Wiron weet wederom te winnen
Uitgegeven op 12-04-2011 om 12:00  |  link  |  bewaar  |  print

DIRKSHORN - In een niet al te goede wedstrijd heeft Wiron afgelopen zondag, uit tegen Dirkshorn, wederom de volle drie punten mee naar huis weten te nemen. Waar met rust de 1-2 uitslag al bepaald was en Wiron de tweede helft veel in de verdrukking raakte, bleek de verdediging uiteindelijk als sterkste uit de partij te komen en de winst veilig te stellen.

Foto's Reijer Zwart

Omdat Dirkshorn een week eerder met 8-1 van het veld werd geblazen door ZDH, was de verwachting dat de thuisploeg dit voorval recht zou proberen te zetten. Om dit tegen te gaan, ging Wiron de eerste tien minuten direct op zoek naar een vlotte openingtreffer, die de thuisploeg direct het nakijken zou geven. Het duurde uiteindelijk een minuut of twintig voordat de openingstreffer zou vallen. Wiron had het eerste kwartier duidelijk het heft in eigen handen genomen, maar had hierna de touwen iets laten vieren. Voordat Dirkshorn echter echt gevaarlijk kon worden, zorgde Roy Kort ervoor dat Wiron op voorsprong kwam. Op koelbloedige wijze wist hij de Dirkshorn keeper het nakijken te geven en de 0-1 tegen de touwen te werken.

Na de openingstreffer leek Wiron het spoor even bijster. Passes kwamen niet meer aan en Dirkshorn wist zelfs een veldoverwicht te creëren. Stefan Veldhuis had in de 25e minuut zijn ploeg nog op 0-2 had kunnen zetten met een mooie boogbal. Zijn lob passeerde echter zowel de doelman als het doel, waardoor de 0-1 op het scorebord bleef staan. Aan de andere kant was het dan uiteindelijk wel raak en wist Dirkshorn te profiteren van een zwak moment in de Wieringer verdediging. Zonder aangeraakt te worden belandde een voorzet van een meter of dertig plots in het doel, waardoor Wiron na een half uur spelen tegen een gelijke stand aanliep.

Wiron leek te voetballen als een degradatiekandidaat; eerst een doelpunt scoren en dan deze met man en macht verdedigen. Om weer op voorsprong te komen na de gelijkmaker, werd dan ook weer wat voorwaartse druk uitgeoefend op Dirkshorn. Tot echt gevaar kon dit niet leiden.

Het was uiteindelijk wederom Roy Kort die de 1-2 op het scorebord zette toen hij een vrije trap op een meter of 20 van het doel spijkerhard langs de muur en achter de keeper schoot. Zodoende kon Wiron de kleedkamers opzoeken met een 1-2 ruststand.

Na rust leek Dirkshorn nog wel te geloven in een stunt tegen het zes plaatsen hoger geplaatste Wiron. Er werd dan ook veelvuldig druk uitgeoefend op de Wiron verdediging, maar Wiron kwam hier telkens als betere uit de duels. De in de rust ingebrachte Sebas de Jong zorgde op de rechtshalfpositie voor een aantal goede kansen. Enerzijds door goed verdedigingswerk en anderzijds door pure pech konden deze acties niet tot doelpunten worden omgezet.

Dirkshorn bleef spelen met opkomende backs, die veelvuldig de bal voor het doel schoten om zodoende de verdiende gelijkmaker binnen te tikken. Het zorgde voor een aantal hachelijke situaties voor het doel van Wiron, maar wederom kon Dirkshorn de bal niet op of in het doel krijgen. Na het laatste fluitsignaal was alles met een Wiron hart dan ook opgelucht dat wederom drie punten konden worden bijgeschreven aan het seizoenstotaal.

Met deze overwinning komt Wiron nu op een punten aantal van 38, wat momenteel goed is voor de derde plaats op de ranglijst. Aankomende zondag wacht de belangrijke wedstrijd tegen VZV, dat met 39 punten de tweede plaats inneemt. Met een puntenaantal van 43 lijkt Hollandia T uiteindelijk toch kampioen te worden van de vijfde klasse A. Wiron doet momenteel nog mee voor de tweede en derde periode. Wanneer de aankomende wedstrijd tegen VZV gewonnen word, en ZDH weet niet te winnen van Winkel, pakt Wiron sowieso de tweede periode. Voor de derde periode moet Wiron de strijd aangaan VZV en Sint Boys, die momenteel nog ongeslagen zijn met 15 punten uit 5 wedstrijden. Wiron heeft er 13 uit 5.

Nog 3 belangrijke wedstrijden voor Wiron, tegen zowel VZV, Sint Boys als ZDH. Hoe het ook lopen gaat; 3 concurrenten op verschillende vlakken.