TonegidoBKC wint in spannende wedstrijd met 25-23 van Lacom'91 (Update)
Uitgegeven op 07-03-2011 om 16:34  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Tonegido/BKC won zondagmiddag verdiend met 25-23 van Lacom'91 uit Langedijk. De Wedstrijd ging lang gelijk op in het voordeel van de thuisclub. Eén keer kwamen de bezoekers na rust op gelijke hoogte.

Sebas Jellema scoort 24-22 in de één na laatste minuut en stelt Tonegido/BKC veilig.

HIPPOLYTUSHOEF - De twee heren fusieteams van handbalverenigingen Tonegido en BKC hadden een goed weekend door allebei de punten in huis te houden.

De tweede selectie BKC/Tonegido gaf het goede voorbeeld voorafgaand aan de wedstrijd van de eerste selectie Tonegido/BKC door overtuigend te winnen van streekgenoot VZV2. Na 60 minuten handbal was de winst ruim 27-20. Tonegido/BKC maakte het zichzelf onnodig moeilijk door met het trage spel van Lacom'91 mee te gaan. Ondanks dat de thuisploeg beter was werd pas in de slotminuut de overwinning veiliggesteld 25-23.

De tweede selectie, die wegens afwezigheid van coach van Excel weer onder leiding stond van eerste selectie aanvoerder Sebas Jellema, begon met een bijna complete selectie tegen het ervaren team van VZV2 uit 't Veld. De uitwedstrijd werd verloren met 26-22 en toen hadden de geelgroenen veel moeite met de boomlange opbouwer van de Veltemers. Nu was de tactiek anders, vanuit een 6-0 verdediging met de hoek vast aan de kant van de gevaarlijkste man op het veld. Jellema instrueerde zijn opbouwverdedigers dat de opbouwer nooit meer dan twee passen mocht maken zodoende dat hij niet gelanceerd zou kunnen worden. BKC/Tonegido startte fel en wist zich snel op een 3-0 voorsprong te zetten. Het pressiespel waar veel op getraind wordt betaalde zich uit door snelle doelpunten die vooral vanuit de hoeken werden verzilverd. Pas toen VZV2 het zware geschut bracht konden de gasten wat terug doen 7-3. Het was even wennen voor de jonge verdedigers om hun taak goed in te vullen maar naar mate de eerste helft vorderde stond de verdediging als een sterk collectief. Tonegido/BKC hield steeds de ruime voorsprong en kon via 10-5 naar een verdiende ruststand van 13-8 uitlopen.

Coach Jellema kon niet anders dan tevreden zijn, er was overtuiging en plezier binnen het team. Het harde werk van de eerste helft was wel even zichtbaar bij de start van de tweede helft. Tonegido/BKC moest weer even op stoom komen en zodoende konden de Veltemers de achterstand wat verkleinen 16-13. Maar de thuisploeg stelde orde op zaken en liep via de rappe jonge talenten Niels Borst en Sietse Bakker weer uit naar 19-14. Waar Borst veelal het eindstation in de linkerhoek was nam Bakker, de jongste speler van het veld, de penalty's foutloos voor zijn rekening. Tonegido/BKC onderscheidde zich vooral dat er 60 minuten constant en collectief gespeeld werd. Elke speler deed zijn bijdrage in de score en tot aan het eind toe was de thuisploeg gretig en liep zo via 25-18 naar een verdiende en overtuigende overwinning van 27-20 uit.

Niels Borst 8, Sietse Bakker 6, Bart de Vries 3, Senne Hiemstra 2, Jesper Hiemstra 2, Geert Dreuning 2, Janne van Excel 2, Jac Bijl 1 en Nathan Krom 1.

Tonegido/BKC

De eerste selectie, die door afwezigheid van wat spelers met drie spelers met al in een wedstrijd in de benen begon, had moeite om in de beginfase in het eigen spel te komen. Het ervaren team van Lacom'91 speelde met weinig inspiratie en snelheid. Dit leek invloed te hebben op het spel van de thuisploeg. Tonegido/BKC ging mee met het spel van de gasten. Net als vorige week ontbrak er ook nu de scherpte en soms wat geluk in de afronding wat er voor zorgde dat het aanwezige krachtsverschil zich niet liet uitmeten in de stand. Na 20 minuten handbal stond er maar een magere 6--6 op het scorebord. Tonegido/BKC probeerde langzamerhand op te schakelen en kwam qua afronding iets beter voor de dag en kon zo nog voor rust de score te verdubbelen maar moest tevens toestaan dat Lacom'91 in het spoor bleef. Met rust was de stand een fletse 12-10 in het voordeel van de thuisploeg. Coach Noordhoek was hard in zijn oordeel "de slechtste eerste helft van het seizoen". Doordat de gasten uit Langedijk hier verder niks mee deden stond de thuisploeg nog op voorsprong. Vooral voor het publiek moest er in de tweede helft uit een ander vaatje worden getapt.

Toch zat het snelle spel wat de groengelen zo graag spelen er vandaag niet in want de tweede helft was het eigenlijk niet anders. Tonegido/BKC bleef wel steeds op voorsprong en het gevoel dat er gewonnen zou worden was wel aanwezig maar zoals als eerder dit seizoen lag het risico, dat de wedstrijd in de slotfase werd weggegeven, op de loer. Na 22 minuten handbal en een stand van 20-20 wisselde coach Noordhoek 3 spelers tegelijk en hoopte zo op een frisse eindfase. Dit bleek een juiste keuze, achtereenvolgend faalde Krom, Jellema en Bachet niet in hun opdracht en zette 23-21 op het bord met nog anderhalve minuut op de klok. De topscoorder van Lacom tekende vanuit een strafworp voor zijn twaalfde doelpunt en bracht de spanning terug 23-22. De klok gaf nog 30 seconden speeltijd aan toen Stefan Idema de uit de hoek instartende Jellema bereikte. Deze score gaf lucht voor de overwinning 24-22. Gijs Bakker deed volledig de deur dicht voor de gasten en scoorde uit een break de 25-22. De winst was binnen en zo liet de thuisploeg het laatste wapenfeit aan Lacom 25-23. Tonegido/BKC won verdient maar leverde geen goede wedstrijd af. Maar zoals een oud handbal spreekwoord elk seizoen terugkomt "ook slechte wedstrijden moeten worden gewonnen".

Gijs Bakker 6, Remco Bakker 4, Stefan Idema 3, Ben Bachet 2, Sebas Jellema 2, Jacob Engel 2, Hiske Kruiter 2, Bart de Vries 2, Senne Hiemstra 1 en Nathan Krom 1.

25-22, de laatste voor de thuisclub zondagmiddag gemaakt door Gijs Bakker. de bezoekers mochten in de laatste seconden de stand nog bepalen op 25-23. tonegido pakt zo belangrijke punten.