Wiron vergeet twee punten
Uitgegeven op 15-03-2011 om 08:36  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron heeft afgelopen zondag nagelaten om koploper Hollandia T zijn eerste verlies toe te brengen. In een spannende wedstrijd bleek uiteindelijk een 2-2 gelijkspel het hoogst haalbare voor de Oeversen. Waar vooraf getekend werd voor een 2-2 uitslag, waren daar achteraf de meningen over verdeeld.

Op de foto houdt keeper Dennis Veldhuis het doel van Wiron schoon, foto's Reijer Zwart.

Wiron kon met zijn sterkste elf beginnen, waardoor zij met volle moed de strijd aan gingen met de ongeslagen koploper uit Tuitjenhorn. Moed werd geput uit de vorige wedstrijd tegen de Tuitjehorners, die na een 2-0 achterstand eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Foto's exclusief voor Wieringernieuws gemaakt door Reijer Zwart.

De eerste twintig minuten was Hollandia T oppermachtig en bleek maar waarom zij al sinds het begin van de competitie de eerste plaats in beslag nemen. Met goed veldspel en een vlugge balbehandeling liep Wiron veelal achter de feiten aan. Een goede kans na een aantal minuten gespeeld te hebben bleek het enige verzet van Wiron deze eerste twintig minuten. Hollandia T wist het veldoverwicht niet uit te drukken in doelpunten, waardoor bij Wiron weer wat geloof in het spel kwam en het zelfs tot een aantal kansjes kwam.

Na een half uur spelen leek Wiron wat meer in het spel voor te komen en kwamen er ook geleidelijk meer kansen. Waar de achterhoede al vaker standhield en grote kansen voor de bezoekers voorkwam, waren het Sebas de Jong, Stefan Veldhuis, Roy Kort en Perry Manshanden die in de aanval een aantal maal van zich lieten horen.

Wiron kwam uiteindelijk op voorsprong door een kopbal van youngster Mark Schouwenaar. Uit een corner van Sebas de Jong wist hij bekeken binnen te koppen en zodoende Wiron met een voorsprong richting de kleedkamer te sturen voor de warme thee.

De tweede helft begon Ricardo de Vries als rechtshalf, waardoor Dennis de Visser in de kleedkamer achter moest blijven. Wiron kwam de tweede helft beter uit de startblokken als in de eerste helft en gaf Hollandia T aanvankelijk niet veel ruimte. Het was dan ook niet geheel verrassend dat Wiron de partij was die voor het tweede doelpunt van de wedstrijd aantekende. Het was wederom Mark Schouwenaar die de keeper wist te verrassen en zodoende de 2-0 op het scorebord zette.

Lang hield de 2-0 voorsprong niet stand want na 60 minuten spelen, 5 minuten na de 2-0, was het Hollandia T dat met een hoop geluk de marge verkleinde tot één doelpunt. Het was uiteindelijk Johan Tijsen die op ongelukkige wijze de bal het laatste zetje gaf en zijn keeper passeerde. Waar Stefan Veldhuis een kans op de 3-0 liet liggen, was het uiteindelijk Hollandia T die één van hun kansen wel beloond zag worden(1-2).

Wiron leek even een moment de weg kwijt te zijn en binnen een korte periode werden een aantal fouten gemaakt. Tot grote kansen leidde dit niet voor de titelkandidaat, waardoor Wiron nog lang de illusie bleef houden er met de drie punten vandoor te gaan. Her duurde uiteindelijk tot de 80 minuut voordat Hollandia T uiteindelijk de 2-2 binnen wist te werken. Een corner bleek de Oeversen uiteindelijk fataal, een aspect waar zij al vaker moeite mee bleken te hebben.

Het bleef nog lang spannend in den Oever, maar toen er uiteindelijk afgefloten werd leken beide ploegen tevreden te zijn met het behaalde punt. Volgende week moet Wiron op bezoek bij Watervogels. Een op papier veel lastigere tegenstander voor Wiron, gezien het feit dat zij vooral tegen de lager geklasseerde ploegen hun moeilijkste wedstrijden spelen.