NIEUWE BEDRIJVEN MOLENAKKER
Uitgegeven op 02-06-2003 om 13:01  |  link  |  bewaar  |  print

Wieringen - Zes nieuwe bedrijven op het industrieterrein Molenakker openen zaterdag 14 juni hun deuren om het publiek kennis te laten maken met hun activiteiten. De open dag wordt omlijst met een springkussen voor de jeugd. Ook de inwendige mens kan worden versterkt aan een tap en een haringkraam. De bedrijven vestigden zich de afgelopen tijd in Hippolytushoef. Sommige zijn nieuw, andere verhuisden van een andere plaats naar een nieuw pand.
Het oudste bedrijf op industrieterrein Molenakker is aannemersbedrijf Boersen bv, een echt familiebedrijf. In 1890 startte grootvader Boersen op 16-jarige leeftijd in Stroe. Twee zonen namen het bedrijf over en Dirk Boersen zwaait de laatste dertig jaar de scepter. Inmiddels is de vierde generatie in de persoon van zoon Richard werkzaam in het bedrijf. Het is even wennen aan de Molenakker. ,,We hebben 113 jaar op Stroe gezeten.’’ De aannemer doet nieuw- en verbouw, maar is ook specialist in hang- en sluitwerk. Een werknemer is preventieadviseur voor het politiekeurmerk Veilig Wonen. Behalve hang- en sluitwerk toont Dirk Boersen op de open dag onder meer dakramen. Ouders hoeven niet bang te zijn voor de gevaarlijk uitziende machines. ,,Ik zet de stroom uit’’, verzekert Boersen. Wel kunnen jong en oud zich uitleven met spijker slaan.
Installatiebedrijf Van Mook & Bakker verruilde na ruim vijfentwintig jaar haar pand aan de Slingerweg in Hippolytushoef voor de Molenakker. Eddy van Mook is trots op het nieuwe energiezuinige pand. ,,Wij benutten aardwarmte in een gasgestookte warmtepomp.’’ Het bedrijf is specialist in warmte, want het levert en installeert cv-ketels van bekende merken, die tijdens de open dag te zien zijn. Ook elektrische installaties en met de hand op maat gemaakte dakgoten worden door het bedrijf geleverd. In hetzelfde pand is Van der Schuur Watersport gevestigd. Jan van der Schuur is al meer dan twintig jaar actief in de verkoop en reparatie van boten en buitenboordmotoren. Op de Molenakker is hij met zijn zoon voor zichzelf begonnen. Hij is dealer van bekende merken en verkoopt onderdelen en accessoires.
Ook autoliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de open dag. Gerrit Sleutel heeft geen bedrijf, maar is hobbyist. Na zijn pensionering als landbouwer begon hij in Amerika met de koop van meer dan veertig jaar oude MG’s, die hij restaureert. De restauratie van een auto, waarvoor de onderdelen veelal uit Engeland komen, duurt 3 tot 4 jaar. Momenteel is Sleutel bezig met drie MG’s, die op de open dag te zien zijn. Bijzonder zijn ook de Landrovers van Neyland bv. Neyland begon 25 jaar geleden in Den Helder, maar verhuisde wegens logistieke problemen naar Hippolytushoef. Het bedrijf importeert en exporteert Landrovers naar landen over de hele wereld. ,,De Landrovers worden geleverd aan ambassades en hulporganisaties als Artsen zonder Grenzen’’, legt de directeur uit. Neyland heeft een eigen werkplaats, waar de auto’s worden geprepareerd, zoals de klant het wil. ,,Dat is soms een race tegen de klok, zoals onlangs voor de BBC. De auto’s waren in de nacht voor de afgesproken levering precies op tijd bij de veerboot.’’ Autobedrijf Verfaille startte even verderop twee jaar geleden voor zichzelf, nadat Richard Verfaille vijftien jaar in het reeds bestaande bedrijf had gewerkt. Verfaille is subdealer van Mitsubishi en Nissan. Het bij de Bovag aangesloten bedrijf wil zich ook wat meer gaan richten op bedrijfsauto’s. Daarom worden op de open dag enkele nieuwe modellen bedrijfsauto’s geshowd. ,,Het is ook mogelijk om een proefrit te maken.’’
De open dag is op zaterdag 14 juni van 10.00 tot 16.00 uur en wordt omlijst door tal van buitenactiviteiten. Bij slecht weer hoeven belangstellenden niet thuis te blijven, dan verhuist het spektakel naar binnen.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De vis wordt gelost - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...