Sportberichten, uitslagen en programma
Uitgegeven op 17-03-2011 om 18:33  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Het sportnieuws.

In dit artikel combineren wij vanaf heden ook een aantal uitslagen met foto's. U kunt de uitslagen met foto's en bijlagen mailen naar de redactie.


(Advertentie)



Dart nachtmarathon D.C.W.



Topprestatie Henk Buijs in gewestelijke finale

HOOGWOUD - Met afstand de beste speler zijn en desondanks geen kampioen worden, dit overkwam Wieringer biljarter Henk Buijs afgelopen weekeinde als vertegenwoordiger van district Noord West Nederland bij het kampioenschap hoofdklasse libre van het gewest West Nederland.


Buijs behaalde 10 matchpunten, speelde de kortste partij van het toernooi (4 beurten), maakte de hoogste serie (116 caramboles) en eindigde met het hoogste moyenne (10,32), een moyenne waarmee hij dicht in de buurt van de promotiegrens (11.00) kwam.
Naast 5 winstpartijen verloor Buijs echter ook twee maal en deed dat precies op het verkeerde moment tegen de verkeerde tegenstanders, zodat uiteindelijk de kampioenstitel met 12 matchpunten, een hoogste serie van 89 en een moyenne van 9,17 naar de lokale favoriet, dhr. R. Schuyt van het district West-Friesland ging.
Door zijn overwinning mag Schuyt het gewest West Nederland vertegenwoordigen bij het Nationaal Kampioenschap wat wordt gespeeld op 16 en 17 april in Duizel (bij Eindhoven).
Buijs verklaarde bereid te zijn om zich hiervoor als reserve beschikbaar te houden.



Uitslagen TC Hippo WWK finale wedstrijden

HIPPOLYTUSHOEF - Onder prachtige weersomstandigheden zijn zaterdag mooie en spannende finale wedstrijden gespeeld. Het was goed vertoeven op het lekker luw gelegen terras. Voor de spelers en toeschouwers werd er door het Wieringer Visbak Promotie Team een lekker visje gebakken. 'S avonds was de prijsuitreiking en kon de WWK commissie terugkijken op een zeer geslaagd evenement.



Uitslagen:
HD 3/6

1 Jordi Henrotte - Perry Manshanden
2 Gijs Bakker - Paul Singelenberg
3 Klaas de Haan - Dennis de Visser

HD 7/9
1 Victor Ayal - Michel Bijma
2 Andre Bakker - Johan Hoving
3 Michael Haagsma - Nick de Jong

DD 3/6
1 Hayke Burghout - Annemarie Klein
2 Nellie Braad - Ingrid Kooij
3/4 Chantal Cornelissen - Annemarie v/d Putten
3/4 Manon Cornelissen - Rosanne Koster

DD 7/9
1 Bep Borst - Elsje Borst
2 Yvette Cornelissen - Tineke Sikma
3/4 Guda Spaans - Heidi Veldhuis-Ruitenburg
3/4 Loes de Haan-Maulus - Mieke van der Werf

GD 3/6
1 Annemarie Klein - Jordi Henrotte
2 Chantal Cornelissen - Perry Manshanden
3/4 Roos Dekker - Paul Singelenberg
3/4 Rosanne Koster - René Dirks

GD 7/9
1 Heidi Veldhuis-Ruitenburg - Jan v.d. Kaap
2 Désirée van Kalsbeek - Jan Broekhuizen
3/4 Petra Voos - Marcel Pijlman
3/4 Maartje van Straalen - Dennis de Greef

HD 3/6 35+
1 Frans van der Made - Roel Veldhuis
2 Gert Jan Poortman - Jitze Veling
3 Marcel Hoekstra - Siemen Wigbout

HD 7/9 35+
1 Gerrit Voos - Jeroen Voos
2 Jan Broekhuizen - Sjaak Kolster
3/4 Richard Boersen - Frank Jansen
3/4 Dirk Letter - René de Waard

GD 50+
1 Ingrid Kooij - Frans van der Made
2 Lia Kuut-Van Wieringen - Koos Kuut
3 T.H.P Awater - Piet Klaaren






Formido Wieringen 4 behaalt kampioenschap

Formido 4 is het eerste team binnen de HZVO dat dit jaar met het kampioenschap aan de haal gaat. Vrijdag werden zij kampioen in de 6e klasse door een 4-1 overwinning op BKC 6.
Het team van Marco Dikken is de laatste jaren aanzienlijk versterkt door de komst van Wim (Thijs) Visser en zaalvoetbalfenomeen Hans Schouten, laatstgenoemde had vrijdag met 3 doelpunten ook weer een groot aandeel in de overwinning.


Kees van Wonderen wint rit 1 NeCap-Schelphorst-competitie

WIERINGERWERF - Kees van Wonderen heeft afgelopen zaterdag de eerste rit om in de NeCap-Schelphorstcompetitie gewonnen. In de massasprint was van Wonderen de sterkste voor erkende hardrijders als Rudy Vriend en Ramses Bekkenk, die tweede en derde werden.

Voor deze eerste wedstrijd in de strijd om de NeCap-bokaal hadden maar liefst 81 renners de weg naar de Schelphorst gevonden. Op deze eerste voorjaarsdag van het jaar hadden de renners er zin in. De wedstrijd over een kleine 45 kilometer werd afgelegd met een gemiddelde van maar liefst 42.7 km/uur. Ontsnappen was dan ook nagenoeg onmogelijk. Ramses Bekkenk liet echter zien dat hij naast het rijden op het strand, ook op de racefiets meer dan gemiddeld uit de voeten kan. Bij nagenoeg alle ontsnappingen was hij betrokken en lange tijd reed hij zelfs alleen voor het peloton uit. In een spannende eindsprint bleek Kees van Wonderen over de rapste benen te beschikken en dat is opmerkelijk zo vroeg in het seizoen. De voormalig Nederlands kampioen Rudy Vriend werd met een lengte naar de tweede plaats verwezen, terwijl Bekkenk nog zoveel power in de benen had dat hij op de laagste trede van het ereschavot mocht plaatsnemen.
Meertour-voorzitter Koos Venema toonde zich tevreden. ‘Het is ongelofelijk hoeveel renners er vandaag zijn gekomen om te koersen. Het was een leuke wedstrijd. Hopelijk besteed de gemeente Wieringermeer deze week nog even wat aandacht aan het wegdek van de Schelphorst. Met name het noordelijk deel van het parcours heeft dringend was onderhoud nodig’. Volgende week zaterdag om half zes rit 2 in de strijd om de NeCap-Schelphorst-competitie.

Uitslag rit 1: 1) Kees van Wonderen, Warmenhuizen, 2) Rudy Vriend, ’t Veldt, 3) Ramses Bekkenk, Heerhugowaard, 4) Ruud Pronk, Tuitjenhorn, 5) Klaas Hoornsman, Wieringerwerf, 6) Thijs Jansen, Anna Pauwlona, 7) Joram Kauwoh, Julianadorp, 8) Rick Buiter, Warmenhuizen, 9) Christiaan Ooijevaar, Warmenhuizen, 10) Roy Lennings, Enkhuizen.


Wieringer handbalsters zaalkampioen

HIPPOLYTUSHOEF - Voor de tweede keer op rij is het Wieringer drietal Nicole Boersen, Sharon Klein en Nikki Wilsterman met hun handbalcub SEW B1 zaalkampioen van de jeugddivisie (regio Noord-Holland -Utrecht) geworden. Uitgerekend tegen de eeuwige concurrent VOC uit Amsterdam werd de titel in de wacht gesleept. In het hol van de leeuw gaf het team uit Nibbixwoud de thuisclub met 18-20 klop en is met nog één wedstrijd te gaan niet meer te achterhalen door de Amsterdammers.

Het kampioenschap komt de meiden van SEW toe. Niet alleen omdat ze alle wedstrijden in de zaal tot nu toe gewonnen hebben, maar vooral ook op de manier hoe dit gebeurde. Met attractief handbal en razend snel uitgevoerde aanvallen lieten ze menig tegenstander naar adem happen. De meeste van deze opponenten konden dit tempo dan ook maar één helft volhouden. Na de rust moesten ze meestal lijdzaam toezien hoe de SEW ogenschijnlijk heel makkelijk uitliep naar grote overwinningen. De basisconditie - van minimaal 7 uur training in de week- ligt hier zeker aan ten grondslag.



Ander kaliber

De wedstrijden tegen VOC waren echter van een ander kaliber. Vroeg in het seizoen werd al snel duidelijk dat deze twee ploegen- net als vorig jaar toen er een beslissingswedstrijd aan te pas moest komen – nu ook weer om het kampioenschap gingen strijden. Beide confrontaties was SEW echter de baas. Werd VOC thuis al knap verslagen met ruime cijfers ook afgelopen zondag delfde de Amsterdamse formatie dus het onderspit. Maar deze zege kwam toch aanzienlijk moeizamer tot stand dan de eerste wedstrijd. Zenuwen voor het eventuele kampioenschap en het taaie verzet van de tegenstander speelde daarbij een grote rol. Toch bleef SEW bijna de hele wedstrijd aan de goede kant van de score. Met een ruststand van 7-11 leek er niets aan de hand. En nadat de meiden een positieve score van zes punten verschil hadden opgebouwd leek de buit helemaal binnen. Maar middels een opportunistisch slotoffensief van VOC werd het nog even ''bibberen'' bij de vele SEW aanhangers. Gelukkig tikte de tijd in het voordeel van SEW weg en verder dan op twee doelpunten verschil kwam de thuisclub niet. Eindstand 18-20.

Na het eindsignaal volgde de ontlading. B1 was opnieuw de beste van de Jeugddivisie en dat werd uiteraard uitgebreid gevierd door speelsters, begeleiders, trainster en supporters. Nikki Wilsterman beleefde de feestelijkheden jammer genoeg vanaf de kant met krukken. Zij raakte enkele weken geleden zwaar geblesseerd aan haar knie en kan in ieder geval voor de rest van het seizoen niet meer meedoen. Voor de andere twee ex-Tonegido handbalsters zit het seizoen er nog lang niet op. Nicole Boersen (Ook uitkomend voor de eveneens goed presterende A1) en Sharon Klein spelen met SEW B1 op 9 april ook nog om het Nederlands Kampioenschap in de zaal. Verder zijn er nog enkele prestigieuze (internationale) toernooien en begint binnenkort het buiten seizoen weer waar de titel NK veldhandbal verdedigd moet worden door de ploeg uit Nibbixwoud. Het seizoen is dus nog lang niet ten einde. En wie weet ligt er nog veel meer moois in het verschiet!

De A1 van Sew speelt dinsdag 15 maart om 20.15 uur de topwestrijd tegen DSS uit Heemskerk om ook het kampioenschap in de zaal te behalen.
Deze wedstrijd wordt gespeeld in Sporthal ’t Span te Wognum.





DAS RAAK
Uitslagen dinsdag 15 maart 2011-03-16 Sjoelclub DAS-RAAK
Score over 14 partijen / hoogste worp

1 ) Gerrit Tigchelaar 1866/144
2 ) Geert Snakenborg 1559/129
3 ) Janny Mennen 1506/120
4 ) Oktje Staats 1452/129
5 Bert Mennen 1447/115
6 ) Ingrid Konings 1417/122
7 ) Grietje de Jong 1404/122
8 ) Nel de Graaf 1381/109
9 ) Joke Visser 1373/125
10) Hieke Koning 1352/120
11) Marina Hille 1334/124
12) Hilda de Kort 1271/112
13) Mien Sneekes 1267/107
14) Jill Woort 1188/103
15) Lien Mosterd 1130/104


v.v. Wiron

uitslagen:
Wiron F1 - HCSC F3 3-2
Nieuwe Niedorp E5 - Wiron E2 3-1
Wiron E1 - Succes E2 2-4
SRC D4 - Wiron D2 9-0
Winkel D1 - Wiron D1 2-3
Wiron MC1 - BKC MC1 0-1
Wiron 2 (za) - AFC 34 2 3-2


Wiron 1 - Hollandia T 1 2-2
Sint Boys 2 - Wiron 2 4-0
DWOW 4 - Wiron 3 0-4
VZV DA1 - Wiron DA1 1-1

programma:

zaterdag 19 februari:
11:00 Helder Den FC F5 - Wiron F1 (vertrek 10:00)
10:00 Wiron E2 - DTS E5
10:00 DWOW E2 - Wiron E1 (vertrek 9:15)
12:00 Wiron D2 - BKC D2
14:00 Wiron D1 - De Koog D1
11:30 Texel 94 MC1 - Wiron MC1 (vertrek 9:30)
12:00 Opperdoes 3 - Wiron 2 (vertrek 11:00)

zondag 20 februari:
14:00 Watervogels 1 - Wiron 1 (vertrek 12:30)
14:00 Wiron 2 - Con Zelo 2
11:00 Wiron 3 - Con Zelo 5
11:00 Wiron B1 - SRC B1
14:00 Wiron DA1 - Schagen DA2


Basketbal break out

Uitslagen:

Mix U12
Break Out - HBC 32 - 37
Mix U14
Break Out - JBC/Noorderhaven 35 - 71
Dames
Break Out - US 6 36 - 28
Heren
Break Out 1 - AMVJ 49 - 30
Break Out 2 - AMVJ 39 - 41

Programma komend weekend:
Mix U12
16.30 uur Wiringherlant - Break Out Zuiderzeehal Wieringerwerf
Dames
17.30 uur Novo Stars - Break Out Sporthal De Steupel Nieuwkoop
Heren
19.15 uur Volendam 3 - Break Out 1 De Seinpaal Volendam
21.15 uur BV Lely - Break Out 2 Apollohal Amsterdam


TONEGIDO

Uitslagen 9, 12 en 13 maart:

Zwaluwen K R1 - Tonegido R1 07 - 16
Tonegido C3 - Sporting S C1 01 - 08
Tonegido C2 - Dso C4 10 - 00
Tonegido C1 - Hugo Girls C2 25 - 07
L.H.V. - Tonegido/BKC 25 - 23
Tonegido 1 - VZV 3 20 - 23
Tonegido A2 - JHC A2 14 - 08
Olympia D2 - Tonegido D1 01 - 04
Spartanen 1 - Tonegido 2 39 - 10
Csv 2 - Tonegido 2 39 - 27
Meervogels - Tonegido E 1 01 - 10
Westfriezen A1 - Tonegido A1 09 - 24

Programma 19 maart uit
6486 11:30 C-Jeugd Spartanen C3 Tonegido C3 Michel en Jan
Programma 20 maart thuis
9958 13:00 Heren 2 Tonegido 2 VVW 't Fortuin 3 Bertus Minnes P. Nuijens
Programma 20 maart thuis Anna Paulowna
1154 14:00 Heren (L) Tonegido/BKC Havas Jacco Noordhoek NHN
Programma 20 maart uit
9786 11:45 C-Jeugd Dwow C1 Tonegido C2 Wendy en Mariska


SUCCES

Wedstrijd 19 maart Aanvang Vertrek Scheidsrechter
BOL C1 - Succes C1 14:45 13:30
Succes D1 - KSV D1 13:30 Cor v.d. Made
Wieringermeer D1 - Succes D2 9:00 8:00
Texel 94 D4 - Succes D3 13:00 10:45
Boot 11:30
Succes E2 - Oudesluis E1 11:30 Jeroen Kleimeer
Vesdo E1 - Succes E3 9:30 8:15
Helder Den FC E11 - Succes E5 9:00 8:00
KSV F1 - Succes F1 10:30 9:15
Succes F2 - Helder Den FC F2 9:30 Lars Verfaille
Wieringermeer F1 - Succes F3 11:00 10:00
Helder Den FC F4 - Succes F4 11:00 10:00
DWOW F2 - Succes F5 10:00 9:00
JVC F8 - Succes F6 9:00 8:00
Succes F7 - Kaagvogels F1 11:30 Maarten de Kort
Succes F8 - Flevo F4 11:30 Bobby-Ray Bruynzeel
Terreindienst: Aart Doesburg/Ben vd Esschert
Doelen: F-Leiders neerzetten en E-Leiders weghalen

Wedstrijdprogramma van zondag 20 maart
Succes 1 - Winkel 1 14.00 uur H. Borst
Succes 2 = Vrij
Wieringerwaard 2 - Succes 3 11.00 uur
Texel 94 3 - Succes 4 12.00 uur
Vertrek 09.45 uur boot 10.30 uur
St. Boys 3 - Succes 5 12.00 uur
Vertrek 10.45 uur
Succes Da1 - Winkel Da3 14.00 uur P. Singelenberg
Succes A1 - Koedijk A2 11.00 uur S. Zilic
Succes B1 - Grasshoppers B1 11.00 uur M. Kostwinder
Succes B2 - EVC B2 11.00 uur L. Wierenga

Wedstrijden 12 maart; uitslagen
Succes C1 - Helder Den FC C2 3 – 2
VVS 46 D1 - Succes D1 1 – 2
Succes D2 - Dirkshorn D1 2 – 4
Succes D3 - Helder Den FC D7 6 – 2
Koog De E1 - Succes E1 1 – 7
Wiron E1 - Succes E2 2 – 4
Succes E3 - Geel Zwart 30 E2 6 – 7
Succes E4 - SVAP 74 E2 6 – 0
Succes E5 - VIOS-W E7 1 – 1
Succes F1 - KSV F1 5 – 6
VIOS-W F3 - Succes F2 1 – 2
Succes F3 - VIOS-W F4 6 – 3
Succes F4 - DWOW F2 0 – 6
Succes F5 - BKC F6 22 – 0
Succes F6 - Helder Den FC F6 3 – 4
Helder Den FC F10 - Succes F7 0 - 1
Helder Den FC F7 - Succes F8

Programma zaterdag 19 maart:
13:15 BOL C1 -Succes C1 (vertrek 12:30)
13:30 Succes D1 - KSV D1
9:00 Wieringermeer D1 - Succes D2 (vertrek 8:00)
13:00 Texel 94 D4 - Succes D3 (vertrek 10:45, boot 11:30)
11:30 Succes E2 - Oudesluis E1
9:30 Vesdo E1 - Succes E3 (vertrek 8:15)
9:00 Den Helder FC E11 - Succes E5 (vertrek 8:00)
10:30KSV F1 - Succes F1 (vertrek 9:15)
9:30 Succes F2 - Helder Den FC F2
11:00 Wieringermeer F1 - Succes F3 (vertrek 10:00)
11:00 Helder Den FC F4 - Succes F4 (vertrek 10:00)
10:00 DWOW F2 - Succes F5 (vertrek 9:00)
9:00 JVC F8 - Succes F6 (vertrek 8:00)
11:30 Succes F7 - Kaagvogels F1
11:30 Succes F8 - Flevo F4


BILJART CLUB HIPPO
Uitslagen B.C.H.

A Hartman - J Tijsen 2-5
G Heuvels - P Riedeman 2-6
B Heuvels - J Tijsen 3-3
A de Jong - A Schactschabel 3-3

Stand t/m 10-3

A schachtschabel 98-50
G Heuvels 93-50
A de Waard 92-48
B Heuvels 92-50
J Tijsen 90-52
E van Wendel 87-48
P Moes 85-50
A Hartman 85-50
S de Jong 80-50
P Dijkstra 71-42
A de Jong 68-48
R Poelman 66-46
P Riedeman 52-46
P Biesboer 25-48
J Dijkstra 20-10


FC OA KLINK DE HARMONIE

Sporthal Sport Center Den Helder B Vrijdag 18 Maart Vertrek: 20.00 uur
20.50 Watervogels 2 - FC OA Klink/De Harmonie 3

Sporthal ‘t Trefpunt Vrijdag 18 Maart Vertrek: 19.00 uur
19.50 FC OA Klink/De Harmonie 2 - HCSC 2

Sporthal Wieringen Vrijdag 18 Maart
18.50 FC OA Klink/De Harmonie C1 - GSV C1
19.30 FC OA Klink/De Harmonie B1 - St Boys B1
20.10 Formido Wieringen DA1 - FC OA Klink/De Harmonie DA1
21.50 FC OA Klink/De Harmonie 1 - Old Stars’7/Houtkooper Isolatie Techniek 1


FC FORMIDO WIERINGEN

Vrijdag 18 maart

WIERINGEN
20.10 uur Formido DA1 - Klink Da1
21.00 uur Formido 1 - de Ark 2

SPORTCENTRE
19.10 uur VVV58 2 - Formido 2

DE BRUG
19.40 uur MTW 3 - Formido 4


WIERINGEN - ADVERTENTIE




Trouwreportages Henk-Jan Wittink 06 - 51 333 709 info@fotohenkjan.nl Dit jaar gratis foto's van de feestavond, informeer naar de voorwaarden. Let op! De meeste stelletjes trouwen in de zomer, reserveer op tijd om teleurstelling te voorkomen.


Ook voor studiofotografie (ook bij u thuis!) bent u bij Henk-Jan aan het juiste adres!
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Actueel...
29-03-2024 Van harte gefeliciteerd
29-03-2024 Foto van het weekend, nu maar eens een schilderij
29-03-2024 Nieuwe spuisluizen bij Den Oever worden zichtbaar
29-03-2024 Opmerkelijk, veel schaatstalenten komen van Wieringen
28-03-2024 Vacature Dunselman vestiging Hippolytushoef
28-03-2024 Groen Links stelt vragen over het brede welvaartskader in Hollands Kroon
28-03-2024 Programma jubileum 100 jaar v.v. Succes
28-03-2024 Een reisgids voor Wieringen
28-03-2024 Berichtje van Dirk uit Den Oever UPDATE
28-03-2024 Kerknieuws
28-03-2024 Dunselman lost landelijk strooizout overschot op met hun nieuwe smaak: Karamel Strooizout
28-03-2024 Vier Pasen in de Speeltuin!
28-03-2024 Gezocht iemand die een boek wil redigeren
28-03-2024 Vrolijk Pasen, column
27-03-2024 Het straten toernooi keert terug naar TC Hippo!
27-03-2024 Een bericht van de Stichting Sportcentrum Wieringen
27-03-2024 Wieringen, 100 jaar eiland aan de vaste wal
27-03-2024 Zwembad De Venne
27-03-2024 Meer nieuws vindt u op www.hollandskroonnieuws.nl
27-03-2024 Middag over Tweede Wereldoorlog bij Regionaal Archief
27-03-2024 Succesvolle Kom binnen bij bedrijven dag Agro Care!
27-03-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
27-03-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
26-03-2024 IJsselmeer en Markermeer klaar voor de zomer
26-03-2024 Veldtocht Noord-Holland 1799 opgenomen in Historische roman
26-03-2024 Asieldier van deze week, hondje Zoé
26-03-2024 Lezing 7 april 2024 in Nieuwe Niedorp over beïnvloeding en propaganda
26-03-2024 Astrid Prins de beste bij de seizoenopening van Boel-Skik ‘92
26-03-2024 Pasen in Oosterland
26-03-2024 Nieuw in Hippolytushoef: Studio Kelly Sue Wieringen nu met een creatieve koffiecorner
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 15.250,-

Toyota Verso 1.8 VVTi Dynamic
€ 7.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Wielerbaan in Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...