Gemeenteberichten gemeente Wieringen
Uitgegeven op 24-02-2011 om 23:04  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Gemeenteberichten gemeente Wieringen.

Deze week zijn de jaarlijkse aanslagen voor de gemeentelijke heffingen over 2011 bezorgd. Het aanslagbiljet bestaat uit twee onderdelen, namelijk de beschikking Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ-beschikking) en de gemeentelijke heffingen.

Wanneer u eigenaar bent van een woning of een niet-woning dan is het belangrijk om de WOZ-beschikking goed te bewaren. Het kan zijn dat u de beschikking volgend jaar nodig heeft voor uw belastingaangifte over 2011.

VERGADERINGEN RAADSCOMMISSIES

Op maandag 28 februari 2011 om 19.30 uur vergadert de raadscommissie Samenleving.
Op de agenda staan onder andere:
• Presentatie jaarplan 2011 door JAR Wieringen
• Sportnota Wieringen
• Ontwikkelingen sporthal Belterlaan
• Voorstel tot het beschikbaar stellen van een investeringskrediet t.b.v. de realisatie van het MFA te Den Oever
• Voorstel tot statutenwijziging regionale stichting voor openbaar (speciaal) onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs Surplus op basis van de wet Goed bestuur, goed onderwijs
• Voorstel extra subsidie Lokale Omroep “Zuiderzee Wieringen”
• Voorstel beschikbaarstelling rijksbijdrage Impuls Brede Scholen
• Voorstel tot vaststelling Nota Educatie 2011-2012
• Wijziging Wmo-verordening inzake vervoersbudget


Op dinsdag 1 maart 2011 om 19.30 uur vergadert de raadscommissie Grondgebiedzaken.
Op de agenda staan onder andere:
• Ingekomen stukken raadscommissie Grondgebiedzaken:
-notitie bestemmingsplannen Oosterland en Westerland.
-rapport verkeersonderzoek De Haukes.
-verzoek van Huurdersbelangenvereniging Wieringen om informatie
• Evaluatie (beleving) grofvuilinzameling
• Stand van zaken hoogwaterbescherming Den Oever
• Voorstel beschikbaarstelling krediet ten behoeve van vergoeding planschade aan
eigenaar van het perceel Nieuwstraat 44 in Hippolytushoef
• Voorstel tot het vaststellen van een nieuwe Brandbeveiligingsverordening

Op donderdag 3 maart 2011 om 19.30 uur vergadert de raadscommissie Algemeen.
Op de agenda staan onder andere:
• Vaststelling Masterplan Historische Haven Den Oever
• Voorstel tot het vaststellen van de locatiekeuze voor de tijdelijke huisvesting van de
gemeente Hollands Kroon
• Afronding Wieringerrandmeerproject

De vergaderingen vinden plaats in de raadzaal aan de Elft 15 te Hippolytushoef en beginnen om 19.30 uur. U mag in maximaal 5 minuten uw mening geven over één van de agendapunten. U kunt dit na opening van de commissievergadering aan de voorzitter laten weten.
Het is niet mogelijk het woord te voeren over een besluit van het gemeentebestuur waartegen bezwaar of beroep op de rechter openstaat of heeft opengestaan, over benoemingen, keuzen, voordrachten of aanbevelingen van personen en indien een klacht ex artikel 9.1 van de Algemene wet bestuursrecht kan worden ingediend.

De agenda, voorstellen en conceptbesluiten liggen op het gemeentehuis ter inzage en staan op de gemeentelijke website www.wieringen.nl.

BOUWEN EN WONEN

Verleende omgevingsvergunningen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in de periode van 17 februari 2011 tot en met 23 februari 2011 de volgende omgevingsvergunningen hebben verleend:

Voor : het plaatsen van wasboxen bij het tankstation (omgevingsvergunning B-2010-091);
Locatie : Molenakker 2, 1777 HS te Hippolytushoef
Datum besluit : 21 februari 2011

Voor : het vergroten van een bedrijfswoning(omgevingsvergunning B-2011-001);
Locatie : Nijverheidsstraat 1, 1779 AS te Den Oever
Datum besluit : 21 februari 2011

Tegen boven vermelde beschikkingen kan door belanghebbenden binnen 6 weken na datum verzending een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef.
Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat er geen gebruik mag worden gemaakt van de verleende beschikking. Als u wilt beletten dat er wordt gebouwd of gesloopt moet u, naast het indienen van een bezwaarschrift, direct een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken tel. 0227 594300.

ALGEMENE WET BESTUURSRECHT

Op 15 februari 2011 hebben burgemeester en wethouders het volgende besluit genomen dat onder de Algemene wet bestuursrecht valt:

 Verleende vergunning ex art. 2:10 APV aan Centercom buitenreclame voor het plaatsen van driehoeksborden ter aankondiging van de campagne positief opvoeden.

Iedereen die door de genomen beslissing rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

De burgemeester heeft op 15 februari 2011 het volgende besluit genomen dat onder de Algemene wet bestuursrecht valt:

 Verleende vergunning ex art. 2:25 APV aan St. Vikingsport Wieringen voor het houden van een vijftal wielerwedstrijden in 2011.

Iedereen die door de genomen beslissing rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij de burgemeester van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.



Gemeente Wieringen

Aanslag gemeentelijke heffingen 2011


Deze week zijn de jaarlijkse aanslagen voor de gemeentelijke heffingen over 2011 bezorgd. Het aanslagbiljet bestaat uit twee onderdelen, namelijk de beschikking Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ-beschikking) en de gemeentelijke heffingen.
Wanneer u eigenaar bent van een woning of een niet-woning dan is het belangrijk om de WOZ-beschikking goed te bewaren. Het kan zijn dat u de beschikking volgend jaar nodig heeft voor uw belastingaangifte over 2011.
Voor zover u daarvoor in aanmerking komt zijn op het aanslagbiljet de volgende heffingen gecombineerd:
 de onroerende zaakbelastingen voor het eigendom van woningen en niet-woningen;
 de onroerende zaakbelasting voor het gebruik van niet-woningen;
 de rioolheffing;
 de afvalstoffenheffing;
 de hondenbelasting.

Wet Waardering Onroerende Zaken

Belastingplicht
Belastingplichtig voor de onroerende zaakbelastingen zijn:
a. degenen die bij het begin van het kalenderjaar een niet-woning gebruiken;
b. degenen die bij het begin van het kalenderjaar eigenaar zijn van een niet-woning;
c. degenen die bij het begin van het kalenderjaar eigenaar zijn van een woning.
Dit betekent dat de toestand op 1 januari 2011 bepalend is en dat wijzigingen in de loop van het kalenderjaar geen invloed hebben op de aanslag.

Tarieven.
Het tarief onroerende-zaakbelastingen 2011 bedraagt:
1. voor het eigendom (of beperkt recht) van woningen 0,0899% van de waarde;
2. voor het gebruik van niet-woningen 0,1055% van de waarde;
3. voor het eigendom (of beperkt recht) van niet-woningen 0,1307% van de waarde.

Waardering op waardeniveau 1 januari 2010.
De waarde die op de WOZ-beschikking (aanslagbiljet) staat vermeld is gebaseerd op de waardepeildatum 1 januari 2010. Dit betekent dat de waarde voor de onroerende zaak op 1 januari 2010 bepalend is voor de WOZ-waarde die de gemeente gebruikt voor het opleggen van de onroerende zaakbelasting over 2011.
Indien de toestand van uw onroerende zaak is gewijzigd door bijvoorbeeld een verbouwing, dan heeft de gemeente hier rekening mee gehouden want voor de toestand van de onroerende zaak is 1 januari 2011 bepalend.

Waardering op basis van vergelijking.
De taxatie van woningen geschiedt altijd door vergelijking met gerealiseerde verkoopcijfers.
Deze verkoopcijfers (marktgegevens) worden permanent geanalyseerd. Zonodig worden woningen bezocht die bij een transactie betrokken waren om informatie te verzamelen die geschikt is om te komen tot een juiste taxatie.




Waardeontwikkeling van woningen tussen 1 januari 2009 en 1 januari 2010.
De gemeente heeft de waarde voor de WOZ-beschikking van dit jaar, volgens wettelijk voorschrift, bepaald aan de hand van verkoopcijfers van vergelijkbare woningen in onze gemeente, naar het waardeniveau op 1 januari 2010.
Door de huidige situatie op de onroerendgoedmarkt en berichtgeving in de media verwacht u wellicht dat de WOZ-waarde van uw woning is gedaald. Dit is echter geen vaststaand gegeven. Uit de nieuwe taxaties, als uitvloeisel van de marktcijfers, blijkt dat de WOZ-waarde van de woningen op Wieringen per 1 januari 2010 gemiddeld met ca. 1,5% is gedaald.
Let op, gemiddeld wil zeggen dat de ene woning in waarde gestegen kan zijn, terwijl een andere woning in waarde gedaald is.

Uit de waardeontwikkeling van niet-woningen blijkt dat deze WOZ-waarden gemiddeld met ca. 2% zijn gedaald per 1 januari 2010.

Taxatieverslagen.
Belanghebbenden (eigenaren van woningen of eigenaren en gebruikers van niet-woningen) kunnen een taxatieverslag opvragen. In dit taxatieverslag staan de gegevens die ten grondslag hebben gelegen aan de waardevaststelling. Naast de objectkenmerken van het betreffende pand worden in het verslag maximaal drie andere objecten vermeld met de marktgegevens. Via de internetsite van de gemeente Wieringen (www.wieringen.nl) kunt u uw taxatieverslag inzien en printen.
Hiervoor kunt u uw DigiD inlogcode (gebruikersnaam + wachtwoord) gebruiken.
Ook kunt u, met gebruikmaking van uw burgerservicenummer (voorheen sofi-nummer) en het totale aanslagbedrag uw taxatieverslag inzien.
Eigenaren c.q. gebruikers van niet-woningen (bedrijven) kunnen hun taxatieverslag inzien met gebruikmaking van het aanslagnummer en totaal aanslagbedrag.
U kunt dit taxatieverslag ook telefonisch opvragen bij de afdeling Middelen van het gemeentehuis (0227-594364 / 594334). Het taxatieverslag wordt u dan per omgaande toegezonden. Schriftelijke aanvragen kunt u richten aan de afd. Middelen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef.

Hondenbelasting

Belastingplicht.
De houder van een hond is belastingplichtig voor de hondenbelasting.

Tarieven 2011
De hondenbelasting bedraagt:
1. voor de eerste hond € 67,20;
2. voor iedere volgende hond € 86,40.

Algemeen.
Regelmatig vindt er een controle hondenbelasting plaats. Als u houder bent van één of meerdere honden bent u verplicht om hiervan aangifte te doen. Als u deze aangifte niet doet maakt u zich schuldig aan een strafbaar feit, wat een boete kan opleveren.
Dus als u houder bent van één of meerdere honden waarvoor u nog geen aangifte heeft gedaan, doe dit dan alsnog zo spoedig mogelijk om zo een boete te voorkomen.
Het aanmeldingsformulier kunt u downloaden van de website van de gemeente Wieringen (www.wieringen.nl), telefonisch opvragen (0227-594368 / 594334) of ophalen bij de balie in het gemeentehuis. Schriftelijke aanvragen kunt u richten aan de afd. Middelen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef.

Afvalstoffenheffing

Belastingplicht.
Belastingplichtig voor de afvalstoffenheffing zijn degenen die feitelijk gebruik maken van een perceel ten aanzien waarvan de gemeente de verplichting heeft huishoudelijk afval in te zamelen.

Tarieven. 2011
De tarieven 2011 zijn als gevolg van lagere lasten, verlaagd met ca. 4,5% ten opzichte van vorig jaar.
De afvalstoffenheffing bedraagt per perceel per jaar: € 274,20.
Wanneer het perceel op 1 januari van het kalenderjaar echter wordt gebruikt
door één – of twee personen, dan bedraagt de afvalstoffenheffing respectievelijk
€ 203,40 en € 238,80.
Dit betekent dat de toestand op 1 januari 2011 bepalend is voor de één – of twee persoonshuishoudens en dat wijzigingen hierin in de loop van het kalenderjaar geen invloed hebben op de aanslag.

Rioolheffing

Iedere gebruiker van een perceel van waaruit water direct of indirect op de gemeentelijke riolering wordt afgevoerd, betaalt hiervoor aan de gemeente een vergoeding in de vorm van het rioolheffing. Deze belasting wordt geheven ter bestrijding van de kosten die voor de gemeente verbonden zijn aan:
a. de inzameling en het transport van huishoudelijk afvalwater en bedrijfsafvalwater, alsmede de zuivering van huishoudelijk afvalwater; en
b. de inzameling van afvloeiend hemelwater en de verwerking van het ingezamelde hemelwater, alsmede het treffen van maatregelen teneinde structureel nadelige gevolgen van de grondwaterstand voor de aan de grond gegeven bestemming zoveel mogelijk te voorkomen of te beperken.

Belastingplicht
De belasting wordt geheven van de gebruiker van een perceel van waaruit water direct of indirect op de gemeentelijke riolering wordt afgevoerd.
Onder gemeentelijke riolering wordt verstaan een voorziening of combinatie van voorzieningen voor inzameling, verwerking, zuivering of transport van afvalwater, hemelwater of grondwater, in eigendom, in beheer of in onderhoud bij de gemeente.

Tarief 2011
Het tarief bedraagt evenals vorig jaar € 252,-- per perceel.
Met een perceel wordt bedoeld een roerende of onroerende zaak of een zelfstandig gedeelte daarvan.

Nadere informatie
Eventuele nadere informatie kunt u verkrijgen bij de afdeling Middelen van de gemeente Wieringen, Elft 15 te Hippolytushoef op ieder werkdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en iedere maandag van 17.00 uur tot 19.00 uur.
Telefonisch kunt u op iedere werkdag contact opnemen, ’s morgens van 09.00 uur tot 12.00 uur en ’s middags van 13.30 uur tot 16.00 uur (behalve op de vrijdagmiddag), via:
- 0227-594364 / 594334 voor de Wet Waardering Onroerende Zaken en de onroerende zaakbelastingen;
- 0227-594368 voor de overige belastingen;
- 0227-594365 voor betalingen;
- 0227-594334 voor kwijtschelding.


Hippolytushoef, 25 februari 2011
Drs. J. Wittink, secretaris
M.J.P. van Kampen-Nouwen, burgemeester

(advertentie)
Actueel...
24-04-2024 Auto rijdt het Ulkediep naar binnen
24-04-2024 Koningsdag 2024
24-04-2024 Pieter Scheltus na stratenmaker nu campingeigenaar
24-04-2024 Resultaten Inwonerspeiling gemeente Hollands Kroon bekend
24-04-2024 Uitslagen sjoelen DAS Raak
24-04-2024 Een inspiratie dag voor vrouwen én mannen op zaterdag 11 mei 2024
24-04-2024 Westfries programma in het Bakkerijmuseum Medemblik tijdens Hemelvaart en Pinksterweekend 2024
24-04-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
24-04-2024 Biljartclub Wieringer Activiteiten Vereniging HIPP0 zomerstop
23-04-2024 Hippo Feesten 2024
23-04-2024 Overleden mevrouw Miedema
23-04-2024 Concert Ton Koopman en Klaus Mertens snel uitverkocht, cd nog te koop
23-04-2024 Oproep aan alle oud leden van voetbalvereniging Succes
23-04-2024 Senioren Hollands Kroon
23-04-2024 Jan Tijsen winnaar WK driebanden
23-04-2024 Sgeit je rijk
22-04-2024 Veteranencafé
22-04-2024 Peuterschool De Sammeltjes gingen samen de boer op
22-04-2024 Wieringer bassisten helpen Top 2000 band uit de brand
22-04-2024 Wel of geen weightgainers voor een gezonde levensstijl
22-04-2024 Asieldier van deze week konijn Ginny
22-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Wiron
22-04-2024 After Kingsday Regenboognetwerk Hollands Kroon
22-04-2024 Wieringers Willen Wel, Jaro van de Vondervoort wint eerste wedstrijd
21-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
21-04-2024 Genoeg te bespreken tijdens de raadsvergadering
21-04-2024 Taandag bij Jan Lont
21-04-2024 Succes 2 schudt ook Woudia van zich af
21-04-2024 Succes hard onderuit bij Hugo Boys
21-04-2024 Nieuw lied van Rob Makreel geweigerd bij You Tube
(advertentie)
Occasions