VAARVAKANTIE GEHANDICAPTEN GROOT SUCCES
Uitgegeven op 01-06-2003 om 19:59  |  link  |  bewaar  |  print

Wieringen - Zaterdag 17 mei vertrokken zes gasten en zes begeleiders en een kok voor een reis van een week langs diverse havenstadjes rond het IJsselmeer en een trip naar Terschelling. Een week later kwamen zij voldaan weer terug.
Dit alles in het kader van de Lionsactie 'Vaarvakantie voor gehandicapten'.

'Wat een geweldige ervaring', 'Wat hebben wij een leuke week gehad'. Dit zijn zo een paar reacties van gasten én vrijwilligers. Ook tussen de gasten zijn goede contacten ontstaan. Er zijn zelfs plannen gemaakt om elkaar, als een soort reünie te gaan ontmoeten om foto's uit te wisselen en op een CD te zetten.
Een van de gasten vertelde dat het niet alleen het feit is van men biedt een reis aan maar het bijkomende effect is ook heel mooi. Met elkaar en heel intiem als een soort familie groeiden de contacten met elkaar.
Op de vraag, ‘Waarom was het dan zo mooi?’, werd geantwoord dat de sfeer tijdens de reis niet werd bepaald door het ‘ziek zijn’ maar door wederzijds respect, goede wil en warmte van begeleiders en gasten.
Gehandicapt en vaak alleen met je handicap. Om te kunnen reizen zijn er meestal te veel beperkingen. Zelfstandig wonen gaat vaak alleen maar met de grootste moeite en hulp van buitenaf.
‘De lions hebben ons de mogelijkheid gegeven om iets te doen wat je anders niet kan doen of niet in staat bent om te doen. Een vakantie met de Topaze II, van de bekende familie Willeboordse, is een uitstekende oplossing gebleken en zo dicht bij huis’ zo verteld een van de gasten.
Groot is de dankbaarheid dan ook voor de leden van de Lions Club en de vrijwilligers die zich geheel belangeloos hebben ingezet voor het welslagen van deze actie.
Uit de opmerkingen van enkele leden van de Lions Club viel al op te merken dat deze actie ‘voor herhaling vatbaar is’. Een plaatselijk/regionaal herkenbaar doel werd gerealiseerd door plaatselijke/regionale acties van de Lions Club. Dit zijn de skeelertocht (de Wieringerrandmeertocht, zie ook elders in het nieuws), de muntenactie Euro’s voor vaarvakanties gehandicapten en de verkoop van een zeer goede wijn. Een reden temeer om deze acties te steunen! Voor meer informatie bekijk de website van de club (www.lions-club.nl).
(advertentie)
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Piet Luijt - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...