Tonegido-BKC sluit zaalseizoen winnend af
Uitgegeven op 05-04-2011 om 17:12  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - De handbalmannen van de fusie tussen BKC en Tonegido hebben de laatste zaalcompetitie in de landelijke klasse D winnend afgesloten. Tonegido/BKC had een moeilijke start maar wist uiteindelijk Volendam gemakkelijk achter zich te laten. De ploeg van scheidend trainer/coach Noordhoek nam hierdoor beslag op de 4e plaats van de eindrangschikking.

Met 5 man op de bank was de eerste selectie eindelijk weer eens volledig bezet. Het debuut van de herenfusie kende eigenlijk al vanaf de voorbereiding problemen met blessures. En zelfs nu moeten er nog spelers terugkomen vanuit blessures.
Het laatste duel was niet geheel om des keizers baard. Tonegido/BKC kon nog een plaats stijgen als het won en kampioen HAVAS haar sportieve plicht deed tegen Zaanstreek. Toch begon de thuisploeg tegen Volendam afwachtend. De Volendammers namen de leiding maar Tonegido/BKC liet de achterstand nooit groter dan 3 punten worden. Na 26 minuten handbal waren het de gasten die de kansen beter benutte 10-13. De thuisploeg leek de achterstand pas nu door te krijgen want het schakelde een versnelling op en via mooie uitgespeelde aanvallen waren het Stefan Idema en Remco Bakker die binnen vier minuten beide twee doelpunten voor hun rekening namen en zo toch de thuisploeg met een voorsprong de kleedkamers lieten opzoeken 14-13.

Trainer/coach Jacco Noordhoek, die na de tweede helft van het buitenseizoen al weer afscheid van de fusieclubs neemt, was niet ontevreden. Toch moest er harder gewerkt worden om de punten is eigen huis te houden. De manschappen wilde de scheidende trainer/coach een mooie afsluiter geven en namen direct na de wissel het initiatief in handen.
Een gretige Stefan Baars zette een aantal ingestudeerde aanvallen op die goed werden afgerond door de opbouwers 20-16. De bijdragen van Remco en Gijs Bakker waren benoemenswaardig. Circel Remco Bakker werd veelvuldig gevonden deze middag. Met in totaal 9 doelpunten mocht hij zich topscoorder noemen. Ook linkeropbouwer Gijs Bakker was, na een mindere periode, eindelijk weer eens op schot met in totaal 6 doelpunten. De thuisploeg die de voorsprong uitbouwde tot 26-20 was over de gehele selectie op schot. De kracht van dit team is dan ook het scorend vermogen over alle linies. Met nog 5 minuten op de klok gaven de groengelen de Volendammers wat meer ruimte. Maar de overwinning was veilig en na 60 minuten handbal stond er een mooie 30-26 op het scorebord. Tonegido/BKC gaf zo scheidend coach Noordhoek een verdiend afscheid voor de zaalcompetitie met een fraaie overwinning en een mooie 4e plaats op de eindrangschikking.

Remco Bakker 9, Gijs Bakker 6, Stefan Baars 4, Stefan Idema 2, Sebas Jellema 2, Hiske Kruiter 2, Paul Schilder 1, Ben Bachet 1, Chris van Tongerlo 1, Nathan Krom 1 en Jacob Engel 1

Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~