Wiron pakt periode met overtuigende overwinning
Uitgegeven op 19-04-2011 om 18:44  |  link  |  bewaar  |  print

'T VELD - Wiron heeft afgelopen zondag uitstekende zaken gedaan door de nummer 2 van de competitie, VZV, met 1-4 te verslaan in 't Veld. Door deze overwinning stijgt de ploeg uit den Oever een plaatsje op de ranglijst en veroveren zij de tweede periode.

Dat Wiron de tweede periodetitel zou pakken was vooraf nog lang niet zeker. Enerzijds moest het hoger genoteerde VZV verslagen worden en anderzijds zou ZDH moeten verliezen van Winkel. Wiron begon sterk aan de wedstrijd en liet direct zien dat het niet voor niks was afgereisd naar 't Veld. Met goed voetbal werd direct een veldoverwicht gecreëerd waardoor de thuisploeg teruggedrongen werd.

De openingstreffer kwam in de 20e minuut op naam van Roy Kort, die met een halve omhaal de VZV keeper schitterend wist te passeren; (0-1). Waar de periode na een doelpunt Wiron de afgelopen weken slecht afging, bleef de ploeg afgelopen zondag veelvuldig combineren, het veldoverwicht bleef dan ook behouden.

Eenmaal werd VZV gevaarlijk. Alleen voor het doel wist de VZV aanvaller het net echter niet te vinden, waardoor de stand onveranderd bleef en met een ruststand van 0-1 de kleedkamer opgezocht werd.

Na rust een onveranderd spelbeeld. Wiron bleef de bovenliggende partij en wist dit vlak na rust ook in doelpunten uit te drukken. Het was Cees van Eekelen die een voorzet van Mark Schouwenaar op waarde wist te schatten en zodoende de 0-2 tegen de touwen wist te werken.

Na de verdubbeling van de score werd VZV nog wel een aantal keer gevaarlijk, maar zag de inzetten gestopt worden door keeper Dennis Veldhuis die zijn ploeg op de been hield.

Nadat Stefan Veldhuis in de 70e minuut onderuit getrokken werd in het strafschopgebied, was het Mark Schouwenaar die aan mocht leggen voor de hierop volgende penalty. Met een goed gemikt schot in de rechter bovenhoek wist hij de keeper kansloos te laten en zijn ploeg op 0-3 te zetten.

Nadat Stefan Veldhuis zelf nog de 0-4 binnen schoot in de 80e minuut leek voor Wiron de middag helemaal niet meer stuk te kunnen. Enig smetje op de middag was de rode kaart voor Roy Kort en het tegendoelpunt dat in de blessuretijd nog gescoord werd.

Door de overwinning en het verlies van ZDH pakt Wiron dus de tweede periode en schuift het een plaatsje door op de ranglijst. Wanneer de volgende twee wedstrijden (Sint boys thuis en ZDH uit) ook nog gewonnen worden is een tweede plaats dus veilig gesteld. Volgens sommigen zelfs een directe promotie waard, anderen twijfelen nog. We zullen het horen over 3 weken, als Wiron het seizoen afsluit met de uitwedstrijd tegen ZDH
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~