Wim van Twuijver gemeentesecretaris Hollands Kroon
Uitgegeven op 31-01-2011 om 14:37  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - De fusiegemeente Hollands Kroon heeft per 1 april een beoogd algemeen directeur/gemeentesecretaris. Wim van Twuijver (34) werkt nu nog als gemeentesecretaris bij de gemeente Oostzaan. Vanaf 1 april start hij bij de gemeente in oprichting.In eerste instantie in de rol van projectleider van de fusie en als adviseur van de stuurgroep. Na de fusiedatum 1/1/2012 wordt Van Twuijver gemeentesecretaris/algemeen directeur van de nieuwe gemeente Hollands Kroon.
De gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer vormen samen per 1 januari 2012 de gemeente Hollands Kroon. De nieuwe gemeente Hollands Kroon heeft straks 22 dorpskernen, 47.000 inwoners en een oppervlakte van 620 km2. Wim van Twuijver wordt per 1 januari 2012 algemeen directeur van ruim 350 medewerkers.
Na negen jaar Oostzaan aan de slag in Hollands Kroon Van Twuijver begon zijn loopbaan bij de politie Amsterdam-Amstelland. Na zes jaar bij het korps gewerkt te hebben, verruilde hij in 2002 zijn politiecarričre voor een baan als beleidsmedewerker Veiligheid bij Gemeente Oostzaan. Na diverse functies vervuld te hebben binnen deze gemeente werd hij in januari 2008 gemeentesecretaris/algemeen directeur. In de negen jaar dat hij bij de gemeente werkte, implementeerde hij onder andere Het Nieuwe Werken, was hij voorzitter van de ondernemingsraad en directeur van OVER-gemeente, een gemeenschappelijke regeling waarbinnen werkzaamheden worden uitgevoerd door de gemeenten Oostzaan en Wormerland.
Aanwinst voor de nieuwe gemeente “Het besluit om Van Twuijver te kiezen, was unaniem”, vertelt Peter Leegwater, voorzitter van de stuurgroep fusie Hollands Kroon en burgemeester van Wieringermeer. We hebben 97 brieven ontvangen. De selectiecommissie, bestaande uit vertegenwoordigers uit de vier gemeenten, heeft uiteindelijk met vijf kandidaten gesproken. Alle leden van de commissie kozen voor Wim van Twuijver. “We zijn er allemaal van overtuigd dat Wim een aanwinst is voor de nieuwe gemeente. Hij heeft al eerder een samenwerking tussen gemeenten aangestuurd op vernieuwende wijze, weet veel van Het Nieuwe Werken en heeft een strategische visie ontwikkeld en geďmplementeerd
(advertentie)
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Wieringer landbouw voor de oorlog - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...