KNMI WAARSCHUWT VOOR ZWAAR ONWEER
Uitgegeven op 02-06-2003 om 20:36  |  link  |  bewaar  |  print

OnweerDe Bilt - Vanmiddag en vanavond neemt de kans op zwaar onweer in Noord-Holland sterk toe. Vooral landinwaarts is dat het geval, aldus een voorwaarschuwing voor extreem weer van het KNMI. Watersporters krijgen het advies vooral niet het IJsselmeer op te gaan.
De reddingsbrigades houden het IJsselmeer in de gaten om snel in te kunnen grijpen als watersporters in de problemen komen. Tevens zijn andere hulpverleningsinstanties gealarmeerd Naar verwachting treedt het eerste onweer in de zuidelijke provincies op. In de loop van de avond breidt het zich uit naar het noordoosten.
Inmiddels hebben de eerste buien Zeeland bereikt, maar het zijn nog niet de hevige buien die werden voorspeld. Het KNMI verwacht windstoten en veel neerslag, ook in de vorm van hagel. In het noordoosten van het land zal het onweer het hevigst zijn.
In Duitsland is het zware onweer inmiddels losgebroken. In NormandiŽ (Noordwest Frankrijk) richtte het onweer zondag grote schade aan. Huizen stortten in, auto's werden in Trouville in de haven gespoeld en bomen knakten. Zaterdagavond zaten als gevolg van onweer ongeveer 10.000 gezinnen in Parijs enige tijd zonder stroom.

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Arjaan Willeboordse - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...