VERLIES SCHOLOERERITTEN KOST NOORDWEST 12 MAN
Uitgegeven op 04-06-2003 om 17:28  |  link  |  bewaar  |  print

Wieringerwerf - Taxi Noordwest heeft voor twaalf personen ontslag aangevraagd omdat het bedrijf het scholierenvervoer dreigt te verliezen. Taxi Seubers uit het Drentse Aalden kwam als laagste inschrijver uit de bus voor het vervoer van scholieren, met ingang van komend schooljaar.
Het gaat om een miljoenencontract van West-Friese gemeenten voor het vervoer van ongeveer 750 leerlingen die naar speciaal onderwijs moeten worden gebracht. Dat vervoer wordt verzorgd door Connexxion, die het werk uitbesteedde aan diverse lokale taxibedrijven. Ook Noordwest neemt daarvan een deel voor zijn rekening. Daarvoor heeft het bedrijf twaalf busjes op de weg.
Het nieuwe contract met Taxi Seubers duurt tot en met 2006. Voor Connexxion is het verlies geen bedreiging van het resultaat. Bij Noordwest is sprake van een verlies van vijftien procent op de omzet. Daarom heeft directeur R. Ott van Noordwest collectief ontslag aangevraagd voor twaalf personen. ,,Wij rijden nog tot 28 juni met twaalf busjes, maar daarna is het over. Dan verdwijnt de basis voor het werk van die busjes. Tien ervan staan al in de verkoop. Ik kan ook het risico niet nemen om ze te behouden en de mensen ervan in dienst te houden, want er is geen werk voor,'' aldus Ott.
Hij wijst erop dat ook de dienstverlening in met name de weekends achteruitloopt. ,,Niet alleen bij ons, maar ook bij de andere taxibedrijven, werden die busjes in het weekend ingezet voor vervoer van en naar de horecagelegenheden. Dat vervalt straks dus ook.'' Het is te kostbaar om de busjes alleen voor dat soort vervoer te handhaven.
Ott heeft nog geen idee of Taxi Seubers straks de lokale bedrijven alsnog wil gaan betrekken bij het vervoer. ,,We hebben hier twee keer een enorm debacle gehad met bedrijven die als goedkoopste uit een aanbesteding rolden. Dan ben je gewaarschuwd.''
Volgend schooljaar lopen ook de contracten af met Connexxion en Taxi Zeeman in Schoorl, die het scholierenvervoer in de Noordkop regelen. Bij de daarop volgende aanbesteding moeten net als in West-Friesland ook de Europese regels in acht worden genomen.

(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Otto - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...