sportservicenoordholland.nl.


zondag 26 juni.

Ontdek Wieringen en bezoek daarbij prachtige tuinen.

WIERINGEN - Op zondag 26 juni organiseert Soroptimistclub Wieringerland een prachtig evenement, de Wieringer Tuinronde waarbij de deelnemer al fietsend, lopend of per auto door het open landschap rijdt en een tiental bijzondere tuinen kan bezoeken.

In diverse tuinen wordt de gelegenheid geboden om even te genieten van een rustmoment. Onder het genot van een kopje koffie of thee en daarbij een heerlijk, door de Soroptimisten gebakken stukje taart kan er even stil worden gestaan bij alle opgedane indrukken en inspiraties. In een aantal tuinen of karakteristieke gebouwen exposeren regionaal bekende kunstenaars hun werk.

Wieringen is een prachtig voormalig Zuiderzee eiland, gelegen in het noorden van Noord Holland en aan de rand van de Afsluitdijk. Het heeft kleine dorpen, gehuchtjes en buurtschappen die met elkaar verbonden zijn door smalle wegen met mooie vergezichten. Het eiland kent een rijke geschiedenis en legendes en werd welvarend met de lichterschipperij, wierhandel en haring en ansjovis visserij. Maar aan alles kwam een einde, door de aanleg van het Noord Hollandskanaal hield de lichterschipperij op te bestaan, het wier werd 'ziek' en verdween uit de wateren rondom het eiland en de visserij werd een moeilijke sector. De visserij werd een veerkrachtige sector die zich na moeilijke tijden weer wist te herpakken. Het eiland en de bevolking raakte door alle tegenslag in de vergetelheid, tot aan de Zuiderzeewerken. De bevolking nam snel toe en met die bevolking kwamen er nieuwe initiatieven, het eiland bloeide weer op.

De route voert de deelnemer over het noordoostelijke deel van Wieringen waar de geschiedenis nog altijd is te zien. Het dorp Hippolytushoef met in het centrum de, op een terp gebouwde Hippolytuskerk en aan de rand van het dorp de grote villa’s uit de tijd van de Zuiderzeewerken is het grootste dorp. Het oudste dorp is Stroe, een langgerekt dorp met vele specifieke Wieringer boerderijen. Oosterland met het MUZ park, het centrum van de Zuiderzeewerken en de in oude luister gerestaureerde Michaelskerk. De vissersplaats Den Oever, de naam stamt waarschijnlijk uit de vroegmiddeleeuswe tijd, was het centrum van de lichterschipperij en is de thuishaven van de Wieringervloot. De oude kapel die vele eeuwen dienst heeft gedaan is rond 1960 verplaatst naar het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen. De molen De Hoop uit 1652 draait na een restauratie, weer als vanouds en is net als de molen De Onderneming in Hippolytushoef eigendom van de vereniging De Wieringer Molens.

Voor de deelnemers die een dagje extra van het eiland willen genieten, biedt Wieringen vele B&B’s en Vrienden van de Fiets locaties en niet te vergeten Villa Nieuwland, het voormalige MUZ kantoor in Oosterland wat recent is omgebouwd tot B&B.

Startplaatsen zijn de tuin van Marijke en Dennis Klein, Noordburenweg 8 te Hippolytushoef en het Viking Informatie Centrum / VVV kantoor aan de Havenweg (nabij rotonde N99) te Den Oever. Er kan gestart worden vanaf 10.00 uur, de tuinen sluiten om 17.00 uur. Bij beide startpunten is voldoende gratis parkeergelegenheid. Er is een mogelijkheid tot het huren van fietsen, om teleurstelling te voorkomen graag reserveren bij Gea Klein, 0227-592886 of email klein@hetnet.nl of Lies Borst telefoon 0223-523456, email liesvankrimpen@hotmail.com Deelname: € 6,= per persoon.


zondag 10 juli.

Klassieke motoren bij motorclub MIOS

ANNA PAULOWNA - Zondag 10 juli organiseert motorclub MIOS weer de Ouwe Joekel Meeting. Dit is een dag voor bezitters van klassieke motoren die samenkomen op het terrein van de motorclub aan het Zoutpad 1 in Anna Paulowna. Rond het clubhuis is voldoende ruimte om alle motoren op te stellen, zodat ze voor rijders en bezoekers goed te bezichtigen zijn.

In 2010 werd dit evenement voor de eerste keer georganiseerd en was in hoofdzaak bedoeld voor de eigen MIOS-leden. Dit om te zien of er wel belangstelling is voor een dergelijk evenement.
Nou die belangstelling was er zeker en niet alleen van de clubleden, maar ook andere eigenaren van klassieke motoren hebben het evenement bezocht. Ze kwamen uit de hele provincie en zelfs van daar buiten wisten ze de weg naar Anna Paulowna te vinden.
Het mooie weer heeft er zeker toe bijgedragen dat er ca 50 deelnemers aanwezig waren en zo werd het een groot succes. Ook werd de vraag gesteld of het een vervolg krijgt en de MC MIOS het in 2011 opnieuw gaat organiseren. Blijkbaar is er toch veel animo bij de klassiekerliefhebbers om aan dit soort ongedwongen evenementen deel te nemen.
Na de voorzichtige start is besloten om het dit jaar opnieuw te organiseren.
Ook dit jaar is deelname aan het evenement gratis en ook belangstellenden die geen klassieke motor bezitten zijn welkom als toeschouwer. De bedoeling van deze dag is toch de bezitters en liefhebbers van oude joekels een leuke dag te bezorgen. Hier worden ook vaak kontakten gelegd die voor de belangstellenden misschien wel van nut kunnen zijn. De bezitters van de klassieke motoren zijn enthousiast en bijzonder goed op de hoogte van hun eigen merk, maar ook van de motoren in het algemeen. Er wordt op deze manier veel ervaring en kennis uitgewisseld op een erg interessant gebied wat steeds meer liefhebbers trekt.
Voor de liefhebber die graag een toertje maakt in de omgeving is er een ritje uitgezet met begin- en eindpunt bij het clubhuis.
Ook zijn er een paar prijsjes beschikbaar gesteld voor de:
Leukste combinatie, man en/of vrouw met machine.
Meest in “stijl” komend.
Mooiste vrouwelijke combinatie.

Het clubhuis is de gehele dag geopend en de inwendige mens kan er worden versterkt met een natje en droogje. Het evenement begint om 11 uur en het eindigt als de laatste ouwe joekel van het MIOS terrein vertrokken is.
Vorig jaar zijn er van bijna alle deelnemers met hun motoren foto’s gemaakt en ook deze keer proberen we dat weer te doen. De foto’s van 2010 zijn te bezichtigen op de site van MIOS: www.mcmios.nl rubriek: fotoboek
In het fotoboek staan ook andere evenementen die door MIOS zijn georganiseerd en het is best leuk om daar ook eens een kijkje te nemen.
Maar het natuurlijk nog veel leuker om zondag 10 juli het hele gebeuren met eigen ogen te zien en de klassiekersfeer te proeven.maandag 25 t/m donderdag 28 juli

Huttendorp in Hippolytushoef
HIPPOLYTUSHOEF – Buurtvereniging Klufterkrogt organiseert in de eerste week van de zomervakantie het traditionele Huttendorp.

Het thema is dit jaar Circus. Kinderen van 5 t/m 12 jaar kunnen zich aanmelden bij ingridknapen.hippo@hotmail.com of telefoon nummer: 06-15822030zaterdag 13 en zondag 14 augustus.

Tim Knol, Jacqueline Govaert en the Opposites op Zandstock

’t ZAND - Traditiegetrouw heeft Zandstock Festival met de finale van de popprijs ’t Zand een groot deel van het programma bekendgemaakt. Op 13 en 14 augustus zullen niemand minder dan Jacqueline Govaert, Tim Knol en the Opposites hun opwachting maken in ’t Zand.Naast deze headliners zullen ook Only Seven Left, Krystl, the Hype, A Silent Express, Handsome Poets en Jah6 het festival aandoen. Ook zal dit jaar regionaal talent weer ruimschoots aandacht krijgen op Zandstock. Tevens zal op gebied van dance nog een aantal gerenommeerde namen binnenkort bevestigd worden en zal de tributeband niet ontbreken.

Jaqueline Govaert
Ongeveer een jaar nadat Krezip afscheid nam bracht Jacqueline Govaert haar debuutalbum ‘Good Life’ uit. In 1999 brak Jacqueline Govaert door met de band Krezip waarmee zij jaren tot de top behoorden. Ze scoorden grote hits met onder andere 'I Would Stay', 'Out Of My Bed', 'All My Life' en 'Sweet Goodbyes'Zandstock viert jubileum en geeft kaarten weg
Zandstock wordt dit jaar voor de 15e keer georganiseerd en dat wordt gevierd. Niet alleen hebben er nog nooit zoveel bands op de zaterdag gestaan, ook worden bij de eerste 50 zaterdagkaarten die verkocht worden een gratis zondagkaart bijgevoegd. Vier dus twee dagen Zandstock voor de prijs van één!*
Koop je kaarten vanaf nu op www.zandstock.nl of via de fanpage van Zandstock Festival op facebook.

Bright Young Lights winnen popprijs ’t Zand en openen Zandstock Zondag
In een tsjokvolle WBO in ’t Zand hebben Bright Young Lights afgelopen zaterdag de popprijs ’t Zand gewonnen. De Band uit Schagen wisten met een strakke set niet alleen de jury, maar ook het publiek te overtuigen en bleven wat betreft punten de Dress Up Dolls nipt voor. Door het winnen van de Popprijs, zal de band Zandstock op zondag openen en ontvangen zij vier uur studioruimte bij Big River Studio.
Voorlopig programma:
Zaterdag Zondag
Only Seven Left Handsome Poets
Krystl Tim Knol
The Hype Jacqueline Govaert (Krezip)
Silent Express Jah6
The Opposites


zondag 14 augustus.

Classic Demo Race voor klassieke motoren

DEN HELDER - Motorclub MC MIOS organiseert op zondag 14 augustus een Classic Demo Race.
Aanvang van het programma ca.10:00 uur.
Het circuit is, net als voorgaande keren gesitueerd op “Industrieterrein Kooypunt” te Den Helder.
Ook nu weer zullen de 50, 125, 250, 350, 500 cc en natuurlijk de Oldtimers en de Zijspanklasse weer acte de presence geven.
Als speciale gast kunnen wij verklappen dat Wil Hartog aanwezig zal zijn. Wil zal met zijn Suzuki, waarmee hij ooit de TT van Assen heeft gewonnen een demonstratie verzorgen.
Tevens bent u van harte welkom op het rennerskwartier, wat vrij toegankelijk is voor het publiek en waar voor de liefhebbers een aantal unieke klassieke motorfietsen staan opgesteld.
Namens de MC MIOS zien wij u graag op zondag 14 augustus.


zondag 28 augustus

Wieringer Cup

DEN OEVER - Zondag 28 Augustus is het de eerste keer dat de elftallen van Wiron en Succes om de Wieringerbokaal gaan strijden. Helaas doen de eerste elftallen dit jaar niet mee vanwege bekervoetbal.De wisselbokaal is geschonken door Jan en Magreet Filius die de winkel "Bij de Kade" beheren, te Den Oever.

Degene die de meeste punten vergaren als vereniging heeft de wisselbokaal, als dat drie keer gelukt is mag de betreffende vereniging hem houden.

De wedstrijden zijn:
Succes 2 – Wiron 2
Succes 3 – Wiron zat 2
Succes 4/5 combinatie – Wiron 3
Succes A2 – Wiron A1
Succesdames 1 – Wirondames 1

De aanvangstijden worden aan de leiders op tijd vermeld.
Al zijn er nog vragen dan kun je Rein Vogel bellen.
Tel: 0227-512173 of 06-20932417
Succesleden kunnen beter Marcel van Dijk benaderen.
De wisselbokaal is "Bij de Kade" te bewonderen.


vrijdag 2 t/m dinsdag 6 september.

Flora- en Visserijdagen

DEN OEVER - Het duurt weliswaar nog even, maar noteer de data al vast maar.Van vrijdag 2 t/m dinsdag 6 september zijn de jaarlijkse Flora- en Visserijdagen in Den Oever.

Het (voorlopige) programma ziet er als volgt uit:
Vrijdag 2 september:
16:00 - 19:30 Vlaggenbier, Feest voor genodigden in de tent op de haven.
19:00 - 20:00 Feestelijke opening van de Flora & Visserijdagen 2011, met
optocht, een drumband en toespraak van de Burgemeester.
20:00 - 01:00 Kermis in Centrum van Den Oever.
20:30 - 03:00 Diverse optredens in de tent op de haven, Café Tante Pietje,
Tent op de Kermis en de Bloementent.

Zaterdag 3 september:
09:30 – 03:00 Vlaggenbier voor niet genodigden bij Café Tante Pietje.
10:00 - 17:00 Diverse activiteiten op het haventerrein en in de afslag.
14:00 - 01:00 Kermis in Centrum van Den Oever.
14:00 - 21:30 Diverse activiteiten in de bloementent.
14:00 - 03.00 Diverse optredens in de tent op de kermis.
20:00 - 03:00 Diverse optredens in de tent op de haven.

Zondag 4 september:
10:00 - 17:00 Diverse activiteiten op het haventerrein en in de afslag.
11:00 - 16:00 Jaarmarkt in het centrum van Den Oever.
13:00 - 21:30 Diverse activiteiten in de bloementent.
13:00 - 01:00 Kermis in Centrum van Den Oever.
14:00 - 03:00 Diverse optredens in de tent op de haven.
14:00 - 03:00 Diverse optredens in de tent op de kermis.
14:00 - 03:00 Diverse optredens in Café Tante Pietje.

Maandag 5 september:
09:00 - 10:00 Roeiwedstrijden in de haven van Den Oever
10:00 - 17:00 Diverse activiteiten op het haventerrein en in de afslag.
10:00 - 03:00 Diverse optredens in de tent op de haven
10:00 - 03:00 Diverse optredens in Café Tante Pietje
12:00 - 01:00 Kermis in Centrum van Den Oever
13:00 - 21:30 Diverse activiteiten in de bloementent
13:00 - 14:30 Vlootschouw, vertrek vanaf de haven
14:00 - 03:00 Diverse activiteiten in de tent op de kermis

Dinsdag 6 september:
15:00 - 20:00 Diverse activiteiten in de bloementent
15:00 - 21:00 Kermis in Centrum van Den Oever
20:00 Sluiting van Flora & Visserijdagen bij de bloementent


zaterdag 17 september.

Reünie basisschool De Dentele

WESTERLAND - Het is veertig jaar geleden, dat basisschool De Dentele werd geopend. Reden om in het najaar een reünie te organiseren.

De school opent op zaterdag 17 september van 14.00 tot 17.00 uur haar deuren voor oud-leerlingen. Bij aankomst ontvangen de reünisten vier consumptiebonnen. De kosten zijn € 5,00. Daarmee kunnen onder het genot van een kopje koffie of thee herinneringen worden opgehaald. In de school zijn de afscheidherinneringen van alle groepen, die de school verlieten, nog te zien.


De oudste reünisten. Zij zaten maar een paar maanden op de nieuwe Dentele.

Er verschijnt ook een DVD met oude musicalfragmenten vanaf 1988 en klassenfoto’s vanaf 1971. Die is verkrijgbaar voor € 10,00.
Wie om vijf uur nog niet is uitgepraat, kan na afloop tijdens een buffet in beachclub Brandend Zand nog gezellig nazitten. Het buffet kost € 17,50, exclusief drankjes.


De vishond van beeldhouwer Paul van Crimpen, is al 40 jaar het uithangbord van de school.

Alle oud-leerlingen, waarvan een adres bekend is, hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen. Heb je ook op De Dentele gezeten, maar ben je nog niet uitgenodigd? Meld je dan aan bij de reüniecommissie. Dat kan per e-mail (info@obsdedentele.nl) of telefonisch (0227-592981, niet onder schooltijd).
Aanmelden graag voor 1 juni.


WIERINGEN - ADVERTENTIE

Trouwreportages Henk-Jan Wittink 06 - 51 333 709 info@fotohenkjan.nl Dit jaar gratis foto's van de feestavond, informeer naar de voorwaarden. Let op! De meeste stelletjes trouwen in de zomer, reserveer op tijd om teleurstelling te voorkomen.


Ook voor studiofotografie (ook bij u thuis!) bent u bij Henk-Jan aan het juiste adres!

Kijk ook eens HIER voor tips op en rondom Wieringen!
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De eerste verbinding met de vaste wal - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...